Alexios Rubína I

Ennenaikaiset varsat ovat yleensä pieniä, säälittäviä ja heiveröisiä. Sitä ei Rubyn kakkosvarsa ollut kuitenkaan selkeästi koskaan kuullut, sillä kun ensin varoittamattoman äkkivarsomisen järkytys oli laantunut, hoomoilasteltiin seuraavaksi kiireisen varsan kokoa: ei siitä olisi arvannut ainakin kuutta viikkoa ennen aikojaan tulleeksi. Ehkä luonto olikin sen niin tarkoittanut, ajatellut että pitää tuo järkäle saada ulos emästä vielä kun se mahtuu...

Pieneltä härältä näyttävä orivarsa myös tuntui siltä. Jo viikon ikäisenä se osasi riepottaa ihmisiä perässään, eikä Ruby-emäkään pääse yhtään sen helpommalla jääräpäisen lapsensa kanssa.

Kovakalloisuudella oli kuitenkin vallan paradoksaalinen vaikutus Iivariin. Jo suunnitteluasteella oli ollut selvää, ettei tämä varsa jäisi kotiin — painiessaan steroidipumpatun pikkuorin kanssa tallin väki sai ajatuksesta helpotusta. Vaan itsevarma, mitään kaihtamaton ja suorastaan röyhkeä asenne iskikin kasvattajaan: kutina oli, että tästä tulisi niin kovaksikeitetty destrier kuin vain kuvitella saattoi, jos vain kouluttaa jaksaisi. "Kukaan selväjärkinen ei tahdo Rubyn oriversiota!" kaikui kuuroille korville, kun musta, uhmaikäinen kladrub esitteli parhaita liikkeitään vakuuttaakseen olevansa suuri ja hurja.

Ferdinand-härän pahapäinen velipuoli oli tullut jäädäkseen.

Kiukkupussi II

Alexios Rubína I on suorastaan aristokraattinen nimi. Jopa kutsumanimi Lexio huokuu tiettyä arvokkuutta. Mutta voi pojat että kuvailu ei sovi itse varsaan sitten lainkaan! Siellä mistä kuuluu huuto ja mekkala, siellä on Lexio. Orilla on taipumus kaikenlaiseen möyhöttämiseen: jo pienestä pitäen sen on pitänyt ärhennellä kaikelle mikä liikkuu. Muut hevoset saavat kunnon shown ja kanssaoreille nokittelija antaisi tunnin turpasaunan milloin vain, eikä minkäänmoisten ohjeiden vastaanottaminen ole ylipäätänsä kimon mieleen. Yleensä Zenissä orit on pidetty porukassa myös talvikaudella, mutta Lexiota ei voi pistää muiden sekaan ellei väistämistilaa ole useamman hehtaarin verran — kesä on siis ainoaa aikaa jolloin tätä kyömypäätä näkee laumassa. Se tuntuu suorastaan periaatteesta vastustavan kaikkea mitä ehdotetaan, oli sitten vanhempi ori siirtämässä pois vesiastialta tai ihmismokoma ehdottamassa että tarhan sijaan mentäisiinkin talliin... Ei käy! Lexio kavahtelee, pomppii, ryysii ja jopa tuuppii. Se ei ole todellakaan mikään heikkohermoisten hevonen, ja kuri saa olla jämpti. Kun Lexio saa yhdessäkin asiassa tahtonsa läpi, on kyyti kylmää.

Ratsuna saati ajokkina ei Lexio ole helppo, silloinkaan. Jos tehtävä ei ole mielenkiintoinen saa oria ihan rauhassa etsiä kuulolle, ei tule tapahtumaan. Samojen harjoitusten tamppaaminen ei tule kuuloonkaan, vaan Lexiota täytyy toden totta viihdyttää. Kun yhteys katkeaa, sitä ei enää takaisin saa: ori seistä tönöttää korvat luimussa ja toteaa että päivän poniratsastus oli nyt tässä, thank you and come again tomorrow. Ei auta itkut, potkut eikä lahjonnat. Keskimmäisellä saa korkeintaan komean pukin.

Jos Lexion onnistuu houkuttelemaan yhteistyöhön, siitä saa sulan hattuunsa. Mutta kannattaa se muutenkin: liikkeet ovat pehmeät ja voimaa löytyy lihaskimpusta sellaiseen kokoamiseen että huomaa kladrubien ja lipizzanhevosten jakavan samat suvut. Tarkka saa kuitenkin olla, sillä Lexio mieluusti luistelee sieltä mistä aita on matalin.

Lexion vahvuus on sen paksunahkaisuus. Sitä ei ehkä yhtä pienin henkäyksin pysty ohjeistamaan kuin keskivertoratsua, mutta toisaalta ori ei hätkähdä vaikka sen pistäisi haupitsien väliin seisomaan, eikä ihmisen äkkipikaisuus tai jopa kovakouraisuuskaan saa venettä keikkumaan. Jos Lexiota oikein käy ärsyttämään, silloin se kyllä kertoo selkeästi kaksijalkaista kalppimaan tiehensä, mutta toleranssi on korkea. Umpimielisyydelläkin on siis hopeareunuksensa.

Sukutaulu selvityksineen

isä Alexios
mkm klad, 172 cm
ii. Alexej Radana
mkm klad, 177 cm
iii. Alexej Zdena
mkm klad, 173 cm
iie. Radana
rnkm klad, 168 cm
ie. Verona
mkm klad, 169 cm
iei. Matej Jahoda I
mkm klad, 171 cm
iee. Vanesa
m klad, 170 cm
emä Rubína
VIP MVA Fn, KTK-II
mkm klad, 160 cm
ei. Velitel Frida I
mkm klad, 166 cm
eii. Velitel Růžea III
mkm klad, 167 cm
eie. Frida
mkm klad, 160 cm
ee. Rímera
mkm klad, 164 cm
eei. Qadri Plúmela X
mkm klad, 166 cm
eee. Reona
mkm klad, 165 cm

Sukuselvitys

Tulee ajallaan.

Jälkeläiset

Lexio ei ole vielä jalostuskäytössä.

Periytyviä ominaisuuksia ei voida vielä määrittää.

Syntyi Skp. Nimi Emä Omistaja Meriitit

Näyttelytulokset

Ajankohtaiset näyttelytiedot löytyvät PKK-profiilista.

Ei vielä näyttelytuloksia.

Pikakuulumisia

Varsinaiset tarinalliset tekstit voit lukea päiväkirjasta

"Lexio"


 • kladrub, ori
 • 167 cm, väriltään mustankimo (Ee/aa/GG)
 • Syntynyt 27.03.21, nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias
 • Kasv. Zen,
 • Zenin omistuksessa (VRL-01436)
 • Ei rek.
 • baixa escola (), myös ajokoulutettu
 • Groomi etsinnässä
  Jeremyn koulutettavana
  Jeremyn ja Friciksen turnajaisratsu


  Kuvagalleria

  #alexiosrubinaI

  Kuvagalleria


  Millä ansioin Lexio ansaitsi muotokuvansa alempaan takkahuoneeseen, sitä voidaan miettiä...

  3-vuotias kiukkukuningattaren perillinen.

  Treenin ei tarvitse aina olla niin vakavaa!

  Nuori körmyniska.

  VHRY

  Sijoituksia 2 kpl, joista voittoja 1 kpl
  CUP: 0 p. ( 0 sijaa)

  16.07.22, Zen, alta escuela noviisi, 1/3
  28.06.22, Royal Gardens, alta escuela noviisi, 2/7

  VVJ

  Sijoituksia 0 kpl, joista voittoja 0 kpl

  Palkintoja

  Sivusto toimii parhaiten tietokoneella tai tabletilla selaten.

  Eksyksissä? Ehkä sivukartasta on apua.

  Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable.
  Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse.