Prateado d'Dzelzain

Pikkuinen Prateado (nopeasti tosin Teadoksi lyhentynyt) aiheutti päänvaivaa ennen syntymäänsä. Loppuvuoden harvat varsat olivat kaikki menossa myyntiin, tai niin ainakin oli tarkoitus. Mutta kehtaisiko Cintin ja Radonin esikoisvarsa myydä? Kumpikin oli tallin jalostushevosten muotovaliohelmiä ykköspalkinnon kantakirjauksineen ja kultakarvoineen.

Kun Teado lopulta syntyi, oli päätös jo pyörretty: menkööt muut varsat, mutta tästä ei voisi luopua.

Hyvä niin.

Vaikka Teado on vasta nuori pojankloppi, siitä pystyy jo ennustamaan että vanhemmat ovat onnistuneet periyttämään tasan tarkalleen hyvät puolensa. Teado on kiltti ja yllättävän ystävällinen ikäisekseen, eikä se väen vängällä uhmaa jos kerran sanotaan että nyt riittää. Emänsä tapaan varsa sietää paljon, eikä sitä paljoa hetkauta maailman murheet.

Koulutustilanteissa Teado on mutkaton. Joskus uudet asiat pistävät sen puhisemaan, mutta kun rauhassa antaa pienen miettiä niin kyllä se kapsonrenkaiden kilinä ja satulavyö muuttuvat pian aivan arkipäiväksi. Hieman on tosin harmaassa pastafarin vikaa, sillä opitut asiat valuvat joskus päästä kuin pastasiivilästä. Joitakin teemoja on siis toistettava useammin kuin toisia.

Sukutaulu selvityksineen

i. Dourado do Dzelzain
VIP MVA Fn, KTK-I
rnpearl psl, 156 cm
ii. Vento Aureo
rtpearl psl, 159 cm
iii. Tunt. ori
iie. Tunt. tamma
ie. Esmeralda
PP-MVA, Journeyman Steed
mvkkopearl psl, 156 cm
iei. Pomposo
prtpearl psl, 157 cm
iee. Joia
mvkkopearl psl, 152 cm
e. Cintilante d'Delm
VIP MVA Fn, KTK-I
mvkkopearl psl, 156 cm
ei. Laçarote
KTK-III
phkko psl, 157 cm
eii. Vinagre IV
rt psl, 158 cm
eie. Serenata
phkko psl, 156 cm
ee. Ana Sofia
(rn?)km psl, 151 cm
eei. Rubio
rnkm psl, 154 cm
eee. Mauricio
rnkm psl, 156 cm

ie. Esmeralda ei ehkä ole mikään rakennekukkanen itse, mutta varsat tällä mustanvoikonpearlilla 156 cm korkealla lusitano-tammalla ovat kaikki ollut laadukkaita, menestyneitäkin. Esmeralda onkin yksi Dzelzainin linnan Zen-tallin kantatammoista. Se on kisannut täydet sijoitukset VHRY:n tapahtumissa, ja luotsannut selväpäisenä ratsuna monet noviisiratsastajat läpi ensimmäisistä kisoistaan. Tämä kaunotar on sisältä yhtä kultainen kuin ulkoa. iei. Pomposo on upea kultakarvainen pearl-ori, 157 cm korkea ja levadeen saakka koulutettu. Se pitää majaansa yhdellä virtuaalisen Portugalin suurimmista siittoloista, ja ottaa vuodessa kymmenittäin tammoja vastaan. Esmeraldalla on siis paljon sisarpuolia, joista suurin osa on perinyt niin isänsä kultaisen karvan kuin hyvän, tasaisen luonteenkin.
ieii. Teatral SC näyttää tavalliselta punarautiaalta, mutta se kantaa piilevänä pearl-väriä. Pomposo oli orin ensimmäinen varsa, ja yllätys on ollut varmasti melkoinen. Teatral SC on harrasteratsun virassa näin eläkepäivinään: nuoruusvuosinaan se kiersi paljon näyttelyitä ja esiintyi tapahtumissa. Varsinaista kisataustaa ei hommaan kiltteydestään huolimatta turhan herkkäsieluisella orilla ei ole.
ieie. Garça on niinikään piilevä pearl. Tällä kimolla 153 cm korkealla tammalla on kaksi varsaan Teatral SC:n kanssa, joista molemmat ovat kaksiperintäisiä pearleja. Garça on kilpaillut he A- Va B tasoilla kouluratsastuksessa, viettäen nyt yli 25-vuotiaana eläkepäiviään. Tamma on todella hyväluontoinen, ja kaikki sen lukuisat 9 varsaa ovat emänsä luonteenpiirteet perineet.
iee. Joia on väriltään hyvin klassinen kiiltokarvainen pearl. Säkäkorkeutta sillä on vain 152 cm, mutta luonteeltaan tamma on kuin oopperadiiva: suuria tunteita ja eleitä ei puutu. Joia on puhtaasti siitostamma, mutta sillä on huvittelumielessä ratsasteltu ja muutamissa esityksissäkin se on starana pyörähdellyt. Enimmäkseen Joian ura koostuu kuitenkin näyttelyissä poseeraamisesta ja varsojen tekemisestä.

Jälkeläiset

Teado ei ole vielä jalostuskäytössä. Kun sen aika koittaa, pta yhteyttä mikäli olet kiinnostunut astuttamaan tammasi.

Periyttää pearl-väriä. Mikäli emällä ei prl-geeniä ole, voi varsa silti kantaa väriä piilevänä. Mikäli tamma kantaa yksiperintäisenäkin kyseistä väriä, voi jälkikasvusta tulla selkeitä pearleja (vaalea iho, aprikoosi väri, vihreät silmät).

Syntyi Skp. Nimi Emä Omistaja Meriitit

Näyttelytulokset

Pikakuulumisia

Varsinaiset tarinalliset tekstit voit lukea päiväkirjasta

"Teado"


 • Puro sangue lusitano, ori
 • kasvaa vielä, väriltään hiirakko (Ee/aa/Dd/PRLprl)
 • Syntynyt 09.12.21, nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias
 • Kasv. Zen,
 • Zenin omistuksessa (VRL-01436)
 • Ei rekisteröity
 • koulutetaan vasta ()
 • Groomi etsinnässä
  Ei kierrä vielä tapahtumissa


  Kuvagalleria

  #prateadododzelzain

  Kuvagalleria


  Oljet vain pölisee kun Teado pistää vipinää kinttuihin.

  VHRY

  Sijoituksia 0 kpl, joista voittoja 0 kpl
  CUP: 0 p.

  Palkintoja

  Sivusto toimii parhaiten tietokoneella tai tabletilla selaten.

  Eksyksissä? Ehkä sivukartasta on apua.

  Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable.
  Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse.