Maneesin kulmalla supisee

Krasts Stallis (lyhyesti KS) on sivunsa 27.04.2021 avannut virtuaalinen ratsastuskoulu. Tallina se on varsin epävirallinen: VRL:n alaisuutta ei ole, eikä varsinaisia tapahtumiakaan järjestetä. Krasts Stallis:ia sivutaan silloin tällöin Zenin tarinoissa, mikä oli alkusysäys myös sivuston luomiselle: zeniläisten tarinoitsijoiden on huomattavasti helpompi kirjoittaa, kun tietävät mistä ja miten.

Perinteisempää ratsastuskoulua saat etsiä. Krasts Stallisin punatiilirakennukset, putkiaidat ja tiluksia halkovat voimalinjat ovat ikoninen näky perheille, joiden vanhemmat kävivät ensin itse nuorena tallilla, tuoden nyt vuorostaan oman jälkikasvunsa ponikouluun harrastamaan. Parhaimmat vuotensa paikka on nähnyt, ja elementeistä näkee ajan hampaan jäljen. Toiminta on urautunutta, hoitajilla hierarkia ja hevosvaihtuvuus kuin sukilla pyykkipäivänä.

Dzelzainin tilukset vievät ehkä vuosisatojen taakse, mutta tälläkin tontilla pääsee ainakin ysärille saakka...

Opetusponit ja -hevoset

Ratsujen vaativuus on esitetty kahdella värillä. Ensimmäinen kuvaa hoidettavuutta, toinen ratsastettavuutta normaalilla koulutunnilla (tarkemmat tiedot löytyvät hevosen sivuilta). Pitämällä hiirtä pallukan päällä näet selitteen.

= aloittelijoillekin sopiva
= vaatii jo hieman kokemusta
= vain kokeneiden käsiteltävissä


r. Maze

Risteytysponi

Tykkääköhän tästä ponista kukaan?

t. Minnie

welsh D

Kaikkien rakastama superponi.

r. Figaro

Saksalainen ratsuponi

Itsetuntoinen mutta hyvätapainen koulumaisteri.

r. Wiz

Hannoverinhevonen

Mitäänsanomaton uranjumputtaja.

t. Lotte

Hollanninpuoliverinen

Nuori ja etevä koulutamma.

t. Rosa

Suomalainen puoliverinen

Rauhallinen luottohevonen kaikentasoisille.

r. Octane

Oldenburg

Rämäpäinen kuumakalle, jota joko vihaa tai rakastaa.

r. Dante

Oldenburg

Kiltti ja automaattinen vanha estemestari.

r. Chip

Risteytys

Iso, kiltti ja ahne. Iso. ISO.

Muut ponit ja hevoset


t. Connie

welsh D
Maailman kiltein varsa.

Mainittavia henkilöitä

Ausma Gailis

Tallin 46-vuotias omistaja. Ausma on aina tympeän ja väsyneen näköinen nainen, eikä ulkonäkö valehtele. Hänellä ei huumorin kukka kuki ja varsinkin pienet tallilaiset väistelevät näitä saappaita lahjakkaasti. Ausma pitää osan ratsastustunneista itse, jolloin luvassa on takuuvarmaa kasarikuria ja osastossa jumputtamista.

Ausman ruskeat hiukset ovat aina löysällä nutturalla ja vaatetus simppeliä. Hän ei koreile ulkonäöllään, ja meikkiä ei näillä kasvoilla näy kuin kerran vuosisadassa.

Dagnija "Daga" Liepa

"Daga" pitää suurimman osan ratsastustunneista. Hän on Ausman vanha ystävä ja tallin pitkäaikaisin opettaja. Mikään ilopilleri ei Dagakaan ole, mutta tunneilla voi kuulla jopa muutaman kehunkin jos hyvin ratsastaa. Daga myös valmentaa tallin kilpailijoita, ja hänen tunneilleen on tunkua - voihan sitä kautta ponnistautua mukaan kisatiimiin.

Lyhyenläntänä Daga pystyy läpiratsastamaan myös poneja, ja varsinkin Minnie on hänen mieleensä.

Juris Gailis

Juris ja Ausma ovat olleet jo yli 20 vuotta naimisissa. Hiljainen ja tyly, kaljamahaansa kasvatteleva mies on oppinut väistelemään vaimoaan, ja välillä tuntuu että nuo ovat vain lastensa vuoksi yhdessä. Juris ei edes pidä hevosista... Hän hoitaa siis enemmän kuin mieluusti tilan rakentelu- ja konepuolen, koskien "kaakkeihin" vain jos on aivan pakko.

Silvija Gailis

16-vuotias Silvija asuu vanhempiensa luona. Hän tahtoisi opiskella ratsastuksenopettajaksi, ja on hyvin innokas ratsastaja. Välillä turhankin itseriittoinen Silvija liehuu kisoissa viikonlopusta toiseen, ja vaikka välillä taidot eivät aina haaveilemalleen tasolle riitäkään, niin Daga kiltisti ottaa tytön valmennusryhmiinsä mukaan ihan vain pitääkseen välit Ausmaan hyvänä.

Silvija on ainokaisena lellitty, mutta yllättävän hauska ja mukava. Kritiikkiä Silvija ei kylläkään siedä, ja ympärilleen hän kerää mielistelypiirin. Jos joku kehtaa arvostella THE GAILISIN ratsastustaitoja, huomaa pian jäävänsä tallissa yksin...