ZEN / ACERBUS FARM

Index Staff MilieuHorses Breeding Galleries Contact

Kartanomaisema Riikanlahdella


Syksyllä 2015 Suomen sisäänpäinlämpiävät piirit pohjolan perämetsissä saivat jäädä taakse Zenin muuttaessa lähemmäs Keski-Eurooppaa Länsi-Latviaan. Myös puitteet kokivat huiman nousun sijainnin ohessa: pieni pakettitalli, katteeton hiekkakenttä ja puinen omakotitalo vaihtuivat vanhan hevostilan suureellisiin puitteisiin useine talleineen upeilla ratsastustiloilla varustettuna, päärakennuksenakaan ei ole sen vaatimattomampaa kuin kiviseinäinen, klassistinen kartano esipihoineen. Tila sijaitsee Saulkrastissa, n. 60 km päässä pääkaupungista Riikasta ja 2 km päässä Riikanlahden rannalta. Yli satahehtaarisesta, rauta-aitojen ympäröimästä tontista suurin osa on havuvoittoista metsää. Pieni joki virtaa tilusten pohjoispuolella kohti Gauja-jokea, sen ylitse on ainoa ajokuntoinen tie Saulkrastiin.

Talleja on yhteensä kolme: suurin talli on päätalli kivetyllä sisäpihalla, pihapiirin lounaskulmassa sijaitsee pitkä kilpatalli ja tammatalli.

Maneesi on suuri ja katsomotilaa siinä riittää isommillekin kisoille järjestettäväksi, myöskin perinteinen kahvio löytyy, tietenkin. Kentän laidalta löytyy katettu katsomo. Molemmissa tiloissa on pohjaratkaisuna hiekka-kivituhkaseos kumirouheella.

Tallilta löytyy myöskin vanha ovaalinmallinen ratsastusrata, joka nykyisin saa toimia laukkaponien treeniratana. Radan varressa on myös pieni katettu katsomo, joten myös sillä on mahdollista järjestää erinnäisiä tapahtumia jos tarvetta löytyy.

Suurin osa maastoista on metsäistä maata, mutta pienellä vaivalla pääsee myös Riikanlahden rannalle, jossa varsinkin laukkaponit saavat treeniä keväästä syksyyn.

United stables Zen and Acerbus Farm stays in Saulkrast, West of Latvia. More info in english coming soon.
Acerbus Farm on DeviantArt.
Please note that HARPG is only played on DA.
This site is unofficial homepage of Acerbus Farm.

Tämä on virtuaalitalli.
This is a sim-game stable.


Toimii parhaiten Chromella.
Works best on Chrome.

Ulkoasu © M Layouts // Modifying © Pölhö