Daami kesällä 2022

"No mikäs prinsessa Muulinkorva se täällä viipottaa, minun laitsallani?"


Hoito-ohjeet

  • Klipataan vasta kun aloittaa treenin.
  • Loimitetaan sään mukaan. Vain yli 10 asteen lämpötiloissa voi olla vaatteetta, kesäsateilla kevyt sadeloimi.
  • Päitset pois tarhauksen ajaksi
  • Turpaa rasvattava kesäisin.

Varusteita

Ei vielä varustekollaaseja.

Laatisvalmius

37,5%

Laatisvalmius koostuu seuraavasti:
Historiateksti 15/15%
Luonnekuvaus 15/15%
Sukutaulu ja -selvitys 7,5/15%
Väh. 40 kpl sijoituksia painotuslajissa 0/15%
Väh. 7 kpl merkintöjä (pv, valm. ja tarinat) 0/15%
Väh. 1 kpl PKK-arvonimiä/kantakirjaus 0/10%
Jälkeläisillä väh. 20 sijoitusta painotuslajissa0/15%

KERJ

-

Jazzdamsel Lumos xx

Englantilainen täysiverinen "Daami"
Tamma, 165 cm
ruunikonkirjava (Aa/Ee/W(?)*)
Syntynyt 08.07.21, nyt iältään M Layouts / raitatossu.net/mayflower v

Kasvattanut Stall Lumos,
Omistaa Icarus Kristiansen / Stall Lumos (VRL-01436)
VH22-006-0095

Painotuslajina esteratsastus
Tavoitetaso ainakin 120 cm

* Emälinjan kirjavuutta ei ole testattu.

Daami on pitkään ja hartaasti odotettu tammavarsa Icaruksen viharakkaus-emälinjasta. Orina se olisi lähtenyt myyntiin heti vieroituksessa, mutta heti kun pystyyn könynneestä märästä mytystä pystyi totemaan sen olevan kelpo jatkaja linjalle, oli Lumos sinetöitynyt kodiksi. Varsinkin kun emä Demi taisi olla ensimmäinen menestynyt Jazz-tamma koskaan...

Daamin erikoinen väri herätti tietenkin heti huomiota. Siitä sateli ostotarjouksia heti ensimmäisten kuvien julkaisun jälkeen, mikä oli hassua kun otti huomioon tallin muut erikoisväriset kasvatit. Pienessä jokerinaamaisessa räpsyripsessä oli vain sitä jotakin. Pieni, hintelä ja lenkurajalkainen varsa näytti kaikkea muulta kuin lupaavalta, mutta kenties siitä oli aistittavissa jotain suurta. Sydän ainakin, jos ei muuta.

Pieni prinssessa

Emänsä kanssa Daamissa on paljon samaa. Se on herkkä, säikkykin, ja voi että miten lujaa noilla pienillä koivilla pääsee... Ihmisiltä (ja muilta hevosilta) Daami tarvitsee rauhaa ja turvaa, loivia liikkeitä ja rakkautta.

Rakkautta saa myös takaisin. Kun Daami johonkin tykästyy, siitä saa varsavarjon. Pienillä hampaillaan se kahnuttelisi kaveriaan, ja mikään ei ole siitä niin ihanaa kuin laittaa pää turvallisen ihmiskaverin syliin, sulkea silmät ja huokaista. Viipottajaan tutustuminen vie aikansa, mutta on kaiken sen vaivan arvoista.

Sukutaulu

i. Phantom Lord
KTK-II
mkrj (w) xx, 159 cm
ii. Cheery Cat
rn dw xx, 169 cm
iii. Tiger's Pride
rt dw xx, 165 cm
iie. Lady Florence
rn xx, 169 cm
ie. Phantomism
rn xx, 162 cm
iei. Head Held High
m xx, 168 cm
iee. Euphorphantasm
mrn xx, 164 cm
e. Jazzdemon Lumos
VIP MVA Fn, KTK-II
prnkrj xx, 167 cm
ei. Lucifer Morningstar
Fn, KTK-III
prnkrj xx, 161 cm
eii. That Man Is a Witch
rnkmkrj xx, 165 cm
eie. Gaze From Void
tprt xx, 163 cm
ee. Jazzbomb Lumos
Fn
rnkrj xx, 161 cm
eei. Akatosh
KTK-III, ERJ-III
vkkokrj xx, 167 cm
eee. Jazzmine
Fn, KTK-III
rn xx, 162 cm

Jälkeläiset

Daami ei ole vielä jalostuskäytössä.

PKK-näyttelytulokset

Ei vielä näyttelytuloksia.

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

10.05.2022 | Kokemuksen opettamana

Daamista on kasvanut hieno nuori. Se on rakenteeltaan ehkä aavistuksen verran kompaktimpi kuin Demi, mikä ei tietenkään ole lainkaan huono asia. Jalatkin sillä on täykkäriksi ihan katseltavat, ja vaikkei hyvällä hevosella väriä olekaan niin onhan valkoisen karvan kasvua jännittävää seurata. Tuntuu että kun silmiä räpsäyttää, läntit ovat levinneet jo ainakin sentin sekä länteen että itään. Tallissa ei ole koskaan aiemmin dominanttivalkoiseen törmätty, joten värin eteneminen on pelkkien arvailujen varassa — vaan voisi villisti veikata että joskus tämä tulee kyllä olemaan vielä varmasti kuin lumihevonen, ainakin tällä tahdilla!

Parasta Daamissa on kuitenkin sen luonne. Se on koko emälinjansa tapaan herkkä ja varovainen, mutta Phantom Lord on selkeästi antanut varsalleen pienen tujauksen jämäkkyyttä. Daami lämpenee ehkä asioille hitaasti, mutta se ei ota samanlaisia rakettilähtöjä jokaisesta oravanpierusta kuin emänsä. Kun ratsastaja, Thyra-Jorunn, nousi satulaan ensimmäisen kerran, Daami vain puhisi jännittyneenä ja pyrki lähemmäksi narun päässä seisonutta Icarusta. Viulunkireitä askeleita ja pöhisemistä riitti neljän ensimmäisen ratsastuskerran ajaksi, mutta yhtäkään ainutta ritolaa nuori ei ottanut, pompuista tai kavahteluista puhumattakaan. Enemmänkin se vain seurasi Icarusta turpa olkapäähän nojaten, hakien turvaa tutusta ihmisestä. Hellyyttävyydessä Daami saa pisteitä 5/5.

Ratsukoulutus aloitetaan tavallista rauhallisempaan tahtiin, sillä kolmen polven kokemus Jazz-tammojen kouluttajana on opettanut Icaruksen antamaan reppanoille aikaa asettua uuteen elämäntehtäväänsä. Daami etenee hyvin hitaasti ja hyvin varmalta pohjalta, eikä yhtäkään järkytystä tai ikävää tilannetta sille soisi esitellä. Se luultavasti debytoi radoilla siis paljon ikätovereitaan myöhemmin, mutta toivottavasti myös lunastaa odotuksensa sen mukaisesti!