Pikku-Piu.

Hoito-ohjeet

  • Päitsiä ei saa jättää valvomatta päähän, ei edes karsinassa.
  • Klipataan vasta kun aloittaa kilpailemisen.

Varusteita

Ei vielä varustekollaaseja

Laatisvalmius

30%

Laatisvalmius koostuu seuraavasti:
Historiateksti 15/15%
Luonnekuvaus 7,5/15%
Sukutaulu ja -selvitys 7,5/15%
Väh. 40 kpl sijoituksia painotuslajissa 0/15%
Väh. 7 kpl merkintöjä (pv, valm. ja tarinat) 0/15%
Väh. 1 kpl PKK-arvonimiä/kantakirjaus 0/10%
Jälkeläisillä väh. 20 sijoitusta painotuslajissa0/15%

ERJ

sijoja 0 kpl, joista voittoja 0 kpl.

Pius Lumos

Sim-game sport-horse "Piu"
Ori, säkäkorkeus kasvaa vielä
Rautias*
Syntynyt 12.05.2021, nyt iältään M Layouts / raitatossu.net/mayflower-v

Kasvattanut Stall Lumos,
Omistaa Icarus Kristiansen / Stall Lumos (VRL-01436)
Ei rekisteröity

Painotuslajina rataesteet
Koulutetaan

* Isältä peritty kummallinen "neliömarkanpilkullisuus" saatta olla kirjavuutta. On myös mahdollisesti w-tyypin kirjava, vaikkei selkeästi siltä näytäkään.

Kun Ginan vahatipat ilmestyivät, ei jännityksellä ollut rajoja. Tuleekohan sieltä ori vai tamma? Onkohan silläkin valkea naama, entä isän puoleinen hassu jokin-kirjavuus? Oli ulkoinen lopputulema mitä tahansa, niin yksi asia oli kuitenkin varmaa: varsa jäisi Lumokseen. Se oli isänsä, Cinon (joka sattui olemaan myös Icaruksen suosikkikilpuri), esikoinen, ja emä Gina oli taasen ansainnut THE siitostamman kruununsa sekä kisatuomareilta että näyttelyidenkin vastaavilta. Tähtimerkit ennustivat siis tavalla tai toisella menestyvää ja hienoa kasvattia.

Aurinkoisena keskiviikkoaamuna 12.05.2021 pikkuinen Piu-poika näki ensimmäisen kerran päivänvalon.

Vauhtia, vauhtia!

Heti ensialkuun on todettava että tämä varsa on pelkkää jalkaa. Se on pääjalkainen: kymmenen metriä pitkien koipien jälkeen tulee suoraan kaunis pieni pää. Toisekseen, vauhti on selkeästi tavoitteena pienestä pitäen: Piu on kaikki tai ei mitään-tyyppinen ori, joka painaa täyttä höyryä, teki mitä teki.
Nuo kaksi ominaisuutta kun yhdistää, tulee luotijunan lailla kiitävä varsa, joka jättää jälkeensä niin emän kuin karkurin perässä kirmaavat ihmisetkin...

Piu on kiltti, mutta leikit voivat käydä nopeasti raisuiksi. Se ei malttaisi lopettaa vaikka miten pyydetään, ja välillä pelkkä jalkojennostelutreenikin menee niin lekkeriksi että on parempi nostaa kädet ilmaan ja jatkaa kun kierrokset joskus laskevat. Piu on kuin ilmetty isänsä, ripauksella emältä tullutta omapäisyyttä. Onko se hyvä vai huono asia, se riippuu varmasti keneltä kysytään... Ratsastaja saanee myöhemmin nauttia rohkeasta ja menevästä ratsusta, siinä missä hoitaja saa tuskastella harjoja heittelevän pellehermannin kanssa.

Sukutaulu

i. Acinonyx
PP-MVA Fn, KTK-II, YLA1
mkrj sgsh, 160 cm
ii. Exitus Spiritus
PP-MVA Fn, KTK-III, YLA2, PJ'16 voittaja
iii. Finish Heros
mkrj sgsh, 169 cm
iie. Gottlieb
trn trak, 167 cm
ie. Zirafe
PP-MVA
rttkrj sgsh, 157 cm
iei. Wladok
rt sgsh, 165 cm
iee. Findólina
prttkrj sgsh, 155 cm
e. Priton Religija
VIP MVA Fn, KTK-I, YLA1
tprt budj, 164 cm
ei. Grigori
tprt budj, 164 cm
eii. Grigory
budj
eie. Volosokar Luiza
budj
ee. Roža
KERJ-II, First Champion
prn budj, 159 cm
eei. Rondonald
rt budj, 164 cm
eee. Fialka
trt budj, 161 cm

Jälkeläiset

Piu ei ole vielä jalostuskäytössä

PKK-näyttelytulokset

28.11.21, Hiekka-Aho, muut lämminverivarsat, tuom. Anne: EO-sert (varsa)
20.11.21, Atlas, kaikki varsat, tuom. Marjahilla: LKV EO-sert BIS2
24.08.21, Villa Castor, orivarsat, tuom. Lissu: EO-sert

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

30.04.2022 | Miksi ravata kun voi myös laukata

Piun ulkonäkö paljasti heti kuka sen isä oli, luonne emän. Nuori ori oli sisukas, uuttera ja määrätietoinen, välillä vähän liiallisissakin määrin. Ensin se saattoi ravailla liinan päässä nätisti kuin vanha konkari, ja seuraavassa hetkessä painaa jo laukalle todettuaan että jo riittää tämä nysvääminen, nyt vauhtia kehään! Satulassa olevalla Thyralla ei ollut mitään mahdollisuutta väittää vastaan: vaikka hän kuinka pidätteli ja otti ohjasotteen, toisen, kolmannen, sadannen, laukka ei ottanut hiipuakseen. Ei se kyllä kiihtynytkään: Piu ei harrastanut kiikuttamista. Se vain tahtoi laukata, ja kun tämä ori tahtoi tehdä jotain, niin sitä sai päätään raapia että mites kiellät.

Ympyrän keskellä Icarus pohti samaa. Hän nyki liinasta, huuteli käskyjä, hyssytteli, koitti mennä jopa eteen. Piu se vain jatkoi korvat hörössä laukkailua Thyra selässään. Jos jotain positiivista piti siitäkin hetkestä löytää, niin ainakaan Piuta ei haitannut ratsastaja — tämä oli sen vasta kuudes kerta "oikeissa töissä", mutta ilmekään ei värähtänyt vaikka onneton ratsastaja joutui välillä hakemaan tasapainoa nuoren raa'assa laukassa. Askellaji ei ollut mikään kaunein: laukka oli matalahkoa ja kulmikasta, mikä ei nyt oikeastaan ollut ihmekään kun suvun hevosia katsoi. Mutta jos se saatiin Cinolla ja Ginallakin sitkeällä treenillä jalostettua vahvemmaksi, niin miksipä ei parin pojaltakin. Näkymän perusteella laukkaaminen ei Piuta ainakaan haitannut...

Kierroksia kertyi aivan tolkuton määrä ennen kuin Piu päätti siirtyä takaisin raviin — ja nimenomaan Piu päätti sen itse. Icarus kohautti harteitaan. Onpahan ainakin varma ja suorasukainen ratakiituri luvassa.

17.06.2021 | Pojasta polvi paranee, eikö?

Piu on jännittävä yhdistelmä vanhempiaan. Kummaltakin se on saanut kuikeloa rakennetta ja jalkoihin mittaa, eloisan katseen ja nopeat liikkeet. Ulkonäöstä paistaa isälinjan tunnusomaisia piirteitä: isoisältä periytyneet ohuenohuet silmänympärykset, joihin ei paljon öljyä tarvita näyttelyihin tummaamiseksi. Kummallinen neliskanttinen kuvio, lähtöisin Zirafesta, on sekin periytynyt. Joillakin varsoilla se on pysynyt, joillakin kadonnut ensimmäisessä karvanvaihdossa — hauska nähdä miten Piun kanssa käy!
Emän puolelta on taaskin tullut hohtava punainen karva. Varsakarva on vielä vähän lame, mutta kokemuksesta voi sanoa että aikuisena tästä tulee aivan tulenleiskuva. Kullankeltaisets jalat ja jouhenkärjet vain korostuvat. Aavistus samaa tummaa punaista näkyy kuin Ginassa ja sen isässä, Grigorissa.

Tämä on kyllä tätä kasvatuksen parhautta, kun saa katsella kuinka suvun ominaisuudet pulpahtavat esiin yksi kerrallaan.