Dawnvale Nefasto

PKK-V Fn, KTK-II

Punarautias (ee/Aa) PRE-ori, säkäkorkeus 156 cm
Syntynyt 02.07.2018, kasvattanut Dawnvale. Nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias
Omistaa Zen (VRL-01436)
Haute ecole palfrey.
PKK2866
Vastuuhenkilönä Gretchen. Päiväkirja

Uusin rakennekuva, 6-v.

PKK-V myönnetty 21.11.2020
Fn myönnetty 21.11.2020
Kantakirjattu II-palkinnolla, arviointi näyttelytuloksissa

Kun talliin kaivattiin lisää espanjalaista vahvistusta, osui Iivarin silmät heti komeaan Hesatoon. Tarkoitus oli hankkia ori ja tamma, mutta sitten tapahtui Faust: tulipunainen orivarsa nakkeli tarhassa niskojaan ja pisti menemään parastaan. Ego ei näyttänyt mahtuvan niin pienen varsan kehoon, vaan tempperamenttisesti purskahteli ulos mahtipontisina liikkeinä ja äijämäisenä uhoamisena. Orista huokui se kuuluisa jokin.
Pariskunnan sijaan Englannista laivattiinkin Latvian kamaralle kaksi tulisieluista oria, molemmat samanlaisella show:lla höystettyinä, mutta vain toisen kohdalla se oli pelkkää esitystä. Toinen oli oikeaa tulta ja tappuraa.

Tulta ja tappuraa

Arvatkaa, kummalla esitys oli aitoa uhmaa? Siinä missä Hesato on hurjasta ulkonäöstään huolimatta oikea herrasmies, on Faust kaikkea muuta. Tai ei, kyllä hänkin osaa käyttäytyä, mutta vasta kun ihminen on luja ja määrätietoinen, johdonmukainen ja reilu. Faust ei siedä kyykyttämistä mutta herkempiä tai arempia käsittelijöitä se retuuttaa kuin märkää rättiä, keskittyisihän nuori rotvake mieluummin muille oreille uhoamiseen ja tammoille tanssimiseen kuin pienen kaksijalkaisen seuraamiseen.
Toisaalta Faustista löytyy sitä luontaista energiaa, jonka ansiosta ori tulee varmasti pääsemään vielä pitkälle.
Faust on nimittäin ratsuna hyvin eläväinen, ja kun sen keskittyminen saadaan esiintymisen ja rajojen koittelemisen sijaan tehtäviin, on orilla näköä. Sen liikkeet eivät ole aina aivan tyylipuhtaita, mutta voimaa tässä tulipallossa on kuin kokonaisessa kylässä, joten raskaimmatkin liikkeet sujuvat huomattavan vähällä vaivalla. Faust on itse asiassa tallin ensimmäinen (ja ehkä ainoa) ratsu, joka on oppinut hallitsemaan mezairin alle 8 vuotiaana. Käsittelijältään ori kuitenin vaatii lahjakkuutensa vastapainona luonteenlujuutta ja selkeää johtamista, sillä huomatessaan pienenkin arkomisen, ottaa herra kirjaimellisestikin ohjat omaan haltuunsa.

Hoitotoimenpiteissä Faust ei ole yhtään sen helpompi, oikeastaan jopa aavistuksen hankalampi kuin työskennellessä: kun orilla ei ole mitään muuta tekemistä kuin seisoa vain paikallaan, se ryhtyy nopeasti aikansa kuluksi häröilemään temuamalla ja muille hevosille öykkäröimällä. Kun hoitaja pyytää sitä rauhoittumaan — nätisti tai ei, sillä ei ole väliä — ryhtyy Faust purkamaan patoumiaan seuraavaksi häneen: ori mulkoilee, koittaa säikytellä, kokeilee saisiko tänään määrättyä mitä tehdään ja millä tahdilla. On aivan sama oletteko käyneet keskustelun tuhat kertaa aiemmin tai ette, Faust yrittää aina uudestaan.
Ei, tämä ei ole heikkohermoisten tai lyhytpinnaisten hevonen.


Kuvagalleria


Arkistojen uumenista löytyi komea 5-v kuva Faustista.

©Gretchen. Faust on keksinyt uuden hauskan tavan kiristää Gretchenin (ja muiden) hermoja: keuliminen.

©Marjahilla. "Kiillotappas poika kavioni!"

©Gretchen. Faust ja Gretchen.

Iivari, Faust, Vitaliya ja Luna.

Markkinapäivä Hankalassa ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan...

Faust ja Gretchen miettimässä miten päin ne jalat meneekään.

Oma hurmaava itsensä.

Faust 6 kk.

Sukutaulu

i. Dawnvale Novato
prt, 157 cm, PRE
ii. Zahonero
m, 159 cm, PRE
iii. Generoso
PRE
iie. Faluna
PRE
ie. Luminosa
rn, 153 cm, PRE
iei. Camarlengo
PRE
iee. Perla
PRE
e. Dawnvale Salinera
rn, 154 cm, PRE
ei. Amacioso
rn, 153 cm, PRE
eii. Arrajando
PRE
eie. Baronesa
PRE
ee. Selenita
rn, 154 cm, PRE
eei. Briolloso
PRE
eee. Obsidiana
PRE

Jälkeläiset

Syntyi Skp. Nimi Emä Omistaja Meriitit
10.11.20 t. Angren Socorro Loreto Sîr Angren


Näyttelytulokset

20.12.20, Hankalan Linna, oriit, tuom. Lissu: LKV KTK-sert (BIS1)
19.01.20, Zen, PRE- ja PSL-orit, tuom. Elisa: LKV BIS1 KTK-sert EM [1]

[1] "EM: väri"

Kantakirjauslausunto 31.01.2020

19 + 22 + 17 = 77,3%
- Terhakka ori, jolla erinomaiset leimat. Tiivis, tasapainoinen ja voimakas runko. Hyvin lihasta sekä rungossa, että kaulassa ja sopiva kuivuus. Jalka-asennot korrektit, takaa hajavarpainen. Persoonallinen ilme ja upeasti toteutettu karvan kiilto, joka tuo hevosen parhaat puolet hyvin esiin.

ROW ystävänpäivän värinäyttelyt 14.02.20: kehä 3. "Rusko" 3. sija
Tuomariston kommentti: "Komea punainen ori pilkettä silmäkulmassaan. Hieman huono käytös tänään kehässä laski sijoituspallia pikku inasen. Persoona!"

Kisatulokset

VHRY (sijoja 20 kpl, joista voittoja 4 kpl, CUP 5 kpl [32 p.])
31.12.20, Zen, solttujahti, 6/38 (CUP, 1 p.)
31.12.20, Zen, skill at arms hunting II, 1/38 (CUP, 10 p.)
31.12.20, Zen, skill at arms hunting I, 2/38 (CUP, 8p.)
17.11.20, Bizarre Holiness, joustaus, 2/6
30.11.20, Gestüt Kelsen, hunt track, 4/34 (CUP, 4 p.)
29.11.20, Zen, joustaus, 1/4
31.10.20, Dragon Age Estate, skill at arms hunting II, 2/38 (CUP)
23.08.20, Dragon Age Estate, joustaus, 1/4
05.09.20, Arathein Royal Stables, joustaus, 2/8
30.08.20, Zen, skill at arms hunting II, 7/36 (CUP, 1 p.)
26.06.20, Zen, skill at arms hunting II, 5/13
15.06.20, Zen, skill at arms hunting I, 2/12
17.05.20, Zen, joustaus, 4/18
18.04.20, Zen, joustaus, 3/7
14.03.20, Zen, skill at arms war, 1/4
16.02.20, Zen, joustaus, 2/10
16.02.20, Zen, skill at arms hunting I, 4/13
02.02.20, Zen, skill at arms hunting II, 2/19
26.01.20, Zen, skill at arms noviisi, 3/8
20.01.20, Dragon Age Estate, skill at arms hunting II, 2/12
KRJ (voittoja 0 kpl, joista sijoja 0 kpl)

Palkintoja


Kuulumisia

26.06.2020 | Tunti kokoamisasteista, rats. Gretchen

Kun mainittiin etteivät kaikki hevoset pysyneet lestissään, ei liene jäänyt epäselväksi kenestä puhuttiin... Kuumasta säästä huolimatta Faust oli yhtä tulta ja tappuraa, vaikkakin se oli myönnettävä että ehkäpä helle oli pahimman terän sähikäisen palloilusta vienyt.


Aluksi Gretchenin oli työstettävä Faustia todella intensiivisesti. Hän kulki orin edellä pienentäen ja suurentaen ympyröitä, tarttuen heti ensimmäiseenkin huonoon askeleeseen. Kun rautiaan piti jatkuvasti työn touhussa, se ei ehtinyt miettiä machoamista. Pienetkin katkokset kostautuivat heti pyörimisellä, orin kiihkeällä huutamisella ja kavioiden huitomisella. Kerran oli lähellä ettei Gretchen saanut osumaa otsaansa Faustin kavahtaessa naisen ollessa tuon edellä.
"Hmmn, ehkä on turvallisinta että nouset satulaan..."


Ainakaan Gretchenin ei tarvinnut enää miettiä, mistä suunnasta saisi hevosen syliinsä. Satulassa hän kieltämättä vaikutti jopa rennommalta, mikä peilaantui heti myös Faustissa. Se pörhisteli edelleen, mutta ei vaatinut enää kapsonohjaan tuntumaa pysyäkseen poissa muiden kimpusta. Edistystä, edistystä!
Kokoaminen itsessään ei tuottanut Faustille ongelmaa: enemmän sillä tuppasi olemaan samanlaista ylilyöntitaipuisuutta kuin Unolla, tosin hieman siedettävämmissä määrin. Ravin ja laukan kokoaminen ei ollut homma eikä mikään, Gretchen istui hyvin ja tasapainossa Faustin teatraalisista espanjalaismooveista huolimatta. Sen sijaan käynnin kokoaminen tuotti päänvaivaa orin mieluummin tarjotessa koulupysähdystä.
"Kokeile jättää kaikki muut avut pois, siirrä vain painopistettä taakse."
Kanki- ja raippa-apujen poisjättäminen loivensi liikkeitä vaaditusti, ja muutamia todella kauniita pätkiä tuli nähtyä. Missään vaiheessa ei tullut kokonaista kierrosta ilman pientäkään Faustin väkkäröintiä, mutta silminnähden helpommin se palasi jo kuulolle kuin edellisellä opetuskerralla. Tästä Iivari tiesi heti itsenäistä työtä tapahtuneen, mistä hän oli hyvillään. Faust oli hevonen, joka antoi paljon kun sen kanssa vain jaksoi tehdä pitkään työtä, ja Gretchen tulisi sen kyllä vielä aikanaan huomaamaan.

10.05.2020 | Alta escuela-perehdytystunti

Gretchen ei ollut aloittanut ratsastajanuraansa Zenissä millään tavoin helpolla valikoidessaan hoidokkinsa ratsuksi. Faust steppasi ja kiemursi jo selkäännousussa, ja liikkeelle päästyään ori lähti kiemurtamaan minne lystäsi — muita hevosia kohden siis.

"Ihan muiden turvallisuuden nimissä, ota kapsonohja tuntumalle. Siitä voit johtaa reilustikin jos tilanne tulee, Faustin kanssa ei saa olla liian ituhippi."

Siinä missä muut etsivät ihan puhtaasti tapoja vaikuttaa vauhtiin, suuntaan ja asetuksiin pelkällä istunnalla, sai Gretchen tehdä viisi kertaa enemmän töitä koittaessaan pitää tulipunaisen väkkärän keskittymisen omassa kuplassaan. Faust katseli mitä kaikki muut tekivät, huuteli toisille hevosille, iski kaviolla maata ja keskittyi kaikkeen muuhun paitsi tehtäviin. Lopulta pientä yhteistyön häivähdystä alkoi löytymään, kun orille ei annettu enää hetkeäkään aikaa ajatella muuta: askeltakaan ei otettu ilman että sen aikana piti asettua, taipua, kasata tai pidentää, eikä yhtään ainutta sivua kävelty ilman vähintään yhtä volttia tai loivaa kaarta. Työtä piti antaa Faustille tykkitulena jottei se ehtinyt katoamaan taas omaan herjamaailmaansa. Kapsonohjakin voitiin antaa takaisin pitkäksi.

Istunta Gretchenillä oli suora ja johdonmukainen, eikä sen ymmärtämisessä Faustilla näyttänyt olevan ongelmaa. Eipä ori muutenkaan ollut mikään turhan nipo, vaan se antoi pienet erheet ja rytmikadot anteeksi heittämällä.

"Ota siirtymät todella lyhyinä. Kokeile, saisitko parin askeleen välein vaihdettua käyntiä, ravia ja laukkaa. Rytmitä tarkasti kaikki askellajit, ja jos Faust vähänkin edes tuntuu siltä että se alkaa katselemaan muualle tai teutaroimaan, teetä sillä heti joku helppo tehtävä kuten avotaivutus. Kapsonilla voit taas johtaa jos on tarvis."

23.02.2020

Arvatkaa missä Faust on hyvä? Joustaamisessa. Se on oikeastaan aika loogista, sillä jos tämä ori johonkin sopii niin rynnistämään toisia ratsuja kohti: Faust kyllä tekisi niin varmasti kirjaimellisestikin jos väliaitaa ei olisi, luojalle kiitos että on... Vauhtiakin saa säädellä ihan urakalla, sillä tämä kyllä painaisi täydellä laukalla ilman tietoakaan tasatemmosta tai asettumisesta aseen ohi. Kun Faust on vuorossa lähteä, se sättää ja kavahtelee eikä malttaisi odottaa pääsevänsä uralle. Ratsastajalta ja paašipojalta vaaditaankin aikamoista yhteiskoreografiaa että peitsi saadaan haltuun, ja siinä vaiheessa kun se on turvattu, on Faust yleensä jo laukkaamassa. Ei ole jäänyt yhteen kertaan, kun lähtö on pitänyt ottaa uusiksi muuan nimeltämainitsemattoman punaisen varastaaessa...

Kaikesta töhinästä ja toilailustaan huolimatta Faustista huokuu kuitenkin hyvä energia, ja se selkeästi tykkää siitä mitä tekee. Lisäksi itse suorituksen lyhyys tekee lajista oivan hevoselle jonka keskittymiskyky ei ole ihan sitä parasta laatua, vain pitkät odotteluajat kiristävät sen ja ratsastajan hermoja. Ehkäpä Faustin kanssa siis uppoudutaan enemmänkin joustaamisen haarniskaa kolhivaan maailmaan: pidemmän kaavan kouluratsastusnäpertelyt eivät taida olla se hänen juttunsa.

29.12.2019

Faustin ratsunuraa lähdettiin koettelemaan tänään kotikilpailussa alta escuelan noviisiluokassa. Osallistuminen tuli ihan lonkalta, sillä osallistujia tarvittiin yksi lisää jotta luokka pidettäisiin: Vitaliya päätti heittää lekkeriksi ja kokeilla mitä Faust osaa.
Ainakin muut aloittelevat saivat itseluottamusta, kun tulipunainen ori kävi tuomarin edessä huutamassa, hyppimässä ja käyttäytymässä kaikin tavoin epäedullisesti. Faustilla meni kippo totaalisen nurin kun muut ratsukot lähtivät pois areenalta, ja sehän jäikin sitten vain karjumaan muiden perään, unohtaen tyystin Vitaliyan joka koitti parhaansa mukaan muistuttaa olemassaolostaan. Hylky napsahti ennen kuin esitys pääsi edes puoleen, ymmärrettävästi, sillä Faustin kohellus ei sopinut kyllä millään muotoa alta escuelan tavoittelemaan harmonisuuteen ja rentouteen.
No, tulipahan kokeiltua.

Tänään on 18.01.2021

11.01.2021
Zirafe ja Ambry palasivat takaisin kotitallilleen. Pidämme kädet ristissä Nora Norringtonin toipumisesta, voimia koko tiimille!
Rubyn keväinen varsa on varattu. Vielä muutamia Zeniläisiä on varaamatta, joten jos tahdot itsellesi laatuvarsan Dzelzainin linnasta, kannattaa pitää kiirettä!

05.01.2021
Topaz varsoi eilen vuoden ensimmäisen varsan, kauniin voikkotamman Amberin (Ambre de Dzelzain)

06.12.2020
Maxin Moira-varsa ("Silakka") muutti Claven avustuksella Zeniin.

25.11.2020
Velna ryhtyy Riarion vastuuhenkilöksi, kunhan ori palailee reissultaan.

20.11.2020
Riariolle myönnettiin VIP MVA. Gaalakutsuja on pistetty postiin.

12.11.2020
Alicia Bellows liittyi kaartiin Uulan vastuuhenkilönä. Henkilöstösivu päivitetty samaan syssyyn.

07.11.2020
Vaikka Uula kantoikin ensivarsaansa luvattoman pitkään, pullahti ulos silti tammavarsa oletetun orin sijasta. Amelie nimesi pikkuisen nimellä Prinsesse, ja neitokainen jää Zeniin kasvamaan.
Fred palkittiin PP-MVA-arvonimellä ja Galahadista tuli Finest Foal.

15.10.2020
Luna arvosteltiin VHRY:n suppeassa laatuarvostelussa Maestro Steed-palkinnolle, ja tällä hetkellä tamma pitää jalostuslistan korkeimman pistesaldon sijaa huimamma 95 pisteellä! Kyllä saa kasvattaja olla ylpeä...
23.09.2020
Välske ja Naira kantakirjattiin kumpainenkin toisella palkinnolla.

16.09.2020
Hemsburystä joukkoomme liittyi uusi (ja uudesta suvusta!) spn-tamma Manon. Yhteistyöläisen bannerit lisätty landing-sivulle.

27.08.2020
Fredille rakennekuva ja muutakin taidetta. Talliin muutti puoliveritamma (!) "Cera" Vitaliyan metsästys- ja huvitteluratsuksi.

23.07.2020
Worena lähti takaisin Saksaan. Tilalle Ilona hankki (sai) kauniin PRE-tamman, Reinan. Power Jump-joukkio lähti aamulla kohti Ahvenanmaata: tänä vuonna Dzelzainia edustaa kaksi ratsukkoa, Amelie Chaput Uulalla sekä Nora Norrington Zirafella.

10.07.2020
Claven Damiela-tamma saapui vihdoin pitkän matkan päätteeksi Zeniin. Eipä ole näillä tiluksilla aiemmin aitoa villihevosta nähty!
Yksityispaikkoja avattiin lisää suuren kysynnän vuoksi.

27.06.2020
Umbra varsoi eilen vihdoin ja viimein! Kuten pitkä kantoaika povasikin, niin orivarsahan sieltä tuli, ja nimeksi pistettiin heti isän mukaann Galahad. Toivottavasti nimi on enne!

08.06.2020
Navigaatiota muokkailtu, pientä hienosäätöä koko sivustolle. Kouluratsastuskatselmuksen arvioinnit on julkaistu foorumille.

05.06.2020
Hevossivua päivitetty. Tallin ei-niin-vahtiva koira Vasili löytyy nyt myös sivustolta.

03.06.2020
Moirai liittyi joukkoon alkuun ns. luudanvarrenjatkeena, myöhemmin Fredin hoitajana. Tervetuloa! Paljon fan-arttia lisätty hevosten sivuille, kiitos kaikille taiteentekijöille! ♥

14.05.2020
Abraxas sai sivunsa takaisin hevoslistaukseen, pitäähän vahtipässi nyt olla esillä!

05.05.2020
Yksityisenomistajiin liittyi Ilona, tervetuloa mukaan! Ruby ja Maggi kantakirjattiin II-palkinnoilla.

22.04.2020
Myös Ruby sai oman hoitajan Jeremyn liittyessä matkaamme. Henkilöesittelyjä muokkailtu sekä lisätty: vakiovieras Antiaco Piccola-kakaduineen sai vihdoin kasvokuvan.

20.04.2020
Maximillian liittyi hoitajakaartiin Umbran palvelijana. Tervetuloa! Foorumia siistitty, ja sinne on lisätty myös tietoja esim. hevosten lomista jne. kaikkea hoitajiin ja yksityiseomistajiin vaikuttavia asioita.

30.03.2020
Yksityishevoset saivat oman pikkusivunsa.

24.03.2020
Spanish norman-kantamme sai aivan uutta verta, kun Vinterhusista muutti meille raamikas ruunikkotamma Narcisse. Myös espanjalaiset saivat vahvistusta, kun aiemmin varattu tammavarsa Kallisto II jäikin kotiin. Yksityishevospaikkoja on jäljellä enää yksi.

03.03.2020
Talliin muutti Zenin historian toinen suomenhevonen: Tuuren poika Välske.

23.02.2020
Zirafe palasi mukaan Zenin arkeen yksityishevosen muodossa, kun sen nykyinen omistaja Nora Norrington treenaa meillä tulevaan Power Jumpia varten. Nora majoittuu koko ajan b&b-palvelussamme, joten hän tukee myös taloudellisesti hyvin vahvasti koko Dzelzainin toimintaa... Majoituksesta voit lukea lisää tilukset- tai henkilöt-linkin kautta.

15.02.2020
Ranch Orange Woodin järjestämät perinteiset Ystävänpäivän Värinäyttelyt tuottivat tulosta: meidän edustukselle satoi palkintoja, joista mainittavimpia on Duken äänestys yleisön suosikiksi ja näyttelyn Uljaaksi Mustaksi sekä Umbran BIS1-titteli "Värinäyttelyiden sateenkaari". Nyt voi olla ylpeä!

12.02.2020
Henkilösivut on nyt siistitty ja valmiit. Remontoidusta maneesista löytyy nyt kuvaa Tilukset-linkin takaa.

30.01.2020
Riario, Faust ja Topaz kantakirjattiin kaikki II-palkinnolla. Kaikki varattavissa olevat kasvatit on myös nyt varattuina, huimaa miten meidän barokkijalostus on saanut suosiota!

26.01.2020
Esmeralda ansaitsi VHRY:n journeyman steed-tittelin. Tallin sivut ovat taas auki vierailijoille: henkilöesittelyjä siistitään vielä, mutta muuten alkaa kaikki olla jo valmista.

12.01.2020
Meillä ei ole koskaan ollut knabstrupinhevosta, mutta nyt asiaan tuli muutos kun tallille muutti Fred-ori. Tammaseuraa on heti viikolla luvassa, mikäli neitokainen vain läpäisee ostotarkastuksen. Yay for spots 'n dots!

20.12.2019
Myös Hesaton ja Faustin sivut päivitetty uuteen ulkoasuun.

18.07.2019
Carla PP-MVA. Viikon päästä alkaa kisamatka Power Jumpiin, joka järjestetään tänä vuonna Suomessa, Auburnin kartanossa.

01.04.2019
Uno PP-MVA. National Desert Horse Show järjestetään jälleen kerran Zenissä, ilmoittautuminen on auki foorumin puolella!

28.03.2019
Luna ja Uno kantakirjattiin III-palkinnoilla.

18.03.2019
Talliin muutti eilen kaunis gg-tamma "Umbra".

05.03.2019
Topaz sai omat sivut. Hesaton ja Faustin ratsukoulutus alkaa näillä näppäimillä: apukätenä on onneksi Faustin uusi hoitaja Gretchen. 26.01.2019
Ryhdyimme yhteistyöhön Varjolinnan kanssa. Linkkisivulta löydät bannereita, joilla voit linkittää Zenin — linkitämme sivusi silloin takaisin!

25.01.2019
Tallin sivujen ulkoasu uudistui pohjakoodia myöten. Olemme muuttuneet entistä enemmän interaktiivisempaan suuntaan: yksinäinen harrastelu kisalistoineen on jäänyt, nykyisin olemme enemmän kirjoittelevaa ja piirtävää sorttia. Tarinoitsijoita, kenties jopa?

14.01.2019
Vitiosus lähti Suomeen Kupperiskujan Tallille. Gaalan tuotoksia on ollut jo viikon päivät näkyvillä, päivitysboksi vain unohtui päivittää. :D

09.12.2018
Zada saatiin myydyksi, ori lähtee vielä tämän vuorokauden puolella kohti Suomea.

16.11.2018
Gaalaillan kutsusivu on nyt julkistettu ja kutsukirjeet lähtevät vielä tämän viikon puolella matkaan.

05.11.2018
Zada laitettiin myyntiin, nyt loppui huumori pälliorin kanssa. VHRY-tuloksia.

13.09.2018
Gaia lopetettiin iän tuomien selkävaivojen vuoksi. Kaksi uutta hoitajaa, Zoja ja Iitu, aloittivat Isacin sekä Agnesin henkilökohtaisina palvelijoina. :) Tervetuloa!

11.08.2018
Työ- ja hoitajahaku on avoinna, käy kärppänä tilaisuuden kimppuun ;) Foorumi on jälleen käytössä.

06.08.2018
Duke arvosteltiin VHRY:n toimesta Journeyman Steediksi.

27.07.2018
Talliin siirtyy ensi viikon aikana kaksi uutta nuorta PRE-oria, Nefasto ja Hesato. Pojat tulevat vieroitusikäisinä Dawnvalen farmilta Briteistä.

17.07.2018
Elokuun lopulla on klassisen ratsastuksen perehdytystunti, paikkoja on neljä vapaana joten varaa pian omasi!

02.07.2018
Ulkoasu muuttui hieman, PKK-näyttelyistä on muutamia luokkia lukuunottamatta tulokset tulleet. Loppukesän kisat ovat suunnitteilla.

20.05.2018
Zada kantakirjattiin II-palkinnolla ja ansaitsi Finest-tittelin. Alkukuun turnajaisten tulokset tulevat pian, pahoittelemme viivästystä!

12.03.2018
Lysa nukkui pois luonnollisesti, omasta tarhastaan laumansa keskellä.

27.02.2018
Gaia palkittiin Yleislaatuarvostelun 2-palkinnolla.

15.01.2018
Uusi vuosi ja uudet kuviot: Mary, Shab ja Atum muuttivat uusiin koteihin, samoin morganit Prinsessa ja Kultu. Helmikuun skill at arms-tunnille on ilmoittautuminen auki!

05.12.2017
Linnan pihapiiriä vahtii nyt upea, nelisarvinen hebridean-pässi nimeltään Abraxas.

27.11.2017
Talliin muutti upea, kullanhohtoinen pearl-värityksinen lusitanotamma Esmeralda. Esmeraldasta koulutetaan jatkaja Gaialle, joka pääsee pian kunniakkaasti eläkkeelle.

25.11.2017
Carla kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla, voiko kasvattaja olla enää ylpeämpi?! Ensimmäinen ratsastusklinikkapäivä on menestyksekkäästi ohitse, ensi keväälle onkin sitten uutta jo luvassa.

13.10.2017
Tallin henkilökunta sai uudet esittelykuvat ja fiksailtuja tekstejä. Toimintasivuakin on siistitty helppolukuisemmaksi. Marraskuisen, kokopäiväisen ratsastusklinikan kutsu on myös nyt julki!

01.10.2017
Matriarkan titteli siirtyi Gaialta tallin uudelle tulokkaalle: issikka Lysa on hiljentymisen arvoisen 40 vuoden ikäinen! Tosin mummelin käyttötarkoitus on hieman kysymysmerkki, ehkäpä se vain on varsojen kaitsijana ja seurahevosena.

16.09.2017
Gaia korkkasi tallin hevosista ensimmäisenä laatispalkinnot: matriarkka on KRJ-III.

28.08.2017
Talliin saapui kuvankaunis KTK-I ori Harr Shabt. Hankala se on kuin mikä, mutta niin upea että luonne nyt vain on pieni miinus.
Orikatalogi sai toisenkin uuden jäsenen, sillä Uno on nyt sen ikäinen että se pääsee pois "lastentarhasta".

20.08.2017
Pitkästä aikaa meille syntyi tammavarsa, kun Zira pyöräytti ensimmäisen puoliverikasvattimme maailmaan. Alkuun vitsinä väännetty Camelopardalis jääkin lapsukaisen viralliseksi nimeksi, Pardaksi häntä kutsutaan. Camelopardalis tarkoittaa kirahvia, joten emälinjan teema pysyy vahvana.

03.08.2017
Croc palkittiin Finest-arvonimellä, Zira taasen PP-MVA.

02.08.2017
Mary varsoi viime kuussa hienon orivarsan, joka nyttemmin sai nimekseen Atum el Zen. Korskea pieni komistus löytyy nyt varsojen listalta.

02.07.2017
Gaialle myönnettiin PP-MVA! Hevosten, lähinnä juurikin Gaian ja Duken, kanssa on pyöritty nyt paljon valmennuksissa ja erilaisilla klinikoilla — varsinkin Amelie on innostunut opettelemaan skill at arms-tehtäviä Gaian satulasta käsin. Hänetkin tulette siis pian näkemään tallin kisaavassa kaartissa.

18.06.2017
Power Jump-kisojen, niin varsinaisten ERJ-luokkien kuin tuotosluokkienkin, osallistuminen on nyt avoinna!
Talliin muutti Espanjasta, al Najyan tilalta, täysin puhdas egyptinarabitamma Najmara eli "Mary". Kaunotar saa sopeutua muuttoon rauhassa ennen kuin alamme pyörittämään sitä näyttelykehissä.

29.05.2017
Uusi ulkoasu, jonka myötä sivut muuttuivat php-pohjaiseksi. Päivitäthän siis linkkisi! :)

Yhteistyössä kanssamme

Tahdotko yhteistyöhön tai linkinvaihtoon kanssamme? Linkitä Zen jollakin allaolevista bannereista sivuillesi ja ilmoita meille, niin linkitämme sinut takaisin.

Somessa tapahtuu

© 2013-2021
Ulkoasu © M Layouts, muokkaus VRL-01436
Tämä on virtuaalitalli / Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game stable /This is a sim-game horse.