UTF-8UTF-8 ZEN

Skill at arms-tunti 11.2.-18

Keihäät laskeutuivat rinta rinnan levéeseen, säännöllisinä ja täsmällisinä kuin kellotettu koneisto.

VHRY// Dragon Age Estaten kisoja

Sunnuntaina 11.2 kokoonnumme jälleen Zenin maneesiin harjoittamaan historiallisia ratsastus- ja asetaitoja. Tällä kertaa taiteilemme keihään kanssa: harjoittelemme kaikkia noviisiluokissa löytyviä tehtäviä aina rotan jahtaamisesta keihään heittoon ja renkaiden poimimiseen, edistyneimpien kanssa voimme hioa myös peitsen ympärillä tehtäviä puolipiruetteja. Tiettyjen tehtävien suorittamisen sijaan painotamme kuitenkin keihään varmaan käsittelyyn ja nopeisiin otteiden muutoksiin, joten kaikentasoiset aloittelijoista mestareihin mahtuvat kyllä samalle tunnille.

Opettajana toimii vähäsanainen ja ehkä hieman nihkeä, mutta sitäkin asialleen omistautuneempi Iivari von Hoffrén.

 • Riista voi olla yksi seuraavista:
 • Rottaa jahdataan n. 20-100 m matkalla. Avustajan vetämä, köyden päässä liikkuva rotta on saatava kiinni ja painettava keihään kärjellä maahan ennen kuin se pääsee turvaan.
 • Villisika koostuu useammasta, yleensä heinäpaaleista koostuvista "sioista" jotka on pistettävä yksi kerrallaan vauhdista kuoliaaksi keihästä menettämättä.
 • Lohikäärme ohitetaan laukassa niin, että sydäntä vastaavaan, n. 7 cm levyiseen reikään on pistettävä keihäs sitä menettämättä ja nopeutta laskematta.
 • » Viimeinen ilmoittautumispäivä on 10.02.2018
  » Tunti pidetään Zenin päämaneesissa.
  » Otamme tunnille maksimissaan viisi ratsukkoa.
  » Tunnille osallistut vastaamalla tähän lomakkeeseen.
  » Tunnista tehdään tekstikoosteet osallistujien vastausten perusteella.

  Osallistuminen

  Osallistu vastaamalla tämän lomakkeen kysymyksiin. Jokainen osallistunut saa mukaansa oheisen kilven todistukseksi osallistumisestaan.
  Tallikohtaista rajoitusta ratsukoiden määrästä ei ole, mutta suosittelemme että yhdeltä tallilta tulisi yksi, maksimissaan kaksi ratsukkoa.

  Osallistujat

  Roxana (gothamstable@gmail.cm), Eugenius
  Tutun ratsastajan parina oli vähemmän tuttu ori. Uutta tuntui myöskin tehtävät olevan tälle herralle, mutta suhteellisen pian meno alkoi näyttämään jo sujuvammalta. Eugenius olisi tahtonut kovasti tehdä miten itse parhaaksi näki, ja muutamaan otteeseen sen tuli väännettyä henkistä kättä Roxanan kanssa kentän keskellä pompahdellen ja niskojaan nakellen.
  Lopputunnista tilit alkoivat olla jo keihään parissa tasan, ori toimi aivan eri tavalla ja kuunteli paremmalla motivaatiolla — selkeästi Roxanakin oli saanut itsensä vertymään ja hiottua apunsa ratsunsa vaatimalle tarkkuudelle. Rottaa jahdatessa Eugenius hieman aina kuumeni, jolloin saalis jäi välillä saamatta kiinni ratsastajan joutuessa keskittymään ratsunsa hallintaan säkin pistämisen sijaan. Lateraaliset liikkeet sujuivat kun ori oli lämmennyt, eikä pirueteissakaan ollut sen jälkeen enää ongelmaa kun turhat mielipahat ja pöhinät oltiin saatu jo alkutunnista pois kuvioista.

  Karma Viimakoura (razeback.barker@gmail.com), Shaper of Mortality
  Morte oli tuttu näky Zenin maneesissa, mutta ratsastaja oli uusi. Onneksi tunnilla oli vain kaksi osallistujaa, joten alkukäyntien aikana Iivari ehti perehtymään hyvin Karman taustaan, kokemukseen ja toiveisiin. Aluksi ratsukko sai hieman eri tehtäviä kuin tallikaverinsa, sillä vaikka ori oli itse tyyneyden perikuva niin ratsastajaa selkeästi paineisti uusi paikka, mikä taasen vaikutti hevosenkin kulkuun.
  Kun Karma rentoutui satulassa, alkoi ratsastus näyttää siltä miltä pitikin. Mortelle kaikki tehtävät olivat enemmän kuin tuttuja eikä selässäistujallekaan näyttänyt keihäs mitenkään vieras ase olevan, sen verran varmat olivat otteet. Renkaat sujahtelivat matkaan ongelmitta eikä yksikään riistoista päässyt pakenemaan. Piruetit pysyivät napakkoina, kun Iivari muutamaan otteeseen oli käskenyt Karmaa ratsastamaan ne loppuun asti: muuten Morte luisui lopussa niin paljon eteen että keihäänkärki oli irrotettava maasta ja tasapaino haettava takaisin.

  Oye, oye!

  ♦ Sivustolla tapahtuu pieniä muutoksia, pahoittelemme mahdollista häiriötä!
  Hoitohevosia & työpaikkoja

  Päivityslaatikko

  14.01.2019
  Vitiosus lähti Suomeen Kupperiskujan Tallille. Gaalan tuotoksia on ollut jo viikon päivät näkyvillä, päivitysboksi vain unohtui päivittää. :D

  09.12.2018
  Zada saatiin myydyksi, ori lähtee vielä tämän vuorokauden puolella kohti Suomea.

  16.11.2018
  Gaalaillan kutsusivu on nyt julkistettu ja kutsukirjeet lähtevät vielä tämän viikon puolella matkaan.

  05.11.2018
  Zada laitettiin myyntiin, nyt loppui huumori pälliorin kanssa. VHRY-tuloksia.

  13.09.2018
  Gaia lopetettiin iän tuomien selkävaivojen vuoksi. Kaksi uutta hoitajaa, Zoja ja Iitu, aloittivat Isacin sekä Agnesin henkilökohtaisina palvelijoina. :) Tervetuloa!

  11.08.2018
  Työ- ja hoitajahaku on avoinna, käy kärppänä tilaisuuden kimppuun ;) Foorumi on jälleen käytössä.

  06.08.2018
  Duke arvosteltiin VHRY:n toimesta Journeyman Steediksi.

  27.07.2018
  Talliin siirtyy ensi viikon aikana kaksi uutta nuorta PRE-oria, Nefasto ja Hesato. Pojat tulevat vieroitusikäisinä Dawnvalen farmilta Briteistä.

  17.07.2018
  Elokuun lopulla on klassisen ratsastuksen perehdytystunti, paikkoja on neljä vapaana joten varaa pian omasi!

  02.07.2018
  Ulkoasu muuttui hieman, PKK-näyttelyistä on muutamia luokkia lukuunottamatta tulokset tulleet. Loppukesän kisat ovat suunnitteilla.

  20.05.2018
  Zada kantakirjattiin II-palkinnolla ja ansaitsi Finest-tittelin. Alkukuun turnajaisten tulokset tulevat pian, pahoittelemme viivästystä!

  12.03.2018
  Lysa nukkui pois luonnollisesti, omasta tarhastaan laumansa keskellä.

  27.02.2018
  Gaia palkittiin Yleislaatuarvostelun 2-palkinnolla.

  15.01.2018
  Uusi vuosi ja uudet kuviot: Mary, Shab ja Atum muuttivat uusiin koteihin, samoin morganit Prinsessa ja Kultu. Helmikuun skill at arms-tunnille on ilmoittautuminen auki!

  05.12.2017
  Linnan pihapiiriä vahtii nyt upea, nelisarvinen hebridean-pässi nimeltään Abraxas.

  27.11.2017
  Talliin muutti upea, kullanhohtoinen pearl-värityksinen lusitanotamma Esmeralda. Esmeraldasta koulutetaan jatkaja Gaialle, joka pääsee pian kunniakkaasti eläkkeelle.

  25.11.2017
  Carla kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla, voiko kasvattaja olla enää ylpeämpi?! Ensimmäinen ratsastusklinikkapäivä on menestyksekkäästi ohitse, ensi keväälle onkin sitten uutta jo luvassa.

  13.10.2017
  Tallin henkilökunta sai uudet esittelykuvat ja fiksailtuja tekstejä. Toimintasivuakin on siistitty helppolukuisemmaksi. Marraskuisen, kokopäiväisen ratsastusklinikan kutsu on myös nyt julki!

  01.10.2017
  Matriarkan titteli siirtyi Gaialta tallin uudelle tulokkaalle: issikka Lysa on hiljentymisen arvoisen 40 vuoden ikäinen! Tosin mummelin käyttötarkoitus on hieman kysymysmerkki, ehkäpä se vain on varsojen kaitsijana ja seurahevosena.

  16.09.2017
  Gaia korkkasi tallin hevosista ensimmäisenä laatispalkinnot: matriarkka on KRJ-III.

  28.08.2017
  Talliin saapui kuvankaunis KTK-I ori Harr Shabt. Hankala se on kuin mikä, mutta niin upea että luonne nyt vain on pieni miinus.
  Orikatalogi sai toisenkin uuden jäsenen, sillä Uno on nyt sen ikäinen että se pääsee pois "lastentarhasta".

  20.08.2017
  Pitkästä aikaa meille syntyi tammavarsa, kun Zira pyöräytti ensimmäisen puoliverikasvattimme maailmaan. Alkuun vitsinä väännetty Camelopardalis jääkin lapsukaisen viralliseksi nimeksi, Pardaksi häntä kutsutaan. Camelopardalis tarkoittaa kirahvia, joten emälinjan teema pysyy vahvana.

  03.08.2017
  Croc palkittiin Finest-arvonimellä, Zira taasen PP-MVA.

  02.08.2017
  Mary varsoi viime kuussa hienon orivarsan, joka nyttemmin sai nimekseen Atum el Zen. Korskea pieni komistus löytyy nyt varsojen listalta.

  02.07.2017
  Gaialle myönnettiin PP-MVA! Hevosten, lähinnä juurikin Gaian ja Duken, kanssa on pyöritty nyt paljon valmennuksissa ja erilaisilla klinikoilla — varsinkin Amelie on innostunut opettelemaan skill at arms-tehtäviä Gaian satulasta käsin. Hänetkin tulette siis pian näkemään tallin kisaavassa kaartissa.

  18.06.2017
  Power Jump-kisojen, niin varsinaisten ERJ-luokkien kuin tuotosluokkienkin, osallistuminen on nyt avoinna!
  Talliin muutti Espanjasta, al Najyan tilalta, täysin puhdas egyptinarabitamma Najmara eli "Mary". Kaunotar saa sopeutua muuttoon rauhassa ennen kuin alamme pyörittämään sitä näyttelykehissä.

  29.05.2017
  Uusi ulkoasu, jonka myötä sivut muuttuivat php-pohjaiseksi. Päivitäthän siis linkkisi! :)

  Itse tallista

  Asukkaat

  Toiminta

  Muuta


  Uutta Instagramissa

  Yhteistyössä kanssamme


  Ťnest䡭eit䢯></a>
<a href=
  Tämä on virtuaalitalli / Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game stable / This is a sim-game horse.
  Ulkoasu © M Layouts, muokkaus © Pölhö. Sivut © 2010-2019 / Kuvien ja tekstien luvatta kopioiminen on kielletty.