UUDET SIVUT, UUSI OMISTAJA

Jay's Strix

  • Ratsuponitamma (25% poni)"Striksi"
  • Ruunikonkimonkirjava EE/Aa/Tt/Gg, 146 cm
  • Syntynyt 06.06.2018, nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower-v
  • Kasvattanut ja omistaa Närhimäki, Eemil Sodantaival (VRL-01436)
  • Peruskoulutus on kesken.

Kun Striksi syntyi, halusin heti ensimmäisenä pitää sen itselläni. Sitten mieleni alkoi pikkuhiljaa muuttumaan — mitäköhän ajattelin, en minä ponilla tee mitään. Tai siis, voinhan mie Striksinkin kanssa harrastaa samoja historiallisia juttuja kuin Vetankin, mutta nauretaanko miut ulos areenalta jos ilmestyn sinne ponin selässä? Onhan issikatkin pieniä, mutta ne on silti vähän eri juttu kuin simpsakka ratsuponi... Ratsastaako tosimiehet poneilla?
Muutamia katsojia kävi, yhden kanssa vähän alustavaa kauppaa hierottiinkin. Olin kummallisesti vastakarvaan koko myyntiajatuksen kanssa, vaikka tiesin että se olisi kaikista fiksuinta. Mutta kun... Striksi oli kumminkin omakasvattama pieni vekkulivarsa, siitä kohosi sellaiset kuuluisat "minusta tulee vielä jotain suurta!"-vibat. Kun se katselee miua suklaanruskeilla poninsilmillään, en voi kääntää katsetta pois.
Päätin että myyntiä voi aina lykätä. Tosimiehet ratsastaa nimenomaan poneilla.

Iloa täynnä

Striksi on erittäin seurallinen, kiltti ja utelias poni. Se tykkää seurailla pihan tapahtumia ja annan sen kulkea välillä vapaana, silloin kun en ole tekemässä mitään mikä vaatisi jakamatonta huomiota: Striksi on nimittäin semmoinen puuhapetteri että jos tahdon tavaroitteni hanskoista kottikärryihin pysyvän ehjinä ja paikallaan, on parempi katsella vähän sivusilmällä mitä poniini oikein touhuaa... Sen uteliaisuus on tukahtumaton, edes heinäkasan heittäminen esille ei saa Striksiä lopettamaan seikkailuaan. Hän syö kun on tutkinut mielestään tarpeeksi, piste.

Hoitotoimenpiteiden aikana Striksi suorastaan vaatii että sille jutellaan ja huomioidaan muutenkin kuin vain harjaamalla, mikäli ei siis tahdo että harjat alkavat lentelemään, naruun ilmesty hampaanjälkiä ja hoitopaikalle aloiteta kuopankaivuuta kiinaan. Striksi antaa kyllä tehdä kaiken mukisematta eikä varustaessa näytä vastahankaisuuden merkkejä, mutta tamma tylsistyy nopeasti joten joko sen kanssa on oikeasti seurusteltava tai sitten hoito suoritettava pikavauhtia.

Ratsukoulutus Striksillä on vasta alkutaipaleella, joten kovinkaan tarkasti sen ominaisuuksista en osaa vielä sanoa. Fiksusti se on käyttäytynyt ja vaikuttaa kivan herkältä ja reippaalta, ihan emänsä kaltaiselta.


Kuvagalleria


Ei puhuta tuosta otsatukasta... :D

Striksi 3-v.

Pikku-Striksi.

Sukutaulu ja -selvitys

Isälinja Arafax | Emälinja Nymfadora II
i.  Fatality Lumos
mkrj nwb, 170 cm
ii. Dead Silence WH
VIP MVA Fn, KTK-II, KRJ-I, YLA2
m fwb, 167 cm
iii. Arafax
VPA-I, rn fwb
iie. Black Tears
VPA-II, m fwb
ie. Relan Harmonia
VIP MVA Fn, KTK-II, KRJ-II
rtkrj fwb, 170 cm
iei. Thanatos
VIP MVA Fn, KTK-I, m fwb
iee. Salome
VIP MVA Fn, KTK-II, rtkrj fwb
e. Vampire Slayer 5594
rnkm rp, 143 cm
ei. Avenged 5594
rn rp, 144 cm
eii. Jetblack Feeling
m kwpn, 168 cm
eie. Snidget
YLA3, rnvkko c, 140 cm
ee. Vampire Heart 5594
EV-II
rnkm rp, 145 cm
eei. Vampire Money
mrn hann, 172 cm
eee. PP-MVA Nymfadora II, CONN-III, YLA2
rnkm c, 138 cm

Sukuselvitys tulee myöhemmin.

Jälkeläiset

Striksillä ei ole jälkeläisiä.


PKK-arvioinnit

20.07.19, DS Valmennustalli, muu kuva: lomailua, tuom. Lynn: KM [1]
[1] ""Taustan vahvoivin väreihin nähden poni jää jokseenkin latteaksi. Ilme näyttää vähän siltä kuin se sanoisi etpäs tule hakemaan minua kun minä lomailen nyt."

VHRY (sijoja 0 kpl, joista voittoja on 0 kpl ja CUP 0 kpl


Kuulumisia

00.00.2019