Fregne af Rid

Rautias leopard (ee/aa/nLP) knabstrup-ori, säkäkorkeus 168 cm
Syntynyt 12.06.2017 Tanskassa, kasvattaja Ridder Stud. Nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias
Omistaa Zen (VRL-01436)
Haute ecole palfrey.
Ei vielä rekisteröity

Rakennekuva.

Knabstrup on erikoinen ja näyttävä barokkirotu, jolla on pitkä historia takanaan. Ei siis ihme, että talliin oli jo jonkun aikaa ollut hakusessa muutama tanskalainen pilkkupylly: sopivia ei vain ollut osunut kohdalle. Knabstrupeja kyllä oli myynnissä siellä sun täällä, mutta juuri oikeanlaista tanakkaa barokkimallia ei ollut tullut vastaan, ja moderneja sporttimalleja ei ainakaan Iivari tahtonut kasvattaa. Ei, hevosen pitäisi olla potentiaalinen haute ecole-tasolle, ja siihen ei aivan jokaisesta nelijalkaisesta ollutkaan.

Etsintöjä oli kulunut jo melkein vuoden päivät, kun Ridder Stud ilmoitti lopettavansa ja myyvänsä melkein kaikki hevoset pois. Myyntilistoja selaillessa olo oli kuin korppikotkalla haaskaa kierrellessä: toisen menetys oli toisen voitto. Fred osui ensimmäisenä silmään kuvansa ansiosta: se taisi jo ainakin levaden, joten kunto ja rakenne sillä ainakin oli varmasti kohdillaan. Ilmahyppyvalmis knabstrup-ori? Say no more! Seuraavalla viikolla Zenin ensimmäinen pilkkubarokki oli saapunut.

Kouluratsujen Hulk


Kesällä 2020 Fred liittyi tallin ns. rautapaitajengiin.

Fregne, tutusti vain Fred, on kovin kaksipiippuinen tuttavuus. Se helposti tönäisee taluttajaa lavallaan ja toheloi säännöllisesti itseään rikki tarhassa, mutta sitten se samana päivänä voi myös tanssahdella areenalla piaffe-passage-siirtymien kautta mezairiin. Diagnoosina on, että Fredillä taitaa olla vain maailman huonoin keskittymiskyky: kun ihminen on sen personal trainerina naputtamassa keskittymisestä ja kertomassa mitä tehdään, niin kaikki on hyvin. Sitten kun ori on oman päänsä varassa, silloin alkaa toilailu. Varsinkin muille hevosille Fred on kova huutelemaan, ja silloin sen kyky katsoa jalkoihinsa — tai muistaa ylipäänsä niiden lukumäärää — on täysin olematon.
Samaisesta syystä Fredin kanssa saa aina olla vähän hereillä. Kilttihän se on kuin mikä, mutta astelee suruitta hoitajansa varpaille, huitoo päällään varoittamatta ja koittaa pyörähtää katsomaan pihalle vaikka olisi kiinni. Orille on parasta jutella koko ajan ja muutenkin muistuttaa kaksijalkaisen olemassaolosta, sillä se katoaa salamannopeasti omiin maailmoihinsa jäätyään hetkeksikään yksin — konkreettisesti tai mentaalisesti.

Ratsuna Fred on samaisesta syystä vaativa. Sitä täytyy jatkuvasti muistuttaa keskittymisestä, mutta hellästi, sillä kovia apuja ori ei hyväksy. Pohjeavuksi riittää alapohkeen kääntäminen tai kannuksella kosketus, puolipidätteeksi sormien heilautus, ja jatkuvaa tuntumaa sille ei voi ottaa lainkaan vaan ratsastus tapahtuu pelkästään löysällä barokkiohjalla ja kangella. Mikäli yksikin apu tuntuu Fredistä liioitellulta, se yleensä pysähtyy mielenosoituksellisesti, joskus jopa hieman pompahtelee paikallaan.
Toisaalta kun nappulat Fredin kanssa löytävät paikkansa, antaa se tuplasti enemmän takaisin. Ori on oikea voimanpesä, eikä sen kyvyillä tunnu olevan rajoja. Nopea Fred ei ole, mutta kokoamiskyky on ihan omaa luokkaansa: vapaanakin ollessaan se kulkee aina ylämäkeen, joten ratsastaja saa olla todellinen poropeukalo (Fric, love you) saadakseen tämän ratsun kulkemaan väärin päin. Jopa maastoillessa Fredin "jousituksen" voi tuntea alkukäynneistä lähtien: millainen kunto onkaan hevosella oltava, että se jaksaa kasata itseään hölköttelymaastoissakin. Koitapa itse käydä lenkillä squat-askeleilla.


Kuvagalleria


Valloittava maisemakuva löytyy myös herrainkabinetin seinältä © J.

© Jg.Art.Studio Instagramissa.

Iltainen harjoittelu.

Myyntikuva kertoi kaiken tarpeellisen.

Sukutaulu

isä Vært
rttkrj kn, 166 cm
ii. Peter af Kongerjord
rttkrj kn, 166 cm
iii. Stjernerne af Kongerjord
rntkrj kn, 165 cm
iie. Anna af Kongerjord
rttkrj kn, 160 cm
ie. Værtinde
rttkrj kn, 155 cm
iei. Pilot
rntkrj kn, 167 cm
iee. Bonde
rttkrj kn, 160 cm
emä Skønhed af Rid
rttkrj kn, 159 cm
ei. Ridder af Rid
mtkrj kn, 160 cm
eii. Sommerfugl X
mtkrj kn, 161 cm
eie. Maiden
rntkrj kn, 154 cm
ee. Prinsesse af Rid
rttkrj kn, 162 cm
eei. Duke af Rid
rntkrj kn, 163 cm
eee. Ensomme rttkrj kn, 160 cm

Sukuselvitys

Tulee ajallaan.

Jälkeläiset

Syntyi Skp. Nimi Emä Omistaja Meriitit
07.03.20 t. Sierra Svane Søvngænger Scuderia Sierra -

Näyttelytulokset

18.05.20, Dragon Age Estate, Muu kuva: Harjoittelu tekee mestarin, tuom. Lissu T: EM, KP [2]
05.03.20, Kurjepesä, Muu kuva: sisätiloissa, tuom. Lissu T: KP [1]

[2] "EM: rodunomaisuus." [1] "Ei se ihan perinteisin sisäkuva! Tiivis kuvanrajaus ilman, että kuva muuttuu ahtaaksi, taidokkaasti sommiteltu. Onnistunut värimaailma, miellyttävä tekniikka. Komea barokkiori, selkeästi tunnistettavissa rotunsa ja sukupuolensa edustajaksi."

Kisatulokset

VHRY sijoja 13 kpl, joista voittoja on 8 kpl, CUP 1 kpl. (18 p.)
30.09.20, Cresthill Baroques, alta escuela, 2/16 (CUP, 8 p.)
31.08.20, Zen, alta escuela I, 1/11 (CUP, 10 p.)
30.08.20, Cresthill Baroques, skill at arms war, 1/3
30.08.20, Cresthill Baroques, skill at arms hunting II, 1/4
23.08.20, Dragon Age Estate, joustaus, 2/4
12.07.20, Zen, alta escuela, 1/5
12.07.20, Zen, skill at arms hunting II, 1/7
12.07.20, Zen, skill at arms noviisi, 1/3
26.06.20, Zen, alta escuela, 2/6
26.06.20, Zen, skill at arms hunting war, 3/8
23.02.20, Zen, alta escuela artístico, 2/9
23.02.20, Zen, alta escuela noviisi, 1/4
16.02.20, Zen, skill at arms noviisi, 1/4
KRJ sijoja 0 kpl, joista voittoja 0 kpl

Kuulumisia

10.05.2020 | Alta escuela-perehdytystunti

Tunnin uutena kasvona oli Christelle, joka oli fiksusti valinnut itselleen oikean oppimestarin alleen. Fred oli toki pidettävä jatkuvassa työntouhussa kuten Faustkin, mutta luonteeltaan pilkkuori oli ennemmin hömelö koheltaja kuin tappurainen taistelija. Alkutunnista tapahtuneita yhteyskatkoja ei siis tarvinnut stressata, sillä aina jos Christellen istunta häiritsi tai ohjasi orin vinoon, lähti Fred vain kuikuilemaan muita ratsukoita ja sekosi korkeintaan omissa jaloissaan. Tässä hevosessa oli tasan kaksi vaihdetta: joko se oli oman elämänsä Hessu Hopo, tai sitten näppärin ja kevyin balettitanssija mitä löytyy. Ei mitään välivaiheita, vain nuo kaksi. Tänään tahdottaisiin tanssija esiin.

Christelle käytti istuntaansa näppärästi, mikä oli varmasti pitkälti peräisin ratsastusjousiammunnasta. Nyt samalla periaatteella täytyisi suorittaa kouluratsastusta: ohjat narikkaan ja lattarilanne keikkumaan. Kun Fred pidettiin runsailla tehtävillä keskittyneenä, se näytti suorastaan tanssahtelevan, ja kun pienen hakemisen jälkeen Christelle sai sisälonkkansa laskeutumaan oikealla hetkellä, alkoivat taivutuksetkin näyttää muovailuvahan pyörittelyltä. Kaksikko pääsikin suorittamaan hieman enemmän tehtäviä kuin muut: avo-sulku-vaihdot käynnissä sekä ravissa, kokoamiset ja piruetit niin käynnissä kuin laukassakin. Fredin taikanappulat olivat löytyneet.

"Kokeillaan vielä lisää muodon muokkaamista ylös. Etsi ensin hyvä, rytmikäs käynti. Noin. Ota sitten itsellesi suurempi liike, nosta hieman kankiohjaa mutta varo ettei se kiristy. Hyyyyvä... Kokeile koota vielä vähän lisää, voit auttaa osoittamalla raippakädellä takaosaa. Noin! Hyvä!"

Fred laski takaosaansa kuuliaisesti ja tanssahteli muutaman askeleen koottua käyntiä. Pienellä lisähionnalla siitä olisi saanut aikaan koulukäynnin, school walk. Tämä oli kuitenkin ensimmäiseksi ratsastuskerraksi jo niin hyvä suoritus, ettei Iivari lähtenyt painostamaan Christelleä enempää. Hän sai olla ylpeä itsestään: von Hoffrénilta tunnetusti ei yleensä saanut montaa kehua peräjälkeen.

15.02.2020

Haave löytää barokkimallinen knabstrup oli jo periaatteessa haudattu, joten Iivarin ilme hänen harjoitellessaan ensimmäisen kerran Fredin kanssa oli näkemisen arvoinen. Oli hän käynyt ratsastelemassa silloin tällöin sekä katsonut sivusta kun Vitaliya testaili uutta pilkkupyllyä, mutta ensimmäinen oikea treenikerta oli mieleenpainuvaa. Fred tanssahteli alkukäynneistä lähtien ylämäkeen, eikä sitä tarvinnut pyytää kasaamaan erikseen. Ensimmäistä kertaa elämässään Iivari myöskin sai kokea vahinkolevaden: kun Frediä pyysi kasaamaan lisää, se tarttui apuun turhankin hanakasti ja siirsi kaiken painon takaosalleen. Kaikkea sitä tuleekin nähtyä! Niin kauan kuin mies jaksoi keskittyä ratsastamiseen, oli Fred kevyt kuin ajatus. Tuntui kuin ori voisi lähteä vaikka lentoon jos sitä pyytäisi. Toisaalta heti kun Iivari erehtyi keskittymään maneesiin poneineen ilmestyneen Amelien seuraamiseen, mureni hänen utopiansa täydellisestä ratsuhevosesta: Fred alkoi huutamaan rautiaalle ruunalle kuin syötävä, iski jalalla maata ja iski samalla vahingossa niskojaan nakellessa päänsä tukitolppaan. Muutos balettitanssijasta Hessu Hopoksi alle sekunnin, vaikuttavaa lie sekin...

12.01.2020

Eihän tästä orista voi sanoa muuta kuin että vau. Se näyttää askelten perusteella olevan lehtijousitettu, niin tanssahdellen käy kulku — paitsi mitä nyt että törmäsi rysähtäen ovenpieleen heti saavuttuaan talliin. Miten joku voi liikkua samaan aikaan kevyesti kuin höyhen, mutta karmit kaulassa?
Joka tapauksessa "Fred" taitaa olla meidän parhain ostos pitkään aikaan. Sen mukaan ostettu morsmaikku saapuu huomenna vähän jälkijunassa, joten voitte uskoa että meiltä tulee lähtemään barokkimallisia pilkkuvarsoja maailmalle vielä aikamoinen liuta, toivottavasti suurin osa Fredistä lähtöisin. Toivottavasti se periyttäisi lihaksia ja liikkeitään enemmän kuin keskittymiskykyään...

Tänään on 24.10.2020

15.10.2020
Luna arvosteltiin VHRY:n suppeassa laatuarvostelussa Maestro Steed-palkinnolle, ja tällä hetkellä tamma pitää jalostuslistan korkeimman pistesaldon sijaa huimamma 95 pisteellä! Kyllä saa kasvattaja olla ylpeä...
23.09.2020
Välske ja Naira kantakirjattiin kumpainenkin toisella palkinnolla.

16.09.2020
Hemsburystä joukkoomme liittyi uusi (ja uudesta suvusta!) spn-tamma Manon. Yhteistyöläisen bannerit lisätty landing-sivulle.

27.08.2020
Fredille rakennekuva ja muutakin taidetta. Talliin muutti puoliveritamma (!) "Cera" Vitaliyan metsästys- ja huvitteluratsuksi.

23.07.2020
Worena lähti takaisin Saksaan. Tilalle Ilona hankki (sai) kauniin PRE-tamman, Reinan. Power Jump-joukkio lähti aamulla kohti Ahvenanmaata: tänä vuonna Dzelzainia edustaa kaksi ratsukkoa, Amelie Chaput Uulalla sekä Nora Norrington Zirafella.

10.07.2020
Claven Damiela-tamma saapui vihdoin pitkän matkan päätteeksi Zeniin. Eipä ole näillä tiluksilla aiemmin aitoa villihevosta nähty!
Yksityispaikkoja avattiin lisää suuren kysynnän vuoksi.

27.06.2020
Umbra varsoi eilen vihdoin ja viimein! Kuten pitkä kantoaika povasikin, niin orivarsahan sieltä tuli, ja nimeksi pistettiin heti isän mukaann Galahad. Toivottavasti nimi on enne!

08.06.2020
Navigaatiota muokkailtu, pientä hienosäätöä koko sivustolle. Kouluratsastuskatselmuksen arvioinnit on julkaistu foorumille.

05.06.2020
Hevossivua päivitetty. Tallin ei-niin-vahtiva koira Vasili löytyy nyt myös sivustolta.

03.06.2020
Moirai liittyi joukkoon alkuun ns. luudanvarrenjatkeena, myöhemmin Fredin hoitajana. Tervetuloa! Paljon fan-arttia lisätty hevosten sivuille, kiitos kaikille taiteentekijöille! ♥

14.05.2020
Abraxas sai sivunsa takaisin hevoslistaukseen, pitäähän vahtipässi nyt olla esillä!

05.05.2020
Yksityisenomistajiin liittyi Ilona, tervetuloa mukaan! Ruby ja Maggi kantakirjattiin II-palkinnoilla.

22.04.2020
Myös Ruby sai oman hoitajan Jeremyn liittyessä matkaamme. Henkilöesittelyjä muokkailtu sekä lisätty: vakiovieras Antiaco Piccola-kakaduineen sai vihdoin kasvokuvan.

20.04.2020
Maximillian liittyi hoitajakaartiin Umbran palvelijana. Tervetuloa! Foorumia siistitty, ja sinne on lisätty myös tietoja esim. hevosten lomista jne. kaikkea hoitajiin ja yksityiseomistajiin vaikuttavia asioita.

30.03.2020
Yksityishevoset saivat oman pikkusivunsa.

24.03.2020
Spanish norman-kantamme sai aivan uutta verta, kun Vinterhusista muutti meille raamikas ruunikkotamma Narcisse. Myös espanjalaiset saivat vahvistusta, kun aiemmin varattu tammavarsa Kallisto II jäikin kotiin. Yksityishevospaikkoja on jäljellä enää yksi.

03.03.2020
Talliin muutti Zenin historian toinen suomenhevonen: Tuuren poika Välske.

23.02.2020
Zirafe palasi mukaan Zenin arkeen yksityishevosen muodossa, kun sen nykyinen omistaja Nora Norrington treenaa meillä tulevaan Power Jumpia varten. Nora majoittuu koko ajan b&b-palvelussamme, joten hän tukee myös taloudellisesti hyvin vahvasti koko Dzelzainin toimintaa... Majoituksesta voit lukea lisää tilukset- tai henkilöt-linkin kautta.

15.02.2020
Ranch Orange Woodin järjestämät perinteiset Ystävänpäivän Värinäyttelyt tuottivat tulosta: meidän edustukselle satoi palkintoja, joista mainittavimpia on Duken äänestys yleisön suosikiksi ja näyttelyn Uljaaksi Mustaksi sekä Umbran BIS1-titteli "Värinäyttelyiden sateenkaari". Nyt voi olla ylpeä!

12.02.2020
Henkilösivut on nyt siistitty ja valmiit. Remontoidusta maneesista löytyy nyt kuvaa Tilukset-linkin takaa.

30.01.2020
Riario, Faust ja Topaz kantakirjattiin kaikki II-palkinnolla. Kaikki varattavissa olevat kasvatit on myös nyt varattuina, huimaa miten meidän barokkijalostus on saanut suosiota!

26.01.2020
Esmeralda ansaitsi VHRY:n journeyman steed-tittelin. Tallin sivut ovat taas auki vierailijoille: henkilöesittelyjä siistitään vielä, mutta muuten alkaa kaikki olla jo valmista.

12.01.2020
Meillä ei ole koskaan ollut knabstrupinhevosta, mutta nyt asiaan tuli muutos kun tallille muutti Fred-ori. Tammaseuraa on heti viikolla luvassa, mikäli neitokainen vain läpäisee ostotarkastuksen. Yay for spots 'n dots!

20.12.2019
Myös Hesaton ja Faustin sivut päivitetty uuteen ulkoasuun.

18.07.2019
Carla PP-MVA. Viikon päästä alkaa kisamatka Power Jumpiin, joka järjestetään tänä vuonna Suomessa, Auburnin kartanossa.

01.04.2019
Uno PP-MVA. National Desert Horse Show järjestetään jälleen kerran Zenissä, ilmoittautuminen on auki foorumin puolella!

28.03.2019
Luna ja Uno kantakirjattiin III-palkinnoilla.

18.03.2019
Talliin muutti eilen kaunis gg-tamma "Umbra".

05.03.2019
Topaz sai omat sivut. Hesaton ja Faustin ratsukoulutus alkaa näillä näppäimillä: apukätenä on onneksi Faustin uusi hoitaja Gretchen. 26.01.2019
Ryhdyimme yhteistyöhön Varjolinnan kanssa. Linkkisivulta löydät bannereita, joilla voit linkittää Zenin — linkitämme sivusi silloin takaisin!

25.01.2019
Tallin sivujen ulkoasu uudistui pohjakoodia myöten. Olemme muuttuneet entistä enemmän interaktiivisempaan suuntaan: yksinäinen harrastelu kisalistoineen on jäänyt, nykyisin olemme enemmän kirjoittelevaa ja piirtävää sorttia. Tarinoitsijoita, kenties jopa?

14.01.2019
Vitiosus lähti Suomeen Kupperiskujan Tallille. Gaalan tuotoksia on ollut jo viikon päivät näkyvillä, päivitysboksi vain unohtui päivittää. :D

09.12.2018
Zada saatiin myydyksi, ori lähtee vielä tämän vuorokauden puolella kohti Suomea.

16.11.2018
Gaalaillan kutsusivu on nyt julkistettu ja kutsukirjeet lähtevät vielä tämän viikon puolella matkaan.

05.11.2018
Zada laitettiin myyntiin, nyt loppui huumori pälliorin kanssa. VHRY-tuloksia.

13.09.2018
Gaia lopetettiin iän tuomien selkävaivojen vuoksi. Kaksi uutta hoitajaa, Zoja ja Iitu, aloittivat Isacin sekä Agnesin henkilökohtaisina palvelijoina. :) Tervetuloa!

11.08.2018
Työ- ja hoitajahaku on avoinna, käy kärppänä tilaisuuden kimppuun ;) Foorumi on jälleen käytössä.

06.08.2018
Duke arvosteltiin VHRY:n toimesta Journeyman Steediksi.

27.07.2018
Talliin siirtyy ensi viikon aikana kaksi uutta nuorta PRE-oria, Nefasto ja Hesato. Pojat tulevat vieroitusikäisinä Dawnvalen farmilta Briteistä.

17.07.2018
Elokuun lopulla on klassisen ratsastuksen perehdytystunti, paikkoja on neljä vapaana joten varaa pian omasi!

02.07.2018
Ulkoasu muuttui hieman, PKK-näyttelyistä on muutamia luokkia lukuunottamatta tulokset tulleet. Loppukesän kisat ovat suunnitteilla.

20.05.2018
Zada kantakirjattiin II-palkinnolla ja ansaitsi Finest-tittelin. Alkukuun turnajaisten tulokset tulevat pian, pahoittelemme viivästystä!

12.03.2018
Lysa nukkui pois luonnollisesti, omasta tarhastaan laumansa keskellä.

27.02.2018
Gaia palkittiin Yleislaatuarvostelun 2-palkinnolla.

15.01.2018
Uusi vuosi ja uudet kuviot: Mary, Shab ja Atum muuttivat uusiin koteihin, samoin morganit Prinsessa ja Kultu. Helmikuun skill at arms-tunnille on ilmoittautuminen auki!

05.12.2017
Linnan pihapiiriä vahtii nyt upea, nelisarvinen hebridean-pässi nimeltään Abraxas.

27.11.2017
Talliin muutti upea, kullanhohtoinen pearl-värityksinen lusitanotamma Esmeralda. Esmeraldasta koulutetaan jatkaja Gaialle, joka pääsee pian kunniakkaasti eläkkeelle.

25.11.2017
Carla kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla, voiko kasvattaja olla enää ylpeämpi?! Ensimmäinen ratsastusklinikkapäivä on menestyksekkäästi ohitse, ensi keväälle onkin sitten uutta jo luvassa.

13.10.2017
Tallin henkilökunta sai uudet esittelykuvat ja fiksailtuja tekstejä. Toimintasivuakin on siistitty helppolukuisemmaksi. Marraskuisen, kokopäiväisen ratsastusklinikan kutsu on myös nyt julki!

01.10.2017
Matriarkan titteli siirtyi Gaialta tallin uudelle tulokkaalle: issikka Lysa on hiljentymisen arvoisen 40 vuoden ikäinen! Tosin mummelin käyttötarkoitus on hieman kysymysmerkki, ehkäpä se vain on varsojen kaitsijana ja seurahevosena.

16.09.2017
Gaia korkkasi tallin hevosista ensimmäisenä laatispalkinnot: matriarkka on KRJ-III.

28.08.2017
Talliin saapui kuvankaunis KTK-I ori Harr Shabt. Hankala se on kuin mikä, mutta niin upea että luonne nyt vain on pieni miinus.
Orikatalogi sai toisenkin uuden jäsenen, sillä Uno on nyt sen ikäinen että se pääsee pois "lastentarhasta".

20.08.2017
Pitkästä aikaa meille syntyi tammavarsa, kun Zira pyöräytti ensimmäisen puoliverikasvattimme maailmaan. Alkuun vitsinä väännetty Camelopardalis jääkin lapsukaisen viralliseksi nimeksi, Pardaksi häntä kutsutaan. Camelopardalis tarkoittaa kirahvia, joten emälinjan teema pysyy vahvana.

03.08.2017
Croc palkittiin Finest-arvonimellä, Zira taasen PP-MVA.

02.08.2017
Mary varsoi viime kuussa hienon orivarsan, joka nyttemmin sai nimekseen Atum el Zen. Korskea pieni komistus löytyy nyt varsojen listalta.

02.07.2017
Gaialle myönnettiin PP-MVA! Hevosten, lähinnä juurikin Gaian ja Duken, kanssa on pyöritty nyt paljon valmennuksissa ja erilaisilla klinikoilla — varsinkin Amelie on innostunut opettelemaan skill at arms-tehtäviä Gaian satulasta käsin. Hänetkin tulette siis pian näkemään tallin kisaavassa kaartissa.

18.06.2017
Power Jump-kisojen, niin varsinaisten ERJ-luokkien kuin tuotosluokkienkin, osallistuminen on nyt avoinna!
Talliin muutti Espanjasta, al Najyan tilalta, täysin puhdas egyptinarabitamma Najmara eli "Mary". Kaunotar saa sopeutua muuttoon rauhassa ennen kuin alamme pyörittämään sitä näyttelykehissä.

29.05.2017
Uusi ulkoasu, jonka myötä sivut muuttuivat php-pohjaiseksi. Päivitäthän siis linkkisi! :)

Yhteistyössä kanssamme

Dragon Age Estate

Tahdotko yhteistyöhön tai linkinvaihtoon kanssamme? Linkitä Zen jollakin allaolevista bannereista sivuillesi ja ilmoita meille, niin linkitämme sinut takaisin.

Somessa tapahtuu

© 2013-2020
Ulkoasu © M Layouts, muokkaus VRL-01436
Tämä on virtuaalitalli / Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game stable /This is a sim-game horse.