Narcisse

VIP MVA Fn, KTK-II

Punaruunikko (Ee/Aa) spanish norman-tamma, säkäkorkeus 162 cm
Syntynyt 22.05.2019, kasvattanut Vinterhus. Nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias
Omistaa Zen (VRL-01436)
Palfrey, PSG / 70 cm
#PKK3599

Rakennekuva.

VIP MVA myönnetty 21.11.2020
KTK-II 18 + 18,5 + 20 = 56,5 (75,3%)
Fn myönnetty 26.08.2020

Dzelzainin linnan spanish norman-kasvatus oli pitkälti ollut yhden ainoan orin, Duc Obscurin, varassa, joten uutta verta kaivattiin kipeästi. Ongelmana oli vain löytää hevonen — tamma — jonka suvussa olisi ihan uusia nimiä: spn-kasvattajia kun ei ihan turhan paljon virtuaalimaailmasta löytynyt. Mietintämyssyt päässä koko porukka selaili talleja läpi, kunnes Vitaliya sen keksi: eikös Zenin myyntitallin kautta kulkenutkin silloin aikanaan yksi spn-tamma Vinterhusiin? Saisikohan siitä varsan?
Saihan siitä. Maaliskuun loppupuolella 2020 siitostammojen rivit kokivat raamikasta vahvistusta, kun Länsi-Svenlannista saapui Latvian leutoihin keleihin ruunikko Narcisse.

Vaativa diiva

Narcisse eli Naira on ryhdikäs ja pystypäinen tamma, joka nimensä veroisesti tietää olevansa oikeaa kuningatarainesta. Tammalla on itselleen tunnusomainen mulkaisu, oikea glare, sellainen tammakatseiden tammakatse: aina kun jokin ei mene Nairan mielestä suunnitelmien mukaan, se pyöräyttää silmänvalkuaisiaan ja katsoo ihmistä yläkautta niin alentavasti kuin vain pystyy. "Etkö parempaan pysty?" se tuntuu kysyvän. Yleensä uudet ihmis- ja hevostuttavuudet saavat kokea heti ensimmäiseksi Nairan alentavan katseen, mutta sen voi ansaita myös harjaamalla karvaa väärään suuntaan, pyytämällä vaikeita asioita, asettelemalla päitset huonosti päähän... No, saitte jutun juonesta kiinni. Nairan mieliksi on vaikea olla.

Vaatiikin hieman jaksamista päästä Nairan "sisäpiiriin": on oltava luotettava, johdonmukainen, reilu muttei mikään pehmo. Kun Nairan kanssa on tehty lopulta sinunkaupat, sen pahat katseet vähenevät puoleen. Myös siinä missä se vieraille saattaa hoitaessa välillä pistää jauhoja suuhun sättäämällä ja näyttämällä hapanta naamaa, ei tutun ihmisen kanssa ole enää tarvetta alleviivata asioita niin kauan kuin tammalla on kiva olla. Vaan erehdypä nipistämään ihoa vahingossa satulavyötä kiristäessäsi, sen saat tuta omissa karvoissasi. Naira on tarkka kuinka hänen korkeuttaan kohdellaan.

Ratsuna Naira ei ole aivan yhtä vaativa. Avuille se on hyvin kuuliainen, ja painoavuilla tamma ohjautuu aivan vaivatta: liika pohkeiden tai ohjien käyttö voi tuota jopa ärsyttää, jolloin ratsun jalat liimautuvat maahan ja häntä lähtee huiskimaan kärttyisästi. Jos tässä tilanteessa lähtee lumipalloa vyöryttämään vielä suuremmaksi pohkeilla tönimällä, voi olla varma että lähtee ruunikko takamus lentämään. Sen sijaan ongelma ratkeaa nollaamalla koko tilanne, poistamalla kaikki paine ja ehkä käännöksen kautta ottaa kokonaan uusi tehtävä. Naira ei pidä jankkaamisesta, ja sen kyllä huomaa.
Kun nappulat ovat tamman kanssa selkeät, löytyy siitä aikamoinen lattarilanne. Pienetkään avut eivät jää Nairalta huomaamatta, ja jos rytmi sattuukin katoamaan, pysähtyy ratsu odottamaan ratsastajansa takaisin samalle aallonpituudelle sen sijaan että pakka hajoaisi kokonaan ja liike suttaantuisi. Myös maastossa Naira jää helposti odottamaan ihmistä: epävarmoissa tilanteissa se pysähtyy kysymään, uskaltaako tästä mennä vai lähdetäänkö kotiin. Pieni rohkaisu, istuinluiden kallistus, ja matka jatkuu.


