Duc Erebos

Duken varsoja odotettiin yleensä muutenkin kuin kuuta nousevaa. Sitten patriarkkaori meni vieläpä kuolemaan ennen kuin viimeiseksi kaavailtu varsa oli edes harkinnutkaan kohdun lämmön jättämistä. Yht'äkkiä Theia-tammalle heitetttiinkin hirvittävä vastuu kannettavaksi: kaikki vahtivat sitä silmä kovana, sillä tämän varsan jos minkä piti syntyä, ja terveenä. Ei oltu ensikertalaista helpolla paiskattu.

Kun laskettu aika tuli ja meni — ylittyi usealla KATT-viikolla, itse asiassa — oli yksi asia ainakin melko varma: tilastojen valossa viivyttelijät olivat yleensä orivarsoja. Ja niinpä oli tämäkin! Kun märkä musta hämähäkki koitti saada hellepäivän aamuna pitkiä kinttujaan ensimmäistä kertaa alleen, oli sillä jo nimikin valmiina: Duc Erebos. Emän kreikkalaisen mytologian teemaa kunnioittaen, isän tummasävyistä tyyliä jatkaen: Erebos on protogenos, pimeys, myös Hadeksen hallitseman manalan synkin kolkka. Kun katselee miten pieni varsa juoksee perhosten perässä ja hymyilyttää kaikkia ympärillään, on helppo sanoa että nimi ei onneksi miestä pahenna, ellei mies nimeä.

Ereboksesta on vaikea arvailla, millainen siitä tulee isona. Sen isä oli harkitsevainen ja rohkea, kun taas emä säikkyy jokaista pientäkin risahdusta. Ainoa mikä on varmaa on se, että kiltimpää ja kohteliaampaa varsaa ei ole: Erebos kuuntelee aina tarkkaan mitä siltä vaaditaan, ja se on myös lähtökohtaisesti kiinnostunut kaikesta uudesta. Joskus maailma jännittää, mutta kun asioita saa hetken aikaa makustella turvallisen välimatkan päässä, tulee Erebos yleensä itse jatkamaan tutkimuksia.

Laitumella Erebos viihtyy rauhallisten hevosten kanssa. Esimerkiksi Lexion leikit ovat herkkäsieluiselle tähtipäälle liikaa, mutta sen sijaan sen voisi kuvitella perustavan akateemisen kirjakerhon Raolin kanssa. Ei Erebos mikään jänishousu ole, mutta se pitää huomattavasti maltillisemmista peleistä kuin muut orivarsat.

Sukutaulu selvityksineen

isä Duc Obscur
PP-MVA PKK-V VIP MVA Fn, YLA2, KTK-II, Maestro Steed
m spn, 178 cm
ii. Duc Noir
m spn, 178 cm
iii. Prins I
rn spn, 179 cm
iie. Enfant Prodige
mkm spn, 170 cm
ie. Rosella
rnkm spn, 168 cm
iei. El Mozart
rnkm spn, 167 cm
iee. Gratte-Cul
mkm perch, 164 cm
emä Antheia d'Topo
VIP MVA Fn, KTK-II
mkm psl, 166 cm
ei. Triste XXIV
mkm psl, 159 cm
eii. Triste XXIII
m psl, 162 cm
eie. Ave-Jardim
rnkm psl, 160 cm
ee. Rhodos d'Topo
rnvkkokm psl, 165 cm
eei. Hercule XII
rnvkko psl, 166 cm
eee. Do Céu
rtkm psl, 162 cm

Sukuselvitys

i. Duc Obscur ei ehtinyt näkemään viimeistä varsaansa, sillä se armahdettiin ikiuneen vain muutamaa viikkoa ennen Ereboksen syntymää. Ori oli Zenin — ellei vallan koko virtuaalisen spn-kasvatuksen — kantaori, mistä kertoo myös pitkä meriittilista. 178 cm järkäle kiersi menestyksekkäästi turnajaisareenoja, ja oli myös tallin ensimmäinen haute ecole-tasolle yltänyt hevonen.
ii. Duc Noir on Duken tapaan 178 cm korkea pikimusta spanish norman-ori, jonka ainoa ero poikaansa on Duken lyhyet sukat ja ristimäinen tähti - Duc Noirilla ei ole merkkejä lainkaan. Ori on rohkea ja rehti haute ecole-tason ratsu, joka on kiertänyt pitkin Eurooppaa esiintymässä. Jälkeläisiä sillä on vain muutamia, mutta kaikki isänsä tasoisia kouluratsuja.
iii. Prins I on 50% PRE/percheron-risteytys: emän puolelta percheron, isän espanjalainen. Tämä punaruunikko jättiläinen on 179 cm korkea, joka on tehnyt pitkän uran esiintyessään erilaisissa esityksissä taidoillaan. Ilmahyppyjen lisäksi tämän rohkean, lempeän jättiläisen kanssa on onnistynyt myös ratsastusakrobatia ja muut huimapäisyydet, sillä Prinssiä ei mikään hetkauta. Nykyisin jo 27-vuotias ori viettää eläkepäiviään poissa parrasvaloista, astuen silti edelleen satunnaisesti tammoja.
iie. Enfant Prodige oli mustankimo spanish norman 75% PRE-verellä. Tamma vietti koko elämänsä harrasteratsun leppoisaa elämää, toimien kasvattajansa tyttären kouluratsuna ja muutamien varsojen rakastavana emänä. Enfant Prodige lopetettiin 19-vuotiaana rajun koliikin vuoksi.
ie. Rosella ei jätä ketään kylmäksi: tämä 170 cm korkea ruunikonkimo spanish norman-tamma tiedetään tammamaisen kipakasta ja tulenpalavaisesta luonteestaan. Ilkeä se ei ole, mutta persoonana Rosella on suuri eikä se antanut esimerkiksi aivan kenen tahansa koskea itseensä. Koulutustasoltaan upea harmaaharja on vaativa A, ja vaikkei kapasiteetti moderneilla kentillä riittänyt pidemmälle niin kotioloissa myös korkean tason tehtävät passageen saakka sujuivat. Kaikki Rosellan varsat ovat emänsä tapaan kouluratsuja.
iei. El Mozart on jo edesmennyt 93% PRE-verinen spanish norman. Korkeutta orilla oli 167 cm ja väriltään se oli ruunikonkimo, säilyttäen pienen hopeahapsisuuden jouhissaan koko elämänsä. Kisakentillä Intermediate-tasolle saakka kisannut ori lopetettiin vanhuuden tuomien vaivojen vuoksi 25-vuotiaana.
iee. Gratte-Cul oli 164 cm korkea mustankimo percheron-tamma, rekisteröity Ranskan rekisteriin. Se eleli leppoisaa maalaiselämää Ranskan maaseudulla kärryttelyjen ja lasten kyydityksen lomassa, pyöräyttäen tasaisesti vuosi toisensa jälkeen uuden varsan: Gratte-Cul jätti elämänsä aikana peräti yhdeksän varsaa! Kaksi viimeisimmistä olivat spanish norman-risteytyksiä, joihin myös Rosella kuului. Gratte-Cul kuoli 28-vuotiaana vanhuuden vaivoihin.

Jälkeläiset

Erebos ei ole vielä jalostuskäytössä

Kantaa resessiivistä pearl-geeniä. Yhdistettynä toiseen pearl-kantajaan tai voikkoon tekee pearl-värisen hevosen.

Syntyi Skp. Nimi Emä Omistaja Meriitit
00.00.00 ♀/♂ *** **** *** -

Näyttelytulokset

Ajankohtaiset näyttelytiedot löytyvät PKK-profiilista.

-

Pikakuulumisia

Varsinaiset tarinalliset tekstit voit lukea päiväkirjasta

18.06.2021 | Täällä ollaan!

