Närhi istui puussa

Lyhyesti: pieni talli vieläkin pienemmän torpan pihassa.
Närhimäki on juuri sen näköinen kuin oravanpyörästä hypännyt pikkutalli voikaan olla. Kolme karsinaa ovat periaatteessa ulkokarsinoita, joiden eteen on vain rakennettu katos ja sen tarpeen vaatiessa sulkevat liukuovet. Tallin takana on kolmen hevosen vaatimaton, hämärä pihatto. Omaa kenttää ei ole, mutta alle 500 m päässä pihasta on hiekkakuoppa jolla saa käydä ratsastamassa.
Ei todellakaan mikään lukaali siis, mutta yhdelle puolierakoituneelle omistajalle ja hänen eläinystävilleen aivan hyvä piilopaikka.

Omistajasta puheenollen, hän on 30-vuotias Eemil Sodantaival, taustapirun alter-ego joka hieman häntä muistuttaa mutta ei sitten kumminkaan ihan.
Eemil on yksinäinen susi, joka ei muiden ihmisten seuraa kaipaa. Hän ei viihdy pitkään seurassa ja välttelee pakollisia sosiaalisia kontakteja niin paljon kuin pystyy: Eemil viihtyykin vallan mainiosti kodissaan eläintensä parissa. Ihmisiin ei voi luottaa, mutta eläimet ovat suorasukaisia ja niiden kanssa kommunikointi paljon helpompaa kuin kanssakädellisten.

Hevosilleen Eemil tahtoisi taata mahdollisimman luonnollisen elämän, niin luonnollisen kuin ihmisten maailmassa pystyy: esimerkiksi karsinoista hän luopuisi kokonaan jos saisi lisää rahaa suuremman pihaton rakentamiseen. Eemil kyllä ratsastaa ja harrastelee eri lajeja ruohonjuuritasolla, mutta hänelle tärkeää on että hevonen on koulutettu niin että se pitää ratsastusta aktiviteettina ja hauskana haasteena. Siksi eteneminen tapahtuu hyvin verkkaisesti aina kyseisen hevosyksilön omaan tahtiin, mutta mihinkäs tässä maailmassa on kiire. Klassinen ratsastus sisältyy Eemilin filosofiaan.
Kaikenkaikkiaan Eemil on henkilö joka voisi olla ihan kiva jos vain jaksaisi olla muiden kanssa. Mutta kun ei jaksa.


Karsinajako

✚ Karsina 1: Geralt
✚ Karsina 2: -
✚ Karsina 3: -
✚ Pihatto: Vetta, Tatti, Polkka

Tarhausjärjestys

✚ Oritarha: Geralt
✚ Pihatto: Vetta, Tatti, Polkka
✚ Pikkutarha: -
✚ Takatarha: -

Pihatto keväällä 2020

Kanat

Kesällä 2022 pihaan pölähti muutama kana aivan hetken mielijohteesta — niin Eemil kuin taustapirukin niistä pitää, joten miksipä ei? Mikäs maalaistalli se on sitä paitsi olevinaan jos ei muutamaa kotkottia kuulu...

Kanat ovat puhtaasti lemmikkikanoja. Jos munia siunaantuu niin niitä kyllä käytetään, mutta suurin syy parvelle on hymyilyttää ja antaa maailman parasta kanaterapiaa. Kuka voi olla naama nutturalla kun katsoo ruusupuskassa kupsuttavia pikkudinosauruksia? No niinpä, ei kukaan.

Kaarle

Naapurista kanojen kaitsijaksi tarjottiin kyselijälle Kaarle-kukkoa. Komeahan se on kuin mikäkin, ja hintaa kahvipaketin verran. Rotua ei Viksulantien Severi osanut sanoa, mutta väliäkö tuolla.

Kaarle on hieman neuroottinen kanojensa suhteen. Se juoksentelee paimentamassa eukkojaan jotka eivät mokomat kurittomat tottele, vaan ovat ympäri pihaa kuin Ellun — tai siis Kaarlen — kanat. Ukkoreppanalla on kova huoli ettei kukaan harhaudu liian kauas, ja välillä Kaarle unohtaa itse syödä kun tarjoilee niin kovin kohteliaasti ensin muulle parvelle. Harhaileva Hupsu aiheuttaa sille vielä joskus hermoromahduksen.

Ihmisille Kaarle on kiltti. Se vahtii kyllä vierestä aina kun parveen astuu, mutta antaa hoitaa rouviansa. Kädestä Kaarle syö rohkeasti ja saattaa kuistilla norkoilijan polvellekin hypätä, jos siis isännän tehtäviltään ehtii.

Kaarlen jälkipolvea

Hönö, emo Hupsu. Asuu Vienanmäessä.
Mirkku-Irmeli, emo Helmi-Orvokki. Asuu Vienanmäessä

Helmi-Orvokki

Ruskea Helmi-Orvokki on ostettu Orange Wood Ranchilta. Sen isä on komea aapiskukko Executor V ja emo mitä luultavimmin Phoenix.

Helmi-Orvokki on rauhallinen ja lepsu kana. Se ei juoksentele turhia kun kävellenkin pääsee, ja parvessa kovakalloisemmat rouvat saavat tilaa kun Helmi-Orvokki niitä konflikteja vältellen karttaa. Jos Helmi-Orvokki saisi päättää, se vain hengailisi päivät pitkät marjapuskan alla parhaan kaverinsa Hupsun kanssa. Tästä parivaljakosta Helmi-Orvokki onkin se tasainen ja seikkailua kaihtava järjen ääni.
Munat Helmi-Orvokki tekee säntillisesti aina samaan pesään ja samaan aikaan vuorokaudesta. Se munii pitkälle syksyyn ja aloittaa keväällä aikaisin.

Helmi-Orvokin jälkipolvea

Mirkku-Irmeli, isä Kaarle. Asuu Vienanmäessä

Hupsu

Hupsu ostettiin Helmi-Orvokin kanssa samassa syssyssä Orange Wood Ranchilta. Myös sen isä on Executor V ja emo Cella Junior. Mammasta ei ole epäilystäkään... Vaaleanruskea väri on toki selkeä vihje, mutta luonne, se on se naula epäilyksien arkkuun.

Nimi on ihan ansaittu. Hupsu on sellainen kana jota katsellessa tulee aina hyvä mieli: se puuhastelee kaikkea koko ajan, tekee kanaksi kummallisia asioita kuten hyppii Tatti-ponin selkään (ja lentää yhtä nopeasti alas) ja on sosiaalisin kotkottaja mitä löytyy. Paras kaveri Helmi-Orvokki on tietenkin aivan omaa luokkaansa, mutta myös ihmisten kanssa Hupsu viihtyy. Se on helppo ottaa syliteltäväksi ja pyytää vaikka tupaan kylään. Kesäisin munia saa etsiä, sillä puuhasteluissaan Hupsu ei ehdi aina pesälle. Sille ei ole ongelma syöksysynnyttää vaikka keskelle pihatietä.

Hupsun jälkipolvea

Hönö, isä Kaarle. Asuu Vienanmäessä.