UTF-8UTF-8 ZEN

Historiallisen ratsastuksen perusteet-klinikka 25.11.-17

Kiinnostaako historialliset lajit, mutta et tiedä mistä ja miten aloittaa? Tuntuuko ettei tietoa löydy riittävästi? Mitä hevoselta vaaditaan, entä mitä kaikkia lajivaihtoehtoja edes on?

VHRY// Dragon Age Estaten kisoja

Lauantaina 25.11.2017 virtuaalitalli Zenin tiloissa järjestetään historiallisiin lajeihin perehdyttävä klinikkapäivä. Mukaan ovat tervetulleet sekä noviisitason ratsastajat, että myös täysin uudet kasvot: sinulla ei tarvitse olla pienintäkään käryä yhtään mistään teemaan liittyvästä osallistuaksesi, vaan tarkoituksenamme on perehtyä niin teorian kuin käytännön harjoitustenkin kautta siihen, mitä kaikkea historialliset ratsastuslajit pitävät sisällään.

Aloitamme aamulla klo 8:00 maneesin kahviossa teoriaopintojen merkeissä. 11-12:00 syömme kevyen lounaan, jonka jälkeen varustamme tallin hevoset ja käymme ratsain läpi perusistuntoja sekä haemme tuntumaa erilaisiin aseisiin, kokeillen myös joitakin skill at arms-radan tehtäviä.
Noin klo 16:00 pidämme kahvitauon, jonka jälkeen nousemme jälleen ratsaille: ne joilla on omat hevoset mukanaan, saavat kokeilla edellisellä tunnilla opittuja ja kokeiltuja asioita omien ratsujensa kanssa, ja jotka tulivat ilman hevosta, saavat kunnian päästä totuttamaan Zenin omia nuorikkoja lajin pariin.

Klinikka on loistava tilaisuus päästä mukaan lajiin ja tutustua muihin harrastajiin, sekä tutustuttaa oma/t ratsu/t turvallisesti aseisiin ja tehtäviin osaavassa ohjauksessa.

Jokainen osallistuja saa valmennustekstin sekä pienen yllätyslahjan.

» Viimeinen ilmoittautumispäivä on 24.11.2017
» Kauempaa tulevat saavat majoittua hevosineen Zenin tiloissa.
» Otamme mukaan maksimissaan viisi ratsukkoa taataksemme jokaiselle opintäytteisen, hyödyllisen päivän.
» Tallikohtaista rajoitusta ratsukoiden määrästä ei ole, mutta suosittelemme että yhdeltä tallilta tulisi yksi, maksimissaan kaksi ratsukkoa.
» Osallistu vastaamalla tähän lomakkeeseen.
» Tunnista tehdään tekstikoosteet osallistujien vastausten perusteella.

Osallistuminen

Osallistu vastaamalla tämän lomakkeen kysymyksiin.
Teoriaosuuden kysymyksiin voit käyttää mm. seuraavia linkkejä tiedonhaussasi: HRS: lajit (Menulinkin alavalikosta löydät eri lajien esittelyjä ja sääntöjä); Haukkalevän Tietonappula; VHRY:n lajiesittelyt.
Jokainen osallistuja saa valmennustekstin lisäksi plakaatin:

Osallistujat

Gang - Bucephalos (opetusratsuna Gaia)
Tämä ratsukko oli täysin uusia kasvoja kumpainenkin, mutta koska osallistujamäärä oli minimaalinen, ehti joukko tutustumaan toisiinsa sen verran hyvin että jo ensimmäisellä ratsastuskerralla tiedettiin mitä kohti mentiin. Gang suoriutui aamun teoriaosuudesta kiitettävästi, osoittaen selkeää kiinnostusta aihetta kohtaan kunnollisilla vastauksillaan tehtävänantoihin.

Iltapäivän ensimmäinen ratsastus perehdytti ratsastajat kahteen tarvittavimpaan istuntaan, giganteen sekä bravanteen. Jälkimmäisen kanssa kummallakin osallistujalla oli hieman ongelmia, mutta kun käsiin otettiin raskaammat kahden käden miekat sekä myöhemmin täyspitkä keihäskin, osoittautui bravante loppujen lopuksi paljon helpommaksi tavaksi käsitellä asetta.

Jälkimmäiselle tunnille Gang vaihtoi konkaritamma Gaian omaan, tuliseen Bucephalos-oriiseensa. Kimo toi heti oman lisähaasteensa ratsastamiseen, sillä se ei selkeästi ollut aivan samaa mieltä tehtävien mielekkyydestä... Lopputunnista Buce sieti jo pukittelematta silmäkulmissaan välkkyviä teräaseita, mutta se selkeästi vaatii vielä paljon totuttamista toimiakseen hyvin varsinkin miekan kanssa. Kannattaa alkuun harjoitella lähinnä gigantessa, ja vasta kun aseet ja uudet tehtävät ovat tutumpia, siirtyä pikkuhiljaa ujuttamaan mukaan syvää bravantea. Bucephaloksella kun tuntui menevän kuppi nurin ratsastajan heittäessä istuntansa orin mielestä täysin luonnottomaan asentoon, minkä seurauksena Gang sai etsiskellä ratsustaan sekä rattia että jarruja hyvän tovin...

Kaikenkaikkiaan kumpikin sai kattavan pohjan jatkaa lajien parissa: Gang oli perehtynyt teoriaan niin hyvin, että tiedon siirtäminen käytäntöön sujui helposti ja perusteet jäivät varmasti mieleen. Bucephalos sen sijaan kaipaa vielä paljon totuttamista erilaisiin tilanteisiin, mutta kun orin saa kuulolle ja sujut uusien tehtäviensä kanssa, siitä saa varmasti nopean ja rohkean ratsun vaikkapa skill at arms-radallekin.

Clave - Uno
Oli kummallista nähdä Clave Iivarin opissa, mutta kun ei oppi ojaan kaatanut: ikinä ei ollut liian vanha oppimaan jotain uutta! Niinpä Clave istui ahkerana teorian parissa kuin oppikoulussa ikään, näyttäen siltä kuin ei mitään muuta elämässään tahtonut kuin suoriutua tehtävistä kiitettävästi. Miesten välinen kitka pilkahteli välillä Iivarin vastaillessa piikikkäästi itseään vanhemman — ja kokeneemman — ukon kysymyksiin, mutta Clave pysyi asiallisena ja siivilöi naljailun pois korvistaan.

Molemmilla ratsastuskerroilla Claven ratsuna oli nuori Uno, joka iästään huolimatta oli jo varsin pätevä lajissaan. Orin vähät vuodet näkyivät pienenä malttamattomuutena ja keskittymisen puutteena, mutta muuten Clave sai varsin rauhassa tutustua uusiin tapoihin istua ja ylipäätänsä ratsastaa. Kun käsiin otettiin aseita, meni alkuun miehen pakka hieman sekaisin: kun hän keskittyi hevoseen, unohtui tehtävä, ja kun ajatus oli aseessa meni Uno miten sattui. Toisella tunnilla Clave alkoi pääsemään jo paremmin jutun juoneen kiinni, ja varsinkin keihään kanssa hänelle tuli muutamia todella hyviä pistoja. Mitä pienempinä ja helpompina avut piti, sitä keveämmin Uno liikkui ja ratsastajalle jäi enemmän aikaa miettiä asetta.
Iivarin ja Claven välinen kina oli saanut jälkimmäisen arvostelemaan mielessään kovasti myös esimiehensä ratsastustapoja, ja hämmennys oli suuri kun Clave näki totuuden pitkien kankien ja korkean muodon takaa: hevosia ratsastettiin lähinnä vain istunnalla, pohje oli sekondääristen apujen joukossa, eikä ohjista otettu kertaakaan kiinni — niillä määritettiin yleensä vain muodon korkeutta. Uusien ratsastustapojen lisäksi Clave siis koki varsinaisen silmien avautumisen.

Oye, oye!

♦ Sivustolla tapahtuu pieniä muutoksia, pahoittelemme mahdollista häiriötä!
Hoitohevosia & työpaikkoja

Päivityslaatikko

14.01.2019
Vitiosus lähti Suomeen Kupperiskujan Tallille. Gaalan tuotoksia on ollut jo viikon päivät näkyvillä, päivitysboksi vain unohtui päivittää. :D

09.12.2018
Zada saatiin myydyksi, ori lähtee vielä tämän vuorokauden puolella kohti Suomea.

16.11.2018
Gaalaillan kutsusivu on nyt julkistettu ja kutsukirjeet lähtevät vielä tämän viikon puolella matkaan.

05.11.2018
Zada laitettiin myyntiin, nyt loppui huumori pälliorin kanssa. VHRY-tuloksia.

13.09.2018
Gaia lopetettiin iän tuomien selkävaivojen vuoksi. Kaksi uutta hoitajaa, Zoja ja Iitu, aloittivat Isacin sekä Agnesin henkilökohtaisina palvelijoina. :) Tervetuloa!

11.08.2018
Työ- ja hoitajahaku on avoinna, käy kärppänä tilaisuuden kimppuun ;) Foorumi on jälleen käytössä.

06.08.2018
Duke arvosteltiin VHRY:n toimesta Journeyman Steediksi.

27.07.2018
Talliin siirtyy ensi viikon aikana kaksi uutta nuorta PRE-oria, Nefasto ja Hesato. Pojat tulevat vieroitusikäisinä Dawnvalen farmilta Briteistä.

