Duc Rubis

Vanhempiensa esikoisvarsana Ruben oli odotettu tapaus. Syntymään valmistauduttiin huolella, mutta nuori äiti Naira päätti pärjätä ilman apuja ja tekikin elokuun viimeisinä öinä kultaisen kuun loisteessa ennenaikaisen lapsukaisen. Siinä oli aamutyöntekijöillä sulateltavaa, kun tamma olikin varoittamatta monistautunut!

Rubeniksi nimitetty topakka pikkuori omistaa samanlaista luontaista charmia kuin isälinjansa muillakin edustajilla. Ryhdikäs ja filmaattinen varsa tietää jo pienestä pitäen kuinka kerätä huomiota puoleensa — ja huomiosta jos mistä tämä pitää! Muihin asioihin keskittyminen Rubenin ollessa läsnä ei yksinkertaisesti onnistu, siitä tähtipää pitää kyllä takuulla huolen. Huomioksi kelpaa mikä tahansa: jos sitä ei saa hyvällä, niin sitten pahalla...

Sukutaulu selvityksineen

isä Duc Univers
PKK-V PP-MVA, KTK-III
rnkm spn, 174 cm
ii. Duc Obscur
YLA2, PKK-V PP-MVA VIP MVA Fn, KTK-II, Maestro Steed
m spn, 178 cm
iii.Duc Noir
m spn, 178 cm
iie. Rosella
rnkm spn, 168 cm
ie. Galaxia IV
PP-MVA Fn, KTK-II, KRJ-III
rnvkkokm PRE, 164 cm
iei.Universo rnkm PRE, 167 cm
iee.Doncella Tibio
rnvkko PRE, 159 cm
emä Narcisse
Fn, KTK-II
prn spn, 162 cm
ei. Aragon XVI
prn PRE, 164 cm
eii. Aragon X
rn PRE, 162 cm
eie. Eleanor
trt PRE, 160cm
ee. Jacinthe
rnkm spn, 162 cm
eei. Oiriginal
rnkm spn, 169 cm
eee. Muguet
mrn spn, 160 cm

Sukuselvitys

ii. Duc Obscur on tallin kruununjalokivi: yönmusta 178 cm korkea jättiori on ansaitustikin oikea omistajansa silmäterä, sillä PKK-näyttelyistä se on kerännyt kaikki mahdolliset aikuisajan sertit, se on kantakirjattu ja palkittu VHRY:n Journeyman Steed-palkinnolla, jääden vain pisteen päähän Maestro Steedin kultaplakaatista. Duke on hyvätapainen ja koulutettu ns. tappiin asti eli caprioleen saakka.
iii. Duc Noir on Duken tapaan 178 cm korkea pikimusta spanish norman-ori, jonka ainoa ero poikaansa on Duken lyhyet sukat ja ristimäinen tähti - Duc Noirilla ei ole merkkejä lainkaan. Ori on rohkea ja rehti haute ecole-tason ratsu, joka on kiertänyt pitkin Eurooppaa esiintymässä. Jälkeläisiä sillä on vain muutamia, mutta kaikki isänsä tasoisia kouluratsuja.
iie. Rosella ei jätä ketään kylmäksi: tämä 170 cm korkea ruunikonkimo spanish norman-tamma tiedetään tammamaisen kipakasta ja tulenpalavaisesta luonteestaan. Ilkeä se ei ole, mutta persoonana Rosella on suuri eikä se antanut esimerkiksi aivan kenen tahansa koskea itseensä. Koulutustasoltaan upea harmaaharja on vaativa A, ja vaikkei kapasiteetti moderneilla kentillä riittänyt pidemmälle niin kotioloissa myös korkean tason tehtävät passageen saakka sujuivat. Kaikki Rosellan varsat ovat emänsä tapaan kouluratsuja.
ie. Galaxia IV oli yksi Zenin kantatammoista: kaunis ruunivoikonkimo hamppuharja tuli tunnetuksi jämptistä mutta pohjimmiltaan kovin lempeästä luonteesta. Säkäkorkeutta Gaialla oli 164 cm, mutta vanhoina päivinään se toimi silti myös omistajansa Vitaliyan pienten sukulaislasten harjoitusratsuna vaikkei mikään poni ollutkaan. Näyttely- ja laatuarvostelumenestystäkin kerryttänyt tamma ehti jättämään Duc Universin lisäksi neljä varsaa, ennen kuin 24 vuotiaana nukkui lopetuksen kautta pois pahan lordoosin riuduttamana.
iei. Universo on suurikokoinen ja komea kouluhevonen espanjalaisella, tulisella tempperamentilla varustettuna. Papurikkokuvioinen kimo onkin ollut varsin hyvä periyttämään mahtipontisten liikkeidensä lisäksi myöskin luonnettaan. Universo on kisannut vaativa A-luokissa, mutta kotiharjoituksissa siltä on sujunut jo Intermediatenkin liikkeet.
iee. Doncella Tibio on väriltään syvä ja kaunis ruunivoikko, rakenteeltaankin se kiinnittää huomiota syvien ja kaarevien linjojensa ansiosta: kyömy pää vain lisää tamman aristokraattisuutta. Doncella ei ole kisannut pikkukisoja suuremmissa tapahtumissa, mutta harrasteratsun ominaisuudet sillä on kohdallaan varsinkin hyvän luonteen ansiosta.

Jälkeläiset

Ruben ei ole vielä jalostuskäytössä.

Periytyviä ominaisuuksia ei voida vielä määrittää.

Syntyi Skp. Nimi Emä Omistaja Meriitit

Näyttelytulokset

-

Pikakuulumisia

Varsinaiset tarinalliset tekstit voit lukea päiväkirjasta

-

"Ruben"


 • Spanish norman, ori
 • kasvaa yhä, väriltään ruunikko, ehkä kimo (EE/Aa)
 • Syntynyt 29.08.20, nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias
 • Kasv. Zen,
 • Zenin omistuksessa (VRL-01436)
 • Ei vielä rekisteröity
 • koulutetaan ()
 • Groomi etsinnässä
  Ei osallistu vielä turnajaisiin


  Kuvagalleria

  #ducrubis

  Kuvagalleria


  Pikku-Ruben.

  VHRY

  Sijoituksia 0 kpl, joista voittoja 0 kpl
  CUP: 0 p. ( 0 sijaa)

  Palkintoja

  Sivusto toimii parhaiten tietokoneella tai tabletilla selaten.

  Eksyksissä? Ehkä sivukartasta on apua.

  Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable.
  Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse.