Rosegarden's Necromancer

Sama omistaja (VRL-01436), uusi osoite: http://www.haukkaleva.net/lumos/h/cera.php

Talli on täynnä toinen toistaan upeampia ratsuhevosia, mutta yhdestäkään ei ollut apua Vitaliyalle metsästyskaveria etsiessä. Kuka oli liian hidas, kuka turhan herkkä, ja sitten kun ominaisuudet osuivat kohdalleen niin hyppykyky ei riittänyt. Eihän siinä ollut siis muuta vaihtoehtoa kuin vetää ostohousut (anteeksi, hame) jalkaan ja lähteä kalastelemaan hevosta jonka kanssa ehtisi hyvässä lykyssä jo tulevan syksyn jahteihin.

Tarjolle tuli kirjava joukko erilaisia hevosia, joista kimo puoliveritamma erottui selkeästi edukseen. Se oli sopivissa määrin sporttinen, ei kuitenkaan mikään piloille jalostettu silakka, hyvähermoinen ja sitkeä. Aavistuksen hankalaa luonnetta ei kasvattaja edes yrittänyt kaunistella, eikä sille ollut kyllä tarvettakaan: nähdessään videolta lumenvalkean tamman hyppäävän pehmeästi kuin pantteri konsanaan ei Vitaliya enää miettinytkään muita vaihtoehtoja. Vaivautumatta edes koeratsastukseen hän varasi jo kuljetusta Latviaan: olkoot tamma millainen lohikäärme tahansa, oli se saatava.

Huntress on the roll

Jokaisella kolikolla on kääntöpuolensa, ja siitä tämä tamma on oiva esimerkki. Piiruakaan se ei anna periksi ja omat mielipiteet ovat vahvat, mutta toisaalta teräsleidi pitää puolensa haastavissa tilanteissa eikä sisupussina luovuta vaikka oltaisiin ryntäitä myöten mättäässä.

Emänsä tapaan tämä Ceraksi tituleerattu puoliverinen on äpäkkä kertomaan mielipiteensä. Kutitteleva harjaus, vyön turha tiukkaus tai turha sähläys saavat hampaat loksumaan ja kaviot paukuttamaan niin lattiaa kuin seiniäkin. Palaute on parasta antaa passiivisessa muodossa ignooraten tamman kiukuttelu kokonaan. Mikäli sille erehtyy ärähtelemään, voi olla varma saavansa samalla mitalla, enemmänkin, vihaa paluupostina. Hell has no fury of a grey mare.

Hoitotoimenpiteissä Cera ei siis ole ehkä mikään kultaisin, mutta ratsuna tuon ominaisuudet kääntyvät hyödyksi. Metsässä Cera menee eikä meinaa, ja se painaa muun metsästysporukan perässä sitkeästi kuin henki olisi siitä kiinni — oli ratsastaja yhä kyydissä, tai sitten ei. Pidättelyä ja turhaa ohjailua on hyvä välttää, sillä siitä omanarvontunteva hevosleidi ottaa vain nokkiinsa, kertoen halukkuutensa noudattaa ohjeita pomppimalla ja jopa pukittamalla. Cera tietää omasta mielestään aina oikeat ratkaisut aina reittivalinnoista askellajeihin ja siitä ponnistuspaikkoihin, eikä hänen maailmaansa sovi että ratsastaja käy turhia neuvomaan!

Vauhtia, voimaa ja intoa ei tästä siis puutu. Ennen jahdin alkua Cera saattaa hieman paikallaan sättäillä ja näytellä hapanta naamaa muille osallistujille, mutta heti kun ensimmäinen ulvaisu kuuluu, kääntyy korvat tanaan ja kaasu on sekunnissa pohjassa. Varsinkin alkuhuumassa on vain pideltävä kiinni vahvan tamman painaessa kaikella innolla eteen, mikä aikaansaa omat haasteensa mikäli jahdinjohdolla sattuu olemaan hitaampi hevonen... Koitapa hillitä Ceraa pysymään takana siinä mielentilassa!

Mitään esteitä ei tämä kovakallo osaa varoa eikä säikkyä, minkä vuoksi Vitaliya tammasta niin pitääkin. Cera yrittää aina yli, ja vaikka hyppy lähtisi kuinka huonolta paikalta tahansa, on kaari pehmeä kuin kissalla ratsastaisi. Askeleet ylipäätänsä ovat Ceralla todella pehmeät ja mukavat, joista eritoten keinuttavaa laukkaa on kehuttava. Naistensatulassa istuessa sitä osaa arvostaa aivan uudella tavalla...

Tasaisella nypertelyyn Ceralla ei riitä mielenkiinto pätkääkään. Maastatyöstäen sen voi hyvillä hermoilla ja rautaisella otteella saada hieman taivuttelemaan, mutta selästä käsin kimo on areenalla kuin täi tervassa. Aluksi Vitaliya koitti elävöittää tammaa pystyttämällä sille esteen hypättäväksi koulutreenin lomassa, mutta silloin se puolestaan kuumui eikä osannut ajatella enää mitään muuta kuin milloin pääsisi hyppäämään. Varmin keino jumpata Ceraa onkin ujuttaa se maastoilun lomaan.

Sukutaulu selvityksineen

i. Cordez F
Fn, KTK-III trn fwb, 166 cm
ii. Epilepsy 54
rn holst, 165 cm
iii. Fearghas Faust GER
VIR MVA Ch, ERJ-II, m holst, 167 cm
iie. Karte Gewissen
holst
ie. Caladriel F
ERJ-II, YLA2, trt fwb, 165 cm
iei. Phantom Eye
km fwb, 168 cm
iee. Killdream QK
ERJ-I, YLA2, SPL-II, km fwb, 163 cm
e. Rosegarden's Enchanter
Fn FF ,KTK-III
mkm sab kwpn, 171 cm
ei. RA Rose of Jerome
KWPN-I VPVL-I YLA1 ERJ-I KTK-II, mkm kwpn, 170 cm
eii. Hanoi Rose
km kwpn, 170 cm
eie. Idaho km kwpn, 168 cm
ee. Chelmsford Tilby
Fn, KTK-II, rn sab trak, 166 cm
eei. Thoreau
KTK-II, mkrj trak, 176 cm
eee. Tahara
rn trak, 167 cm

Jälkeläiset

Cera ottaa vastaan suvultaan vähintään 4-polvisia, puoliverijalostukseen soveltuvia oreja.

Periyttää rohkeaa ja nopeaa hyppyä sekä 50% todennäköisyydellä kimoa väriä.

Syntyi Skp. Nimi Isä Omistaja Meriitit
16.03.21 Incantation of Dzelzain Lukacs KTN Farhill Riding Center -

Näyttelytulokset

Ajankohtaiset näyttelytiedot näet PKK-profiilista.

15.10.21, Metsätalli, Muu kuva: syksyinen kuva, tuom. Jesse: KP, EM [1]
07.06.21, Ansamaa, Muu kuva: ratsastus, tuom. Marjahilla: KP

[1] (EM: Liikkeen tuntu) "Varsinaista vauhdin huumaa, joka saatu luotua myös taustaan. Kuvassa hienot, tasapainokkaat kontrastit taustan, ratsastajan tummanpuhuvan vaatetuksen sekä valkeiden eläinten välillä. Ainoastaan sitä miettii miten kuraisina tämä kolmikko on laukkamaastoltaan sitten palannutkaan.."

Pikakuulumisia

Varsinaiset tarinalliset tekstit voit lukea päiväkirjasta

26.01.2021

Ceraa ei ollut tarkoitus astuttaa vielä, mutta vastustus kävi vaikeaksi kun Ionicista tarjottiin viime vuoden puolella komeaa, nostalgiasukuista shagya-oria. Puoliveristen jalostus ei ole mitään ykköshommaa Zenissä, mutta kerta kiellon päälle ja sitä rataa...

Kantoaikaa on KATT2-järjestelmällä vähän yli puolet jäljellä, mutta varsan syntymä syyhyttää tallilaisia jo nyt kovasti. Sehän tulee olemaan sgsh-rekisterissä kuten aiemmatkin puoliverikasvatit, mutta tämmöistä yhdistelmää ei ole aiemmin nähty. Tulisikohan sieltä arabin terävyyttä ja energiaa yhdistettynä puoliverisen tasaisiin liikkeisiin ja hyppyyn? Jos näin hyvin käy, niin Ceran seuraajaksi taitaa päätyä oma varsa...
Kunhan nyt ensin syntyisi. Äh!

"Cera"


 • suomalainen puoliverinen, tamma
 • 169 cm korkea, väriltään ruunikonkimo (Ee/Aa/Gg)
 • Syntynyt 12.08.19, nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias
 • Kasv. Rósgarður,
 • Zenin omistuksessa (VRL-01436)
 • PKK3851
 • hobby, baixa escola ()
 • Groomi etsinnässä
  Vitalilyan ratsu ketunmetsästykseen
  Amelie käyttää maastoestekisoissa


  Kuvagalleria

  #rosegardensnecromancer


  Todistetusti Vasilikin on joskus saatu houkuteltua ulos.

  Lady huntresses.

  MEJ

  Sijoituksia 1 kpl, joista voittoja 0 kpl
  CUP: 0 p. ( 0 sijaa)

  02.07.21, KK Lupin, 90 cm, 4/21

  VHRY

  Sijoituksia 4 kpl, joista voittoja 2 kpl
  CUP: 2 p. (1 sijaa)

  Arvosijoitukset
  15.10.21 Atwaterin jousiammuntaturnajaiset, kaksintaistelurata, jatkoon
  15.10.21, Atwaterin ratsujousiturnajaiset, korealainen rata, 3/64

  31.12.21, Zen, joustaus, 5/16 (CUP)
  27.12.21, Zen, joustaus, 1/18

  Palkintoja

  Sivusto toimii parhaiten tietokoneella tai tabletilla selaten.

  Eksyksissä? Ehkä sivukartasta on apua.

  Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable.
  Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse.