Hevoset Henkilöt Tilukset Kasvatus Foorumi

Dawnvale Hesato

Fn

Cremello (ee/aa/CrCr) PRE-ori, säkäkorkeus 157 cm
Syntynyt 01.05.2018, kasvattanut Dawnvale. Nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias
Omistaa Zen (VRL-01436)
Haute ecole palfrey.
PKK3007 /

Rakennekuva 6-v.

Fn myönnetty 20.03.20

Tallin espanjalaiskanta tarvitsi lisävahvistusta vanhan Gaia-tamman heikentyessä päivä päivältä. Tämä tarkoittaa sitä, että kerrankin Iivari teki harkitun hevoskaupan heräteostosten sijaan — kuvitelkaa, se on kuin onkin mahdollista! Koska hankinnan pystyi nyt miettimään perinpohjin sopivaksi, lähti hakuun mieluiten aivan tuntemattomalla suvulla oleva ori joka olisi mieluiten ulkomuodoltaan hieman erikoisempi. Enempää tuskin tarvitsee selittää, miksi juuri Hesato valikoitui Zeniin uudeksi orivahvistukseksi.

Ritari kiiltävässä haarniskassaan

Hesato on herrasmiesmäinen nuori ori, joka teinimäisistä tempauksistaan huolimatta on hyvin fiksu ja helppo hevonen. Vaikka välillä pitääkin hieman päästä machoamaan ja uhoamaan muille hevosille, ei Hesato ihmiselle tee mitään tahallaan ja äijäilykin on pelkkää showta — orilaitumella Hesato on vielä pahnanpohjimmaisena ja muiden pompoteltavissa. Ehkä hän siksi uskaltaakin turvallisen välimatkan päästä uhota...
Askel tällä komistuksella on keveä, ja Hesato on herkkä steppailemaan ja sättäämään. Esimerkiksi satulavyön kiristäminen voi saada orin hermostumaan, jolloin hermoilu purkaantuu levottomana liikehdintänä. Monesti Hesato rauhoittuu nopeasti mikäli kanssaihmisen/-hevosen kierrokset eivät nouse mukana.

Ratsuna Hesatolla on niin sanotusti paljon ilmaa allaan. Se on ketterä lattarilanne jolla on isot ja näyttävät liikkeet, vähän enemmän siis showmies luonteeltaan kuin atleettinen kouluratsu. Hesaton säteilevää energiaa on osattava muokata oikeaan suuntaan jotta sen saisi ratsastettua oikeaan squat-henkiseen peräänantoon, sillä mikäli orin antaa itse määritellä muotonsa, menee se mieluiten vain korskeana poikana kaula kaarella ja jalat eteen-ylös huitoen. Hesato tietää olevansa upea, eikä häpeile esitellä sitä puolta itsestään.
Hesato on kuitenkin todella järkevä ja varma espanjalaisen huitomisensa alla. Se ei säiky ja säpsy jokaista rasahdusta, eikä protestoi silloinkaan kun siihen olisi aihetta. Maastoillessa suurin huoli on että harja pysyy letillä eikä sotkeennu mihinkään, käytökseltään ja varmuudeltaan Hesato on tiukoissakin tilanteissa täysi kymppi.


Kuvagalleria


Hurmuripoika keväällä 2020

Näillä kahdella on kummallinen kaveruus. Pässi ja ori, mikäpäs siinä.

Hesato alkuvuodesta 2020, hyötymässä lumettomasta kentästä.

Hesato 3-v.

Tallin helmihevoset Hesato, Umbra, Esmeralda ja Topaz.

Kukapa olisi uskonut että pikkuisesta Hesato-rääpäleestä tulisi näin komea ori!

Hesato 4 kk.