Varsavahdin pesti oli samaan aikaan maailman jännittävin että tylsin. Varsinkin kun tamma vetkutteli, kuten Theia mokoma teki. Siksi Fric oli sekä hyvillään vuoronsa loppumisesta, että pettynyt: ihana päästä nukkumaan, mutta olisipa se varsa jo syntynyt! Hän pisti taittotuolinsa kasaan — talliremontin vuoksi Theia varsoisi laitumelle, joten siellä myös vahdit viettivät aikansa. Luojalle kiitos hyvistä säistä... Tosin helle alkoi olemaan jo siedettävän ylärajoilla. Nytkään kello ei ollut vielä yli kahdeksaa, ja hiki helmeili silti jo otsalla. Laidunten takana puuraja väreili autereessa.

Vaan mikäs vaalea möykky se tuolla kauempana on...

Theia oli makuulla ja vihmoi hännällään kuin saunassa vihtaa iskisi. Fricin hengitys unohtui hetkeksi: tässäkö se nyt oli, nytkö varsa tulisi? Kyllä! Hännän alta pilkisti jo vaalea kalvo. Sekunnin ajan tallipoika puntaroi mahdollisuuksiaan, ymmärtäen ettei ehtisi juoksemaan pihaan etsimään apukäsiä ennen kuin synnytys olisi jo ohi — tai mennyt karmealla tavalla pieleen. Jos joku oli auttamassa varsan maailmaan, se olisi hän itse. Fricis Vanags, joka ei ymmärtänyt varsomisesta muuta kuin että mistä päästä se tulisi ulos, jäi jännittäen paikalleen katsomaan ja toivomaan hartaasti ettei Theiaa tarvitsisi auttaa.

Ei onneksi tarvinnut. Ensikertalaiseksi Theia oli salamannopea, ja Fricistä tuntui että silmänräpäyksen aikana musta mytty oli pullahtanut ulos sekä emästä että kalvoista. Seuraavan räpäytyksen aikana Theia oli jo pystyssä ja tuuppi ynisten märkää lapsukaistaan jalkeille. Tamma vilkaisi vahtiaan: jos vähän inhimillistäisi, voisi sen luulla sanoneen "kaikki hyvin".

Nyt Fricis huokaisi helpotuksesta ja jatkoi juoksujalkaa kohti tallipihaa. Eivätpä uskoisi mitä hän juuri oli todistanut!

"Erebos"


 • spanish norman, ori
 • kasvaa yhä, väriltään musta, saattaa kimoutua (EE/aa/Nprl)
 • Syntynyt 18.06.21, nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias
 • Kasv. Zen,
 • Zenin omistuksessa (VRL-01436)
 • Ei rekisteröity
 • ei vielä ratsukoulutettu ()
 • Groomi etsinnässä
  Ei käy turnajaisissa


  Kuvagalleria

  #ducerebos

  Kuvagalleria


  2022 syksy.

  Hurjalta näyttää, mutta ei hätää, Ruben vain muistuttaa Erebokselle pikkuorien paikan nokkimisjärjestyksessä...

  "Miten näitä jalkoja on näin paljon... Mihin... Äiti ei tartte auttaa!" Jo ensihetkistä lähtien...

  VHRY

  Sijoituksia 5 kpl, joista voittoja 1 kpl
  CUP: 6 p.

  07.08.22, Zen, alta escuela noviisi, 2/7
  06.08.22, Zen, asetaitorata noviisi, 3/10
  01.08.22, De Civitate Deorum, alta escuela noviisi, 1/8
  30.06.22, Royal Gardens, alta escuela noviisi, 3/14 (6 p.)
  17.07.22, Zen, alta escuela noviisi, 2/5

  Palkintoja

  Sivusto toimii parhaiten tietokoneella tai tabletilla selaten.

  Eksyksissä? Ehkä sivukartasta on apua.

  Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable.
  Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse.