Hevoset Henkilöt Esittely Kasvatus Foorumi

Sombre Varnish

Ruunikonshamppanja (Ee/Aa/nCh) georgian grande-tamma, säkäkorkeus 167 cm
Syntynyt 15.01.2018, kasvattanut Encore. Nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias
Omistaa Zen (VRL-01436)
Haute ecole palfrey.
Ei vielä rekisteröity

Rakennekuva 4-v.

Iivarin käsitys georgian grande-rodusta muuttui kertaheitolla hänen löydettyään kuvia hyvin friisinmallisista hevosista saddlebredin värikirjolla. Vaikka kumpikaan roduista ei ollut ehkä niitä optimaalisimpia raskaimpiin skill at arms-harjoitteisiin, niin erityisyydenhakuinen Iivari ei voinut olla ihailematta kumpaakin näyttävää rotua... Jos ne yhdistää, tulee tuloksena varmasti superupea hevonen!
Alkoi siis lyhyt mutta kiivas ostokausi. Kun Umbra osui kohdalle, ei mennyt kuin hetki ja tamma oli jo lentokoneessa tulossa kohti Latviaa. Tämmöistä herkkua ei voinut päästää näpeistä.

Vetäytyvä kaunokainen

Umbra on rauhallinen, hieman jopa syrjäänvetäytyvä tamma. Se ei tykkää pitää itsestään meteliä, ja kaikenlainen ylimääräinen hälinä saa kaunottaren jopa hieman hermostumaan. Umbra viihtyy parhaiten seinäruusuna, mikä on varsin vaikeaa kun on niin kaunis mitä on...

Hoitaessa Umbra on todella huomaavainen ja herttainen. Mikään toimenpide ei varsinaisesti aiheuta mielenpahoitusta, mutta jos hoitaja on kovin riuska ja tekee miljoonaa asiaa samaan aikaan voi Umbraa ruveta stressaamaan. Stressin tamma näyttää pureskelemalla hampaitaan yhteen ja steppailemalla. Myös ratsastaessa Umbra kertoo samoilla merkeillä epämukavuudesta: se jäystää kuolainta ja painuu sykkyrään, steppailee ja laskee selkänsä notkolle. Umbra tarvitsee ratsastajakseen rauhallisen ihmisen, joka osaa antaa tammalle aikaa tutustua uusiin tilanteisiin eikä rankaise sitä jännityksestä. Kun luottosuhde ihmiseen on rakennettu, saa Umbrakin lisää varmuutta ja muuttuu ihan päteväksi yleisratsuksi.

Umbra ei ratsastaessa harrasta stressiherkkyydestään huolimatta mitään ylimääräisiä mooveja: vaikka radalle astuminen jännittäisikin, se menee sinne silti kuuliaisesti kuten kunnon sotaratsun kuuluukin. Ratsastajan on vain tosiaankin osattava antaa Umbralle aikaa tutustua tilanteeseen rauhassa saadakseen ratsun rentoutumaan ja likkeet puhtaiksi.
Maastossa Umbra on yksin tai kärkihevosena yleensä hieman huolissaan, mutta se vain pälyilee ympärilleen eikä keskity ratsastajaan: spurtteja, pukkeja tai sivuloikkia ei tarvitse pelätä. Pahimmillaan Umbre vain jähmettyy paikoilleen, jolloin se hetken aikaa miettii ennen kuin jatkaa matkaa. Tammalla on hyvä suhde ihmisiin: ei tarvitse olla kovinkaan tuttu ratsastaja, kun Umbre jo luottavaisesti kysyy vaikeassa tilanteessa neuvoa sen sijaan että tekisi itse päätöksiä esimerkiksi jännittävien, karhunmuotoisten kivien ohituksesta...


Kuvagalleria


Syksyn daami.

Tallin helmihevoset Hesato, Umbra, Esmeralda ja Topaz.

Sukutaulu

isä Dark Souls
Journeyman Steed
m fri, 164 cm
ii. Dark End
m fri, 177 cm
iii.  Pimeys
m fri, 178 cm
iie. Amina
m fri, 155 cm
ie. Soulmate
m fri, 165 cm
iei. Soul
m fri, 179 cm
iee. Agravain
m fri, 163 cm
e. Vermilion
rtsha gg, 166 cm
ei. Ironsong
gg (50%)
eii. Julan van Hoseun
fri
eie. Thasitalia
sdb
ee. Ephemera
sdb
eei. Little Conah
sdb
eee. Lemon Yellow
sdb

Jälkeläiset

Syntyi Skp. Nimi Isä Omistaja Meriitit


Näyttelytulokset

Ei vielä näyttelytuloksia

Kisatulokset

VHRY (sijoja 2 kpl, joista voittoja 2 kpl, CUP 0 kpl)
29.12.2019, Zen, alta escuela I, 1/4
28.12.2019, Zen, skill at arms hunting I, 1/9
28.12.2019, Zen, skill at arms noviisi, 1/4

KRJ (voittoja 0 kpl, joista sijoja 0 kpl)


Kuulumisia

29.12.2019

Umbra aloitti näin vuoden loppuun kisauransa kevyesti kotikisoissa, ja lupaavalta näyttää: alta escuelan helpommasta luokasta tuli voitto! Toki osallistujamäärä ei päätä huimannut ja kaikki osallistuneet olivat tallin jäseniä, mutta who cares: sitäkin parempi suoritus, sillä jos tuomarin mielestä aloitteleva Umbra oli parempi kuin jo yli vuoden treenannut Luna, niin wow!
Aivan ensimmäisenä Umbra kävi noviisiluokassa tökkimässä niin sanotusti kepillä jäätä, eikä se sujunut aivan yhtä sulavasti. Kaikki vaaditut liikkeet tuli kyllä esitettyä, mutta Umbraa tuntui jännittävän jäädä yksikseen maneesiin tuomarin tarkan silmän alle, eikä rentoudesta ollut siis puhettakaan. Toisessa luokassa Umbra oli jo vähän tutumpi konseptin kanssa, ja vaikka se tuomaria hieman pälyilikin niin ratsastukseen se ei vaikuttanut.
Vakiokilpakaveria Umbralla ei vielä ole, mutta Amelie on aika vahva vaihtoehto. Tosin tästä tammasta on tulossa niin kiva ja ryhdikäs, että saas nähdä tuleeko paikasta kilpailua. Kaikki tahtovat osansa tästä kaunottaresta.

Tänään on 22.01.2020

12.01.2019
Meillä ei ole koskaan ollut knabstrupinhevosta, mutta nyt asiaan tuli muutos kun tallille muutti Fred-ori. Tammaseuraa on heti viikolla luvassa, mikäli neitokainen vain läpäisee ostotarkastuksen. Yay for spots 'n dots!

20.12.2019
Myös Hesaton ja Faustin sivut päivitetty uuteen ulkoasuun.

18.07.2019
Carla PP-MVA. Viikon päästä alkaa kisamatka Power Jumpiin, joka järjestetään tänä vuonna Suomessa, Auburnin kartanossa.

01.04.2019
Uno PP-MVA. National Desert Horse Show järjestetään jälleen kerran Zenissä, ilmoittautuminen on auki foorumin puolella!

28.03.2019
Luna ja Uno kantakirjattiin III-palkinnoilla.

18.03.2019
Talliin muutti eilen kaunis gg-tamma "Umbra".

05.03.2019
Topaz sai omat sivut. Hesaton ja Faustin ratsukoulutus alkaa näillä näppäimillä: apukätenä on onneksi Faustin uusi hoitaja Gretchen. 26.01.2019
Ryhdyimme yhteistyöhön Varjolinnan kanssa. Linkkisivulta löydät bannereita, joilla voit linkittää Zenin — linkitämme sivusi silloin takaisin!

25.01.2019
Tallin sivujen ulkoasu uudistui pohjakoodia myöten. Olemme muuttuneet entistä enemmän interaktiivisempaan suuntaan: yksinäinen harrastelu kisalistoineen on jäänyt, nykyisin olemme enemmän kirjoittelevaa ja piirtävää sorttia. Tarinoitsijoita, kenties jopa?

14.01.2019
Vitiosus lähti Suomeen Kupperiskujan Tallille. Gaalan tuotoksia on ollut jo viikon päivät näkyvillä, päivitysboksi vain unohtui päivittää. :D

09.12.2018
Zada saatiin myydyksi, ori lähtee vielä tämän vuorokauden puolella kohti Suomea.

16.11.2018
Gaalaillan kutsusivu on nyt julkistettu ja kutsukirjeet lähtevät vielä tämän viikon puolella matkaan.

05.11.2018
Zada laitettiin myyntiin, nyt loppui huumori pälliorin kanssa. VHRY-tuloksia.

13.09.2018
Gaia lopetettiin iän tuomien selkävaivojen vuoksi. Kaksi uutta hoitajaa, Zoja ja Iitu, aloittivat Isacin sekä Agnesin henkilökohtaisina palvelijoina. :) Tervetuloa!

11.08.2018
Työ- ja hoitajahaku on avoinna, käy kärppänä tilaisuuden kimppuun ;) Foorumi on jälleen käytössä.

06.08.2018
Duke arvosteltiin VHRY:n toimesta Journeyman Steediksi.

27.07.2018
Talliin siirtyy ensi viikon aikana kaksi uutta nuorta PRE-oria, Nefasto ja Hesato. Pojat tulevat vieroitusikäisinä Dawnvalen farmilta Briteistä.