Kuvagalleria


Ja kas näin luontuu kaunis koulupysähdys.

Eeppisissä keulimiskuvissa on aina oreja. Tässä teille virkistävä poikkeus alá Naira!

Sukutaulu

i. Aragon XVI
prn (pearl) 164 cm, PRE
ii. Aragon X
rn (pearl) 162 cm, PRE
iii. Argent
rnkm 162 cm, PRE
iie. Bellatrix III
prn 157 cm, PRE
ie. Eleanor
trt 160 cm, PRE
iei. Eragon
rtkm 161 cm, PRE
iee. Bruja
rn (pearl?) 153 cm, PRE
e. Jacinthe
rnkm 162 cm, SPN
ei. Oiriginal
rnkm 169 cm, SPN
eii. tuntematon;
eie. tuntematon
ee. Muguet
mrn 160 cm, spn
eei. tuntematon
eee. tuntematon

Jälkeläiset

Syntyi Skp. Nimi Isä Omistaja Meriitit
29.08.20 Duc Rubis Duc Univers Zen


Näyttelytulokset

30.08.20, Seppele, lämminveritammat, tuom. Anne: EO-sert
16.06.20, Hukkapiilo, hevostammat, tuom. Lissu: EO-sert, EM [1]
14.06.20, Hukkapiilo, hevostammat, tuom. Arnika: EO-sert
18.07.20, Zen, lämminveriset tammat (ei pv), tuom. Aksu & Jutta: KTK-sert (BIS2)
14.06.20, Hukkapiilo, hevostammat, tuom. Arnika: EO-sert
29.05.20, Encore, lämminveriset tammat (ei pv), tuom. Kics: LKV EO-sert

[1] "EM: Tekniikka."

Kantakirjauslausunto 01.09.2020

18 + 18,5 + 20 = 56,5 KTK-II
Hyväleimainen yksilö. Etujalkojen asennoissa hieman sanomista, on hieman kokkapolvinen ja etunojoinen. Pään ja kaulan liittymä vaikuttaa hieman ahtaalta. Väritys ja toteutus äärimmäisen upea ja realistinen.

Kisatulokset

VHRY (sijoja 4 kpl, joista voittoja 1 kpl, CUP 2 kpl [14 p.])
31.12.20, Zen, skill at arms hunting II, 3/38 (CUP, 6 p.)
28.11.20, Zen, alta escuela I, 2/9
17.11.20, Bizarre Holiness, alta escuela noviisi, 1/2
30.09.20, Cresthill Baroques, skill at arms noviisi, 2/4 (CUP, 8 p.)
KRJ (voittoja 0 kpl, joista sijoja 0 kpl)

PalkintojaKuulumisia

16.04.2020 | Alkutreeniä

Naira on kotiutunut pienten alkuvaikeuksien jälkeen hyvin. Aluksi tamma oli kovasti muiden perään ja selkeästi vähän muutosta stressaantunut, mutta kun paikat ovat käyneet tutuiksi niin nyt neito pystyy olemaan hetken näkemättä muita hevosia ilman kamalaa mesoamista. Luultavasti Nairalla ei ole oikeasti mitään eroahdistusta, mutta stressitekijöitä on nyt vain ollut liikaa.
Myös koulutus on Nairan kanssa aloitettu todella hiljakseltaan. Alkuun riitti johtamisharjoitukset ja yhteiset hengailut harjaamisen muodossa, jotta tamma uskoisi uusienkin ihmisten olevan ihan mukavia ja luottamuksen arvoisia. Nyt vasta ollaan päästy pureutumaan ratsuasioihin, eikä niihinkään tietty alle nelivuotiaan kanssa vasta kuin maasta käsitellen: Naira on opetellut käyttämään kapsonia ja joitakin helppoja raippamerkkejä, niin että käynnissä ja ravissa on päästy miettimään jo taipumista, asettumista sekä vähän avojakin. Paikallaan Naira on harjoitellut painonsiirtoja, jotka tamma keksi melkein heti: se kyykkää nyt melkein yhtä hyvin kuin tallin kuusivuotiaat. Todisteena tästä pieni ote Nairan koulutuskirjasta:

