UTF-8UTF-8 UTF-8 Z E N

Esittely
Etusivu
Tilukset
Seurapiirit
Tallin arki

Asukkaat
Tallin hevoset
Yksityshevoset
Myyntihevoset
In memoriam

Toiminta
Kasvatus
Kilpailut & valmennus
Hevosmyynti

Muuta
Mail
Linkkilistat
Kuvagalleria

Päivityslaatikko

15.01.2018
Uusi vuosi ja uudet kuviot: Mary, Shab ja Atum muuttivat uusiin koteihin, samoin morganit Prinsessa ja Kultu. Helmikuun skill at arms-tunnille on ilmoittautuminen auki!

05.12.2017
Linnan pihapiiriä vahtii nyt upea, nelisarvinen hebridean-pässi nimeltään Abraxas.

27.11.2017
Talliin muutti upea, kullanhohtoinen pearl-värityksinen lusitanotamma Esmeralda. Esmeraldasta koulutetaan jatkaja Gaialle, joka pääsee pian kunniakkaasti eläkkeelle.

25.11.2017
Carla kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla, voiko kasvattaja olla enää ylpeämpi?! Ensimmäinen ratsastusklinikkapäivä on menestyksekkäästi ohitse, ensi keväälle onkin sitten uutta jo luvassa.

13.10.2017
Tallin henkilökunta sai uudet esittelykuvat ja fiksailtuja tekstejä. Toimintasivuakin on siistitty helppolukuisemmaksi. Marraskuisen, kokopäiväisen ratsastusklinikan kutsu on myös nyt julki!

01.10.2017
Matriarkan titteli siirtyi Gaialta tallin uudelle tulokkaalle: issikka Lysa on hiljentymisen arvoisen 40 vuoden ikäinen! Tosin mummelin käyttötarkoitus on hieman kysymysmerkki, ehkäpä se vain on varsojen kaitsijana ja seurahevosena.

16.09.2017
Gaia korkkasi tallin hevosista ensimmäisenä laatispalkinnot: matriarkka on KRJ-III.

28.08.2017
Talliin saapui kuvankaunis KTK-I ori Harr Shabt. Hankala se on kuin mikä, mutta niin upea että luonne nyt vain on pieni miinus.
Orikatalogi sai toisenkin uuden jäsenen, sillä Uno on nyt sen ikäinen että se pääsee pois "lastentarhasta".

20.08.2017
Pitkästä aikaa meille syntyi tammavarsa, kun Zira pyöräytti ensimmäisen puoliverikasvattimme maailmaan. Alkuun vitsinä väännetty Camelopardalis jääkin lapsukaisen viralliseksi nimeksi, Pardaksi häntä kutsutaan. Camelopardalis tarkoittaa kirahvia, joten emälinjan teema pysyy vahvana.

03.08.2017
Croc palkittiin Finest-arvonimellä, Zira taasen PP-MVA.

02.08.2017
Mary varsoi viime kuussa hienon orivarsan, joka nyttemmin sai nimekseen Atum el Zen. Korskea pieni komistus löytyy nyt varsojen listalta.

02.07.2017
Gaialle myönnettiin PP-MVA! Hevosten, lähinnä juurikin Gaian ja Duken, kanssa on pyöritty nyt paljon valmennuksissa ja erilaisilla klinikoilla — varsinkin Amelie on innostunut opettelemaan skill at arms-tehtäviä Gaian satulasta käsin. Hänetkin tulette siis pian näkemään tallin kisaavassa kaartissa.

18.06.2017
Power Jump-kisojen, niin varsinaisten ERJ-luokkien kuin tuotosluokkienkin, osallistuminen on nyt avoinna!
Talliin muutti Espanjasta, al Najyan tilalta, täysin puhdas egyptinarabitamma Najmara eli "Mary". Kaunotar saa sopeutua muuttoon rauhassa ennen kuin alamme pyörittämään sitä näyttelykehissä.

29.05.2017
Uusi ulkoasu, jonka myötä sivut muuttuivat php-pohjaiseksi. Päivitäthän siis linkkisi! :)


nest meit

Yhteistyössä kanssamme


Storyteller's Cup 2. osakilpailu 14.1.2018

Storyteller's Cup

» Kisapäivä on 14.01.2018, viimeinen ilmoittautumispäivä 13.01.2017. Kisapaikalla ilmoittautuminen on suoritettava viimeistään puoli tuntia ennen oman luokan alkamista maneesin alaparvella sijaitsevaan kansliaan.
» Kisat pidetään Zenin päämaneesissa, verryttely tapahtuu suurella hiekka-areenalla. Seuraava ratsukko odottaa omaa vuoroaan maneesin ovella edellisen suorituksen aikana, näin kisat sujuvat jouhevasti ilman turhaa odottelua.
»Päätuomarina toimii Icarus Kristiansen , aputuomarina Vitaliya Dzelzains .
» Kanttiini löytyy maneesin yhteydessä olevasta kahviosta. Kisoissa on myös oheisohjelmana talutusratsastusta takuuvarmalla Lysa-mummelilla. Kisojen yhteydessä on myös mahdollista tutustua tarkemmin historialliseen kouluratsastukseen, jonka pohjalta tämänkinpäiväiset kisamme ovat kehittyneet.
» Zenin päätallista on mahdollista lainata karsinaa ilmaisiksi max. kolmeksi päiväksi. Omistaja pitää itse huolen karsinan puhtaudesta ja hevosensa ruokinnasta sekä juotosta: tallista löytyy vesipiste, ja pihalta on suora yhteys heinälään sekä lantalaan. Tallin tiloja ja maastoja saa käyttää tänä aikana vapaasti, kunhan siivoaa jälkensä. Kisaajat tiimeineen saavat myös -30% alennuksen yöpyessään linnan bed & breakfast-hotellissa. Ilmoitattehan ajoissa, mikäli tarvitsette karsina- ja/tai majapaikkaa.

» Vastuuhenkilönä toimii Pölhö, epolho[ätt]hotmail.com
» Kaikki luokat ovat tuotosluokkia, joihin voi osallistua joko kirjoituksella tai piirroksella.


Osallistuminen

Osoitteeseen epolho[ätt]hotmail.com
otsikkona "STC-osallistuminen", muodossa

Luokka (rivinvaihto) stc-lisenssi Kisaaja - Hevosen Nimi< b r * > tuotos

Poistathan välilyönnit sekä tähden br-tagista!

Esim.
Luokka 1.< b r * > #123 Kalle Kisaaja - Polle Ponteva< b r * > Lorem ipsum dolor sit amet, tässäpä tämä upea tarina tai kuva tai mikä vain.

Luokat tehtävänantoineen

1. helppo C:1 2000, 1 os.
Linnan vahtimestarina toimii komea hebrideanpässi Abraxas, joka on kisojen ajan tietenkin suljettuna omaan tarhaansa — paitsi että eipä olekaan! Villakerä on päättänyt pistää sarvillaan puuaidan säpäleiksi päästäkseen päsmäröimään kisa-alueelle, eikä juuri sen sopivampaan aikaan kuin sinun ryhtyessäsi verryttelemään. Miten alueella vapaana kirmaava pässi vaikutti verryttelyynne ja sitä kautta suoritukseenne, vai vaikuttiko mitenkään? Entä pistikö Abraxas rähinäksi, vai tyytyikö se tyypilliseen tapaansa vain mulkoilemaan sivusta? Kuinka pässi saatiin lopulta kiinni?
Piirrä ja/tai kirjoita. Tarinallisuus ja tekstin kohdalla luettavuus ovat tärkeinä mittareina tehtävää arvioidessa.

2. helppo B:0 2009, 1 os. TT
Tyylilleen uskollisesti Zenin maneesi on siisti, korkea ja koristeellinen: rokokoo on vahvasti läsnä kattokruunuista kantaviin rakenteisiin asti, eikä marmoria ole säästelty. Millainen on sinun kotitallisi tyyli, vastaako se unelmiasi? Jos ei, niin millainen on unelmatallisi — vimpan päälle moderni, skandinaavisen avara ja paljas, detaljirikas rokokoo-kartano vai jotain aivan muuta? Vastasivatko Zen käsitystäsi loistotiloista, vai aiheuttiko moinen prameilu vain väristyksiä ja inhoa?
Piirrä ja/tai kirjoita. Kuvailun rikkaus ja yksityiskohtaisuus niin miljöön kuin tunteidenkin kohdalla määrittelevät sijoituksen.

3. helppo A:5 2015, 9 os.
Totta kai juuri sinun ratsusi on kaikista hevosista kaunein ja paras: kirjoita perusteleva ylistysteksti kaviollisesta ystävästäsi. Kirjoituksen ei tarvitse liittyä kisapäivään mitenkään, mutta sen saa tahtoessaan tehdä tarinalliseen muotoon mikäli tahtoo. Tarinan lisääminen ei kuitenkaan vaikuta arvosteluun.
Kirjoitustehtävä, jonka voit toteuttaa joko kappaleellisena tekstinä tai runona. Kielen runsaus ja vivahteikas käyttö sekä mielikuvituksellisuus ovat kriteereinä hyvälle kirjoitukselle.


Osallistujat

1. Helppo C
Amelie Savatier - Esmeralda (Starttaa cupista ulkopuolisena)

2. Helppo B
"Vaikka luokassa olikin vain yksi osallistuja, olisi teksti silti päässyt varmasti sijoittuneiden joukkoon. Kuvailu on runsasta ja mielenkiintoista sekä teksti sujuvasti soljuvaa."

1. #004 Matilda Tammilehto - Hawkeye 5p.
Jos mä olin erehtynyt kuvittelemaan, että Zen noin niinkuin yleisesti räjäytti mun tajunnan linnoineen ja tiluksineen, se maneesi oli jotain, jota en olisi osannut kuvitella edes villeimmissä unissani. Mulle verryttelyareenana toiminut, aavikon kokoluokkaa lähentelevä hiekka-areena olisi välttänyt kisaympäristöksi enemmän kuin hyvin. Mä en ollut koskaan, en oikeasti koskaan käynyt vastaavanlaisessa paikassa. Haukka tuntui kasvaneen korkeutta montakymmentä senttiä marssiessaan jättimäiseen maneesiin, jonka suojissa mun täytyisi naurettavan pienen hetken päästä kyetä ratsastamaan kouluohjelma. Miten mä olin edes päätynyt koulukilpailuihin Latviaan? Yritin parhaani mukaan pakottaa ajatukset lähestyvään starttiin ja allani ravaavaan Haukkaan, mutta mun katseeni harhaili väkisinkin marmoriin, jonka kiiltävä pinta oli sokaista mut. Kuka pystyi ratsastamaan tällaisissa tiloissa päivittäin? Kenelle tämä oikeasti kuului arkeen? Kittimäki alkoi tuntua vielä pienemmältä kuin olikaan. Me oltiin Haukan kanssa saatu viettää sillä pienehköllä, rauhallisella tallilla mukavat pari kuukautta, mutta Zenin rinnala Kittimäen tilukset olivat enemmän kuin vaatimattomat. Se ei kuitenkaan haitannut mua, koska mun palkoilla ei maksettu hevosen elämistä pramealla luksustallilla. Mutta en mä silti voinut väittää, etten olisi koskaan haaveillut sellaisesta - kukapa nyt olisikaan. Mä olin, kuten varmaan suurin osa suomalaisista hevosihmisistä, tottunut puuhun maneesin rakennusmateriaalina. Vielä kolmikaarisella kiemuraurallakin mä nypräsin ohjia lyhyemmäksi puhtaasti sen vuoksi, että tuomarin pillin vihellys oli havahduttanut mut haavemaailmoistani ja pakottanut aloittamaan ohjelman liian vauhdilla. Haukka oli onneksi skarppina, sen verran uusi ja kiiltävä ympäristö siihenkin vaikutti. Lävistäjällä mun katse hakeutui maneesin vastakkaiseen kulmaan kivuttomasti, mutta katseen irrottaminen koristeellisista kaiverruksista ja katsomon prameista tuoleista oli haastavaa. Kun siihen ynnäsi esteratsun, jota täytyi tukea keskikäynnissä joka askeleella energian säilymiseksi, mä käänsin vastahakoisesti katseeni kaikkien valmentajien kauhuksi sen maneesiksi nimitetyn pytingin vaaleaan hiekkaan ja kuvittelin itselleni silmälaput.


3. Helppo A
#013 Nora Norrington - Orange Wood's Wagafii
#007 Salma Stjärndahl - Bonnie KN
#014 Milja Hulkko - Susikallion Pauhaus
#005 Neela Salminen - Susikallion Desiré
#002 Iivari von Hoffrén - Duc Obscur

Alkuperäinen ulkoasu © vrl-2324 / M Layouts | Muokkaus, tekstit ja kuvat © Pölhö | Sign © Doloresminette
Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable © 2010 - 2018 materiaalien luvatta kopioiminen on ehdottomasti kielletty.