Premiére Jay
Remun uusi koti: https://virvatuli2.webnode.fi/premiere-jay/

"Remu"

 • Trait du nord-ori
 • Tummanruunikko, säkä kasvaa vielä
 • Syntynyt 07.04.2020, nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower-v
 • Kasvattanut Närhimäki
 • Omistaa Eemil Sodantaival (VRL-01436)
 • Koulutetaan yhä
 • Ei rekisteröity

Kantakirjauskelpoinen

Remu oli odotettu varsa. En muista olenko ikinä juossut niin nopeasti ennen aamukuutta, kuin nähdessäni ylimääräisen, hyvin pienen pyllyn pihatossa keittiön ikkunaan... Kengätkin meni vääriin jalkoihin kun rynnistin moilastelemaan huuli pyöreänä elämän ihmettä.
Vetta oli luonut edellisen varsansa, ruunikko orivarsa sekin. Remun syntymässä oli siis jotain hyvin symbolista ja liikuttavaa, vaikka toki ruunikkopohjan todennäköisyys näistä vanhemmista olikin 100% ja orinkin syntymä oli fifty-fifty. Silti katsellessani pikkuisen työhevosenalun pitkäripsisiä silmiä en voinut olla tuntematta, että tässä nyt jokin ympyrä sulkeutuu. Ensimmäinen varsa ei saanut elää, mutta Remu kylläkin. Nimellä Premiére onkin minulle oma merkityksensä: tämä ei ole ensimmäinen syntynyt, mutta ensimmäinen tähän maailmaan jäänyt pikku-Vetta.

Luonteeltaan Remu on yhtä kiltti kuin emänsä, utelias ja vähän höpö. Välillä ori tuntuu käyvän G2-yhteydellä (tai vaihtoehtoisesti piuhat on pitkät kuin valtamerikaapeli), mutta paikoittaisen hölmöytensä se paikkaa valloittavalla olemuksellaan. Remun koulutus tulee olemaan ehkä pitkä tie, mutta matka on varmasti hauska!

Kuvagalleria


Nuorten hevosten leiri Myrtsissä 18.-20.6.2021, Remua kiinnosti kaikki muu paitsi kuunteleminen.

Ei ole Geraltia helpolla paiskattu, kun joutuu itsensä kokoista lapsukaista paimentamaan...

Remu kahden vuorokauden ikäisenä.

Luonteenpiirreanalyysi

Hermostuneisuus★☆☆☆☆☆ Epäjohdonmukaisuus★★★☆☆☆
Keskittymiskyky★★☆☆☆☆ Jääräpäisyys★★★★☆☆
Itsenäisyys★★★★☆☆ Säyseys★★★★★☆
Koulutettavuus★★☆☆☆☆ Valppaus★☆☆☆☆☆
Jännittyneisyys★☆☆☆☆☆ Kärsivällisyys★★★★★☆
Ihmisystävällisyys★★★★★☆ Hevosystävällisyys★★★★★★
Uteliaisuus★★★☆☆☆ Kilpailuhenkisyys★☆☆☆☆☆
Muisti★★☆☆☆☆ Säikky★☆☆☆☆☆
Panikoiminen★☆☆☆☆☆ Arkuus★☆☆☆☆☆
Yhteistyökykyisyys★★★☆☆☆ Traileriin lastaus★★★★☆☆

Sukutaulu ja -selvitys

i. Pomeroy
VIP MVA Fn, KTK-II
rnpäis tdn, 166 cm
ii. Pepperell
rnpäis tdn, 166 cm
ie. Maelee
rn tdn, 161 cm
e. Vedette
PP-MVA Fn
rnpäis tdn, 162 cm
ei. Astre
rnpäis tdn, 163 cm
ee. Broderie
prn tdn, 160 cm

i. Pomeroy on suurehko (166 cm) ja jykevärakenteinen ori. Vaikka mieleltään (ja liikkeiltään) se on hitaammanpuoleinen, on ulkomuodoltaan Pomeroy silti priimaa: virtuaalinen piirrosmuotovalio, finest ja II-palkinnolla kantakirjaus kertovat laadusta jo rotuun tutustumattomille ummikollekin. Ruunikonpäistärikkö tekee työhommia lähinnä TYH:n kisoja ajatellen eikä tositarpeeseen, ja onpa mokoma möhkäle yllättänyt muutaman kerran valjakkoajon koulukokeen noviisiluokissakin. Kääntyväthän ne suuretkin laivat — tosin hitaasti.

ii.Pepperell on kuin kaksoisolento Pomeroystä: säkäkorkeus on tasan sama 166 cm, päistärikköväritys asteelleen sama ja otsassa tuuhean harjan alla onneton tähdenalku. Luonteeltaan Pepperell on kuitenkin paljon topakampi kuin poikansa, eikä sitä tarvitse eteenpäin kahdesti käskeä. Varsinkin peltotöissä Pepperell on elementissään, sillä se jyystää jörösti eteenpäin vaikka aura kuinka tarttuisi maahan.

iii. Parcifal on nyt jo edesmennyt, ryhdikäs 166 cm korkea päistärikköori. Se teki pitkän uran lähinnä siitoshevosena komean ulkomuotonsa siivittämänä, tehden vain kevyitä töitä ja esiintyen messuilla. Parcifal tiesi selkeästi olevansa astetta komeampi, sillä ori otti aina kaikki hetket tilaisuuksina tanssata ja esiintyä. Oman elämänsä Casanova lopetettiin 22-vuotiaana jännevamman vuoksi.

iie. Mistique on palavan punakarvainen ruunikko, joka viettää leppoisaa siitostamman elämää. 164 cm korkea tamma on ajokoulutettu ja kyllä sillä kevyitä vetohommia on tehtykin, mutta "Mistyn" päärooli on olla hyvä emätamma. Tähän mennessä selväpäinen ja rauhaa rakastava teräsmatami on tehnyt jo 7 varsaa, joista kaksi on oreja, viisi tammoja.

ie. Maelee ei mataline jalkoineen ja muutenkaan vaatimattomalla ulkonäöllään ole mikään ihmeellinen ilmestys, mutta se on maailman rauhallisin ja kiltein luonteeltaan. Väkivahva tamma suorittaa työt aina mukisematta, ja se kantaa myös vaikka kaikki talon lapset kerralla leveässä selässään. Säkäkorkeutta Maeleella on 161 cm, joten ilman apuvoimia ei ylös muksut kyllä pääse...

iei. Temman kerää katseita melkein mustakarvaisella tummanruunikolla värillään, eikä tämä 163 cm korkea ori ole muutenkaan mikään turhanpantti: se on näyttelytuomareiden lellikki ja KTK-I, mainio ja innokas työkaveri sekä niin hyväpäinen että toimii parivaljakossa tammankin kanssa — itse asiassa juurikin Maeleen emän, Maelynnin kanssa. Temman tietää mikä on työaikaa ja mikä ei, eikä se längissä ikinä hölmöile. Saisiko tällaisia oreja meillekin, kiitos?

iee. Maelynn on "vain" 160 cm korkea ruunikko, hyväluontoinen ja rauhallinen kuten kunnon työhevosen kuuluukin. Tammamainen kipakkuus puuttuu siltä kokonaan, ja toimiipa Maelynn jopa harvinaisena parivaljakkona Temman-orin kanssa. Nykyisin Maelynn on hieman kevyemmällä työllä kesällä 2018 puhjenneen lievän kaviokuumeen vuoksi, mutta onneksi vaiva on pysynyt hyvin hallussa ruokinnalla ja fiksulla liikunnalla.

e. Vedette on omistajansa silmäterä, kiltti ja hyväluontoinen luottotamma joka ottaa siipiensä suojaan niin arat hevoskaverit kuin jännittävät ratsastajatkin. Työjuttuja 162 cm tamma on tehnyt aika vähän huonon kaluston vuoksi, mutta valjakkoajon noviisijuttuja päistärikkö on päässyt harjoittelemaan. Jyhkeästä ulkomuodostaan huolimatta Vedette on myös osoittautunut suhteellisen notkeaksi harrasteratsuksi, joka viilipyttynä seilaa skill at arms-radat läpi ja aivot solmussa pohtii klassisia kouluratsastusjuttuja omistajansa iloksi. Ei ole koiraa karvoihin katsominen!

ei. Astre on rakenteeltaan niin tukeva, että se on jopa rotunsa mittapuulla turhan muhku — ja se on jo paljon! Korkeutta on ehkä vain 163 cm, mutta leveyttä niin paljon että muunmuassa ajovaljaat oli pakko teettää uniikkityönä. Ruunikonpäistärikkö kantakirjattiin nippanappa III-palkinnolla, ja suurin kompastuskivi oli nimenomaan möhkälemäinen rakenne. Toisaalta tämä ori jaksaisi vetää perässään vaikka koko kotikylänsä, ja selväpäistä luonnetta kyllä kelpaakin periyttää eteenpäin. Tosin pakkohan tämän kokoisen hevosen onkin olla hyvä päästään...

eii. André on nyt jo edesmennyt komea päistärikkö mustanruunikolla pohjalla. Kooltaan 162 cm korkea ori kompakti, vahva muttei överi, sopivasti lihaksikas. André eli koko 21-vuotisen elämänsä samassa talossa työhevosena, ehtien jättämään isännän kahdesta sopivasta tammasta yhteensä 6 jälkeläistä. Lopulta yöllinen ähkykohtaus oli vienyt rehellisen työmyyräorin mukanaan, samasta karsinasta johon se oli yli 20 vuotta aiemmin syntynyt.

eie. Clair de la Lune on yhtä suuri klisee kuin nimensäkin. Paksujalkainen ja -huulinen päistärikkö tdn-tamma on hidas niin liikkeiltään kuin vähän järjenjuoksultaankin, mutta onneksi myös maailman kiltein ja varmoin. Korkeutta on 160 cm ja leveyttä sitäkin enemmän... Nyt 18-vuotias tamma painaa edelleen peltotöitä, kolmen varsan emänä ja yhden kyntömestaruuden voittaneena. Sanonta "kukkiihan se perunakin" osuu harvinaisen hyvin tähän hevoseen.

ee. Broderie ei kanna päistärikkögeeniä, mutta muuten 160 cm korkea tamma on oikea kaunotar. Se on kantakirjattu II-palkinnolla, ja kun katsoo pitkäharjaista työhevosmaailman primadonnaa, ei meriitti ole ihmekään. Rotunäyttelyistä se ei ole koskaan palannut Reserve Championia pienemmän palkinnon kanssa, ja tamman varsat ovat menneet kuumille kiville: kaikki 3 kpl on myyty jo ennen vieroitusikää. Nyt 15-v Broderie on omistajansa silmäteränä harrastehevosen virassa, puuhaillen ekstroverttiluonteisena ilopillerinä kaikenlaista aina maastatyöskentelystä maastohumputteluihin. Tästä punaruunikosta kuullaan varmasti vielä kasvatusrintamalla.

eei. Officier on järkälemäinen tummanpuhuva ori, joka 168 cm korkeudellaan ja Mentula-henkisellä rakenteellaan jättää sanattomaksi. Harvinainen kiharajouhinen Officier on kantakirjattu I-palkinnolla, eikä ole epäilystäkään mistä Broderie on ulkomuotonsa perinyt. Työkyvystä on hankala sanoa mitään, sillä "oikeita" hommia ei Officier ole oikein ikinä tehnyt: se on vain kiertänyt näyttelyitä, astunut tammoja ja vetänyt silloin tällöin huvittelumielessä kärryjä. Luonnettaan se ei kuitenkaan ole eteenpäin antanut, mikä on kenties hyvä: Officier on hyvin sisäänpäinsuuntautunut hevonen, joka avautuu hitaasti ja vaikeasti uusille ihmisille. Kaikki orin 26 jälkeläistä ovat onneksi isäänsä avoimempia — tämä on siis kasvattajan aarre, hevonen joka periyttää vain hyviä puoliaan. Olisipa kaikilla yhtä hyvä onni!

eee. Blond ei ole mikään rakennekukkanen. Se on pitkä kuin limusiini, hieman notkoselkäinen ja työhevoseksikin lyhytkaulainen. Varsoja "pikkutammalla" (no, onhan 157 cm aika vähän kun vertaa suvun muihin hevosiin) on kuitenkin 6 kpl, joista suurin osa on rakenteeltaan kauniimpia kuin emänsä. Miksi jälkikasvua tämänkaltaiselle kouluttamattomalle puskaluuskalle on teetetty? Syynä on satavarmasti vain sen erikoinen väri, rautias liinaharja, jota ei tdn-hevosilla ihan joka päivä näe. Hyvällä hevosella ei ole väriä, mutta kyllä sillä aina taikoo huonostakin tammasta siitosarvoa esiin...

Jälkeläiset

Remulla ei ole jälkeläisiä.

PKK-arvioinnit

Ei vielä näyttelykokemusta.

VHRY (sijoja 0 kpl, joista voittoja on 0 kpl ja CUP 0 kpl

VVJ (sijoja 0 kpl, joista voittoja on 0 kpl ja CUP 0 kpl

KRJ (sijoja 0 kpl, joista voittoja on 0 kpl ja CUP 0 kpl

TYH (sijoja 3 kpl, joista voittoja on 0 kpl ja CUP 0 kpl

25.07.21, De Civitate Deorum, tottelevaisuus, 3/10
20.12.20, Stall Wäckelin, tottelevaisuus, 2/11
18.12.20, Stall Wäckelin, tottelevaisuus, 2/11

Hakemisto

Lastentarhasetä Geralt

30.08.2020 | Lastentarhasetä Geralt

Geralt-parka luuli pääsevänsä loppukesäksi metsälaitumelle lomailemaan, mutta saahan sitä haaveilla. Seuralaiseksi nimittäin tuli Remu, joka vuotiaan orivarsan raivolla tahtoisi vain painia, painia, painia ja vielä vähän painia. Joka päivä näytelmä seuraa samaa valmista käsikirjoitusta: Remu tulee nuohoamaan aivan Geraltiin kiinni, roikkuu harjassa ja muksii "pienillä" varsankavioillaan (jotka ovat silti jo kaksi numeroa issikan kokoa suuremmat) niin kauan että Geraltilta lopulta palaa käämi totaalisesti. Remu vähän aikaa mähisee onnellisena, kunnes viikingillä ei riitä enää huumori ja se pistää nuorikon hakkaamaan tatamia. Rauha säilyy hetken vain siihen saakka kunnes varsalle tulee taas tylsää, ja sama helvetinkehä alkaa uudestaan

Kiitos ja anteeksi Geralt. Jonkun se on kuitenkin Remulle opetettava nokkimisjärjestyksestä ja siitä mikä on nuorten orien paikka elämässä, ja tällä tontilla siihen ei ole kenestäkään muusta. Vielä on kaksi viikkoa kärsittävä.

Varusteita ja hoito-ohjeita

Ei vielä varustekollaaseja.
 • Kengitetään hokkikaudella
 • Päitset pois pihatossa
 • Ei klipata
Varusteet © OddPixel ja Equestrian PRO

Ruokinta

 • Heinät jaetaan 4 kertaa päivässä n. 2-4 kg annoksina: aamulla, päivällä ja iltapäivällä ulos, yöksi karsinaan. Yöksi isompi annos.
 • Aamulla EQP Junior Mix 2l
 • Illalla EQP Junior Mix 2l, EQP Basic Mic 1l ja Minerals 300g
 • Tammi-huhtikuun välissä D-vitamiinilisä 1 x päivässä
 • Syyskuussa ja toukokuussa psyllium-kuuri läpi

©Equestrian PRO