"Kurjan sään vuoksi mukavuudenhalu voitti, joten harjoittelimme tallin käytävällä vain asetuksia ja painonsiirtoja. Naira seuraa hienosti kättä ja asettuu sen mukaisesti, vaikka välillä hieman vastustikin puolipidätettä. Painonsiirrot se taitaa hienosti, vaikka yrittää välillä vähän jopa liikaa ja joutuu siirtämään jalkojaan pysyäkseen pystyssä. Raippamerkin Naira tunnistaa hienosti, eikä minun tarvitse enää itse kallistua tai sanoa sanaakaan: tänään monta kertaa riitti vain tamman takamuksen osoitus raipalla, kun se jo lisäsi painoa taakse. Mikäli Naira onnistuu tekemään saman satuloitunakin, lähdetään seuraavaksi harjoittelemaan liikkeessä kasaamista.
- Iivari"

Tänään on 18.01.2021

11.01.2021
Zirafe ja Ambry palasivat takaisin kotitallilleen. Pidämme kädet ristissä Nora Norringtonin toipumisesta, voimia koko tiimille!
Rubyn keväinen varsa on varattu. Vielä muutamia Zeniläisiä on varaamatta, joten jos tahdot itsellesi laatuvarsan Dzelzainin linnasta, kannattaa pitää kiirettä!

05.01.2021
Topaz varsoi eilen vuoden ensimmäisen varsan, kauniin voikkotamman Amberin (Ambre de Dzelzain)

06.12.2020
Maxin Moira-varsa ("Silakka") muutti Claven avustuksella Zeniin.

25.11.2020
Velna ryhtyy Riarion vastuuhenkilöksi, kunhan ori palailee reissultaan.

20.11.2020
Riariolle myönnettiin VIP MVA. Gaalakutsuja on pistetty postiin.

12.11.2020
Alicia Bellows liittyi kaartiin Uulan vastuuhenkilönä. Henkilöstösivu päivitetty samaan syssyyn.

07.11.2020
Vaikka Uula kantoikin ensivarsaansa luvattoman pitkään, pullahti ulos silti tammavarsa oletetun orin sijasta. Amelie nimesi pikkuisen nimellä Prinsesse, ja neitokainen jää Zeniin kasvamaan.
Fred palkittiin PP-MVA-arvonimellä ja Galahadista tuli Finest Foal.

15.10.2020
Luna arvosteltiin VHRY:n suppeassa laatuarvostelussa Maestro Steed-palkinnolle, ja tällä hetkellä tamma pitää jalostuslistan korkeimman pistesaldon sijaa huimamma 95 pisteellä! Kyllä saa kasvattaja olla ylpeä...
23.09.2020
Välske ja Naira kantakirjattiin kumpainenkin toisella palkinnolla.

16.09.2020
Hemsburystä joukkoomme liittyi uusi (ja uudesta suvusta!) spn-tamma Manon. Yhteistyöläisen bannerit lisätty landing-sivulle.

27.08.2020
Fredille rakennekuva ja muutakin taidetta. Talliin muutti puoliveritamma (!) "Cera" Vitaliyan metsästys- ja huvitteluratsuksi.

23.07.2020
Worena lähti takaisin Saksaan. Tilalle Ilona hankki (sai) kauniin PRE-tamman, Reinan. Power Jump-joukkio lähti aamulla kohti Ahvenanmaata: tänä vuonna Dzelzainia edustaa kaksi ratsukkoa, Amelie Chaput Uulalla sekä Nora Norrington Zirafella.

10.07.2020
Claven Damiela-tamma saapui vihdoin pitkän matkan päätteeksi Zeniin. Eipä ole näillä tiluksilla aiemmin aitoa villihevosta nähty!
Yksityispaikkoja avattiin lisää suuren kysynnän vuoksi.

27.06.2020
Umbra varsoi eilen vihdoin ja viimein! Kuten pitkä kantoaika povasikin, niin orivarsahan sieltä tuli, ja nimeksi pistettiin heti isän mukaann Galahad. Toivottavasti nimi on enne!

08.06.2020
Navigaatiota muokkailtu, pientä hienosäätöä koko sivustolle. Kouluratsastuskatselmuksen arvioinnit on julkaistu foorumille.

05.06.2020
Hevossivua päivitetty. Tallin ei-niin-vahtiva koira Vasili löytyy nyt myös sivustolta.

03.06.2020
Moirai liittyi joukkoon alkuun ns. luudanvarrenjatkeena, myöhemmin Fredin hoitajana. Tervetuloa! Paljon fan-arttia lisätty hevosten sivuille, kiitos kaikille taiteentekijöille! ♥

14.05.2020
Abraxas sai sivunsa takaisin hevoslistaukseen, pitäähän vahtipässi nyt olla esillä!

05.05.2020
Yksityisenomistajiin liittyi Ilona, tervetuloa mukaan! Ruby ja Maggi kantakirjattiin II-palkinnoilla.

22.04.2020
Myös Ruby sai oman hoitajan Jeremyn liittyessä matkaamme. Henkilöesittelyjä muokkailtu sekä lisätty: vakiovieras Antiaco Piccola-kakaduineen sai vihdoin kasvokuvan.

20.04.2020
Maximillian liittyi hoitajakaartiin Umbran palvelijana. Tervetuloa! Foorumia siistitty, ja sinne on lisätty myös tietoja esim. hevosten lomista jne. kaikkea hoitajiin ja yksityiseomistajiin vaikuttavia asioita.

30.03.2020
Yksityishevoset saivat oman pikkusivunsa.

24.03.2020
Spanish norman-kantamme sai aivan uutta verta, kun Vinterhusista muutti meille raamikas ruunikkotamma Narcisse. Myös espanjalaiset saivat vahvistusta, kun aiemmin varattu tammavarsa Kallisto II jäikin kotiin. Yksityishevospaikkoja on jäljellä enää yksi.

03.03.2020
Talliin muutti Zenin historian toinen suomenhevonen: Tuuren poika Välske.

23.02.2020
Zirafe palasi mukaan Zenin arkeen yksityishevosen muodossa, kun sen nykyinen omistaja Nora Norrington treenaa meillä tulevaan Power Jumpia varten. Nora majoittuu koko ajan b&b-palvelussamme, joten hän tukee myös taloudellisesti hyvin vahvasti koko Dzelzainin toimintaa... Majoituksesta voit lukea lisää tilukset- tai henkilöt-linkin kautta.

15.02.2020
Ranch Orange Woodin järjestämät perinteiset Ystävänpäivän Värinäyttelyt tuottivat tulosta: meidän edustukselle satoi palkintoja, joista mainittavimpia on Duken äänestys yleisön suosikiksi ja näyttelyn Uljaaksi Mustaksi sekä Umbran BIS1-titteli "Värinäyttelyiden sateenkaari". Nyt voi olla ylpeä!

12.02.2020
Henkilösivut on nyt siistitty ja valmiit. Remontoidusta maneesista löytyy nyt kuvaa Tilukset-linkin takaa.

30.01.2020
Riario, Faust ja Topaz kantakirjattiin kaikki II-palkinnolla. Kaikki varattavissa olevat kasvatit on myös nyt varattuina, huimaa miten meidän barokkijalostus on saanut suosiota!

