Lumoksen väki

Lumos on yksityinen kilpatalli, joten varsinaista asiakastoimintaa ei ole. Lumokseen ei ventovieraiden ole mahdollista majoittaa omia hevosia, eikä varsinaista opetustoimintaakaan löydy. Väenpaljoutta ei siis tarvitse odottaa: tälläkin hetkellä tallissa auttaa yksi ainoa apukäsi.

Sen sijaan Icarus kiertää valmentamassa erinnäisiä este- ja kenttäratsukoita. Shelyesistä saattaa muutamia ratsukoita käydä valmentautumassa Lumoksen tiloissa omilla hevosillaan. Hänen kenttävalmennusryhmänsä kokoontuu jokaisen kuukauden ensimmäinen ja kolmas maanantai.

Valmennettavat

Sonia S. & Ox xx
Hanne R. & Aconcagua
Thyra-Jorunn K. & Arete Onca xx

Pihalla tavataan

Icarus Kristiansen

Tallin omistaja. Valmentaa este- ja kenttäratsukoita.

♂ norjalainen, pituudeltaan 187 cm. Punaiset, keskipitkät ja kiharat hiukset, melkein meripihkaiset silmät.

Omistaa useita hevosia, mutta ehdoton suosikki on Exitus Spiritus. "Sirius" viettää eläkepäiviään Shelyesissä.

Naimaton. Ei luo helposti syviä ystävyyssuhteita, mutta vihamiehiä kerää sitäkin tehokkaammin.

Aina yhtä siististi pukeutunut Icarus on hevosten kanssa kaikin puolin sujuvampi kuin kanssaihmisten. Miehellä on taipumusta olla välillä suorastaan ilkeän sarkastinen ja kuittaileva — sanasuodatin ei ole rikki, häntä ei vain kiinnosta käyttää sitä. Hevosia ei sättivä ratsastaja niin tunnu vaivaavan kuin kaksijalkaisia, vaikkakin lyhytpinnaisena Icarus osaa vaatia välillä kohtuuttomuuksia myös ratsuiltaankin.
Vaatii paksunahkaisuutta ja pitkää pinnaa tutustua Icarukseen, herkkäsieluisten uniikkien lumihiutaleiden valmentajaksi hän ei siis sovi. Toisaalta sparrausta ja oikeasti tehokasta valmennusta etsivälle Icarus on oikea aarre: hän ei harrasta turhaa pääntaputtelua, vaan kehuu vain syystä, ja kovista vaatimuksista huolimatta pitää myös huolen että jokainen valmennettava kaivatun tason myös saavuttaa. Kunnianhimo kääntyy tässä suhteen voitoksi.

Myös fysiikaltaan Icarus sopii paremmin satulaan kuin maankamaralle. Hän ontuu vasenta jalkaansa, ja huonoina päivinä koko 178 cm näyttää pysyvän pystyssä hevosenpäisen kävelykepin varassa. Satulassa Icaruksen olo on paljon varmempi, kun puolentoista jalan sijaan häntä kannatteleekin neljä.

Ulkonäöltään Icarus on huoliteltu ja ryhdikäs. Hiusraja on karannut jo korkealle, mikä saa pujoparran ja terävien piirteiden kanssa kasvot näyttämään pitkiltä. Aina hieman tympeä ja ikävystynyt katse ei auta asiaa — Icaruksen supervoima onkin näyttää töykeältä ja vihaiselta vaikka sitten MM-pokaalia nostaessa. (Mitä ei tietenkään ole koskaan tapahtunut — se lienee osasyynä kestokurjaan ilmeeseen.)

Historiaa ja menneisyyttä on turha lähteä kaivelemaan, sillä niistä Icarus ei pukahdakaan. Oli aiheensa sitten syntymäpäivä, koulutusaste tai edelliset työpaikat, sanainen arkku pysyy säpissä. Ikää hän sanoo olevan "tarpeeksi".

Thyra-Jorunn Koss

Valmennettava, auttaa tallitöissä ratsua ja opetusta vastaan.

♀ norjalainen, syntyi 4.7.2000. pituudeltaan 162 cm. Lyhyet, milloin minkäkin väriset hiukset. Harmaat silmät.

Kisaa Oncan kanssa.

Villi sinkku. Ystävystyy nopeasti, tulee yllättävän helposti kaikkien kanssa toimeen.