17.07.2018
Elokuun lopulla on klassisen ratsastuksen perehdytystunti, paikkoja on neljä vapaana joten varaa pian omasi!

02.07.2018
Ulkoasu muuttui hieman, PKK-näyttelyistä on muutamia luokkia lukuunottamatta tulokset tulleet. Loppukesän kisat ovat suunnitteilla.

20.05.2018
Zada kantakirjattiin II-palkinnolla ja ansaitsi Finest-tittelin. Alkukuun turnajaisten tulokset tulevat pian, pahoittelemme viivästystä!

12.03.2018
Lysa nukkui pois luonnollisesti, omasta tarhastaan laumansa keskellä.

27.02.2018
Gaia palkittiin Yleislaatuarvostelun 2-palkinnolla.

15.01.2018
Uusi vuosi ja uudet kuviot: Mary, Shab ja Atum muuttivat uusiin koteihin, samoin morganit Prinsessa ja Kultu. Helmikuun skill at arms-tunnille on ilmoittautuminen auki!

05.12.2017
Linnan pihapiiriä vahtii nyt upea, nelisarvinen hebridean-pässi nimeltään Abraxas.

27.11.2017
Talliin muutti upea, kullanhohtoinen pearl-värityksinen lusitanotamma Esmeralda. Esmeraldasta koulutetaan jatkaja Gaialle, joka pääsee pian kunniakkaasti eläkkeelle.

25.11.2017
Carla kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla, voiko kasvattaja olla enää ylpeämpi?! Ensimmäinen ratsastusklinikkapäivä on menestyksekkäästi ohitse, ensi keväälle onkin sitten uutta jo luvassa.

13.10.2017
Tallin henkilökunta sai uudet esittelykuvat ja fiksailtuja tekstejä. Toimintasivuakin on siistitty helppolukuisemmaksi. Marraskuisen, kokopäiväisen ratsastusklinikan kutsu on myös nyt julki!

01.10.2017
Matriarkan titteli siirtyi Gaialta tallin uudelle tulokkaalle: issikka Lysa on hiljentymisen arvoisen 40 vuoden ikäinen! Tosin mummelin käyttötarkoitus on hieman kysymysmerkki, ehkäpä se vain on varsojen kaitsijana ja seurahevosena.

16.09.2017
Gaia korkkasi tallin hevosista ensimmäisenä laatispalkinnot: matriarkka on KRJ-III.

28.08.2017
Talliin saapui kuvankaunis KTK-I ori Harr Shabt. Hankala se on kuin mikä, mutta niin upea että luonne nyt vain on pieni miinus.
Orikatalogi sai toisenkin uuden jäsenen, sillä Uno on nyt sen ikäinen että se pääsee pois "lastentarhasta".

20.08.2017
Pitkästä aikaa meille syntyi tammavarsa, kun Zira pyöräytti ensimmäisen puoliverikasvattimme maailmaan. Alkuun vitsinä väännetty Camelopardalis jääkin lapsukaisen viralliseksi nimeksi, Pardaksi häntä kutsutaan. Camelopardalis tarkoittaa kirahvia, joten emälinjan teema pysyy vahvana.

03.08.2017
Croc palkittiin Finest-arvonimellä, Zira taasen PP-MVA.

02.08.2017
Mary varsoi viime kuussa hienon orivarsan, joka nyttemmin sai nimekseen Atum el Zen. Korskea pieni komistus löytyy nyt varsojen listalta.

02.07.2017
Gaialle myönnettiin PP-MVA! Hevosten, lähinnä juurikin Gaian ja Duken, kanssa on pyöritty nyt paljon valmennuksissa ja erilaisilla klinikoilla — varsinkin Amelie on innostunut opettelemaan skill at arms-tehtäviä Gaian satulasta käsin. Hänetkin tulette siis pian näkemään tallin kisaavassa kaartissa.

18.06.2017
Power Jump-kisojen, niin varsinaisten ERJ-luokkien kuin tuotosluokkienkin, osallistuminen on nyt avoinna!
Talliin muutti Espanjasta, al Najyan tilalta, täysin puhdas egyptinarabitamma Najmara eli "Mary". Kaunotar saa sopeutua muuttoon rauhassa ennen kuin alamme pyörittämään sitä näyttelykehissä.

29.05.2017
Uusi ulkoasu, jonka myötä sivut muuttuivat php-pohjaiseksi. Päivitäthän siis linkkisi! :)

Yhteistyössä kanssamme

Dragon Age Estate

Tahdotko yhteistyöhön tai linkinvaihtoon kanssamme? Linkitä Zen jollakin allaolevista bannereista sivuillesi ja ilmoita meille, niin linkitämme sinut takaisin.

Somessa tapahtuu

© 2013-2020
Ulkoasu © M Layouts, muokkaus VRL-01436
Tämä on virtuaalitalli / Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game stable /This is a sim-game horse.