Rinascimento Sim Pratolino

Virtuaali-Italian suurin turnajaistapahtuma

Jo toista vuotta peräjälkeen Pratolinossa viirit ja liput liehuvat, kun historiaharrastajat ympäri maailman kokoontuvat ottamaan toisistaan mittaa Palazzo Alton maisemissa syyskuun 17. ja 18. päivinä. Visiirit alas ja peitset turvaukseen, ketkä lunastavat tänä vuonna champion di Pratolino-tittelit?

Rinascimento Sim Pratolino on Pratolinon renessanssifestivaaliviikon huipentava kaksipäiväinen tapahtuma.
Tutuksi tulleeseen tapaan osallistujien toivotaan kunnioittavan turnajaisia ympäröivän tapahtuman henkeä ja pukeutuvan renessanssiajan mukaisesti.

Anna aikamatkan alkaa!

Spadaccino Champion di Pratolino: Baldassare Cignolini - Efesto di Cignolini

Cavaliere Champion di Pratolino: Didacus Perero - Gitan de Dzelzain

Nobile Champion di Pratolino: Jorge Díaz - Aaron v.d. Khim

Onnea kaikille vuoden 2022 mestareille! Ensi vuonna kilvoitellaan taas!

Mitä, missä?

Palazzo Alto sijaitsee Pratolinon eteläpuolella, n. 7 km Firenzen ydinkeskustasta pohjoiseen. Itse festivaali on levittäytynyt ympäri Pratolinoa. Palazzo Alton pihapiirissä on turnajaisten ajan myös markkinamyyjiä, tarjoiluja sekä käsityöläisnäytöksiä.

Ensimmäisen päivän suoritukset alkavat klo 09:00 ja jatkuvat iltaan saakka osallistujamäärän mukaan.

Toinen päivä huipentuu Rinascimento Sim Pratolinon pääohjelmaan, jossa ensimmäisen päivän parhaat mittelijät pääsevät tavoittelemaan koko turnajaisten voittoa. Ensimmäiset luokat alkavat klo 11:00, ja arvioidusti n. klo 17:00 julistetaan Champion di Pratolino-mestarit niin asetaitojen, peitsauksen kuin alta escuelankin saralta.

Turnajaisinfo

Paikalle voi saapua jo ensimmäisiä luokkia edeltävänä päivänä. Hevosten majoitus on järjestetty siirtokarsinoihin teltan alle. Muu turnajaisseurue voi yöpyä veloituksetta muille maksullisessa renessanssileirissä. Leiriin on tuotava oma, ajanmukainen teltta, nopeat voivat ehtiä vuokraamaan teltan myös Palazzolta. Huomioittehan että yleisöllä on päivisin pääsy myös leiriin: muovipullot, makuupussit, retkiaterimet, lenkkitossut jne. ovat siis ehdottomassa pannassa! Piha tarjoaa oljet patjojen täytteiksi, ja yhteinen soppapata tarjoaa ruoan mikäli sitä ei itse tahdo valmistaa.

Palazzo Alton talliin ei ole vierailijoilla pääsyä, mutta sen edessä olevasta vesipisteestä voi täyttää sangot ja seinän viereltä löytyvistä paaleista saa ottaa heinää max. 8 kg/hevonen/päivä. Omia heiniä kannattaa siis ottaa mukaan mikäli tarve on suurempi.

Turnajaisareena pystytetään keskipihan hiekalle. Katsojat pääsevät areenan jokaiselle sivulle, vain päädyssä olevan kulkuaukon kohdalle jätetään väli ratsukoille. Pitkän sivun keskellä on päätuomarin katettu pöytä, jota tervehditään ennen lähtölupaa kumarruksella.
Areenalla saa harjoitella luokkien ulkopuolella. Kun alta escuela-luokat on taputeltu, rakennetaan metsästys II-rata jo odottamaan seuraavaa päivää. Välineitä saa korvausvelvollisena käyttää.
Myös markkinaväen seassa saa ratsastaa, mikäli hevonen on siihen turvallinen ja sopiva. Tiluksia saa hyödyntää hevosen jaloittelemiseen, vain pelloille ja sisäpihalle ei ole pääsyä.

