Fregne af Rid

PKK-V PP-MVA VIP MVA Fn, KTK-III

† 03.10.2023
Fred päästettiin vehreämmille laitumille näön akuutin rappeutumisen vuoksi. Kompuroivista ensioireista ei mennyt kuin muutama kuukausi valojen sammumiseen. Fred ei sopeutunut lainkaan elämään ilman näkökykyä, eikä ihmekään, olihan se jo 25 vuotta ehtinyt ihmettelemään maailman kauneutta.
Ehkä jossain tuolla pikselitaivaan toisella puolen Fred näkee taas vehreän ruohon ja sinisen taivaan.

Knabstrup on erikoinen ja näyttävä barokkirotu, jolla on pitkä historia takanaan. Ei siis ihme, että talliin oli jo jonkun aikaa ollut hakusessa muutama tanskalainen pilkkupylly: sopivia ei vain ollut osunut kohdalle. Knabstrupeja kyllä oli myynnissä siellä sun täällä, mutta juuri oikeanlaista tanakkaa barokkimallia ei ollut tullut vastaan, ja moderneja sporttimalleja ei ainakaan Iivari tahtonut kasvattaa. Ei, hevosen pitäisi olla potentiaalinen haute ecole-tasolle, ja siihen ei aivan jokaisesta nelijalkaisesta ollutkaan.

Etsintöjä oli kulunut jo melkein vuoden päivät, kun Ridder Stud ilmoitti lopettavansa ja myyvänsä melkein kaikki hevoset pois. Myyntilistoja selaillessa olo oli kuin korppikotkalla haaskaa kierrellessä: toisen menetys oli toisen voitto. Fred osui ensimmäisenä silmään kuvansa ansiosta: se taisi jo ainakin levaden, joten kunto ja rakenne sillä ainakin oli varmasti kohdillaan. Ilmahyppyvalmis knabstrup-ori? Say no more! Seuraavalla viikolla Zenin ensimmäinen pilkkubarokki oli saapunut.

Hulk balettitossuissa

Fregne, tutusti vain Fred, on kovin kaksipiippuinen tuttavuus. Se helposti tönäisee taluttajaa lavallaan ja toheloi säännöllisesti itseään rikki tarhassa, mutta sitten se samana päivänä voi myös tanssahdella areenalla piaffe-passage-siirtymien kautta mezairiin. Diagnoosina on, että Fredillä taitaa olla vain maailman huonoin keskittymiskyky: kun ihminen on sen personal trainerina naputtamassa keskittymisestä ja kertomassa mitä tehdään, niin kaikki on hyvin. Sitten kun ori on oman päänsä varassa, silloin alkaa toilailu. Varsinkin muille hevosille Fred on kova huutelemaan, ja silloin sen kyky katsoa jalkoihinsa — tai muistaa ylipäänsä niiden lukumäärää — on täysin olematon.

Samaisesta syystä Fredin kanssa saa aina olla vähän hereillä. Kilttihän se on kuin mikä, mutta astelee suruitta hoitajansa varpaille, huitoo päällään varoittamatta ja koittaa pyörähtää katsomaan pihalle vaikka olisi kiinni. Orille on parasta jutella koko ajan ja muutenkin muistuttaa kaksijalkaisen olemassaolosta, sillä se katoaa salamannopeasti omiin maailmoihinsa jäätyään hetkeksikään yksin — konkreettisesti tai mentaalisesti.

Ratsuna Fred on samaisesta syystä vaativa. Sitä täytyy jatkuvasti muistuttaa keskittymisestä, mutta hellästi, sillä kovia apuja ori ei hyväksy. Pohjeavuksi riittää alapohkeen kääntäminen tai kannuksella kosketus, puolipidätteeksi sormien heilautus, ja jatkuvaa tuntumaa sille ei voi ottaa lainkaan vaan ratsastus tapahtuu pelkästään löysällä barokkiohjalla ja kangella. Mikäli yksikin apu tuntuu Fredistä liioitellulta, se yleensä pysähtyy mielenosoituksellisesti, joskus jopa hieman pompahtelee paikallaan.

Toisaalta kun nappulat Fredin kanssa löytävät paikkansa, antaa se tuplasti enemmän takaisin. Ori on oikea voimanpesä, eikä sen kyvyillä tunnu olevan rajoja. Nopea Fred ei ole, mutta kokoamiskyky on ihan omaa luokkaansa: vapaanakin ollessaan se kulkee aina ylämäkeen, joten ratsastaja saa olla todellinen poropeukalo (Fric, love you) saadakseen tämän ratsun kulkemaan väärin päin. Jopa maastoillessa Fredin "jousituksen" voi tuntea alkukäynneistä lähtien: millainen kunto onkaan hevosella oltava, että se jaksaa kasata itseään hölköttelymaastoissakin. Koitapa itse käydä lenkillä squat-askeleilla.

Sukutaulu selvityksineen

isä Vært
rttkrj kn, 166 cm
ii. Peter af Kongerjord
rttkrj kn, 166 cm
iii. Stjernerne af Kongerjord
rntkrj kn, 165 cm
iie. Anna af Kongerjord
rttkrj kn, 160 cm
ie. Værtinde
rttkrj kn, 155 cm
iei. Pilot
rntkrj kn, 167 cm
iee. Bonde
rttkrj kn, 160 cm
emä Skønhed af Rid
rttkrj kn, 159 cm
ei. Ridder af Rid
mtkrj kn, 160 cm
eii. Sommerfugl X
mtkrj kn, 161 cm
eie. Maiden
rntkrj kn, 154 cm
ee. Prinsesse af Rid
rttkrj kn, 162 cm
eei. Duke af Rid
rntkrj kn, 163 cm
eee. Ensomme rttkrj kn, 160 cm

Sukuselvitys

i. Vært on jyhkeä, tynnyrimäinen barokkiori. Se on vaikuttava ilmestys räikeässä leopard-kuosissaan, ja vielä kolmenkin polven takaa puskeva PRE-veri (Fredin iiii. Rayo IX) saa pitkän harjan hulmuamaan tuulessa. Vaikka kantakirjaan ori pääsikin vain III-palkinnolla, sille on riittänyt vientiä. Muuten Vært onkin mainio periyttäjä: sen varsat tuppaavat perimään isänsä rauhallista mentaliteettia ja rohkeutta, mitä tämäkin hurmuri pääsee yhä tänäkin päivänä (18-vuotiaana) todistelemaan turnajaisissa ja messuilla esiintyessään. Viitat, soihdut, autot tai kovaääniset, mikään ei Værtia hetkauta — ei varsinkaan kun ratsastajana on oma rakas kasvattaja, jonka hoivissa ori on koko elämänsä ollut.

ii. Peter af Kongerjordista voi vielä tarkalla silmällä havaita espanjalaisverta, siis muustakin kuin jumalattomasta tukkapehkosta ja rotevasta rakenteesta. Silmissä on palo joka tekee iberikkoharrastajien olon kotoisaksi... Peter on nyt jo 27-vuotias, mutta luonteeltaan se on yhä yhtä eläväinen ja macho kuin vuosikymmeniäkin aiemmin. Nuoruudessaan ori kisasi modernissa kouluratsastuksessa, ja kyllä se on varmasti päitä kääntänyt leopard-värillä ja körmyniskallaan. Varsoja kertyikin enemmän kuin laki sallii, välillä mitä kummallisimpa risteytyksiäkin, kun ihmiset tahtoivat epätoivoisesti raakkitammoistaankin tämän orin jälkikasvua. Nykyisin Peter viettää eläkepäiviä kisaajansa kotitilalla, ja faneja riittää vieraiksi.

ie. Værtinde on sport-linjan tamma, mutta suhteellisen tukeva rakenteeltaan sekin. Vaikka kirjoissa se on merkitty vain rautiaantiikerinkirjavaksi, on kyseessä oikeasti todella kaunis puhtaanvalkea few spotted. Ainoat pilkut löytyvät korvien sisäpinnalta, muuten Værtinde on kuin lumihevonen. Kaiken kruunaa hiukan hassutteleva, sosiaalinen, söpöllä tavalla kömpelö persoona: tästä ei voi olla pitämättä. Kouluradalle sitä suunniteltiin, mutta toheltava tamma päätyikin kasvattajansa iloiseksi harrastehepaksi ja viiden varsan ylpeäksi emäksi. Nykyisin ikä jo alkaa painamaan 22-vuotiasta Værtindea, mutta silmäkulmien pilkettä se ei ole menettänyt.

e. Skønhed af Rid on Ridderin pitkän linjan kasvatuksen tulosta, ja se kädenjälki näkyy. Leopard-kuvioinen tamma on kaunis kuin karkki ja kantakirjattu I-palkinnolla. Kouluradoilla se niitti sijoituksia tasaiseen tahtiin medium-tasolla, ja suurin osa varsoista peri emänsä ulkonäön (paitsi tietenkin juuri Fred). Nöyrä "Skøn" oli helppo kouluttaa, mutta kääntöpuolena kiltti tamma ei vain uskaltanut laittaa vastaan silloinkaan kun olisi ollut syytä. Se on luultavasti osasyy Skønin ennenaikaiseen eläköitymiseen SI-luutuman takia: reppana ei kertaakaan valittanut vaikka olikin varmasti välillä kivuissa ratsastettu. Luutuma löydettiinkin sattumalta kontrollikuvauksissa. Anteeksipyyntönä vanha leidi viettää nyt loppuvuotensa laidunelämää.

ei. Ridder af Rid, keskiverto-orien keskiverto. Musta leopard on toki hieno väri, mutta niitä riittää knn-maailmassa. Kantakirjattu II-palkinnolla, kilpaili koulussa medium-tasolla, luonteeltaankin ori oli tasapaksu ja hieman mitäänsanomaton. Se ei hörissyt eikä huudellut, ei kyllä niskuroinutkaan — ylipäätänsä koko hevonen tuntui olevan kuin maisemaan liimattu tarra ilman sielua. Ridder Studin Ridder eli koko pitkän ja tylsämielisen(kö) elämänsä kasvattitallillaan, kunnes 29-vuotiaana lopetettiin hampaiden pintojen loputtua. Rid painui unholaan, mutta sen perintö elää varsoissa — eloisampina ja muistettavampina kuin yksittäinen nimi sukutaulussa.

ee. Prinsesse af Rid sai nimensä jo pienenä kekkuloidessaan nenä pystyssä kuin pieni prinsessa, ja kyllä vain nimi on osunut kohdilleen. Nyt edesmennyt tamma oli tallin diiva, juuri se hevonen jota ei noin vain lähestytty. Ja auta armias jos erehdyit harjaamaan karvat ryttyyn tai iskit kuolaimet kylminä suuhun... Silloin muuten niin kohteliaasta — vaikkakin etäisestä — hevosesta tuli ilmaa kavioilla huitova, seinää vasten ryttäävä peto. Prinsesse ei millaista kohtelua tahansa huolinutkaan! Skønin huopatossumaisuus ei siis ainakaan emältä ole periytynyt, tai ehkä se vain oppi jo varsana ettei uskalla inttää vastaan kun mamma suuttuu... Prinsesse oli aivan yhtä vaativa ratsastaa, ja se tyytyikin harrasteratsun sekä siitostamman elämään.

Jälkeläiset

Fred ottaa vastaan evm-sukuisia knabstrup-tammoja, ollen käytössä myös fiksuihin risteytyksiin.

Periyttää vahvana tynnyrimäistä barokkirakennetta, sopii varsinkin kouluvarsojen isäksi.

Syntyi Skp. Nimi Emä Omistaja Meriitit
28.07.21 t. Waffle on Dot Whirlwind Dot Hiekka-Ahon Hevostalli -
18.06.21 t. Juvel af Dzelzain Vulst af Rid Hankalan Linna
05.11.20 t. Prinsesse af Dzelzain Vulst af Rid Zen KTK-I
07.03.20 t. Sierra Svane Søvngænger Scuderia Sierra -

Näyttelytulokset

22.06.21, Hankalan Linna, barokkiorit, tuom. Lissu T: KTK-sert
14.04.21, Encore, Muu kuva: vapaa kuva harvinaisille, tuom. Kics: KP [5]
14.04.21, Encore, harvinaiset lämminveriset orit, tuom. Kics: KTK-sert, EM [4]]
14.03.21, Encore, harvinaiset lämminveriset orit, tuom. Aksu: EO-sert
13.12.20, Seppele, lämminveriorit, tuom. Aksu: EO-sert
01.11.20, Metsätalli, Muu kuva: vapaa kuva tuom. Anne: KP EM [3]
01.11.20, Metsätalli,orit, tuom. Anne: EO-sert
24.10.20, Storywoods, harvinaiset orit, tuom. Jutta: EO-sert
18.05.20, Dragon Age Estate, Muu kuva: Harjoittelu tekee mestarin, tuom. Lissu T: EM, KP [2]
05.03.20, Kurjepesä, Muu kuva: sisätiloissa, tuom. Lissu T: KP [1]

[5] ”Arvosteltavaa kuvaa ei merkitty, joten arvosteltu gallerian ensimmäisestä kuvasta (maisemakuva). Kauniilla tyylillä toteutettu piirros, jossa ihanan rauhallinen tunnelma. Hevonen sointuu taustaan ja sen sävyihin loistavasti.”
[4] "Ryhdikäs ja valpas ori. Vaaleasta pohjaväristä huolimatta kuvaan saatu paljon yksityiskohtia. Leveät kaulanliittymät ja pienehkö takaosa, mutta kokonaisuutena melko tasapainoinen rakenne."
[3] "EM: kokonaisuus. Upea gif-työ, jossa leimuvat kipinät vievät huomion. Nämä kuitenkin toteutettu ihastuttavalla pehmeydellä, joita gif-kuvista harvoin löytyy. Hevosen varustukset ovat myös mukavan yksityiskohtaisia."
[2] "EM: rodunomaisuus." [1] "Ei se ihan perinteisin sisäkuva! Tiivis kuvanrajaus ilman, että kuva muuttuu ahtaaksi, taidokkaasti sommiteltu. Onnistunut värimaailma, miellyttävä tekniikka. Komea barokkiori, selkeästi tunnistettavissa rotunsa ja sukupuolensa edustajaksi."

Kantakirjaus 108. tilaisuudessa

16.5 + 16.5 + 17 = 66.7%
- Orileima hyvä, rotuleima saisi olla vahvempi. Aavistuksen ponimainen. Ryhdikäs, hyväasentoiset jalat ja lyhyehkö tiivis runko. Terhakka ilme, lempeä toteutus.

Pikakuulumisia

Varsinaiset tarinalliset tekstit voit lukea päiväkirjasta

24.04.2022 | Yksityinen perehdytystunti (Sirius Arundal)

"Pyytäkää pieni avotaivutus — ja kas noin olemme taas tasapainossa."

Fred käveli letkeästi ympyrällä Siriuksen kävellessä rinnalla. Yleensä perehtyminen aloitettiin pakittamalla ratsun edessä taivutuksen näkyessä näin selkeämmin, mutta kokoero hevosen ja pojan välillä teki helpommaksi aloittaa suoraan liinapositiosta. Silti Sirius oli joutunut etsimään pisimmän puuraipan käteensä yltääkseen sivelemään ja ohjaamaan sillä tankkimaista Frediä.

"Tarkkailkaa ulkoetujalkaa. Kun se liikkuu vapaasti eikä jää liikaa rungon alle, hevonen kulkee hyvin. Entä kuinka korjaatte tilanteen jossa ratsunne puskee ulkolavalla?"

"... Avotaivutuksella?" Sirius veikkasi ja nosti salamannopeasti raipan korkeaksi esittääkseen kuinka osasi myös pyytää korjausliikkeen Frediltä. Ori teki työtä käskettyä.

"Kyllä. Mutta älkää teettäkö sitä turhaan, Fred kulkee kauniissa tasapainossa."

Knabstrup oli konkari, se osasi perusteet vaikka unissaan. Iivari oli helpottunut siitä että sai Siriuksen vaihtamaan Furyn Frediin perehdytyshevosen virkaan, sillä miksi suotta tehdä asiat vaikeiksi? Nyt nuori voisi ensin kouluttaa itsensä ja ammentaa opin myöhemmin omaan hevoseen. Sillä aikaa kun Fred opettaisi ratsuhevosen liikemekaniikan, oppimiskaaren, istunnan ja muiden apujen saloja, Sirius pystyi hiomaan luottamussuhdetta Furyyn ja saada käytösetikettiä ruunikon kalloon ellen varsinaisia ratsunoppeja.

"Älkää ajatelko askellajeja erillisinä harjoitteina. Voitte siirtyä raviin, laukkaan tai pysähdykseen muuttamalla tahtia, ei nopeutta. Kokeilkaa ottaa itse muutama raviaskel ja katsokaa seuraako Fred esimerkkiä. Kiinnittäkää huomionne schwungiin, sen tulisi pysyä yhtä puhtaana ja rentona," Iivari opasti. "Energian tulee siirtyä katkeamatta takajaloista eteen. Katkokset korjaatte palauttamalla schwungin — esimerkiksi nyt etuosa karkaa taas ulos ja liike katkeaa siihen. Avotaivutus palauttaa hevosen ympyrälinjalle."

Alku oli yleensä vaikein uusine termeineen. Schwung, hevosen liike kolmella akselilla, oli vaikea teoriassa — se tuli kokea itse. Hevosmaailma oli täynnä paradokseja: samaan aikaan tuli olla herkkä mutta vaativa; kaarevallakin uralla puhuttiin hevosen suoristamisesta vaikka se olikin taipunut; ulko- ja sisäavut vaihtoivat paikkaa sen mukaan kumpaan suuntaan taivutus tehtiin. Oli miljoona asiaa mihin piti kiinnittää huomiota samanaikaisesti.

Suunnanvaihto sujui kitkatta. Sirius vaikutti olevan nopea oppimaan, vaikkakin vilkas mieleltään. Se aiheutti väistämättä pieniä kömmähdyksiä aivan samalla tavalla huomionsa herpaannuttavan Fredin kanssa: välillä hevonen karkasi ihmisen keskittymiskuplasta, sitten ihminen hevosen, joskus koko kupla kaikui tyhjyyttään kun kumpainenkin katseli kaikkialle muualle. Iivarin pinnaa se kiristi, mutta vuosien kartuttamalla kokemuksella hän patosi kaiken viileän kohteliaan kuoren taakse. Vain aavistuksen kohonnut intonaatio paljasti mielipiteen. "Keskittykää!" oli tarkoitettu sekä neli- että kaksijalkaiselle.

Kaikesta huolimatta Sirius sai olla tyytyväinen tähänkin suoritukseen. Fred ei ollut huonoine keskittymiskykyineen mikään helpoin hevonen (vaikka tuhannesti pojan omaa oria simppelimpi), ja nyt se kesti koko puolituntisen suhteellisen hyvin läsnä. Pilkkupylly ansaitsi palkkansa.

10.05.2020 | Alta escuela-perehdytystunti

Tunnin uutena kasvona oli Christelle, joka oli fiksusti valinnut itselleen oikean oppimestarin alleen. Fred oli toki pidettävä jatkuvassa työntouhussa kuten Faustkin, mutta luonteeltaan pilkkuori oli ennemmin hömelö koheltaja kuin tappurainen taistelija. Alkutunnista tapahtuneita yhteyskatkoja ei siis tarvinnut stressata, sillä aina jos Christellen istunta häiritsi tai ohjasi orin vinoon, lähti Fred vain kuikuilemaan muita ratsukoita ja sekosi korkeintaan omissa jaloissaan. Tässä hevosessa oli tasan kaksi vaihdetta: joko se oli oman elämänsä Hessu Hopo, tai sitten näppärin ja kevyin balettitanssija mitä löytyy. Ei mitään välivaiheita, vain nuo kaksi. Tänään tahdottaisiin tanssija esiin.

Christelle käytti istuntaansa näppärästi, mikä oli varmasti pitkälti peräisin ratsastusjousiammunnasta. Nyt samalla periaatteella täytyisi suorittaa kouluratsastusta: ohjat narikkaan ja lattarilanne keikkumaan. Kun Fred pidettiin runsailla tehtävillä keskittyneenä, se näytti suorastaan tanssahtelevan, ja kun pienen hakemisen jälkeen Christelle sai sisälonkkansa laskeutumaan oikealla hetkellä, alkoivat taivutuksetkin näyttää muovailuvahan pyörittelyltä. Kaksikko pääsikin suorittamaan hieman enemmän tehtäviä kuin muut: avo-sulku-vaihdot käynnissä sekä ravissa, kokoamiset ja piruetit niin käynnissä kuin laukassakin. Fredin taikanappulat olivat löytyneet.

"Kokeillaan vielä lisää muodon muokkaamista ylös. Etsi ensin hyvä, rytmikäs käynti. Noin. Ota sitten itsellesi suurempi liike, nosta hieman kankiohjaa mutta varo ettei se kiristy. Hyyyyvä... Kokeile koota vielä vähän lisää, voit auttaa osoittamalla raippakädellä takaosaa. Noin! Hyvä!"

Fred laski takaosaansa kuuliaisesti ja tanssahteli muutaman askeleen koottua käyntiä. Pienellä lisähionnalla siitä olisi saanut aikaan koulukäynnin, school walk. Tämä oli kuitenkin ensimmäiseksi ratsastuskerraksi jo niin hyvä suoritus, ettei Iivari lähtenyt painostamaan Christelleä enempää. Hän sai olla ylpeä itsestään: von Hoffrénilta tunnetusti ei yleensä saanut montaa kehua peräjälkeen.

15.02.2020

Haave löytää barokkimallinen knabstrup oli jo periaatteessa haudattu, joten Iivarin ilme hänen harjoitellessaan ensimmäisen kerran Fredin kanssa oli näkemisen arvoinen. Oli hän käynyt ratsastelemassa silloin tällöin sekä katsonut sivusta kun Vitaliya testaili uutta pilkkupyllyä, mutta ensimmäinen oikea treenikerta oli mieleenpainuvaa. Fred tanssahteli alkukäynneistä lähtien ylämäkeen, eikä sitä tarvinnut pyytää kasaamaan erikseen. Ensimmäistä kertaa elämässään Iivari myöskin sai kokea vahinkolevaden: kun Frediä pyysi kasaamaan lisää, se tarttui apuun turhankin hanakasti ja siirsi kaiken painon takaosalleen. Kaikkea sitä tuleekin nähtyä! Niin kauan kuin mies jaksoi keskittyä ratsastamiseen, oli Fred kevyt kuin ajatus. Tuntui kuin ori voisi lähteä vaikka lentoon jos sitä pyytäisi. Toisaalta heti kun Iivari erehtyi keskittymään maneesiin poneineen ilmestyneen Amelien seuraamiseen, mureni hänen utopiansa täydellisestä ratsuhevosesta: Fred alkoi huutamaan rautiaalle ruunalle kuin syötävä, iski jalalla maata ja iski samalla vahingossa niskojaan nakellessa päänsä tukitolppaan. Muutos balettitanssijasta Hessu Hopoksi alle sekunnin, vaikuttavaa lie sekin...

12.01.2020

Eihän tästä orista voi sanoa muuta kuin että vau. Se näyttää askelten perusteella olevan lehtijousitettu, niin tanssahdellen käy kulku — paitsi mitä nyt että törmäsi rysähtäen ovenpieleen heti saavuttuaan talliin. Miten joku voi liikkua samaan aikaan kevyesti kuin höyhen, mutta karmit kaulassa?
Joka tapauksessa "Fred" taitaa olla meidän parhain ostos pitkään aikaan. Sen mukaan ostettu morsmaikku saapuu huomenna vähän jälkijunassa, joten voitte uskoa että meiltä tulee lähtemään barokkimallisia pilkkuvarsoja maailmalle vielä aikamoinen liuta, toivottavasti suurin osa Fredistä lähtöisin. Toivottavasti se periyttäisi lihaksia ja liikkeitään enemmän kuin keskittymiskykyään...

"Fred"


 • Knabstrup (barokki), ori
 • 168 cm korkea, väriltään rautias leopard (ee/aa/nLp)
 • Syntynyt 12.06.17, nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias
 • Tuontihevonen Tanskasta
 • Zenin omistuksessa (VRL-01436)
 • PKK3547 / VH21-010-0046
 • destrier*, haute ecole ()
 • *laatistuomareille: ensimmäinen on hevosen painote, jälkimmäinen koulutustaso.

  Groomina Daniel
  Iivarin turnajaisratsu  Apprentice Steed

  VIP MVA myönnetty 08.08.21

  PKK-V myönnetty 25.02.21

  Fn myönnetty 25.02.21

  PP-MVA myönnetty 07.11.20

  Kuvagalleria

  #fregneafrid


  Rakennekuva.


  Daniel vietti uuden vuoden mieluummin Fredin kuin pintaliitävien gaalavieraiden parissa. © Valo

  Valloittava maisemakuva löytyy myös herrainkabinetin seinältä © J.

  © Jg.Art.Studio Instagramissa.

  Iltainen harjoittelu.

  Myyntikuva kertoi kaiken tarpeellisen.

  VHRY

  Sijoituksia 43 kpl, joista voittoja 14 kpl
  CUP: 56 p. (7 sijaa)
  Sijoituksista voittoja 32,6%

  06.02.22, Zen, alta escuela II, 2/8
  05.02.22, Zen, alta escuela I, 3/21
  31.12.21, Zen, alta escuela, 2/27 (CUP)
  31.12.21, Zen, skill at arms hunting II, 1/15 (CUP)
  31.10.21, Vinterhus, joustaus, 4/17 (CUP)
  31.10.21, Vinterhus, skill at arms hunting II, 2/17 (CUP)
  27.12.21, Zen, joustaus, 5/18
  03.10.21, Kontola, alta escuela I, 1/12
  22.09.21, Hankalan Linna, skill at arms hunting I, 4/31
  15.09.21, Hankalan Linna, alta escuela III, 2/5
  15.09.21, Hankalan Linna, skill at arms war, 2/8
  20.06.21, Zen, alta escuela I, 2/6
  19.06.21, Zen, skill at arms war, 3/9
  14.06.21, Hankalan Linna, alta escuela I, 5/29
  12.06.21, Zen, alta escuela I, 4/9
  12.06.21, Zen, skill at arms hunting I, 4/13
  18.04.21, Zen, alta escuela III, 1/2
  17.04.21, Zen, skill at arms war, 1/5
  17.04.21, Zen, skill at arms hunting II, 2/6
  10.04.21, Zen, alta escuela I, 1/6
  07.03.21, Zen, alta escuela III, 1/2
  06.03.21, Zen, alta escuela I, 2/8
  21.02.21, Cresthill Baroques, war, 2/7
  20.02.21, Cresthill Baroques, skill at arms war, 2/7
  10.01.20, Zen, alta escuela III, 1/2
  10.01.20, Zen, alta escuela I, 3/9
  29.11.20, Zen, alta escuela I, 2/10
  31.10.20, Dragon Age Estate, alta escuela I, 2/29 (CUP)
  30.09.20, Cresthill Baroques, alta escuela, 2/16 (CUP, 8 p.)
  31.08.20, Zen, alta escuela I, 1/11 (CUP, 10 p.)
  30.08.20, Cresthill Baroques, skill at arms war, 1/3
  30.08.20, Cresthill Baroques, skill at arms hunting II, 1/4
  23.08.20, Dragon Age Estate, joustaus, 2/4
  12.07.20, Zen, alta escuela, 1/5
  12.07.20, Zen, skill at arms hunting II, 1/7
  12.07.20, Zen, skill at arms noviisi, 1/3
  26.06.20, Zen, alta escuela, 2/6
  26.06.20, Zen, skill at arms hunting war, 3/8
  23.02.20, Zen, alta escuela artístico, 2/9
  23.02.20, Zen, alta escuela noviisi, 1/4
  16.02.20, Zen, skill at arms noviisi, 1/4

  Palkintoja

  Groomeille tiedoksi

  • Kasvoja ja kantapalloja rasvattava kesäisin — ylipäätänsä jokaista kohtaa josta pinkki iho paistaa
  • Sadesäillä loimi
  • Iltapuuro tulee laittaa tekeytymään vähintään kahta tuntia ennen ruoanjakoa

  Sivusto toimii parhaiten tietokoneella tai tabletilla selaten.

  Eksyksissä? Ehkä sivukartasta on apua.

  Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable.
  Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse.