UTF-8UTF-8 ZEN

Skill at arms-tunti 15.7.-17

Saraseeneille kyytiä! Miekat esiin!

VHRY// Dragon Age Estaten kisoja

Lauantaina 15.07.2017 klo 15:00 kokoonnutaan jälleen treenaamaan miekankäyttöä yhteisen ratsastustunnin merkeissä. Teemanamme on makaaberisti saraseenien lahtaaminen: erilaisten muodostelmien kaataminen putkeen ja iskeminen legendaarisella hajota ja hallitse-tekniikalla. Harjoitamme varsinkin sekä ratsastajan että ratsun ketteryyttä, reaktiokykyä ja yhteistyötä. Vauhtia ja äksöniä ei tältä tunnilta tule puuttumaan!

» Viimeinen ilmoittautumispäivä on 14.07.2017
» Tunti pidetään säävarauksella Zenin ulkoareenalla. Mikäli sää on todella kehno, pidämme tunnin ratsastushallissa.
» Otamme tunnille maksimissaan viisi ratsukkoa.
» Tunnille osallistut vastaamalla tähän lomakkeeseen.
» Tunnista tehdään tekstikoosteet osallistujien vastausten perusteella.

Osallistuminen

Osallistu vastaamalla tämän lomakkeen kysymyksiin
Tallikohtaista rajoitusta ratsukoiden määrästä ei ole, mutta suosittelemme että yhdeltä tallilta tulisi yksi, maksimissaan kaksi ratsukkoa.

Osallistujat

Sir Lyonell & Lyobek B

Tunnille saapui myöskin sir Lyonell, joka oli sellainen konkari että Iivari mietti pitäisikö sir Lyonell:in ennemminkin opettaa häntä eikä toisin päin.
Alkulämmittelyissä Lyobek tanssahteli välillä kuumana, ja ohjasta vahingossakin nykäistessään mies sai sen vain entistä kuumemmaksi. Kun miekan sai luvan vetää huotrastaan, rauhoittui yllättäen orikin: syynä lienee se, ettei yhdellä kädellä saanut nyittyä toispuoleisesti vahingonkaan kautta. Mitä enemmän kumpikin ratsukon jäsenistä lämpeni, sitä jouhevampaa ja rennompaa alkoi menokin olemaan. Siinä vaiheessa kun saraseenit alkoivat saamaan kyytiä, oli Lyobek jo paljon kuuliaisempi. Sir Lyonell ohjasi sitä varmasti mutta kevyesti, eikä yksikään saraseeneista jäänyt välistä.
Lopputunnin "sotasimulaatiossa" Lyobek ja sir Lyonell pääsivät todella loistamaan. Vaikka ratsuna toimiva täykkäriori kävikin vahvasti kierroksilla päästyään vauhtiin, pysyi mies tyynen rauhallisena selässä ja mätki alusta loppuun saakka päitä poikki tasaisesti kuin giljotiini. Koko aikana ratsukko missasi yhteensä vain yhden saraseenin, ja sekin johtui vain siitä että Lyobek otti sivuloikan juuri ohittaessaan kohdetta.
Tätä ratsukkoa oli Iivarin ilo seurata, sillä heillä oli homma hanskassa eikä ratsastuksessa tai miekankäytössä tarvinnut keskittyä kuin lähinnä hienosäätöihin. Sir Lyonell:illa oli suuri etu olla sekä vasenkätinen että myös niin vahva, jotta jaksoi kannatella raskasta kahden käden miekkaa yhdessäkin kädessä. Opettaja pisti nämä seikat visusti mieleensä tulevia turnajaisia varten...


J. & Karhunkello

Heti areenalle saavuttuaan Iivarin oli päästävä utelemaan Karhunkellosta, jonka luokse mies marssi suorastaan pelottavan määrätietoisesti. J. sai selittää orista ja sen rodusta ummet ja lammet ennen kuin pääsi lähtemään liikkeelle, jättäen rotuhamsterin silmät kiilumaan.
Ratsukolla ei ollut kuulemma aiempaa miekkailukokemusta, joten sen aikaa kun tunnin muut osallistujat herättelivät hevosiaan, otti Iivari uuden oppilaan syrjemmälle. Tyypilliseen tapaansa hän antoi lyhyen ja ytimekkään perehdytyksen perusotteisiin, liikekaariin ja rapiirimiekan ominaisuuksiin: se oli kevyt ja siro, joten ratsun selästä se oli kätevä ja näppärä käyttää eikä vaatinut niin paljon voimaa kuin esimerkiksi raskaampi upseerinmiekka, keskiaikaisesta kahden käden miekasta puhumattakaan.
Keveydestä oli varmasti suuri hyöty tänään, sillä Karhunkello, tai "Poika" kuten tuota kutsuttiin, oli varsin meneväistä sorttia. J. sai varsinkin ympyrällä korjata niin ravissa kuin laukassakin lähestymisiään, sillä orhi tahtoi paahtaa sellaista kyytiä että joko J. ei ehtinyt iskemään tai sitten he ohittivat saraseeneja liian kaukaa. Hän sai todentotta pinnistellä jokaisella kroppansa lihaksella pitääkseen Pojan halutussa temmossa: aina kun keskittyminen herpaantui vähäksikin aikaa johonkin muuhun, kiihtyi Pojan vauhti taas niin paljon ettei mitään rajaa. Onneksi ori oli ratsastajalleen hyvin tuttu, eikä rallikone aiheuttanut ainuttakaan tilannetta kylmähermoisen parinsa kanssa.
Yllättävää kyllä, loppuun otettu "tulikoe" sekasortoisella, saraseenien armeijan peittämällä kentällä sujui hyvin. Poika oli kuin tuli hännän alla, mutta J. sai ohjattua ratsuaan todella hyvin saraseenilta toiselle siihen nähden että hänellä oli ensimmäistä kertaa kädessään rapiirimiekka ja allaan yli-innokas sotahevonen. Tunnin päätyttyä oli vaikea sanoa oliko hevonen vaiko ratsastaja hikisempi, mutta ainakin ratsulla oli ollut hauskaa — toivottavasti ratsastajalla myös, niukkasanaisesta ja tiukkapipoisesta opettajasta huolimatta.

Oye, oye!

♦ Sivustolla tapahtuu pieniä muutoksia, pahoittelemme mahdollista häiriötä!
Hoitohevosia & työpaikkoja

Päivityslaatikko

14.01.2019
Vitiosus lähti Suomeen Kupperiskujan Tallille. Gaalan tuotoksia on ollut jo viikon päivät näkyvillä, päivitysboksi vain unohtui päivittää. :D

09.12.2018
Zada saatiin myydyksi, ori lähtee vielä tämän vuorokauden puolella kohti Suomea.

16.11.2018
Gaalaillan kutsusivu on nyt julkistettu ja kutsukirjeet lähtevät vielä tämän viikon puolella matkaan.

05.11.2018
Zada laitettiin myyntiin, nyt loppui huumori pälliorin kanssa. VHRY-tuloksia.

13.09.2018
Gaia lopetettiin iän tuomien selkävaivojen vuoksi. Kaksi uutta hoitajaa, Zoja ja Iitu, aloittivat Isacin sekä Agnesin henkilökohtaisina palvelijoina. :) Tervetuloa!

11.08.2018
Työ- ja hoitajahaku on avoinna, käy kärppänä tilaisuuden kimppuun ;) Foorumi on jälleen käytössä.

06.08.2018
Duke arvosteltiin VHRY:n toimesta Journeyman Steediksi.

27.07.2018
Talliin siirtyy ensi viikon aikana kaksi uutta nuorta PRE-oria, Nefasto ja Hesato. Pojat tulevat vieroitusikäisinä Dawnvalen farmilta Briteistä.

17.07.2018
Elokuun lopulla on klassisen ratsastuksen perehdytystunti, paikkoja on neljä vapaana joten varaa pian omasi!

02.07.2018
Ulkoasu muuttui hieman, PKK-näyttelyistä on muutamia luokkia lukuunottamatta tulokset tulleet. Loppukesän kisat ovat suunnitteilla.

20.05.2018
Zada kantakirjattiin II-palkinnolla ja ansaitsi Finest-tittelin. Alkukuun turnajaisten tulokset tulevat pian, pahoittelemme viivästystä!

12.03.2018
Lysa nukkui pois luonnollisesti, omasta tarhastaan laumansa keskellä.

27.02.2018
Gaia palkittiin Yleislaatuarvostelun 2-palkinnolla.

15.01.2018
Uusi vuosi ja uudet kuviot: Mary, Shab ja Atum muuttivat uusiin koteihin, samoin morganit Prinsessa ja Kultu. Helmikuun skill at arms-tunnille on ilmoittautuminen auki!

05.12.2017
Linnan pihapiiriä vahtii nyt upea, nelisarvinen hebridean-pässi nimeltään Abraxas.

27.11.2017
Talliin muutti upea, kullanhohtoinen pearl-värityksinen lusitanotamma Esmeralda. Esmeraldasta koulutetaan jatkaja Gaialle, joka pääsee pian kunniakkaasti eläkkeelle.

25.11.2017
Carla kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla, voiko kasvattaja olla enää ylpeämpi?! Ensimmäinen ratsastusklinikkapäivä on menestyksekkäästi ohitse, ensi keväälle onkin sitten uutta jo luvassa.

13.10.2017
Tallin henkilökunta sai uudet esittelykuvat ja fiksailtuja tekstejä. Toimintasivuakin on siistitty helppolukuisemmaksi. Marraskuisen, kokopäiväisen ratsastusklinikan kutsu on myös nyt julki!

01.10.2017
Matriarkan titteli siirtyi Gaialta tallin uudelle tulokkaalle: issikka Lysa on hiljentymisen arvoisen 40 vuoden ikäinen! Tosin mummelin käyttötarkoitus on hieman kysymysmerkki, ehkäpä se vain on varsojen kaitsijana ja seurahevosena.

16.09.2017
Gaia korkkasi tallin hevosista ensimmäisenä laatispalkinnot: matriarkka on KRJ-III.

28.08.2017
Talliin saapui kuvankaunis KTK-I ori Harr Shabt. Hankala se on kuin mikä, mutta niin upea että luonne nyt vain on pieni miinus.
Orikatalogi sai toisenkin uuden jäsenen, sillä Uno on nyt sen ikäinen että se pääsee pois "lastentarhasta".

20.08.2017
Pitkästä aikaa meille syntyi tammavarsa, kun Zira pyöräytti ensimmäisen puoliverikasvattimme maailmaan. Alkuun vitsinä väännetty Camelopardalis jääkin lapsukaisen viralliseksi nimeksi, Pardaksi häntä kutsutaan. Camelopardalis tarkoittaa kirahvia, joten emälinjan teema pysyy vahvana.

03.08.2017
Croc palkittiin Finest-arvonimellä, Zira taasen PP-MVA.

02.08.2017
Mary varsoi viime kuussa hienon orivarsan, joka nyttemmin sai nimekseen Atum el Zen. Korskea pieni komistus löytyy nyt varsojen listalta.

02.07.2017
Gaialle myönnettiin PP-MVA! Hevosten, lähinnä juurikin Gaian ja Duken, kanssa on pyöritty nyt paljon valmennuksissa ja erilaisilla klinikoilla — varsinkin Amelie on innostunut opettelemaan skill at arms-tehtäviä Gaian satulasta käsin. Hänetkin tulette siis pian näkemään tallin kisaavassa kaartissa.

18.06.2017
Power Jump-kisojen, niin varsinaisten ERJ-luokkien kuin tuotosluokkienkin, osallistuminen on nyt avoinna!
Talliin muutti Espanjasta, al Najyan tilalta, täysin puhdas egyptinarabitamma Najmara eli "Mary". Kaunotar saa sopeutua muuttoon rauhassa ennen kuin alamme pyörittämään sitä näyttelykehissä.

29.05.2017
Uusi ulkoasu, jonka myötä sivut muuttuivat php-pohjaiseksi. Päivitäthän siis linkkisi! :)

Itse tallista

Asukkaat

Toiminta

Muuta


Uutta Instagramissa

Yhteistyössä kanssamme


Ťnest䡭eit䢯></a>
<a href=
Tämä on virtuaalitalli / Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game stable / This is a sim-game horse.
Ulkoasu © M Layouts, muokkaus © Pölhö. Sivut © 2010-2019 / Kuvien ja tekstien luvatta kopioiminen on kielletty.