Asetaito- sekä alta escuela-kilvoittelut tapahtuvat samassa kehässä. Peitsaus löytyy n. 20 m päässä pääareenalta. Kummallekin alueelle on oma verryttelyalansa, olethan tarkka että lämmittelet oikealla alueella!

Huomioithan että turvallisuussäännöt koskevat myös kilpa- ja verryttelyalueen ulkopuolella. Mikäli toimihenkilökunta näkee aseen koskettavan hevosta vahingossakaan edes pommelin hipaisun verran, johtaa se välittömään hylkäykseen seuraavasta luokasta.

17.09.2022 luokat

Ajat ovat arvioituja alkamisaikoja. Seuraathan tapahtuman kulkua ja olet hyvissä ajoin valmiina.

Lue lisää luokista ja lajeista VHRY:n lajisivulta

1. Asetaitorata, metsästys I, 32/60 (klo 9:00, siviiliasu tai kevyt haarniskointi)
2. Asetaitorata, taistelu, 10/60 (klo 11:00, täyshaarniskointi)
3. Peitsaus, 17/60 (klo 13:00, täyshaarniskointi, radalle vain visiiri alhaalla)
4. Alta escuela I, 35/60 (klo 15:00, siviiliasu)
5. Alta escuela II, 20/60 (klo 17:00, siviiliasu)

Päätuomari (asetaidot ja peitsaus) Antioco Calabrese, sihteerinä Afra Bressi
Koulutuomari (alta escuela) Lamberto Carvelli, sihteerinä Adele Ricci
Linjatuomareina ja pisteenlaskijoina mm. Celio Moretti, Lynette Berard, Patrizia Pozzoli ja Donata Caranci

18.09.2021 pääluokat, ei ilmoittautumista (kvaalautuminen ensimmäiseltä päivältä)

1. Spadaccino Champion di Pratolino (klo 10:00)
Asetaitoradan pääluokka, ratana metsästys II. Osallistujina edellispäivän luokkien 1 ja 2 parhaat
2. Cavaliere Champion di Pratolino (klo 12:00)
Peitsauksen pääluokka, osallistujina edellispäivän joustauksen parhaimmisto.
3. Nobile Champion di Pratolino (klo 14:00)
Alta escuela-pääluokka, ohjelmana alta escuela I. Osallistujina edellispäivän luokkien 4 ja 5 parhaat

Pisteidenlasku ja kvaalautuminen

Kaikki luokat ovat lähtökohtaisesti nopean arvontavan luokkia. Mahdollisuuksia voi kuitenkin kerryttää lähettämällä VIP-päivään mennessä tapahtumaan liittyviä tuotoksia, niin kuvia kuin tekstejäkin. Yhdestä tapahtumaan liittyvästä kuvasta/ minimissään 400 sanan tekstistä saa yhden arvan (ts. nimen toistamiseen arvontalistalle) lisää ensimmäisen päivän perusluokkiin. Työn ei tarvitse liittyä suoraan suoritukseen, vaan se voi olla myös muu hetki markkinoilta tai vaikkapa lähtövalmisteluja. Yksi ratsukko voi kerryttää lisäarpoja maksimissaan 3 kpl, eli kolmen tuotoksen verran.
Lähettäessäsi tuotoksen lisäarpoja kerätäksesi, ilmoitathan myös missä luokassa kys. arvan tahdot käyttää. Oletuksena arpa käytetään luokassa jossa ratsukko ensimmäisenä starttaa.

Kuvassa voi käyttää taustana viereistä kuvaa, mikäli tahtoo. Sitä saa muokata mielensä mukaan, kunhan alareunan pieni vesileima vain säilyy näkyvissä.

