Pikku-Ambe. © Lynn


Hoito-ohjeet

  • Jos jännittyy, saattaa rauhoittua rapsuttelemalla mikäli ei ole liian jännää.
  • Tarhassa päitset pois.
  • Ei klipata ennen kuin aloittaa kilpailemisen ja oikean treenaamisen.
  • Pakkaskeleillä loimi ulos: jos kylmää ei ole yli kymmentä astetta, vuoreton loimi riittää.

Varusteita

Ei vielä varustekollaaseja.

Laatisvalmius

30%

Laatisvalmius koostuu seuraavasti:
Historiateksti 15/15%
Luonnekuvaus 7,5/15%
Sukutaulu ja -selvitys 7,5/15%
Väh. 40 kpl sijoituksia painotuslajissa 0/15%
Väh. 7 kpl merkintöjä (pv, valm. ja tarinat) 0/15%
Väh. 1 kpl PKK-arvonimiä/kantakirjaus 0/10%
Jälkeläisillä väh. 20 sijoitusta painotuslajissa0/15%

KRJ

sijoja 0 kpl, joista voittoja 0 kpl.

Amberwaltz Sins

Trakehner "Amber", "Ambe"
Tamma, säkäkorkeus kasvaa
Rautias (aa/ee)
Syntynyt 01.05.21, nyt iältään M Layouts / raitatossu.net/mayflower-v

Kasvattanut Daniel Susineva,
Omistaa Icarus Kristiansen / Stall Lumos (VRL-01436)
Ei vielä rekisteröity

Painotuslajina kouluratsastus
Koulutustaso nousee yhä

Koska tallissa ei ollut kuin yksi ja ainoa koulutamma Unik, houkutti foorumin myynti-ilmoitus kuin hunaja kärpästä. Icarus ei tituleerannut itseään kouluratsastajaksi, mutta kenttäratsastus oli asia erikseen — ja kuinka usein hän näkikään koulupuolen vähättelyä lajin parissa, kun "onhan 2/3 suoritusta esteitä". Hän oli väsynyt surkeisiin suorituksiin jäljellejäävälle kolmannella osalla ja ottanut vallan asiakseen kasvattaa kenttähevosia myös koulusuvuista.

Siihen vain tarvittaisin kunnollisia kouluhevosia eikä mitään seurakilpailujen pilipaliponeja. Vaikka trailerista täristen laskeutuva, jokaista varjoa loikkaavasta raudikkovarsasta ei sitä uskoisikaan, tässä tulee olemaan Lumoksen kenttäkasvatuksen pelastus. Ainakin mikäli Icarukselta kysytään.

Takapulpetin kiltti ja hiljainen tyttö

Komealta kalskahtvasta Amberista muotoutui nopeasti ihan vain söpö Ambe. Se sopii tähän kauriinsilmäiseen nuoreen paljon paremmin, siitä kun leijailee sellainen kiltin koulutytön viba. Ambe tekee mitä pyydetään, mutta välillä tuntuu että ei siksi että se tahtoisi itse, vaan koska se kuvittelee että täytyy eikä reppana uskalla sanoa "ei kiitos". Klassikkoesimerkki tilanteesta on pesupaikka, joka Amben mielestä on hurjan jännittävä, mutta ei sitä uskalla vastaankaan väittää... Lopputulemana ketjuissa seisoo koko kropallaan tärisevä ja silmiään muljautteleva varsa, joka kyllä antaa suorittaa toimenpiteet mutta on samalla myös valmiina poimimaan pienimmänkin vinkin jonka varjolla voisi ottaa ritolat.

Ratsukoulutus tulee olemaan mielenkiintoista.

Kun Ambe on mukavuusalueellaan, kuten oman ihmisen harjailtavana, se on hurmaava pieni syliheppa. Ambe ottaa kontaktia, rapsuttaa takaisin, seurailee silmät kirkkaina mitä tapahtuu ja miettii mitäköhän kivaa tänään tehdään. Rautiaan kanssa uusiin asioihin on otettava pitkä ja maltillinen lähestyminen, mutta se on sen arvoista.

Sukutaulu

i. Schwartzwaltz
VIP MVA Fn, KTK-II, KRJ-I
m trak, 167 cm
ii. Charmingheart
m trak, 169 cm
iii. High Heart
m trak, 168 cm
iie. Clinquante
mkm trak, 166 cm
ie. Sibylline
mrn trak, 165 cm
iei. Belliatus
trn trak, 169 cm
iee. Sansaria
m trak, 161 cm
e. Apricity
Fn, KTK-II
rt trak, 168 cm
ei. Capricorn
m trak, 166 cm
eii. Fairy Foe
rt trak, 170 cm
eie. Coral
m trak, 165 cm
ee. Allegory
vprn trak, 169 cm
eei. Pelegrino
trt trak, 168 cm
eee. Ambience
vrn trak, 167 cm

Jälkeläiset

Ambe ei ole vielä jalostuskäytössä.

PKK-näyttelytulokset

24.08.21, Villa Castor, tammavarsat, tuom. Inna: EO-sert

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

16.07.2021 | Vettä sylkevä käärme

Kaikki on hyvin, kaikki on hyvin, kaikki on hyvin... Näin olisi voinut Amben kuvitella mantraavan seisoessaan pesupaikan ketjuissa jalat harallaan ja silmät päässä pyörien. Se oli selkeästi pakoreaktion reunalla, mutta kilttinä tyttönä yritti sietää niin pitkälle kuin pystyi. Sydän hakkasi niin lujaa että sykkeen näki paljaalla silmällä, alaleuka oli olematon ja katse villi.

"No, onhan tämä letku nyt aika hurja," Thyra-Jorunn totesi muka vakavalla äänellä. Asetelma oli pysynyt varttitunnin verran: pinkkitukkainen nuori nainen pitelee vesiletkua, vieressä rautias tamma mulkoilee ja väistelee sitä minkä ehtii. Eikä letku ole edes päällä. Niin, mitä siitäkin seuraisi jos Ambe pitäisi ihan oikeasti pestä... Mission imbossible? Näillä näkymin kyllä.

Aivan tätä Thyra ei kuvitellut joutuvansa tekemään tullessaan Lumokseen töihin. Hänelle maalailtiin kuvaa mahdollisuudesta kisata Icaruksen kenttähevosilla, treenata ja valmentautua — mutta missä ne kenttäratsut luurasivat?! Viimeksi kun Thyra tarkisti, oli vain este- ja kouluheppoja, joiden varsoista pitäisi tulla kenttäpelejä — jos ne siihen vain soveltuvat. Kuvitelmissa ei toden totta ollut maanitella varsoja sietämään pesuletkua...

Mutta kaikesta huolimatta Thyra jatkoi. jos Icarus antoi hänelle tehtäväksi siedättää Ambe pesuun, niin hänhän toden totta sen tekisi, opettaisi Amben peseytymään ja käyttämään oikeanlaista hoitoainettakin siihen päälle. Go big or go home!