Thyra aloitti Lumoksessa maaliskuussa 2021. Hän on ammatiltaan hevosenhoitaja, ja reipas sellainen onkin. Patterit ei lopu kesken, hän puksuttaa ikiliikkujana aamusta iltaan. Juttukaan ei ikinä lopu kesken, vaan leiskuvana ekstroverttina Thyra on juhlissa ja tapahtumissa aina siellä missä kuuluu kovaäänisin nauru ja tyhmimmät vitsit. Myös käsillään tuo puhuu hyvin italialaiseen tyyliin, joten irtotavaroista on välillä pidettävä kiinni...

Rämäpäinen Thyra saa kiksinsä vauhdista ja vaarallisista tilanteista, ja juuri siksi Icarus hänet Lumokseen houkuttelikin katseltuaan ensin nuoren hurjaa menoa seuran kenttäkisoissa. Nykynuorilla tuntuu menevän sisu helposti kaulaan ja usko omaan tekemiseen loppuvan kesken, mutta siitä ei ole neiti Kossin kanssa pelkoa. Uhkarohkeus näkyy myös sosiaalisessa puolessa: Thyraa ei jännitä tutustua uusiin ihmisiin, eikä hän mieti kahta kertaa ennen kuin laukoo mielipiteitään. Valmentajan kanssa on siis napit usein vastakkain, mutta siitäkös Thyra vähät välittää: hän tuli hakemaan tänne oppia ja menestystä eikä mitään tyhjiä kehuja ja helppoja päiviä.

Ulkonäkö kompensoi hyvin mielenlaatua: Thyra pitää kirkkaista väreistä, erikoisista kuoseista ja kaikin puolin erottuvista vaatteista. Lyhyet hiukset ovat pörrössä kuin kananpylly ja väri tuntuu vaihtuvan kerran viikkoon. Korvissa on melkein aina isot ja näyttävät korut — vasemman korvan lovi on tullut juurikin siitä mistä epäilette, kun hevosen heiluva pää suitsineen tuppasi liian lähelle... Kokemuksen oppi= null.

Thyran kasvot ovat pyöreät ja nenä söpösti nöpö. Hän on hyvin ilmeikäs, mitä korostaa välillä roisikin meikki. Ruumiinrakenne on pehmeä ja pyöreä.

Amelie Chaput

Tallityöntekijä. Valmentautuu siinä sivussa Icaruksen hevosilla miehen opissa.

♀ Suomen ja Ranskan kansalaisuudet, syntyi 5.9.2000. pituutta 157 cm. Pitkät brunetet hiukset, oliivinvihreät silmät.

Oma poni Knut.

Sinkku.

Omat sivut

Amelie aloitti vuoden mittaisen työsopimuksen Lumoksessa hevosenhoitajana elokuussa 2022. Hän on ollut koko tähänastisen elämänsä Zenin matkassa, ja tuntee suurta ristiriitaa Lumoksessa: Amelie on haaveillut koko elämänsä kilpaesteratsastajan urasta, mutta klassisuuteen vahvasti nojaava Zen ei etenemismahdollisuuksia tarjonnut. Täällä hän voisi vihdoin päästä etenemään urallaan, mutta ovatko klassisuuden kivijalat hakattu jo liian syvälle? Kestääkö Amelien pää hektistä ja kovaa sporttimaailmaa? Sitä hän ei itsekään tiedä...

Luonteeltaan Amelie on rehellinen, reipas ja mukava, joskus liiankin. Hän yrittää viimeiseen asti siloitella muiden tunteita eikä tahtoisi pahoittaa kenenkään mieltä, vaikka se sitten tarkoittaisikin palkattomia ylitöitä tai oman moraalin elävältä hautaamista. Terapian myötä Amelie on alkanut saamaan omaa ääntänsä taas kuuluviin, mutta onnistuuko hän tekemään sen myös täysin uudessa ympäristössä, se jää nähtäväksi.
Vahvana empaatikkona Amelie on tarkka huomioimaan ympäristöään, mistä on hyötyä hevosten kanssa: yksikään huoliryppy tai ahdistunut sierainrenkaan kiristyminen ei takuulla jää huomaamatta.

Amelie on pieni mutta yllättävän vahva. Saliharrastuksen ja pyöräilyn myötä hänelle on alkanut kertymään lihaksia, eikä 15-vuotiaasta saakka paiskitut päivittäiset tallityöt ole tehneet nekään pahaa. Vaatetukselta hän on mukavuudenhaluinen — Zenissä työskennellessään Amelie tunnettiin siitä, miten vastarannakiiskimäisesti hän kieltäytyi pukeutumasta työasuna käytettävään liivi-huivi-polvihousu-yhdistelmään.