Tarinan/kuvan tekeminen ei ole kuitenkaan pakollista. Lähetetyt kuvat ja tarinat säilötään tapahtuman arkistoon ja ne ovat oletuksellisesti näytillä myös ensi vuoden tapahtumassa, ellei lähettäjä erikseen pyydä olla kuvia/tekstinpätkiä käyttämättä.

Toiselle päivälle kvaalautuvat luokkien parhaat 50%, eli esimerkiksi mikäli ensimmäisenä päivänä joustauksessa on 30 osallistujaa, jatkaa 15 parasta seuraavalle päivälle. Kvaaliin ei siis tarvitse sijoitusta (tuloslistalla sijoittuneet boldattuna). Mikäli osallistujia on pariton määrä, lasketaan kvaalit osallistujien eduksi, eli esimerkiksi 21 osallistujan luokasta 11 jatkaa sunnuntaille.

Osallistumisohjeet ja rajoitukset

Osallistuminen tapahtuu sähköpostitse viimeistään 16.09.2022 osoitteeseen epolho@hotmail.com otsikolla Rinascimento Sim Pratolino seuraavassa muodossa:

luokka
Ratsastajan Koko Nimi - <*a href="ratsunsivujenurl">Ratsun Koko Nimi<*/a> | Edustettava talli <*br>

Poistathan asteriskit tagista. Edustettava talli ei ole pakollinen, mutta suositeltava mikäli sellainen on.

Tuotoksen voi liittää heti ilmoittautumisen yhteyteen, tai lähettää VIP mennessä samaan sähköpostiosoitteeseen otsikolla Tuotos RSP 2022.

Palkinnot

Palkinnot sponsoroi OddPixel. Pääluokkien tuotepalkintojen sponsorina toimii Villa Cignolini.

Jokaiselle ensimmäisenä päivänä sijoittuneelle palkintonauha


1.


2.


3.


4.


5.


6. ja muut sijoittuneet




Toisen päivän pääluokkien voittajille patsas, nauha ja alla reale-omena.

Toiseksi sijoittuneelle a modo di rosa-omena sekä palkintonauha.

Kolmanneksi sijoittuneelle a modo di tullipano-omena sekä palkintonauha.

Muille sijoittuneille palkintonauha.

Pääluokkien (sunnuntai) tuotepalkinnoista

Antonio Latini, Napolin espanjalaisen kruununhovin keittiömestari, oli paitsi oppinut galenilainen dieteetikko, myös varhainen ruoanlaiton esteetikko, ja ehkäpä viimeinen keskiajan ja renessanssin pitoperinteen toteuttaja. Hänen keittokirjansa "Nykyaikainen hovimestari - eli pitojen järjestämisen hyvä taito" (1694) on turnajaisväen onneksi avattu jälleen Villa Cignolinin tavernan keittiössä. Puutarhamme luomuviljellyt melannurca- ja milappa-perinneomenat on kuorittu ja leikattu maestro Latinin ohjeiden mukaan. Herkkupöytä on katettu voittajille kuten pitojen kunniavieraille kuuluukin!


Kolmanneksi sijoittunut hevonen saa punaisen melannurca-tulppaaniomenan (a modo di tullipano).
Toiseksi sijoittunut hevonen saa punaisen melannurca-ruusuomenan (a modo di rosa).
Voittajahevonen saa kultaisen milappa-kuningasomenan vöineen ja kruunuineen (alla reale).

Kiitos komeista turnajaisista toki myös ratsastajille, mutta emmeköhän me kaikki tiedä, että päivän makeimmat palkinnot ansaitsee hevonen.

Spadaccino Champion di Pratolino

Cavaliere Champion di Pratolino

Nobile Champion di Pratolino



2.



3.


4.


5.


6. ja muut sijoittuneet