Tammalaidunten takana

"Somewhere, somewhere
In time's own space,
There must be some sweet pastured place....
Where creeks sing on and tall trees grow,
Some paradise where horses go.
For by the love that guides my pen,
I know great horses live again."

Spanish norman-ori Duc Univers, Uno (PP-MVA PKK-V, KTK-III)
25-vuotias Uno päästettiin taivaallisille pikselilaitumille vanhuuden jäytäessä jo niveliä. Mieli sillä pelasi yhä kuin varsalla, mutta takapolvien nivelpinnat olivat jo finito. Uno oli tallin ensimmäinen spanish norman-kasvatti.
Spanish norman-ori Raoul L'air, Raoul (KTK-II)
Mitään näkyvää syytä sille miksi seitsenvuotias nuori, voimiensa tunnossa, nukkuisi pois laitumella — sellaista ei ole, ja miksi olisikaan? Oli aivan liian aikaista Raoulin lähteä. Jäljelle jäi vain kaipuu, suru ja epäusko.
Pura raza española-tamma Alegre's Reina, Reina (YLA2, PP-MVA, PKK-V, PKK-IV, Maestro Steed)
Reina uupui pitkittyneen varsomisen aikana. Taistelun jälkeen varsa Regina saatiin ulos, mutta liian myöhään tulisen kuningattaren pelastamiseksi. Kesiä Reinalle ehti kertymään 25, mutta niitä olisi voinut olla vielä paljon enemmän...
Pura raza española-tamma Luna I, Luna (PKK-V PP-MVA Fn, KTK-III, Maestro Steed)
Kun suurin osa hevosista nukkuu pois vanhuuden vaivojen vuoksi, oli shokeeraavaa saatella vasta 17-vuotias Luna-rouva viimeiselle kävelylle ratkeamattoman ähkyn vuoksi.
shire-tamma Magnolia Ion, Maggi (VIP MVA Fn, KTK-II)
Lempeä ja rakastettava Maggi alkoi tuntumaan jo väsyneeltä, valmiilta jatkamaan siis matkaa. Matami hyvästeltiin taivaallisille peltopalstoille 23 kesän jälkeen.
spanish norman-ori Duc Obscur, Duke (PP-MVA PKK-V VIP MVA Fn, KTK-II, YLA2, Maestro Steed)
Jalkavaivojen uuvuttama tallin kuningas sai kaatua saappaat jalassa 25 v iässä ruusutarhaan. Duken kaltaista hevosta tulee tuskin koskaan olemaan, ja spn-jalostuksella on suuri kiitollisuudenvelka tälle uljaalle mustalle.
suomenhevosori Tuukkalan Toivo, Tuure (Fn, ,KTK-II)
Ikinuori Tuure nukkui ilman ulkopuolista apua pois vähän alle 25 v iässä, omasta tarhastaan. Sen ainoa poika Vappulan Välskäri jäi nyt yksin pitämämään suomalaisten korpiurhojen lippua Zenin barokkien keskellä.
araloosatamma Classic Orchid, Chilly (PKK-V VIP MVA Fn KTK-II, YLA2)
Chilly tuntui aina polttavan kynttilää kahdesta päästä, ja viimeisenä vuotenaan se alkoi olemaan varsinkin jaloistaan jo niin heikko ettei päässyt makuulta ylös. Chilly lopetettiin 23-vuotiaana.
Pura raza española-tamma Galaxia IV, Gaia (PP-MVA Fn, KTK-II, YLA2, KRJ-III)
Lordoosin pahasti painaman selän vuoksi Gaia päätettiin päästää pois tuskistaan 24 vuoden iässä. Matriarkkatamma on haudattuna ystävänsä Lysan viereen koivulehtoon laidunten taa.
islanninhevostamma Lýsa frá Moons, Lysa (ARJ-I)
Supermummo Lysa nukkui rauhallisesti pois kauniina kevätiltana oman laumansa keskeltä. Yli nelikymppiseksi porskutellut teräsmatami yllätti kaikki sitkeydellään.
noniusori Fehér Zaj, Nakke (VIP MVA Fn, KTK-II)
Nakke päästettiin vihreämmille laitumille 23-vuotiaana kärsittyään tarpeeksi pitkään kroonisista ähkyoireista — vanhuksen ei tarvinnut kituuttaa enää yhtään enempää.
batakinponitamma Pakpao, Kappa (VIP MVA Fn, KTK-II)
Kappa poistui keskuudestamme traagisesti aivan liian varhain. G1-tason ponilaukkaaja ehti jättää vain kaksi jälkeläistä ennen surullista ja traagista poismenoaan susien toimesta.

Takaisin eläinsivulle

Vanhin Zenissä elänyt hevonen on ollut issikkatamma Lysa, joka porskutti huimat 43-vuotiaaksi!

Sivusto toimii parhaiten tietokoneella tai tabletilla selaten.

Eksyksissä? Ehkä sivukartasta on apua.

Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable.
Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse.