Etusivu

Zen

Amelie Chaput

Clave White

Fricis Vanags

Iivari von Hoffrén

Vitaliya Dzelzain

Vecno

Alik

Efim Artunov

Karla

Muualta

Barrett Quickfort

Icarus Kristiansen


Ulkoasun pohjakoodi © M Layouts
Muokkaus © Pölhö
Tekstit ja kuvat ellei toisin mainita © Pölhö

Vitaliya Dzelzain

♀, 175 cm pitkä, syntyi Latviassa 25.04.1988
Latvian kansalaisuus
Puhuu Latviaa, Englantia ja Venäjää
Oliivinvihreät silmät, ruskeat hiukset
Siviilisäädyltään sinkku
Asuu Dzelzainin linnassa
Omat hevonen Esmeralda

Ensivaikutelma Vitaliyasta on kunnioitusta herättävä: suhteellisen pitkä nainen kantaa itsensä ylpeydellä ja tuntuu suorastaan hehkuvan itsevarmuutta, mitä hänestä ei todellakaan myöskään puutu. Vitaliya ei pelkää sanoa räväyttää mielipiteitään, ja koska hän myös tulistuu nollasta sataan alle sekunnissa, ei räiskyviltä sanoilta voi välttyä. Itsepintaisesti hän myös on myöntämättä ainakaan suoraan olleensa väärässä, vaikka sen itse tietäisikin. Kova luonne ei anna periksi.
Osaa Vitaliya toki hillitä itsensä oikeissa tilanteissa, onhan hän toimitusjohtajana linnan nimissä kulkevassa yrityksessään ja sukunsa päämies, tai siis -nainen. Diilejä sopiessaan Vitaliya tietää mistä naruista vedellä jotta saisi tahtomansa läpi, mutta välillä tuliluonne puskee silti pintaan... Toisaalta Vitaliyan maine räjähtäväisenä ja tiukkana persoonana on kiirinyt kauas, eikä kovin moni ole tarpeeksi rohkea lähteäkseen koettelemaan tämän perijättären hermoja.

Vitaliya ei silti ole mikään noita-akka vaikka edellämainitun perusteella niin voisi kuvitellakin. Oikeassa seurassa hän on miellyttävä, etiketit hallitseva hurmaaja, joka välillä saattaa olla jopa vahingossa hauska. Kunnes jokin alkaa ärsyttämään... Latviatar espanjalaisella tempperamentilla!

Vitaliya on aina pukeutunut näyttävästi mahdollisimman kalliisiin ja edustaviin vaatteisiin, joten hän on mieluusti mukana Iivarin juonessa markkinoida historiallista tallia ajanmukaisilla vaatteilla. Krinoliinihameet, paksut puuvillasametit, turkikset, näyttävät hatut ja muhkeat helmat, kaikki ovat tähän naiseen liitettäviä termejä. Housuja ei Vitaliyan päällä tulla näkemään, vaan hän nauttii vanhanajan charmista ja perinteisistä naisihanteista. Kauneuden eteen voi myös nähtävästi kärsiä, paljonkin, sillä korsetti on Vitaliyalla timmiksi tiukattuna pitkin päivää ja ympäri vuoden. Hänellä on aina viimeistelty asukokonaisuus ja siihen mätsäävä meikki, eikä hänellä tunnu koskaan olevan huonoa hiuspäivää tai kynnet katkeilleet. Olisi hauska tietää, kuinka suuren osan päivästä Vitaliya käyttääkään itsensä ehostamiseen.

Vitaliya on sukulinnansa virallinen haltija, sillä hänen vanhempansa kuolivat 2014 liikenneonnettomuudessa eikä muita lapsia ollut. Vitaliya otti tilanteen heti haltuun, kenties hän surutyönä uudisti linnan vastaamaan nykyisten matkailijoiden tarpeita, päivittäen b&b-palvelut ja herättäen linnan komeat tallitilat uudelleen henkiin. Vuosikausiin ei talleissa ollut ollut toimintaa, mutta tavattuaan Iivarin Tukholmassa hevoshuutokaupassa lähti pyörät pyörimään: vuoden 2015 jouluna Zen oli jo muuttanut Dzelzainin tiluksille ja toiminta lähtenyt käyntiin.

Nippelitieto

  • On aivan äärettömän huono numeroiden kanssa, eikä siis todellakaan edes katso kirjanpitoa päin.
  • Lempiväri on burgundi, minkä huomaa varmasti vaatteistakin.

Elokuu 2015 — Iivari muutti Saulkrastiin ja linnan matkailu/hevosbisnes alkoi.
Huhtikuu 2015 — tapasi Iivarin Tukholmassa hevoshuutokaupassa, ryhtyivät suunnittelemaan yhteistyötä.
Toukokuu 2014 — Vanhemmat kuolivat liikenneottemuudessa, otti vastuun Dzelzainin perinnöstä.
Huhtikuu 1988 — Syntyi.

Ihmissuhteet aakkosjärjestyksessä

Amelie Chaput, uskottu työntekijä
Amelie on seurannut Iivarin mukana Suomesta asti. Tyttö on tehnyt teiniydestään lähtien töitä Zenissä, ollut jockeynä laukkaponeille, kisannut hevosilla ja avustanut koulutuksessa. Iivari luottaa Amelieen, joten myös Vitaliya uskoo vaativimmatkin tehtävät nuoren tytön harteille. Viettävät joskus myös vapaa-aikaa yhdessä.

Clave White, ystävä
Vitaliya luottaa Claveen kaikista eniten koko tallissa. He viettävät paljon aikaa yhdessä ja tukeutuvat toisiinsa. Heidän suhteensa on platoninen, vaikka muuta voisi läheisistä väleistä luullakin.

Fricis Vagnais, työntekijä
Fric ei ole aina mikään järjen jättiläinen, mutta pojalla on Vitaliyan sympatiat puolellaan toilailuistaan huolimatta. Vitaliya ei varsinaisesti pidä hulttiomaisesta tallipojasta, mutta pitää toisaalta tuon puolia ja koittaa auttaa kovia kokenutta teiniä eteenpäin muunmuassa lainaamalla tuolle Esmeralda-tammaansa harjoitteluun.

Icarus Kristiansen, neutraali suhde
Tästä miehestä Vitaliyalla ei ole oikein mitään selkeää mielipidettä. Koska Iivari parjaa Icarusta niin vahvasti, ei Vitaliya uskalla luottaa punatukkaiseen mieheen tuon lipevästä käytöksestä huolimatta. Toisaalta Icarus ei ole tehnyt mitään henkilökohtaista pahaa Vitaliyaa kohtaan, joten nainen koittaa pitää vain asialliset ja kohteliaat välit norjalaiseen.