26.01.2020
Esmeralda ansaitsi VHRY:n journeyman steed-tittelin. Tallin sivut ovat taas auki vierailijoille: henkilöesittelyjä siistitään vielä, mutta muuten alkaa kaikki olla jo valmista.

12.01.2020
Meillä ei ole koskaan ollut knabstrupinhevosta, mutta nyt asiaan tuli muutos kun tallille muutti Fred-ori. Tammaseuraa on heti viikolla luvassa, mikäli neitokainen vain läpäisee ostotarkastuksen. Yay for spots 'n dots!

20.12.2019
Myös Hesaton ja Faustin sivut päivitetty uuteen ulkoasuun.

18.07.2019
Carla PP-MVA. Viikon päästä alkaa kisamatka Power Jumpiin, joka järjestetään tänä vuonna Suomessa, Auburnin kartanossa.

01.04.2019
Uno PP-MVA. National Desert Horse Show järjestetään jälleen kerran Zenissä, ilmoittautuminen on auki foorumin puolella!

28.03.2019
Luna ja Uno kantakirjattiin III-palkinnoilla.

18.03.2019
Talliin muutti eilen kaunis gg-tamma "Umbra".

05.03.2019
Topaz sai omat sivut. Hesaton ja Faustin ratsukoulutus alkaa näillä näppäimillä: apukätenä on onneksi Faustin uusi hoitaja Gretchen. 26.01.2019
Ryhdyimme yhteistyöhön Varjolinnan kanssa. Linkkisivulta löydät bannereita, joilla voit linkittää Zenin — linkitämme sivusi silloin takaisin!

25.01.2019
Tallin sivujen ulkoasu uudistui pohjakoodia myöten. Olemme muuttuneet entistä enemmän interaktiivisempaan suuntaan: yksinäinen harrastelu kisalistoineen on jäänyt, nykyisin olemme enemmän kirjoittelevaa ja piirtävää sorttia. Tarinoitsijoita, kenties jopa?

14.01.2019
Vitiosus lähti Suomeen Kupperiskujan Tallille. Gaalan tuotoksia on ollut jo viikon päivät näkyvillä, päivitysboksi vain unohtui päivittää. :D

09.12.2018
Zada saatiin myydyksi, ori lähtee vielä tämän vuorokauden puolella kohti Suomea.

16.11.2018
Gaalaillan kutsusivu on nyt julkistettu ja kutsukirjeet lähtevät vielä tämän viikon puolella matkaan.

05.11.2018
Zada laitettiin myyntiin, nyt loppui huumori pälliorin kanssa. VHRY-tuloksia.

13.09.2018
Gaia lopetettiin iän tuomien selkävaivojen vuoksi. Kaksi uutta hoitajaa, Zoja ja Iitu, aloittivat Isacin sekä Agnesin henkilökohtaisina palvelijoina. :) Tervetuloa!

11.08.2018
Työ- ja hoitajahaku on avoinna, käy kärppänä tilaisuuden kimppuun ;) Foorumi on jälleen käytössä.

06.08.2018
Duke arvosteltiin VHRY:n toimesta Journeyman Steediksi.

27.07.2018
Talliin siirtyy ensi viikon aikana kaksi uutta nuorta PRE-oria, Nefasto ja Hesato. Pojat tulevat vieroitusikäisinä Dawnvalen farmilta Briteistä.

17.07.2018
Elokuun lopulla on klassisen ratsastuksen perehdytystunti, paikkoja on neljä vapaana joten varaa pian omasi!

02.07.2018
Ulkoasu muuttui hieman, PKK-näyttelyistä on muutamia luokkia lukuunottamatta tulokset tulleet. Loppukesän kisat ovat suunnitteilla.

20.05.2018
Zada kantakirjattiin II-palkinnolla ja ansaitsi Finest-tittelin. Alkukuun turnajaisten tulokset tulevat pian, pahoittelemme viivästystä!

12.03.2018
Lysa nukkui pois luonnollisesti, omasta tarhastaan laumansa keskellä.

27.02.2018
Gaia palkittiin Yleislaatuarvostelun 2-palkinnolla.

15.01.2018
Uusi vuosi ja uudet kuviot: Mary, Shab ja Atum muuttivat uusiin koteihin, samoin morganit Prinsessa ja Kultu. Helmikuun skill at arms-tunnille on ilmoittautuminen auki!

