Dourado do Dzelzain

Ruunivoikonpearl (Ee/Aa/nCR/prl) lusitano-ori, säkäkorkeus kasvaa yhä
Syntynyt 20.02.2020, kasvattanut Zen Nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias
Omistaa Zen (VRL-01436)
Koulutetaan vasta
Ei vielä rekisteröity

Viikon ikäinen muchomacho.
Esmeralda oli parhaimpia siitostammoja joita tallissa oltiin nähty, ja varsoja siitä oltiin jätetty Dzelzainin tiluksille vilistämään aikojen saatossa jo useampikin kappale. Kaikki tuppasivat vain olemaan tammoja: jostakin mielenoikusta orivarsat oltiin myyty eteenpäin siitäkin huolimatta että joukossa oli sopivilla isävalinnoilla aikaansaatuja harvinaisia pearleja. Joten kun Dragon Age Estateen saapui tätä eksoottista väriä kantava lusitano-orhi, ei kauaa tarvinnut odottaa kun Esmeralda oli jo astutettu ja varsan kohdalle kirjoitettu suunnitelmakalenteriin "Jos on ori, EI MYYDÄ!"
Kun Esmeralda sitten jo konkarina pullautti täsmälleen laskettuna aikana varsomiskarsinan pahnoille pienen orin vaaleanpunaisella iholla ja vaaleilla silmillä, oli talliin saatu jälleen uusi, upea ja kauan odotettu herrainedustus.

Radon, tai "DeeDee" kuten Amelie varsaa kutsuu Iivarin vastaväitteistä huolimatta, on topakka ja rohkea nuori. Se ei vierasta niin muita ihmisiä, hevosia kuin Abraxas-pässiäkään, ja ennemmin varsaa saa olla työntämässä vähän kauemmaksi iholta kuin maanitella luokseen. Kontaktia Radon ottaa muutenkin paljon, eikä sitä ole vaikea houkutella kokeilemaan uusia asioita.
Hieman on Radonissa riiviönkin vikaa. Se tekee mitä itse tahtoo emän tai kaksijalkaisten komennuksista huolimatta, ja tylsistyessään (mikä tapahtuu aivan liian nopeasti) lapsukainen alkaa kehittelemään kaikenlaista virikettä itselleen niin asioiden tuhoamisesta ja emän hännän järsimisestä aina tarhoista karkailuun saakka. Päitsistä Radon osaa kiemurrella irti mestarin elkein, ja jos sitä ei huvita seurata taluttajaansa, niin pidätellä saa kengänkannat littanoiksi.

Pää on kova ja hulluttelu elämäntapa, mutta sydän kultainen. Radon on tallin pellehermanni.


Kuvagalleria


Radon oli jo kolmivuotiaana aikamoinen körmy.

Sukutaulu

i. Vento Aureo
rtpearl lus, 159 cm
ii. Tunt. ori iii. Tunt. ori
iie. Tunt. tamma
ie. Tunt. tamma iei. Tunt. ori
iee. Tunt. tamma
e. Esmeralda
Journeyman Steed
mvkkopearl lus, 156 cm
ei. Pomposo
prtpearl lus, 157 cm
eii. Teatral SC
prt (pearl?) lus, 156 cm
eie. Garça
mkm lus, 153 cm
ee. Joia
mvkkopearl lus, 152 cm
eei. Vencedor
mvkkopearl lus, 155 cm
eee. Haiku Bola
rtkm (pearl?) lus, 150 cm

Emä Esmeralda ei ehkä ole mikään rakennekukkanen itse, mutta varsat tällä mustanvoikonpearlilla 156 cm korkealla lusitano-tammalla ovat kaikki ollut laadukkaita, menestyneitäkin. Esmeralda onkin yksi Dzelzainin linnan Zen-tallin kantatammoista. Se on kisannut täydet sijoitukset VHRY:n tapahtumissa, ja luotsannut selväpäisenä ratsuna monet noviisiratsastajat läpi ensimmäisistä kisoistaan. Tämä kaunotar on sisältä yhtä kultainen kuin ulkoa. ei. Pomposo on upea kultakarvainen pearl-ori, 157 cm korkea ja levadeen saakka koulutettu. Se pitää majaansa yhdellä virtuaalisen Portugalin suurimmista siittoloista, ja ottaa vuodessa kymmenittäin tammoja vastaan. Esmeraldalla on siis paljon sisarpuolia, joista suurin osa on perinyt niin isänsä kultaisen karvan kuin hyvän, tasaisen luonteenkin.
eii. Teatral SC näyttää tavalliselta punarautiaalta, mutta se kantaa piilevänä pearl-väriä. Pomposo oli orin ensimmäinen varsa, ja yllätys on ollut varmasti melkoinen. Teatral SC on harrasteratsun virassa näin eläkepäivinään: nuoruusvuosinaan se kiersi paljon näyttelyitä ja esiintyi tapahtumissa. Varsinaista kisataustaa ei hommaan kiltteydestään huolimatta turhan herkkäsieluisella orilla ei ole.
eie. Garça on niinikään piilevä pearl. Tällä kimolla 153 cm korkealla tammalla on kaksi varsaan Teatral SC:n kanssa, joista molemmat ovat kaksiperintäisiä pearleja. Garça on kilpaillut he A- Va B tasoilla kouluratsastuksessa, viettäen nyt yli 25-vuotiaana eläkepäiviään. Tamma on todella hyväluontoinen, ja kaikki sen lukuisat 9 varsaa ovat emänsä luonteenpiirteet perineet.
ee. Joia on väriltään hyvin klassinen kiiltokarvainen pearl. Säkäkorkeutta sillä on vain 152 cm, mutta luonteeltaan tamma on kuin oopperadiiva: suuria tunteita ja eleitä ei puutu. Joia on puhtaasti siitostamma, mutta sillä on huvittelumielessä ratsasteltu ja muutamissa esityksissäkin se on starana pyörähdellyt. Enimmäkseen Joian ura koostuu kuitenkin näyttelyissä poseeraamisesta ja varsojen tekemisestä.
eei. Vencedor periytti Joialle kiiltävän värinsä. Tämä 155 cm korkea tähtipäinen komistus tunnettiin staramaisista elkeistään ja machoista liikkeistään. Rakenne sillä ei ollut aivan 10+, mutta moni tahtoi astuttaa Vencedorilla tammansa silkastaan sen värin ja charmikkuuden perusteella. Vencedor kisasi parhaimmillaan va B-tasolla. Kaikki jäi kuitenkin kesken komistuksen kuollessa 13-vuotiaana hiekkaähkyyn.
eee. Haiku Bola ei ollut mikään suuri ratsu 150 cm säkäkorkeudellaan, mutta se suoriutui he A-tasoisista kisoista vaivatta ja oli luonteltaan ulkonäköään hurmaavampi. Huonojouhinen, konkonokkainen kimotamma ei ollut kaunis, mutta se oli kiltti ja tasaisen rauhallinen kaikissa tilanteissa. Haiku Bola jätti kaksi varsaa ennen kuin se jouduttiin lopettamaan todella pahan jännevamman vuoksi.

Jälkeläiset

Radon ei ole vielä jalostuskäytössä.
Syntyi Skp. Nimi Emä Omistaja Meriitit


Näyttelytulokset

Ei vielä näyttelytuloksia

Kisatulokset

VHRY (sijoja 0 kpl, joista voittoja 0 kpl, CUP 0 kpl)
KRJ (voittoja 0 kpl, joista sijoja 0 kpl)


Kuulumisia

16.04.2020 | Varsat on hauskoja

Otsikko valehtelee. Tai kyllä, on varsat ihan söpöjä ja välillä kivoja, mutta välillä silti kaikkea muuta. Sen sai kokea Fric tänään, kun hän talutti Radonia aamulla tarhaan. Pikkuorilla tuntui olevan kamala kiire, eikä vain eteenpäin vaan ylipäätänsä revetä jokaiseen suuntaan yhtä aikaa. Se pysyi kuitenkin ihan hyvin hallussa, kunnes ulko-ovella Esmeralda hirnahti sydäntäsärkevästi vieroitetulle lapsukaiselleen... Siinä vaiheessa Radon heitti niin komean yläpystyn kuin ikinä pystyi (eli aika korkealle pääsi siis), huitaisten samalla pienellä kipakalla etukaviollaan Friciä suoraan olkapäähän.

No, Frichän tietenkin kaatui huutaen maahan orin paiskatessa hänet nurin, ja pian oli Radon juoksemassa edestakaisin pihalla kermanvärinen häntä tötteröllä. Aikansa apua huhuiltuaan Fricin oli vain todettava, ettei kukaan kuullut häntä: ei siis auttanut muu kuin könytä vaivoin kivusta huolimatta ylös ja lähteä metsästämään villivarsaa.
Radon oli onneksi sen verran mammanpoika, että karkureissun sijaan se kipitti kuuliaisesti Esmeraldan luokse, antaen Fricin ottaa itsensä kiinni emän hellästi paijaillessa pöljäpoikansa otsaa. Varsa sai selkeästi kierroksia laskettua emänsä luona, sillä yllättävän kivuttomasti, vain muutamalla surullisella hirnahduksella säestettynä, se tyytyi seuraamaan kivusta ähisevää Friciä oritarhalle.

Aamun opetus? Varsat ovat p*rseestä ja revennyt epäkäslihas myös.

Tänään on 24.10.2020

15.10.2020
Luna arvosteltiin VHRY:n suppeassa laatuarvostelussa Maestro Steed-palkinnolle, ja tällä hetkellä tamma pitää jalostuslistan korkeimman pistesaldon sijaa huimamma 95 pisteellä! Kyllä saa kasvattaja olla ylpeä...
23.09.2020
Välske ja Naira kantakirjattiin kumpainenkin toisella palkinnolla.

16.09.2020
Hemsburystä joukkoomme liittyi uusi (ja uudesta suvusta!) spn-tamma Manon. Yhteistyöläisen bannerit lisätty landing-sivulle.

27.08.2020
Fredille rakennekuva ja muutakin taidetta. Talliin muutti puoliveritamma (!) "Cera" Vitaliyan metsästys- ja huvitteluratsuksi.

23.07.2020
Worena lähti takaisin Saksaan. Tilalle Ilona hankki (sai) kauniin PRE-tamman, Reinan. Power Jump-joukkio lähti aamulla kohti Ahvenanmaata: tänä vuonna Dzelzainia edustaa kaksi ratsukkoa, Amelie Chaput Uulalla sekä Nora Norrington Zirafella.

10.07.2020
Claven Damiela-tamma saapui vihdoin pitkän matkan päätteeksi Zeniin. Eipä ole näillä tiluksilla aiemmin aitoa villihevosta nähty!
Yksityispaikkoja avattiin lisää suuren kysynnän vuoksi.

27.06.2020
Umbra varsoi eilen vihdoin ja viimein! Kuten pitkä kantoaika povasikin, niin orivarsahan sieltä tuli, ja nimeksi pistettiin heti isän mukaann Galahad. Toivottavasti nimi on enne!

08.06.2020
Navigaatiota muokkailtu, pientä hienosäätöä koko sivustolle. Kouluratsastuskatselmuksen arvioinnit on julkaistu foorumille.

05.06.2020
Hevossivua päivitetty. Tallin ei-niin-vahtiva koira Vasili löytyy nyt myös sivustolta.

03.06.2020
Moirai liittyi joukkoon alkuun ns. luudanvarrenjatkeena, myöhemmin Fredin hoitajana. Tervetuloa! Paljon fan-arttia lisätty hevosten sivuille, kiitos kaikille taiteentekijöille! ♥

14.05.2020
Abraxas sai sivunsa takaisin hevoslistaukseen, pitäähän vahtipässi nyt olla esillä!

05.05.2020
Yksityisenomistajiin liittyi Ilona, tervetuloa mukaan! Ruby ja Maggi kantakirjattiin II-palkinnoilla.

22.04.2020
Myös Ruby sai oman hoitajan Jeremyn liittyessä matkaamme. Henkilöesittelyjä muokkailtu sekä lisätty: vakiovieras Antiaco Piccola-kakaduineen sai vihdoin kasvokuvan.

20.04.2020
Maximillian liittyi hoitajakaartiin Umbran palvelijana. Tervetuloa! Foorumia siistitty, ja sinne on lisätty myös tietoja esim. hevosten lomista jne. kaikkea hoitajiin ja yksityiseomistajiin vaikuttavia asioita.

30.03.2020
Yksityishevoset saivat oman pikkusivunsa.

24.03.2020
Spanish norman-kantamme sai aivan uutta verta, kun Vinterhusista muutti meille raamikas ruunikkotamma Narcisse. Myös espanjalaiset saivat vahvistusta, kun aiemmin varattu tammavarsa Kallisto II jäikin kotiin. Yksityishevospaikkoja on jäljellä enää yksi.

03.03.2020
Talliin muutti Zenin historian toinen suomenhevonen: Tuuren poika Välske.

23.02.2020
Zirafe palasi mukaan Zenin arkeen yksityishevosen muodossa, kun sen nykyinen omistaja Nora Norrington treenaa meillä tulevaan Power Jumpia varten. Nora majoittuu koko ajan b&b-palvelussamme, joten hän tukee myös taloudellisesti hyvin vahvasti koko Dzelzainin toimintaa... Majoituksesta voit lukea lisää tilukset- tai henkilöt-linkin kautta.

15.02.2020
Ranch Orange Woodin järjestämät perinteiset Ystävänpäivän Värinäyttelyt tuottivat tulosta: meidän edustukselle satoi palkintoja, joista mainittavimpia on Duken äänestys yleisön suosikiksi ja näyttelyn Uljaaksi Mustaksi sekä Umbran BIS1-titteli "Värinäyttelyiden sateenkaari". Nyt voi olla ylpeä!

12.02.2020
Henkilösivut on nyt siistitty ja valmiit. Remontoidusta maneesista löytyy nyt kuvaa Tilukset-linkin takaa.

30.01.2020
Riario, Faust ja Topaz kantakirjattiin kaikki II-palkinnolla. Kaikki varattavissa olevat kasvatit on myös nyt varattuina, huimaa miten meidän barokkijalostus on saanut suosiota!

26.01.2020
Esmeralda ansaitsi VHRY:n journeyman steed-tittelin. Tallin sivut ovat taas auki vierailijoille: henkilöesittelyjä siistitään vielä, mutta muuten alkaa kaikki olla jo valmista.

12.01.2020
Meillä ei ole koskaan ollut knabstrupinhevosta, mutta nyt asiaan tuli muutos kun tallille muutti Fred-ori. Tammaseuraa on heti viikolla luvassa, mikäli neitokainen vain läpäisee ostotarkastuksen. Yay for spots 'n dots!

20.12.2019
Myös Hesaton ja Faustin sivut päivitetty uuteen ulkoasuun.

18.07.2019
Carla PP-MVA. Viikon päästä alkaa kisamatka Power Jumpiin, joka järjestetään tänä vuonna Suomessa, Auburnin kartanossa.

01.04.2019
Uno PP-MVA. National Desert Horse Show järjestetään jälleen kerran Zenissä, ilmoittautuminen on auki foorumin puolella!

28.03.2019
Luna ja Uno kantakirjattiin III-palkinnoilla.

18.03.2019
Talliin muutti eilen kaunis gg-tamma "Umbra".

05.03.2019
Topaz sai omat sivut. Hesaton ja Faustin ratsukoulutus alkaa näillä näppäimillä: apukätenä on onneksi Faustin uusi hoitaja Gretchen. 26.01.2019
Ryhdyimme yhteistyöhön Varjolinnan kanssa. Linkkisivulta löydät bannereita, joilla voit linkittää Zenin — linkitämme sivusi silloin takaisin!

25.01.2019
Tallin sivujen ulkoasu uudistui pohjakoodia myöten. Olemme muuttuneet entistä enemmän interaktiivisempaan suuntaan: yksinäinen harrastelu kisalistoineen on jäänyt, nykyisin olemme enemmän kirjoittelevaa ja piirtävää sorttia. Tarinoitsijoita, kenties jopa?

14.01.2019
Vitiosus lähti Suomeen Kupperiskujan Tallille. Gaalan tuotoksia on ollut jo viikon päivät näkyvillä, päivitysboksi vain unohtui päivittää. :D

09.12.2018
Zada saatiin myydyksi, ori lähtee vielä tämän vuorokauden puolella kohti Suomea.

16.11.2018
Gaalaillan kutsusivu on nyt julkistettu ja kutsukirjeet lähtevät vielä tämän viikon puolella matkaan.

05.11.2018
Zada laitettiin myyntiin, nyt loppui huumori pälliorin kanssa. VHRY-tuloksia.

13.09.2018
Gaia lopetettiin iän tuomien selkävaivojen vuoksi. Kaksi uutta hoitajaa, Zoja ja Iitu, aloittivat Isacin sekä Agnesin henkilökohtaisina palvelijoina. :) Tervetuloa!

11.08.2018
Työ- ja hoitajahaku on avoinna, käy kärppänä tilaisuuden kimppuun ;) Foorumi on jälleen käytössä.

06.08.2018
Duke arvosteltiin VHRY:n toimesta Journeyman Steediksi.

27.07.2018
Talliin siirtyy ensi viikon aikana kaksi uutta nuorta PRE-oria, Nefasto ja Hesato. Pojat tulevat vieroitusikäisinä Dawnvalen farmilta Briteistä.

17.07.2018
Elokuun lopulla on klassisen ratsastuksen perehdytystunti, paikkoja on neljä vapaana joten varaa pian omasi!

02.07.2018
Ulkoasu muuttui hieman, PKK-näyttelyistä on muutamia luokkia lukuunottamatta tulokset tulleet. Loppukesän kisat ovat suunnitteilla.

20.05.2018
Zada kantakirjattiin II-palkinnolla ja ansaitsi Finest-tittelin. Alkukuun turnajaisten tulokset tulevat pian, pahoittelemme viivästystä!

12.03.2018
Lysa nukkui pois luonnollisesti, omasta tarhastaan laumansa keskellä.

27.02.2018
Gaia palkittiin Yleislaatuarvostelun 2-palkinnolla.

15.01.2018
Uusi vuosi ja uudet kuviot: Mary, Shab ja Atum muuttivat uusiin koteihin, samoin morganit Prinsessa ja Kultu. Helmikuun skill at arms-tunnille on ilmoittautuminen auki!

05.12.2017
Linnan pihapiiriä vahtii nyt upea, nelisarvinen hebridean-pässi nimeltään Abraxas.

27.11.2017
Talliin muutti upea, kullanhohtoinen pearl-värityksinen lusitanotamma Esmeralda. Esmeraldasta koulutetaan jatkaja Gaialle, joka pääsee pian kunniakkaasti eläkkeelle.

25.11.2017
Carla kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla, voiko kasvattaja olla enää ylpeämpi?! Ensimmäinen ratsastusklinikkapäivä on menestyksekkäästi ohitse, ensi keväälle onkin sitten uutta jo luvassa.

13.10.2017
Tallin henkilökunta sai uudet esittelykuvat ja fiksailtuja tekstejä. Toimintasivuakin on siistitty helppolukuisemmaksi. Marraskuisen, kokopäiväisen ratsastusklinikan kutsu on myös nyt julki!

01.10.2017
Matriarkan titteli siirtyi Gaialta tallin uudelle tulokkaalle: issikka Lysa on hiljentymisen arvoisen 40 vuoden ikäinen! Tosin mummelin käyttötarkoitus on hieman kysymysmerkki, ehkäpä se vain on varsojen kaitsijana ja seurahevosena.

16.09.2017
Gaia korkkasi tallin hevosista ensimmäisenä laatispalkinnot: matriarkka on KRJ-III.

28.08.2017
Talliin saapui kuvankaunis KTK-I ori Harr Shabt. Hankala se on kuin mikä, mutta niin upea että luonne nyt vain on pieni miinus.
Orikatalogi sai toisenkin uuden jäsenen, sillä Uno on nyt sen ikäinen että se pääsee pois "lastentarhasta".

20.08.2017
Pitkästä aikaa meille syntyi tammavarsa, kun Zira pyöräytti ensimmäisen puoliverikasvattimme maailmaan. Alkuun vitsinä väännetty Camelopardalis jääkin lapsukaisen viralliseksi nimeksi, Pardaksi häntä kutsutaan. Camelopardalis tarkoittaa kirahvia, joten emälinjan teema pysyy vahvana.

03.08.2017
Croc palkittiin Finest-arvonimellä, Zira taasen PP-MVA.

02.08.2017
Mary varsoi viime kuussa hienon orivarsan, joka nyttemmin sai nimekseen Atum el Zen. Korskea pieni komistus löytyy nyt varsojen listalta.

02.07.2017
Gaialle myönnettiin PP-MVA! Hevosten, lähinnä juurikin Gaian ja Duken, kanssa on pyöritty nyt paljon valmennuksissa ja erilaisilla klinikoilla — varsinkin Amelie on innostunut opettelemaan skill at arms-tehtäviä Gaian satulasta käsin. Hänetkin tulette siis pian näkemään tallin kisaavassa kaartissa.

18.06.2017
Power Jump-kisojen, niin varsinaisten ERJ-luokkien kuin tuotosluokkienkin, osallistuminen on nyt avoinna!
Talliin muutti Espanjasta, al Najyan tilalta, täysin puhdas egyptinarabitamma Najmara eli "Mary". Kaunotar saa sopeutua muuttoon rauhassa ennen kuin alamme pyörittämään sitä näyttelykehissä.

29.05.2017
Uusi ulkoasu, jonka myötä sivut muuttuivat php-pohjaiseksi. Päivitäthän siis linkkisi! :)

Yhteistyössä kanssamme

Dragon Age Estate

Tahdotko yhteistyöhön tai linkinvaihtoon kanssamme? Linkitä Zen jollakin allaolevista bannereista sivuillesi ja ilmoita meille, niin linkitämme sinut takaisin.

Somessa tapahtuu

© 2013-2020
Ulkoasu © M Layouts, muokkaus VRL-01436
Tämä on virtuaalitalli / Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game stable /This is a sim-game horse.