17.07.2018
Elokuun lopulla on klassisen ratsastuksen perehdytystunti, paikkoja on neljä vapaana joten varaa pian omasi!

02.07.2018
Ulkoasu muuttui hieman, PKK-näyttelyistä on muutamia luokkia lukuunottamatta tulokset tulleet. Loppukesän kisat ovat suunnitteilla.

20.05.2018
Zada kantakirjattiin II-palkinnolla ja ansaitsi Finest-tittelin. Alkukuun turnajaisten tulokset tulevat pian, pahoittelemme viivästystä!

12.03.2018
Lysa nukkui pois luonnollisesti, omasta tarhastaan laumansa keskellä.

27.02.2018
Gaia palkittiin Yleislaatuarvostelun 2-palkinnolla.

15.01.2018
Uusi vuosi ja uudet kuviot: Mary, Shab ja Atum muuttivat uusiin koteihin, samoin morganit Prinsessa ja Kultu. Helmikuun skill at arms-tunnille on ilmoittautuminen auki!

05.12.2017
Linnan pihapiiriä vahtii nyt upea, nelisarvinen hebridean-pässi nimeltään Abraxas.

27.11.2017
Talliin muutti upea, kullanhohtoinen pearl-värityksinen lusitanotamma Esmeralda. Esmeraldasta koulutetaan jatkaja Gaialle, joka pääsee pian kunniakkaasti eläkkeelle.

25.11.2017
Carla kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla, voiko kasvattaja olla enää ylpeämpi?! Ensimmäinen ratsastusklinikkapäivä on menestyksekkäästi ohitse, ensi keväälle onkin sitten uutta jo luvassa.

13.10.2017
Tallin henkilökunta sai uudet esittelykuvat ja fiksailtuja tekstejä. Toimintasivuakin on siistitty helppolukuisemmaksi. Marraskuisen, kokopäiväisen ratsastusklinikan kutsu on myös nyt julki!

01.10.2017
Matriarkan titteli siirtyi Gaialta tallin uudelle tulokkaalle: issikka Lysa on hiljentymisen arvoisen 40 vuoden ikäinen! Tosin mummelin käyttötarkoitus on hieman kysymysmerkki, ehkäpä se vain on varsojen kaitsijana ja seurahevosena.

16.09.2017
Gaia korkkasi tallin hevosista ensimmäisenä laatispalkinnot: matriarkka on KRJ-III.

28.08.2017
Talliin saapui kuvankaunis KTK-I ori Harr Shabt. Hankala se on kuin mikä, mutta niin upea että luonne nyt vain on pieni miinus.
Orikatalogi sai toisenkin uuden jäsenen, sillä Uno on nyt sen ikäinen että se pääsee pois "lastentarhasta".

20.08.2017
Pitkästä aikaa meille syntyi tammavarsa, kun Zira pyöräytti ensimmäisen puoliverikasvattimme maailmaan. Alkuun vitsinä väännetty Camelopardalis jääkin lapsukaisen viralliseksi nimeksi, Pardaksi häntä kutsutaan. Camelopardalis tarkoittaa kirahvia, joten emälinjan teema pysyy vahvana.

03.08.2017
Croc palkittiin Finest-arvonimellä, Zira taasen PP-MVA.

02.08.2017
Mary varsoi viime kuussa hienon orivarsan, joka nyttemmin sai nimekseen Atum el Zen. Korskea pieni komistus löytyy nyt varsojen listalta.

02.07.2017
Gaialle myönnettiin PP-MVA! Hevosten, lähinnä juurikin Gaian ja Duken, kanssa on pyöritty nyt paljon valmennuksissa ja erilaisilla klinikoilla — varsinkin Amelie on innostunut opettelemaan skill at arms-tehtäviä Gaian satulasta käsin. Hänetkin tulette siis pian näkemään tallin kisaavassa kaartissa.

18.06.2017
Power Jump-kisojen, niin varsinaisten ERJ-luokkien kuin tuotosluokkienkin, osallistuminen on nyt avoinna!
Talliin muutti Espanjasta, al Najyan tilalta, täysin puhdas egyptinarabitamma Najmara eli "Mary". Kaunotar saa sopeutua muuttoon rauhassa ennen kuin alamme pyörittämään sitä näyttelykehissä.

29.05.2017
Uusi ulkoasu, jonka myötä sivut muuttuivat php-pohjaiseksi. Päivitäthän siis linkkisi! :)

Itse tallista

Asukkaat

Toiminta

Muuta


Uutta Instagramissa

Yhteistyössä kanssamme


Ťnest䡭eit䢯></a>
<a href=
Tämä on virtuaalitalli / Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game stable / This is a sim-game horse.
Ulkoasu © M Layouts, muokkaus © Pölhö. Sivut © 2010-2019 / Kuvien ja tekstien luvatta kopioiminen on kielletty.