05.12.2017
Linnan pihapiiriä vahtii nyt upea, nelisarvinen hebridean-pässi nimeltään Abraxas.

27.11.2017
Talliin muutti upea, kullanhohtoinen pearl-värityksinen lusitanotamma Esmeralda. Esmeraldasta koulutetaan jatkaja Gaialle, joka pääsee pian kunniakkaasti eläkkeelle.

25.11.2017
Carla kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla, voiko kasvattaja olla enää ylpeämpi?! Ensimmäinen ratsastusklinikkapäivä on menestyksekkäästi ohitse, ensi keväälle onkin sitten uutta jo luvassa.

13.10.2017
Tallin henkilökunta sai uudet esittelykuvat ja fiksailtuja tekstejä. Toimintasivuakin on siistitty helppolukuisemmaksi. Marraskuisen, kokopäiväisen ratsastusklinikan kutsu on myös nyt julki!

01.10.2017
Matriarkan titteli siirtyi Gaialta tallin uudelle tulokkaalle: issikka Lysa on hiljentymisen arvoisen 40 vuoden ikäinen! Tosin mummelin käyttötarkoitus on hieman kysymysmerkki, ehkäpä se vain on varsojen kaitsijana ja seurahevosena.

16.09.2017
Gaia korkkasi tallin hevosista ensimmäisenä laatispalkinnot: matriarkka on KRJ-III.

28.08.2017
Talliin saapui kuvankaunis KTK-I ori Harr Shabt. Hankala se on kuin mikä, mutta niin upea että luonne nyt vain on pieni miinus.
Orikatalogi sai toisenkin uuden jäsenen, sillä Uno on nyt sen ikäinen että se pääsee pois "lastentarhasta".

20.08.2017
Pitkästä aikaa meille syntyi tammavarsa, kun Zira pyöräytti ensimmäisen puoliverikasvattimme maailmaan. Alkuun vitsinä väännetty Camelopardalis jääkin lapsukaisen viralliseksi nimeksi, Pardaksi häntä kutsutaan. Camelopardalis tarkoittaa kirahvia, joten emälinjan teema pysyy vahvana.

03.08.2017
Croc palkittiin Finest-arvonimellä, Zira taasen PP-MVA.

02.08.2017
Mary varsoi viime kuussa hienon orivarsan, joka nyttemmin sai nimekseen Atum el Zen. Korskea pieni komistus löytyy nyt varsojen listalta.

02.07.2017
Gaialle myönnettiin PP-MVA! Hevosten, lähinnä juurikin Gaian ja Duken, kanssa on pyöritty nyt paljon valmennuksissa ja erilaisilla klinikoilla — varsinkin Amelie on innostunut opettelemaan skill at arms-tehtäviä Gaian satulasta käsin. Hänetkin tulette siis pian näkemään tallin kisaavassa kaartissa.

18.06.2017
Power Jump-kisojen, niin varsinaisten ERJ-luokkien kuin tuotosluokkienkin, osallistuminen on nyt avoinna!
Talliin muutti Espanjasta, al Najyan tilalta, täysin puhdas egyptinarabitamma Najmara eli "Mary". Kaunotar saa sopeutua muuttoon rauhassa ennen kuin alamme pyörittämään sitä näyttelykehissä.

29.05.2017
Uusi ulkoasu, jonka myötä sivut muuttuivat php-pohjaiseksi. Päivitäthän siis linkkisi! :)

Yhteistyössä kanssamme

Tahdotko yhteistyöhön tai linkinvaihtoon kanssamme? Linkitä Zen jollakin allaolevista bannereista sivuillesi ja ilmoita meille, niin linkitämme sinut takaisin.

Somessa tapahtuu

© 2013-2021
Ulkoasu © M Layouts, muokkaus VRL-01436
Tämä on virtuaalitalli / Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game stable /This is a sim-game horse.