Sukutaulu

i. Hiago
cre, 158 cm, PRE
ii. Magiar
vkko, PRE
iii. tuntematon
PRE
iie. tuntematon
PRE
ie. Tejana
vkko, PRE
iei. tuntematon
PRE
iee. tuntematon
PRE
e. Eneida
vkko, 160 cm, PRE
ei. Favorito
mkm PRE
eii. tuntematon;
PRE
eie. tuntematon
PRE
ee. Marina
vkko, PRE
eei. tuntematon
PRE
eee. tuntematon
PRE

Jälkeläiset

Syntyi Skp. Nimi Emä Omistaja Meriitit
27.02.20 o. Tesoro Zen Topazio Dragon Age Estate
15.02.20 t. Kallisto II Luna I Zen


Näyttelytulokset

08.05.20, Encore, lämminveriorit, tuom. Lissu: EO-sert, EM [3]
31.03.20, Aken Ravitalli, lämminveriori, tuom. Anne: EO-sert
15.03.20, Enocre, Lämminveriset orit (ei pv), tuom. Elisa: EO-sert
29.02.20, Kuuran Talli, Orit, tuom. Elisa: EO-sert
14.02.20, Metsätalli, Muu kuva: Vapaa kuva, tuom. Lynn: KP [2]
19.01.20, Zen, PRE- ja PSL-orit, tuom. Elisa: EO-sert, EM

[3] "EM: tekniikka. Yleiskommentti luokasta: Hieno oriluokka, jossa luokkavoiton sekä KTK-sertin (/mahdollisuuden siihen) olisi mielellään jakanut useammallekin hevoselle." [2] "Hallittu kokonaisuus, ihanat kiharaisina kuohuavat jouhet. " [1] "EM: tekniikka."

Kisatulokset

VHRY (sijoja 14 kpl, joista voittoja 6 kpl, CUP 0 kpl)
25.05.20, Dragon Age Estate, skill at arms hunting I, 1/14
18.05.20, Dragon Age Estate, joustaus, 1/23
17.05.20, Zen, alta escuela, 4/14
17.05.20, Zen, skill at arms war, 8/18
17.05.20, Zen, skill at arms hunting II, 3/20
17.05.20, Zen, skill at arms hunting I, 2/20
03.05.20, Zen, joustaus, 2/12
03.05.20, Zen, skill at arms hunting II, 2/15
13.04.20, Dragon Age Estate, skill at arms hunting I, 4/22
19.04.20, Zen, alta escuela noviisi, 1/2
18.04.20, Zen, joustaus, 1/7
11.04.20, Dragon Age Estate, puolalainen taistelurata, noviisi, 4/24
01.03.20, Närhimäki, saraseenijahti, 1/21
01.03.20, Närhimäki, hunting I, 2/20
10.02.20, Dragon Age Estate, skill at arms hunting II, 4/16
20.01.20, Dragon Age Estate, skill at arms hunting II, 3/12
KRJ (voittoja 0 kpl, joista sijoja 0 kpl)

Palkintoja


Kuulumisia

15.05.2020 | Kyllä maastossa mieli lepää

» Lue koko teksti täältä

Huomiota sai varsinkin ratsun ollessa joko erityisen suloinen tai komea, joten parivaljakon ratsuvalikoima, Knut ja Hesato, olivat omiaan hivelemään itsetuntoa. Amelie tunsi kuitenkin pientä katkeruutta töpöttäessään lyhytkinttuisella ponillaan uljaasti askeltavan Hesaton rinnalla. Itsehän hän oli poninsa valinnut, juu, mutta olo oli altavastaava siitäkin huolimatta että Knutin pienessä satulassa istuva tyttö oli ratsastanut valehtelematta ainakin kahdeksan kertaa pidempään kuin cremellon orin espanjalaispenkissä keikkuva Fric. Helppohan hänen oli nokka pystyssä ylpistellä, kun alla oli valmiiksi vimpan päälle koulutettu ratsu. Ratsu, jonka koulutuksessa Ameliekin oli ollut mukana, ja nyt mokoma Vanags pääsi korjaamaan työn sadon. Ei ollut reilua, ei.

"Ravataanko porteille?" Amelie kysyi ravistaakseen kitkerät ajatukset päästään. Oikeasti hän oli kyllä ylpeäkin Fricistä, ja kukapa ei tahtoisi ratsastavaa poikaystävää? Sitä paitsi, Knut oli varmasti paljon parempi kuin antoi vielä ilmi. Olihan? Ainakin sen ravi tuntui paljon lennokkaammalta ja eläväisemmältä kuin vielä talvella, tosin asiaa saattoi auttaa vierellä vauhtia kirittävä, paljon pidempijalkaisempi Hesato... Puolipilvinen kevätmaisema näytti kyllä vilistävän aivan uudella vauhdilla ohi, se oli fakta.

Takorautaisilla porteilla ratsukot siirtyivät käyntiin. Amelie rapsutti Knutin harjanjuurta ja kehui ponia vuolaasti.
"Musta se oli kyllä yhä samanlaista töpötystä kuin aina ennenkin," Fric kommentoi ravia pieni pilke silmäkulmassaan, välittämättä ansaitsemastaan pahasta katseesta.
"Olihan toi paljon isompi ravi kuin tammikuussa, häh!" Amelie älähti takaisin aavistuksen verran suivaantuneena. "Sun pitäis opetella eka kattomaan askeleita ennenku lähet kommentoimaan."
"En mä nyt mikään sokee oo, näkee sen nyt kilometrinkin päähän että Knut on töppöjalka."
"No totta kai se on ku se on poni!"
"Sanoinks että se on huono asia?"
"Vähän siltä se vaikuttaa."
Aihe meni Amelien nahan alle, sillä hän oli viime aikoina pohtinut itsekin, mikä järki Knutin pitämisessä oli. Surullinen vastaus kuului, ettei mikään. Silti ruunasta luopuminenkaan ei tullut kysymykseenkään, sillä Amelie oli jo niin korviaan myöten rakastunut siihen ettei voinut edes kuvitella myyvänsä ponia pois. Ties minne se joutuisi, vaikka takaisin ratsastuskouluun. Ei ikinä! Mutta rakas haliponi tai ei, kommentit sen kyvyttömyydestä pistivät pahasti varsinkin rivien välistä annettuna. Totuus sattui eniten.
"Sä oot vielä niin noob ratsastaja, että ei oo kyllä mitään varaa lähtee kommentoimaan mun ratsua... Ethän sä osaa edes hypätä kynää korkeempaa" Amelie paukautti takaisin. Fric puuskahti ja virnisti omahyväisesti.
"Mut osaaksä pullaponis kanssa tätä?"

Nopeammin kuin kissaakaan olisi ehtinyt sanomaan, pyysi Fric jo Hesaton laukalle. Amelie pidätteli Knutia, joka olisi tahtonut lähteä perään, ja mietti pitäisikö kieltäytyä katsomasta aivan vain kettuiluna. Onneksi hän piti kuitenkin silmänsä auki, sillä muuten olisi päivän viihdeannos jäänyt saamatta.
Okei, Fric kasasi laukkaa ihan hyvin, tosin helppohan se oli hevosella joka tiesi mitä tehdä. Mutta hän jatkoi kasaamista aina vain enemmän ja enemmän, pyysi tempoa hitaammaksi, askelta keikuttavammaksi. Yrittikö poika sitä mitä Amelie luuli? Koittiko hän oikeasti osata ratsastaa terre á terren? Hesato kyllä kykeni siihen, mutta satulanpäällisen puolesta ei kannattanut lyödä vetoa...

Fric ehti virnistämään olkansa yli voitokkaasti Amelielle ennen riemukasta tapahtumasarjaa, johon sisältyi useampi holtiton, toinen toistaan korkeampi pomppu satulassa laukan tahtiin ennen kuin teini tipahti ratsun takamuksen kautta hiekkatielle kuin kypsä luumu puusta. Oli arvattavissa, että Fric oli kuunnellut opettajaansa tarkkaan ja osasi teoriassa ratsastaa hevosen terre á terreen, muttei ollut kokenut sitä koskaan käytännössä. Muuten hän olisi osannut varautua siihen, kuinka suuri ja keinuttava tuo kaksitahtinen laukka oli. Poika olisi tajunnut siirtää jalkansa bravante-asemiin pystyäkseen tasapainottamaan oman painopisteensä pomppu-askel-pomppu-askel-liikkeeseen. Eipä ollut.

Hesato jatkoi korvat hörössä laukkaansa pitkin tietä, jättäen Fricin istumaan maahan lyötynä. Orikin oli nähtävästi sitä mieltä että kiitti tää riitti. Amelie koitti (huonosti) peitellä virnuiluaan ravatessaan pojan luokse.
"Kieltämättä, en mä pääsis pomppaamaan noin korkealle satulasta vaikka yrittäisinkin!" tyttö kommentoi naurua pidätellen. Fric irvisti takaisin, mutta hymyili silti noustessaan ylös ja pyyhkiessään puuvillaliivistä hiekkoja.
"No niin, pistäppä paremmaksi!" poika sanoi hyväntuulisesti lähtiessään hölkkäämään karanneen ratsunsa perään.
Tie haarautui mutkan jälkeen. Kovalla hiekkapinnalla ei näkynyt jälkiä: Hesato oli mennyt piennarta pitkin. Perhana. Minne se oli ehtinyt jo menemään?
"Jos mä etsin vasemmalta niin mee sä oikealle. Treffataan tässä vaikka tunnin päästä, jos ei löydy," Amelie ohjeisti ja käänsi Knutin Y-risteyksen vasempaan haaraan. Fric nyökkäsi ja lähti hölkkäämään oikealle.

Tänään on 29.05.2020

14.05.2020
Abraxas sai sivunsa takaisin hevoslistaukseen, pitäähän vahtipässi nyt olla esillä!
05.05.2020
Yksityisenomistajiin liittyi Ilona, tervetuloa mukaan! Ruby ja Maggi kantakirjattiin II-palkinnoilla.

22.04.2020
Myös Ruby sai oman hoitajan Jeremyn liittyessä matkaamme. Henkilöesittelyjä muokkailtu sekä lisätty: vakiovieras Antiaco Piccola-kakaduineen sai vihdoin kasvokuvan.

20.04.2020
Maximillian liittyi hoitajakaartiin Umbran palvelijana. Tervetuloa! Foorumia siistitty, ja sinne on lisätty myös tietoja esim. hevosten lomista jne. kaikkea hoitajiin ja yksityiseomistajiin vaikuttavia asioita.

30.03.2020
Yksityishevoset saivat oman pikkusivunsa.

24.03.2020
Spanish norman-kantamme sai aivan uutta verta, kun Vinterhusista muutti meille raamikas ruunikkotamma Narcisse. Myös espanjalaiset saivat vahvistusta, kun aiemmin varattu tammavarsa Kallisto II jäikin kotiin. Yksityishevospaikkoja on jäljellä enää yksi.

03.03.2020
Talliin muutti Zenin historian toinen suomenhevonen: Tuuren poika Välske.

23.02.2020
Zirafe palasi mukaan Zenin arkeen yksityishevosen muodossa, kun sen nykyinen omistaja Nora Norrington treenaa meillä tulevaan Power Jumpia varten. Nora majoittuu koko ajan b&b-palvelussamme, joten hän tukee myös taloudellisesti hyvin vahvasti koko Dzelzainin toimintaa... Majoituksesta voit lukea lisää tilukset- tai henkilöt-linkin kautta.

15.02.2020
Ranch Orange Woodin järjestämät perinteiset Ystävänpäivän Värinäyttelyt tuottivat tulosta: meidän edustukselle satoi palkintoja, joista mainittavimpia on Duken äänestys yleisön suosikiksi ja näyttelyn Uljaaksi Mustaksi sekä Umbran BIS1-titteli "Värinäyttelyiden sateenkaari". Nyt voi olla ylpeä!

12.02.2020
Henkilösivut on nyt siistitty ja valmiit. Remontoidusta maneesista löytyy nyt kuvaa Tilukset-linkin takaa.

30.01.2020
Riario, Faust ja Topaz kantakirjattiin kaikki II-palkinnolla. Kaikki varattavissa olevat kasvatit on myös nyt varattuina, huimaa miten meidän barokkijalostus on saanut suosiota!

26.01.2020
Esmeralda ansaitsi VHRY:n journeyman steed-tittelin. Tallin sivut ovat taas auki vierailijoille: henkilöesittelyjä siistitään vielä, mutta muuten alkaa kaikki olla jo valmista.

12.01.2020
Meillä ei ole koskaan ollut knabstrupinhevosta, mutta nyt asiaan tuli muutos kun tallille muutti Fred-ori. Tammaseuraa on heti viikolla luvassa, mikäli neitokainen vain läpäisee ostotarkastuksen. Yay for spots 'n dots!

20.12.2019
Myös Hesaton ja Faustin sivut päivitetty uuteen ulkoasuun.

18.07.2019
Carla PP-MVA. Viikon päästä alkaa kisamatka Power Jumpiin, joka järjestetään tänä vuonna Suomessa, Auburnin kartanossa.

01.04.2019
Uno PP-MVA. National Desert Horse Show järjestetään jälleen kerran Zenissä, ilmoittautuminen on auki foorumin puolella!

28.03.2019
Luna ja Uno kantakirjattiin III-palkinnoilla.

18.03.2019
Talliin muutti eilen kaunis gg-tamma "Umbra".

05.03.2019
Topaz sai omat sivut. Hesaton ja Faustin ratsukoulutus alkaa näillä näppäimillä: apukätenä on onneksi Faustin uusi hoitaja Gretchen. 26.01.2019
Ryhdyimme yhteistyöhön Varjolinnan kanssa. Linkkisivulta löydät bannereita, joilla voit linkittää Zenin — linkitämme sivusi silloin takaisin!

25.01.2019
Tallin sivujen ulkoasu uudistui pohjakoodia myöten. Olemme muuttuneet entistä enemmän interaktiivisempaan suuntaan: yksinäinen harrastelu kisalistoineen on jäänyt, nykyisin olemme enemmän kirjoittelevaa ja piirtävää sorttia. Tarinoitsijoita, kenties jopa?

14.01.2019
Vitiosus lähti Suomeen Kupperiskujan Tallille. Gaalan tuotoksia on ollut jo viikon päivät näkyvillä, päivitysboksi vain unohtui päivittää. :D

09.12.2018
Zada saatiin myydyksi, ori lähtee vielä tämän vuorokauden puolella kohti Suomea.

16.11.2018
Gaalaillan kutsusivu on nyt julkistettu ja kutsukirjeet lähtevät vielä tämän viikon puolella matkaan.

05.11.2018
Zada laitettiin myyntiin, nyt loppui huumori pälliorin kanssa. VHRY-tuloksia.

13.09.2018
Gaia lopetettiin iän tuomien selkävaivojen vuoksi. Kaksi uutta hoitajaa, Zoja ja Iitu, aloittivat Isacin sekä Agnesin henkilökohtaisina palvelijoina. :) Tervetuloa!

11.08.2018
Työ- ja hoitajahaku on avoinna, käy kärppänä tilaisuuden kimppuun ;) Foorumi on jälleen käytössä.

06.08.2018
Duke arvosteltiin VHRY:n toimesta Journeyman Steediksi.

27.07.2018
Talliin siirtyy ensi viikon aikana kaksi uutta nuorta PRE-oria, Nefasto ja Hesato. Pojat tulevat vieroitusikäisinä Dawnvalen farmilta Briteistä.

17.07.2018
Elokuun lopulla on klassisen ratsastuksen perehdytystunti, paikkoja on neljä vapaana joten varaa pian omasi!

02.07.2018
Ulkoasu muuttui hieman, PKK-näyttelyistä on muutamia luokkia lukuunottamatta tulokset tulleet. Loppukesän kisat ovat suunnitteilla.

20.05.2018
Zada kantakirjattiin II-palkinnolla ja ansaitsi Finest-tittelin. Alkukuun turnajaisten tulokset tulevat pian, pahoittelemme viivästystä!

12.03.2018
Lysa nukkui pois luonnollisesti, omasta tarhastaan laumansa keskellä.

27.02.2018
Gaia palkittiin Yleislaatuarvostelun 2-palkinnolla.

15.01.2018
Uusi vuosi ja uudet kuviot: Mary, Shab ja Atum muuttivat uusiin koteihin, samoin morganit Prinsessa ja Kultu. Helmikuun skill at arms-tunnille on ilmoittautuminen auki!

05.12.2017
Linnan pihapiiriä vahtii nyt upea, nelisarvinen hebridean-pässi nimeltään Abraxas.

27.11.2017
Talliin muutti upea, kullanhohtoinen pearl-värityksinen lusitanotamma Esmeralda. Esmeraldasta koulutetaan jatkaja Gaialle, joka pääsee pian kunniakkaasti eläkkeelle.

25.11.2017
Carla kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla, voiko kasvattaja olla enää ylpeämpi?! Ensimmäinen ratsastusklinikkapäivä on menestyksekkäästi ohitse, ensi keväälle onkin sitten uutta jo luvassa.

13.10.2017
Tallin henkilökunta sai uudet esittelykuvat ja fiksailtuja tekstejä. Toimintasivuakin on siistitty helppolukuisemmaksi. Marraskuisen, kokopäiväisen ratsastusklinikan kutsu on myös nyt julki!

01.10.2017
Matriarkan titteli siirtyi Gaialta tallin uudelle tulokkaalle: issikka Lysa on hiljentymisen arvoisen 40 vuoden ikäinen! Tosin mummelin käyttötarkoitus on hieman kysymysmerkki, ehkäpä se vain on varsojen kaitsijana ja seurahevosena.

16.09.2017
Gaia korkkasi tallin hevosista ensimmäisenä laatispalkinnot: matriarkka on KRJ-III.

28.08.2017
Talliin saapui kuvankaunis KTK-I ori Harr Shabt. Hankala se on kuin mikä, mutta niin upea että luonne nyt vain on pieni miinus.
Orikatalogi sai toisenkin uuden jäsenen, sillä Uno on nyt sen ikäinen että se pääsee pois "lastentarhasta".

20.08.2017
Pitkästä aikaa meille syntyi tammavarsa, kun Zira pyöräytti ensimmäisen puoliverikasvattimme maailmaan. Alkuun vitsinä väännetty Camelopardalis jääkin lapsukaisen viralliseksi nimeksi, Pardaksi häntä kutsutaan. Camelopardalis tarkoittaa kirahvia, joten emälinjan teema pysyy vahvana.

03.08.2017
Croc palkittiin Finest-arvonimellä, Zira taasen PP-MVA.

02.08.2017
Mary varsoi viime kuussa hienon orivarsan, joka nyttemmin sai nimekseen Atum el Zen. Korskea pieni komistus löytyy nyt varsojen listalta.

02.07.2017
Gaialle myönnettiin PP-MVA! Hevosten, lähinnä juurikin Gaian ja Duken, kanssa on pyöritty nyt paljon valmennuksissa ja erilaisilla klinikoilla — varsinkin Amelie on innostunut opettelemaan skill at arms-tehtäviä Gaian satulasta käsin. Hänetkin tulette siis pian näkemään tallin kisaavassa kaartissa.

18.06.2017
Power Jump-kisojen, niin varsinaisten ERJ-luokkien kuin tuotosluokkienkin, osallistuminen on nyt avoinna!
Talliin muutti Espanjasta, al Najyan tilalta, täysin puhdas egyptinarabitamma Najmara eli "Mary". Kaunotar saa sopeutua muuttoon rauhassa ennen kuin alamme pyörittämään sitä näyttelykehissä.

29.05.2017
Uusi ulkoasu, jonka myötä sivut muuttuivat php-pohjaiseksi. Päivitäthän siis linkkisi! :)

Yhteistyössä kanssamme

Dragon Age Estate

Tahdotko yhteistyöhön tai linkinvaihtoon kanssamme? Linkitä Zen jollakin allaolevista bannereista sivuillesi ja ilmoita meille, niin linkitämme sinut takaisin.

Somessa tapahtuu

© 2013-2020
Ulkoasu © M Layouts, muokkaus VRL-01436
Tämä on virtuaalitalli / Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game stable /This is a sim-game horse.