Kalns Vasiliy

Vasilin turkki on pitkä ja silkkinen sekä vaarallisen värinen varsinkin syksyn mutakeleillä, mutta tämän koiran kanssa vaaleutta ei kyllä edes huomaa: jos Vasili saisi valita, se makaisi mieluiten 24/7 sisällä ja olisi luonnon kanssa kosketuksissa vain ikkunan välityksellä. Hyvällä säällä sen voi saada houkuteltua pihalle ihan vain pyytämällä, mutta mikäli keli on hiukankaan tuulinen tai märkä, ei mikään määrä positiivisuutta ja maanittelua saa herraa pistämään arvokasta tassuaan kynnyksen yli. Tässä tämä meidän sudenajaja...

Varmasti jo edellisen perusteella tuli selväksi, että Vasili on arvokas ja tyylikäs koira, sellainen jota tekisi mieli teititellä — mitä uros varmasti vaatisikin jos osaisi. Vasili on siisti, hiljainen ja aristokraattinen patsastelija, jonka tapaa useimmiten sisätiloista makaamassa omalla samettisella pedillään. Se tarkkailee ihmisiä sivusta valppaana, ottaen harvoin kontaktia vieraisiin. Tutuilta hänen korkeutensa voi tarpeen tullen hakea hieman kyhnytystä ja huomiota, mutta vain rajatuissa määrin. Vasili ei lääpittävä ja lässyteltävä malli.

Hevosista Vasili ei välitä. Se kulkee rinnalla (hyvällä säällä) nätisti, vaikkakin ajoviettinsä vuoksi voi lähteä pienten eläinten perään. Mikäli koiran tahtoo pitää rinnallaan vapaana, on sen huomio pidettävä jatkuvasti ihmisissä — pienikin tauko yhdistettynä jänikseen on yhtä kuin kadonnut borzoi.

Abraxas-pässiä Vasili koitti heti ensimmäisellä viikollaan jahdistaa, mutta oppi yhdestä kerrasta millaisella voimalla kippurasarvet puskevat. Nykyisin Vasili kiertää mokoman herrasmieshuveja ymmärtämättömän barbaarin kaukaa.

Sukutaulu

isä Kalns Stepan
punainen kirjava, 83 cm
ii. Kalns Yefim
punainen kirjava, 82 cm
iii. Oblako
iie. Kalns Shine
ie. Kalns Skuchat
musta kirjava, 77 cm
iei. Gert's Khozyain
iee. Gert's Virusa
emä Kalns Maria-Antoinette
kultainen kirjava, 79 cm
ei. Kalns Tzar
kermanvärinen, 82 cm
eii. Earthbound's Zavoyevatel
eie. Skripka-Sheya
ee. Kalns Diva
kultainen kirjava, 76 cm
eei. FeRa Dzinn
eee. Kalns Garām

Jälkeläiset

Vasili ottaa vastaan evm-sukuisia venäjänvinttikoiranarttuja. Ota yhteyttä sähköpostitse.

Syntyi Pentue Emo Teettäjä Muuta

Kuulumisia

29.05.2020 | Pitkänokkapokka

» lue koko teksti

Iivari tuijotti koiraa. Koira tuijotti takaisin. Kummankin kasvoilla oli sama, alentava, pistävä katse: käynnissä oli selkeästi sanaton taisto siitä kumpi murtuu ensin. Kumman silmät väistivät ensimmäisenä, kuka olisi tahdoltaan heikoin?

Iivarin matka kirjastoon oli katkennut herrainkabinetin kohdalla, kun hänen silmiinsä särähti anteeksiantamaton näky: kalliilla kullatulla parisohvalla makoili koira. Tuo saastainen otus levitteli syöpäläisiä ja pitkiä karvojaan huonekalun käsinkirjotulle pinnalle, ja sen pitkät kynnet ja kuolaava suu olivat valmiina tuhoamaan loputkin kallisarvoisesta esineestä. Mies ei saanut järkytykseltään sanaa suustaan röyhkeän elikon katsoessa häntä pitkää kuonoaan pitkin kuin olisi itse isäntä taloudessa. Ilme ei värähtänytkään, vaikka vastaanottavat silmät koittivat antaa samalla mitalla takaisin.

Lopulta Iivarin oli myönnyttävä häviöön silmäpainissa. Turhautuneena tuo murahti, marssi koiraa kohti ja läiskytti käsiä yhteen, täysin tuloksetta: tuntui että hän oli vain kirppu turkissa, ärsyttävä mutta harmiton. Ei reagoimisen arvoinen.
“Hus, painuhan siitä!” Ei reaktiota. Myöskään äänenkorotus ei auttanut, sillä eläin oli selkeästi löytänyt oman paikkansa. Kuin kuittaillakseen hätistelijälleen se vain haukotteli niin että kapea kita paistoi, asettelipa vielä itsensä vähän paremmin takamuksensa arvoiselle sohvalle. Se jos mikä sai Iivarin hermostumaan. Mies kiristi ilmettään lisää, jos vain mahdollista, ja tarttui vinttikoiran luisevaan takamukseen nykiäkseen otuksen lattialle. Vaikka kolhot, tuntemattomat sormet suorastaan kaivautuivat turkkiin ja sen alla piilottelevaan ohueen nahkaan, ei pitkäkuono tarjonnut hampaita: olisikin. Sen sijaan se jatkoi loikoiluaan välinpitämättömänä, kuin ignooraten korvassaan surisevan kärpäsen. Iivarin oli kerättävä kaikki vähäiset voimansa saadakseen riuhtaistua passiivista vastarintaa tekevä 40 kg edes puoliksi lattian puolelle. Vasta silloin ylimielinen koira suostui luomaan toisen katseen häirikköön, huokaisten ja loputkin ruumistaan lattialle tiputtaen. Iivarin korvia särki kuulla, kuinka kynnet rapisivat puuta vasten. Kuka korvaisi kaikki naarmuuntuneet pinnat?

28.05.2020 | Vasili saapuu

On ihme, ettei Dzelzainin linnasta ole löytynyt vielä yhtään ainutta koiraa, vaikka vahtipässikin löytyy. Nyt tilanne on kuitenkin korjattu tiluksien vaatimalla arvokkuudella, kun suhteellisen läheltä, Raunasta, oli uutta kotia vailla komea herra Vasili. Hän oli palautunut takaisin kasvattajalleen Brigita Kalninsille maatilalta, jonne Vasili oli pentuna hankittu. Kävi nimittäin niin, että kermapyllyinen herra oli heittäytynyt hankalaksi, eikä ollut varsinkaan mutaisina aikoina lähtenyt pihalle kuin kirjaimellisesti kannettuna. Maalaismiljöö ei ollut koiran mieleen, minkä se osoitti kyllä harvinaisen selkeästi.

Vitaliya tarttui tilaisuuteen heti, ja laittoi Claven hakemaan koiran nauttimaan Dzelzainin luksuksesta. Aivan ummikkona ei ladymme lähtenyt liikkeelle, vaan hänellä on lapsuudestaan paljon hyviä muistoja perheensä venakoista. Vaikka vuosikymmeniä onkin välissä vierähtänyt, näytti Vasili istuvan maisemaan kuin olisi ollut siellä aina — kunnes taivaalta ryhtyi ripsuttamaan vettä ja koira katosi sisälle vasta esitellylle pedilleen.
Sanotaan että koira ja omistaja muistuttavat toisiaan. Mikäli näin on, on Vasili luotu makoilemaan Dzelzainin kammareihin luomaan alentavia katseita palvelusväkeen. "Poika, täytäpä kulhoni!"

"Vasili"


 • borzoi-uros
 • valkovoittoinen punainen, 83 cm
 • Syntynyt 28.05.18, nyt 2 v (satunnainen ikääntyminen)
 • Kasv. Kalns Hounds
 • Om. Vitaliya Dzelzain (VRL-01436)
 • VTR-21395
 • Kuvagalleria

  #kalnsvasiliy


  Vasili todistetusti on käynyt josksu ulkona. Vau!

  Vasili 2 v.

  Herra Vasili arvoisellaan sohvalla.

  Sivusto toimii parhaiten tietokoneella tai tabletilla selaten.

  Eksyksissä? Ehkä sivukartasta on apua.

  Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable.
  Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse.