Tänään on 21.07.2024

23.09.2018
Ulkoasu uusiutui, en nyt tiedä onko tämä parempi vai ei mutta tulipahan ainakin vähän vaihtelua elämään. Hali löysi vihdoinkin kodin Veikan hoivista, onnea ja menestystä piekkarin kanssa!

03.07.2018
Manattu on nyt Fn-tittelin arvoinen! Ensimmäinen kuukausi orilaitumella on sujunut ongelmitta. Manattu ja Striksi saivat uudet esittelykuvat.

07.06.2018
Eilen talli sai lisää vahvistusta, kun Erika varsoi kauniin kirjavan tammavarsan. Prinsessaa kutsutaan Striksiksi ja hän jää Närhimäkeen kasvamaan.

04.06.2018
Manattu on kesän Rósgarðurin laitumilla viettämässä laumaelämää. Orhi palautuu kotikonnuille 19.08

09.05.2018
Erikan jalkavaivat ovat pahentuneet sen verran, että päätin hänen olevan paras nyt eläkeläiselämässä. Ratsunhommat vaihtuivat siis pihattoseuralaisen virkaan.

09.03.2018
Korpinoita palasi kaikkien näiden vuosien jälkeen takaisin Närhimäkeen. Mummeli asuu pihatossa Erikan ja Polunin kaverina.

27.02.2018
Manattu sai ensimmäisen rakennekuvansa sekä pidemmän kuvauksen. Linkkipalkista löytyy nyt myös kuvagalleria, josta löytyy kaikki tallin sivuilla julkaistut kuvat.

23.10.2017
Badger muutti Stratocasteriin Nikin omistukseen. Tilalle muutti vauhtiherkkä islantilaistamma Polun.

19.07.2017
Photobucketin kuvaongelmia korjailtu poistumalla kyseisestä palvelusta. :-)

02.05.2017
Talliin muutti uusi poni, Erika, pitämään jöötiä varsoille.

29.04.2017
Esittelysivu julki, kuvineen päivineen.

31.03.2017
Uusi ulkoasu ja muutto uuteen osoitteeseen. Talli myöskin kutistui huomattavasti, olemme nyt eräänlaisella hiatuksella.


Muistathan myös

Tämä on virtuaalitalli ja -hevonen
This is a sim-game stable and -horse.

Toimii parhaiten Chromella. Mobiilitoimivuutta ei ole taattu.

Ulkoasu ja kuvat © Pölhö ellei toisin ole mainittu.

Närhen Manattu

Finest

🌿 Perustietoa Manatusta

» suomenhevonen, ori, 156 cm
» tummanruunikko, Ee/Aa
» syntynyt 09.01.2017, M Layouts / raitatossu.net/mayflower KATT2
» kasvattanut Närhimäki,
» omistaa VRL-01436
» #PKK2219
» Työjuhta ja maastokaveri
» ajokoulutettu, he C, 40 cm

Tasatahtinen mörrimöykkymme on arjen todellinen sankari. Mikään ei Manattua hätkähdytä, ei hyvässä eikä pahassa.


Manatun rakennekuva 4-v.

Kolmivuotias Manattu syksyllä 2017.

Manattu yksivuotiaana, ylpeänä ja itsenäisenä.
Isälinja Spiritismi | Emälinja Korpinoita
i.  Spiritismi
m sh, 166 cm
ii. Silpoja
rt sh, 169 cm
iii. Vandaali
rt sh, 156 cm
iie. Sysikuun Seireeni
rtkm sh, 170 cm
ie. Illuusia
m sh, 157 cm
iei. Häjyn Ikaros
trn sh, 154 cm
iee.Vilhilla
m sh, 158 cm
e. Korpinoita
Fn
rt sph, 140 cm
ei. Metsäin Mies
vrt sph, 147 cm
eii. Tapioinen
vprt sh, 150 cm
eie. Brunettepää
prt sh, 150 cm
ee. Noita-Emo
prt sph, 139 cm
eei. Riittimestari
trn sph, 146 cm
eee. Kevät-Emo
prt sph, 137 cm

Luonteenpiirteet

Rohkeus ♦♦♦♦♦♢♢ Taso 5, melko rohkea Periyttää piirrettä normaalisti
Kuuliaisuus ♦♦♦♦♢♢♢ Taso 4, normaali Periyttää piirrettä normaalisti
Temperamentti ♦♦♦♢♢♢♢ Taso 3, melko lauhkea Periyttää piirrettä vahvasti
Herkkyys ♦♦♦♢♢♢♢ Taso 3, ei kovin herkkä Periyttää piirrettä normaalisti

Taidot

Nopeus ♦♦♦♢♢♢♢ Taso 3, hieman normaalia heikompi Periyttää piirrettä vahvasti
Kestävyys ♦♦♦♦♢♢♢ Taso 4, keskiverto Periyttää piirrettä normaalisti
Hyppykapasiteetti ♦♦♢♢♢♢♢ Taso 2, normaalia heikompi Periyttää piirrettä heikosti
Ketteryys ♦♦♦♢♢♢♢ Taso 3, hieman normaalia heikompi Periyttää piirrettä normaalisti
Liikkeet ♦♦♦♦♦♢♢ Taso 5, hieman normaalia parempi Periyttää piirrettä normaalisti

Arnikan periytymisjärjestelmä 1.0


Jälkeläiset

Manattu tulee ottamaan vastaan suvultaan yksipolvisia suomen(pien)hevostammoja. Mikäli tahdot astuttaa tammasi, otathan yhteyttä.
Syntymäaika Skp. Nimi Isä Omistaja
00.00.00 o/t. ***** ****** *******

Näyttelytulokset

25.06.18, PKK:n kesäkimara, kylmäveriset orit, tuom. Kaneli: EO-sert 22.06.18, Zen, kylmäveriorit, tuom. Arnika: EO-sert
15.04.18, Saariston Hevosopisto, suomenhevosoriit, tuom. Aksu: LKV EO-sert, BIS5
30.03.18, Seppele, suomenhevosorit, tuom. Anne: EO-sert
22.12.17, Virmavesi, Muu kuva: vapaa kuva suomenhevosesta, tuom. Anne: KP [2]
25.11.17, Virmavesi, Muu kuva: vapaa kuva suomenhevosesta, tuom. Anne: KP, EM [1]
15.08.17, Seppele, varsat, tuom. Kaneli: HY
09.07.17, Niiranvaaran Oriasema, varsat, avoin, tuom. Tinúvel: EO-sert
04.05.17, Virmavesi, suomenhevosvarsat, tuom. Aksu: EO-sert
01.05.17, Otava, kylmäverivarsat, tuom. Kaneli: HY

[2] "Simppeli, tunnelmallinen piirros, varmalla tekniikalla."
[1] "EM taiteellisuudesta."

Kisakalenteri

WRJ (Sijoituksia 2 kpl, joista voittoja 0 kpl ja CUP 2 kpl)
01.12.17, Aldatha Farm, western riding, 2/31 (CUP)
30.06.17, Riverrock Ranch, halter, 3/16 (CUP)
TYH (Sijoituksia 1 kpl, joista voittoja 1 kpl ja CUP 0 kpl)
15.07.18, KK Pälke, käyttöajo, 1/29

Pidempi kuvaus

Manattu on sellainen jöröjukka. Se ei hetkahda pienistä asioista, eikä siksi tallista taida tämän varmempaa hevosta ollakaan — vaikka kolmas maailmansotakin saa syttyä, tätä oria ei kiinnosta.
Tammat kiinnostavat sen verran että kohtelias, matala hirnahdus saattaa karata ilmoille, muutama tanssiaskel lennähtää, ja se oli sitten siinä. Keskittymiskyky töihin on Manatulla siis hyvä, sillä ympäröivä maailma ei sitä houkuta: oman pään sisällä oleva on tarpeeksi mielenkiintoinen. Hoitotoimenpiteissä ei ole siis mitään ongelmaa Manatun nuokkuessa omissa oloissaan, kengittäjä ja eläinlääkärikin saavat puuhata mitä lystää. Ei kiinnosta.

Ajopelinä Manattu on vahva ja yritteliäs, se kiskoo tasaisella temmolla ja nojaa länkiin nöyränä kuten kunnon suomenhevosen kuuluu. Se hyvin harvoin kertoo mielipiteitään, mutta jos kuski ihan mahdottomia lähtee pyytämään niin Manattu painaa vain kaviot tiukasti maahan ja kieltäytyy tottelemasta ennen kuin saa fiksumman komennon.
Ratsuna Manattu on rauhallinen, ehkä välillä jopa hieman flegmaattisen oloinen. Siitä on vaikea saada kierroksia nousemaan, sillä Manattu tykkää mennä verkkaisesti, omiin asioihinsa uppoutuneena. Oria saa siis hoputtaa ja pitää fokuksessa. Mitään koulu- tai estekenttien liitokaviota ei siitä saa eikä se varmasti ratsastajallekaan ole kiva yrittää työntää tätä jörrikkää käyntiin, mutta maastoratsuna ja länkkärin rauhallisissa lajeissa tämä tasajalkainen taapertaja on korvaamaton.Varusteet OddPixeliltä ja Equestrian PRO:lta

Varusteet ja hoito-ohjeet

📌 Talutetaan ketjunarulla
📌 Ei tarvitse loimea ellei ole todella kylmää ja märkää (lähinnä syksyisin siis). Silloinkin mieluiten vuoreton sadeloimi
📌 Tarhataan yksin
📌 Hypätessä pintelit tai suojat joka jalkaan.

📖 Kuulumiset ja valmennukset

04.06.2018
Viime perjantaina Manatulla alkoi virallisesti kesäloma, sillä se asustelee kesän ajan Rósgarðurin poikalaumassa. Paikan päällä on toki mahdollista käyttää tiluksia, mutta tallille on täältä sen verran pitkä ajomatka että ennemmin annan Manatun pitää kokonaan vapaata. Silloin tällöin aion käydä herraa tervehtimässä ja kaviot vuolemassa, kotiseuduille Manattu kuitenkin matkaa vasta 19.08. Pidä hauska kesä, jöröjukkani!

09.05.2018
Manattu on maailman rauhallisin ja tasaisin ori ikinä, joo, mutta ai että se osaa olla myös ärsyttävää! Aamupäivällä ajattelin repäistä ja väännellä Manatun kanssa pitkästä aikaa vähän jumppaa hiekkakuopalla. Voin ihan rehellisesti sanoa että betoniporsaskin olisi ollut näppärämpi ja nopeampi... Ulkopohkeelle orhi oli aivan kuuro ensimmäiset puoli tuntia; se laahusti pohkeen takana koko surkuhupaisat 45 min mitä ratsastin; painoi (kyllä, painoi!) ulko-ohjaa vasten; juputti ja jumitti kun kiinnostus loppui, mistä minä tietenkin kypsänä aikuisena hermostuin ja sitten ei ainakaan tullut hevonveetäkään meidän "treenistä".
Yleensä ratsastaminen piristää, mutta nyt tulin takaisin kotipihaan niin debiksenä ja äkäisenä kuin vain voin, se on sitten jo paljon ihan näin btw. Tunsin oloni maailman huonoimmaksi ratsastajaksi, tunnen vieläkin. Iltapäivällä aion ottaa Polunin alle ja yrittää samaa sen kanssa, ehkä vauhtipallero nostaisi minut ylös tästä mentaalisesta haudasta johon Manatun kanssa putosin. Ähh.

09.12.2017
Tänään kävimme Manatun kanssa hakemassa talliin joulukuusen sekä oksanrankona tarhoihin järsittäviksi. Lunta oli satanut yön aikana ainakin 20 cm lisää, ja työreki luisti kuin rasvattu puuterilumella. Manattu painoi suomenhevosen voimalla länkiä vasten ja tarpoi pehmeässä hangessa kuin hirvi ikään, niinkin kovasti että minun piti hypätä rekeen seisomaan kun en pystynyt enää samassa vauhdissa harppomaan perässä. Ei tuntunut oria paljon minun lisäpaino haittaavan.
Kerättiin puut kyytiin, Manattu seisoi nätisti paikoillaan kun huhkin vesurilla pusikkoa matalaksi. Pistin kuormaa sen verran paljolti ettei orhi enää jaksanut yhtä kovaa paahtaa, valinta oli taktinen: en nimittäin enää joulukuusen kaadettuani mahtunut rekeen kyytiin. Turvallisesti ja tasaisesti luovittiin takaisin kotiin hämärtyvässä illassa, miehet töistä. Kyllä on onni omistaa näin hyvä hevonen!

28.09.2017
Manattu täyttää aivan pian kolme, ja ratsukoulutusta ollaankin pohjusteltu jo innokkaasti. Varustaminen ei tuota orille ongelmaa, ja hienosti se on kulkenut liinassakin satuloituna jalustimet pitkinä heiluen, hätkähtämättä mitään sen ihmeellisemmin. Todella, todella rohkea varsa! Manattu on kyllä aivan täydellinen kouluttaa, kaikki on sille jees, välillä tuntuu jopa siltä että orilla on vallan tylsää. "Eikö ne ihmiset mitään jännempää tekemistä keksi?"

06.05.2017
Kevät on ollut niin kurja ja sateinen, että tarhat ovat menneet yhdeksi muta- ja kakkaliejuksi. Viisas olisi siivonnut tarhoja ahkerammin tai tervannut kavionpohjia, mutta koska sitä en ole niin Manatulle alkoi tulemaan sädemätää. Onneksi vain vähän ja pelkästään yhteen kavioon, mutta kyllä se silti ärsyttää. Nyt on sitten terva- ja betadine-kuuri menossa. Ja varsinkin oritarhan siivous...

15.04.2017
Onneksi Manattu on vielä pieni poika! Meinaan, en tiedä kumpi sähläsi ja mitä, mutta lopputuloksena Manattu ravaili Badgerin kanssa edellämainitun tarhassa ilman mitään estoja... Pikkuherralla ei luojan kiitos ollut kuitenkaan vielä mitään käryä oreudestaan, joten juoksentelu oli ihan puhdasta rälläämistä ilman sen suurempiä tunnelatauksia. Kaksikkoa ei silti ollut helppo metsästää kiinni, varsinkaan Badgeria. Manattu oli itse asiassa paljon fiksumpi, ja tarpeeksi rällättyään se tuli ihan vapaaehtoisesti leipäpussille siinä missä pikkuneiti Badger vielä juoksi häntä tötteröllä ympyrää.


Ikääntyminen