Vuosikymmen huipentuu,
mitä siitä seuraa?

Kolmatta kertaa peräjälkeen Zen-tallinkin omistajana tunnettu Dzelzainin linna järjestää Vuodenvaihteen Gaalajuhlan 31.12.2020. Koska samaan juhlallisuuteen mahtuu myös päättyvä vuosikymmen sekä Virtuaalisen Historiallisen Ratsastuksen Yhdistyksen kauden päätös Cup-palkitsemisineen, ei tänä vuonna ole kuluissa turhia säästelty. Jos siis gaala tuntui jo 2019 suurieleiseltä ja mahtipontiselta, voitte vain arvailla kuinka perijätär Vitaliya Dzelzain on pistänyt nyt parastaan — varsinkaan kun häntä ei tunneta minään turhan pienien ja vaatimattomien tapahtumien järjestäjänä...


Päiväohjelmana VHRY Cup finaali


Tuttujakin elementtejä juhlasta löytyy. Pysäköintipalvelu ottaa ajoneuvon huostaansa pääovien edestä, ja selväpäiset kuskit saavat avaimet lipuketta vastaan takaisin pysäköintimestarilta. Majoituksesta ei tarvitse huolehtia, se kun on juhlavieraille ilmainen, ja ratsuille on varattu karsinapaikat pisimmillään 27.12-01.01 välillä. Vesi ja kuivaheinä (max. 15 kg/vrk) kuuluvat karsinapaikkaan. Pyrimme myös järjestämään väliaikaisia vierastarhoja.

Pukukoodinamme on iltapuku ja toivoisimme kaikkien kunnioittavan juhlien luonnetta laittamalla parastaan päälle. Miehillä on oltava vähintään (musta) frakki tai ajanjaksoltaan sitä vastaava asu, kalvosinnapit, liivi, valkoinen paita ja solmuke, kiiltonahkakengät sekä vapaavalintainen taskuliina/mahdollinen kunniamerkki. Naisilla on oltava täyspitkä juhlapuku, hihattomana sen kanssa myös kyynärpäät ylittävät käsineet. Aikakausilla leikittely on sallittua, jopa toivottua!

Pääovilta teidät ohjataan Dzelzainin suureen saliin Liels Zāle, joka ympäröivine kamareineen toimii juhlapaikkana. Myös linnapiha puutarhoineen kuuluu alueeseen.

Hevosten kanssa saapuvat saavat vapaasti käyttää ratsastustiloja vierailunsa aikana. Maneesivaraukset olisi hyvä kirjata ylös niin aikaisin kuin mahdollista on, mutta kenttää saa varauksetta hyödyntää. Maneesin varauskirja löytyy tallin oleskelutiloista. Huomioittehan ettei estekalustoa saa viedä maneesiin, vaan tolpat ja puomit pysyvät ulkokentällä.

Ohjelma

klo 10:00 - 15:00 VHRY Cup-finaali
klo 20:00 Aloitus, kattauksen avaus
21:00 illallinen, jonka yhteydessä juhlapuhe sekä niin Vuoden Vaikuttaja- kuin VHRY-palkintojenkin jako
00:00 lähtölaskenta vuodelle 2021 sekä ilotulitus pohjoispelloilta
00:05 cocktailbaari aukeaa
04:00 tarjoilu päättyy

Vieraslista

Kutsuvieraat saavat kutsun postiinsa. Kaikki VHRY Cup:in finaaliin osallistuvat ratsukot ovat tervetulleita ottamaan osaa juhlaan.
Vieras saa ottaa avecin mukaansa. Hevosille majoitustilaa olemme varanneet max. kaksi (kaksi) karsinaa per vieras, poikkeuksena turnajaisratsukot joiden kaikille hevosille pyritään järjestämään tilaa.
Vierailijoille jaetut karsinapaikat näette täältä. Mikäli päätallista loppuu tila, majoitetaan hevosia myös myyntitalliin. Kaikki turnajaisratsut majoittuvat automaattisesti myyntitalliin kilparauhan takaamiseksi.

Mukana mm.
Henry Sääri + Jeanette Makunen, mukana Sumun Donatello
Mo Li + Markus Rahikainen, mukana Sylvia Coup & JB Easy Living
Jeremy Kajanne
Matthew Kajanne + Lucas Kajanne
Maximillian Kühling + Benjamin Müller
Majina Ansamaa + Dochas Ansamaa, mukana Prudence & Valencia
Alexiina Center + Raicy Center, mukana Nieves & Moonfreak 'DW
Nora Veronica Norringtonia sijaistaa Ambry
Gretchen Fitzgerald
Alicia Bellows
Josefina Rosengård + Alexander Rosengård
Heidi Näyhö + Lauri Merikanto (Sofia Näyhö)
Isabella Sokka + Tom Taylforth
Moirai Schwarz
Aada-Ilona Lavi
Amelie Chaput + Fricis Vanags
Icarus Kristiansen, mukana Acinonyx
Estelle van Alst, mukana Laçarote
Cecilia Wildew
Ragnar Björn, mukana Aragon XVI

Osallistuminen

Osallistuminen tapahtuu (myös ilman kutsua) sähköpostitse. Samassa viestissä voi lähettää myös osallistumiseen liittyvän tekstinsä/kuvansa/kappaleensa/millä tavoin luovuus kukkiikaan, mutta se ei pakollista. Tuotoksen voi lähettää myös jälkikäteen. Otsikoikaa viestinne "Gaalailta 2020" ja ilmoittautukaa seuraavassa muodossa:
Nimi + Mahd. avec
Mahd. ratsun/ratsujen url-osoite
Vierailun kesto
Muu mahd. tieto

Esim. John Doe + Mary Doe
http://www.esim.net/polly.php
Saapuminen iltapäivällä 30.12, lähtö iltapäivällä 01.01
Hoidamme Pollyn ruokinnan itse

Luova tuotos

Osallistuessasi juhlallisuuksiin voit valita yhden tai useamman seuraavista aiheista taiteellisen tuotoksesi (piirros, teksti, mikä tahansa) pohjaksi.

a) Tyylinsä kullakin. Kun käy käsky pistää parastaan, kuinka on tämän osallistujan laita? Tälläytyykö hän vimpan päälle vai saako käännytyksen ovella alipukeutuessaan sinisiin farkkuihin ja pikeepaitaan?
b) Turnajaisten tuiskeeseen. Juhlaa edeltää VHRY Cupin päätösturnajaiset. Onko lähtölistoilla oma nimi, vai käykö matka uteliaana katsomoon seuraamaan jännittävää yhdistelmää koulu- ja esteratsastuksesta aseilla höystettynä? Onko asu ajanmukainen, ja jos on, millainen?
c) Pollelle ei tarjota. Kenen hevonen juoksentelee sisäpihalla vapaana?
d) Äly ja väläys. Fricis Vanagsille ei tarvitse tarjota boolia enää yhtään enempää sen jälkeen kun hän koittaa ujuttaa pässin juhlasaliin. Onnistuuko hän? Toivottavasti ei...
e) Vapaa aihe. Eikö mikään aiempi idea inspiroi, vai onko mielessä vahva visio toteutuksesta? Älkää antako meidän estellä!

Palkintojenjako

Illallisen aikana tulemme jakamaan useampia eri palkintoja. Aivan ensimmäisenä Antioco Calabrese nousee lavalle palkitsemaan VHRY Cupin yksilö- sekä tallirankingin voittajat himoituilla kultaisilla kiertopalkintopatsailla. Tämän jälkeen tilan ottaa haltuun Vitaliya Dzelzain jakamalla perusteluineen Vuoden vaikuttaja-palkinnon.

VHRY-Cup

Cupin palkinnot menevät finaalin jälkeen rankingin ykkössijoille."Vuoden 2020 yksilörankingin kärkisijaa dominoi tänä vuonna lady Majina Ansamaasta. Ykköspaikan hän otti haltuun heti ensimetreillä, pitäen sitä tyylikkäästi hallussaan loppuun saakka. Pitkät turnajaispäivät useaan kertaan eri ratsuilla startaten veivät varmasti voimat, mutta ankaran rehkinnän tulokset korvataan nyt. Se ei pelaa joka pelkää!""Jo toisena vuonna peräkkäin tallikohtainen keisari on huimalla 389 pisteen saldolla Dragon Age Estate, jonka useat, uutterat edustajat luotsasivat ansaittuun voittoonsa. Kultainen Ritari koristaa Hankalan linnaa seuraavan kauden."

Katso koko ranking
Henkilöranking TOP 3
1. Lady Majina (Ansamaa), 161 p.
2. Sir Kaapo (Ansamaa), 101 p.
3. Sir Eemil (Närhimäki), 75 p.
Talliranking TOP 3
1. Dragon Age Estate, 389 p.
2. Ansamaa, 280 p.
3. Zen, 229 p.

Vuoden Vaikuttaja

Vuoden Vaikuttaja valitaan Keskustassa yleisöäänestyksellä joulukuun 2020 aikana. 2020 ahkerin puuhailija (oli kyseessä sitten yksityishenkilö, talli, yhdistys, jaos tai seura) palkitaan palkintobannerilla sekä shout-henkisellä mainoksella niin Zenin Instagram-tilillä, sivuilla kuin foorumillakin.
Äänestys on päättynyt."Ylivoimaisesti eniten ääniä keräsi Tuulia, joka on 2020 ottanut PKK:n ylläpitäjän paikan sulavasti haltuun. Tuulia on kehittänyt jaosta monin freesein uudistuksin. Hän on myös ottanut hienosti huomioon myös uudemmat harrastajat, väheksymättä kuitenkaan vanhemman konkaripolven mielipiteitä ja neuvoja."

Muutamia perusteluja:
"Tuulia on mm. järjestänyt tapahtumia sekä toiminut aktiivisena henkilönä virtuaalimaailman eri yhteisöissä ja jaoksissa (mm. PKK uusi ylläpitäjä, aktiivista sääntöjen uudistamista parempaan suuntaan, PKK:n Instagram, ym.) ja tuonut virtuaalimaailmaan positiivista yhteishenkeä."

Tuulia on ottanut PKK:n toiminnan hyvin haltuun ja saanut eloa hieman hiljaisempana olleeseen yhdistykseen. Myös oma motivaatio piirroshevosia kohtaan on noussut, kun huomaa ylläpidon olevan aktiivisena kehittämässä yhdistyksen toimintaa :) <3

"Tuulia otti hienosti koppia PKK:sta ja on ollut aktiivinen ja uudistuksellinen ylläpitäjä, propsit myös vaikuttamisesta Instagramin puolella. Tuulian upeita maalauksia ja tunnelmallisia talleja on myös tullut ihasteltua useaan otteeseen Keskustassa."

Katso kaikki äänet perusteluineen

Otteita illan ajalta

Jokainen osallistuja saa halutessaan lähettää luomaansa materiaalia illan/vierailun ajalta: kuvia, tekstejä, vaikka musiikkia! Tuotoksia julkaistaan tällä sivulla, kuten myös myöhemmin Gaalojen yhteiseltä tuotossivulta.
Materiaalia voi lähettää myös juhlapäivän jälkeenkin. Jos siis inspiraatio iskee vasta kesällä 2025, emme katso pahalla — lähetä tuotoksesi ja lisäämme sen galleriaan.

Alexiina & Raicy Center


Josefina Rosengård


Vuodenvaihteen Gaala 2020

"Rasmus oli kipeä. Meidän oli määrä lähteä kohti Saulkrastia varhain iltapäivällä. Edessä piti olla taianomainen ja kai hieman romanttinenkin vuodenvaihde suuren linnan hämyisillä käytävillä ja musiikin, keskustelun ja naurun elävöittämissä saleissa seikkaillen. Minä aioin näyttää tyrmäävän upealta, tai siis no, niin upealta kuin nyt ikinä vain saatoin. En välttämättä haaveillut tansseista, sillä sitä me emme kumpikaan luontevasti osanneet, mutta parista lasista kuohuvaa tai laatuviiniä ehkä kuitenkin, ja aivan taatusti oli uuden vuoden vastaanottamisen hetkellä vaihdettava suudelma jo muodostunut juhlani kohokohdaksi, vaikken vielä ollut edes oikean valtion rajojen sisäpuolella. Kolmas vuodenvaihteen suudelmamme olisi maaginen, minä olin jo ehtinyt ajatella ja alkanut odottaa sitä ja sen jalat alta vievää lumovoimaa kuin kuuta nousevaa. Ehkä se olisi aluksi herkkä ja pehmeä ja sitten vaativa ja kuuma, kuten tunnelma ja lukuisien juhlijoiden lämmittämä tila ympärillämme.

Ainoat kuuma asiat tässä hetkessä olivat kuitenkin Rasmuksen otsa ja hänen puhki niistetyn nenänsä puna."

Jatka lukemista

Benjamin Müller

”Alles gut?” ”Ja…” vastaus nousi ilmoille sellaisella tavalla että siitä ei voinut olla huomaamatta että joku painoi taas kerran toisen mieltä. ”Mikä tällä kertaa on vialla?” Kysyin ennen kuin tyhjensin omasta lasistani viimeiset millit kullanruskeasta juomasta kurkkuuni. Laskiessani lasiani pöydälle ja kääntäessäni katsettani kohti vierelläni istuvaa miestä, yllätyin nähdessäni tuon kulauttavan oman viskinsä ykkösellä alas. Toisaalta jos miehen saisi juomaan samaa tahtia vielä muutaman juoman, ehkä tuo ei olisi koko iltaa niin rautakangen niellyttä ja tuo voisi jopa olla ihan mukavaa seuraakin koko illan ajan. ”Äsh, nichts” mies vastasi saatuaan juomansa aiheuttaman väristyksen laantumaan. En uskonut Maxia ihan täysin mutta päätin antaa asian olla ja kysyin toiselta mitä tuo haluaisi juoda ja suuntasin hakemaan meille toiset kierrokset.

Palatessani pöytämme ääreen yllätyin pienesti nähdessäni että se oli tyhjillään ja annettuani katseeni kiertää salissa näin miten parin pöydän päässä oli koolla pieni porukka, josta helpoin tunnistettava oli Max, sillä miehen mustat hiukset olivat hyvä tunnusmerkki. Päästessäni lähemmäksi pöytää yllätyin nähdessäni että toinen istui naisseurassa. Tarjosin Maxille mukanani tuoman oluen ja tervehdin pikaisesti Amelieta johon olin törmännyt edellisenä päivänä. Kuitenkin pöydässä istuva blondi esitteli itsensä Josefinaksi. Jätin kolmikon keskustelemaan aiheista, joista nuo olivat olleet keskutelemassa ja pienoiseksi onnekseni löysinkin Gretchenin salista ilman herraseuraa.

» Lue koko teksti

Majina Ansamaa

Iivari von Hoffrén

"Vitaliyan maljapuhe oli tavattoman mielenkiintoinen. Tai sitten äärettömän tylsä. Miten vain, Iivari ei siihen kiinnittänyt mitään huomiota eikä poiminut korviinsa edes oman nimensä mainitsemista sen lomassa, ei edes sitä seurannutta naurun helähdystä. Lady Dzelzainin vaivalla hioma sarkastinen huomautus oli mennyt täysin hukkaan, sääli.

Katse ei edes kierrellyt pääjuhlasalin upeissa detaljeissa, kuten floristien harkituissa ja täydellisesti fibonaccin käyrää mukailevissa asetelmissa tai pienissä kultaisissa lumihiutaleissa samettiverhojen laskoksissa. Harmaat silmät tuijottivat tasan tarkalleen yhteen pisteeseen, ja se piste oli muutaman pöydän päässä loistavat tulenpunaiset hiukset"

» Lue koko teksti

Ambry Sorber

Pehmeät valot, jousiorkesterin mahtipontinen ja juhlava soitto, punavalkokultaiset kangaspäällysteet, samettiverhot, utuisina pareina liikuskelevat uhkeat pukumiehet ja kauniit naiset. Linnan ovista pyörteili sisään pehmeää lunta aina, kun palvelijat aukaisivat ne saatellakseen punaista mattoa pitkin sisään uudet tulijat Liels Zālen saliin.

Seisoin sivummalla puristaen käsilaukkua tiukasti sormissani. Harteillani oli Noralta lainaamani aitoa turkista oleva valkoinen puuhka, mutta tärisin silti; ehkä enemmän jännityksestä ja hermostuksesta, kuin kylmästä.

Olinko minä ainut, jolla ei ollut avecia?

Katselin ujona ympärilleni. Niin komeita pareja kulki editseni. Naiset olivat kietoneet käsivartensa miehensä kyynärtaipeeseen. Kiiteleviä nahkakenkiä, takinnappeja ja hiuspinnejä.

Vetäydyin syrjempään.

Nora ei olisi tällä tavoin piilossa varjoissa. Hän kävelisi ylväästi kuin itse kuningatar Noahinsa kanssa kohti tanssilattiaa paraikaa. Mutta minä en ollut Nora.

Minä olin vain Ambry…

» Lue koko teksti

Jeremy Kajanne

"Mut oli tietysti istutettu aivan eri pöytään kuin Jeremy, vielä harmikseni Matthewin viereen. Jeremy vaikutti olevan melko hyvää pataa niiden muiden samassa pöydässä istuvien kanssa. Vaikka pöytä olikin kaukana omastani, olisin voinut vaikka lyödä vetoa, että Jeremyllä ja jollain punatukkaisella naisella oli jotain meneillään. Tunsin pikkuveljeni tarpeeksi hyvin, huomatakseni että tämä käyttäytyi aivan eri tavalla kyseisen ihmisen seurassa eikä ollut täysin oma itsensä. Tiesin myös, että veljeni oli kasvanut poikien keskuudessa sisäoppilaitoksen tiukan kurin alla, eikä todellakaan osannut käsitellä omia tunteitaan, jos niihin liittyi ihastusta. Jos edes tajusi, että oli ihastunut. Silloin tarvittiin hieman jonkun auttavaa kättä, vaikka tiesinkin veljeni luultavasti suuttuvan tästä. Mitä haittaa olisi pienestä veljellisestä härnäämisestä? Mun asuun sopivaksi valitun tonttulakinkin Matthew oli heittänyt ovella roskiin. Ei mukamas sopinut illan teemaan."

» Lue koko teksti