Team Sooryoday

Team Sooryoday on 12.12.2020 kokoon kasattu intialaislähtöinen poolojoukkue. Majaansa se pitää yksityisellä ratsastuskoululla Delhissä.
Sooryodayn tiimivärit ovat persikka ja violetti.

Tiimi tulee kehittymään pelattujen pelien kautta, joten vielä siitä ei ole paljoa kerrottavaa. Hevosvalinnat ovat niinikään alkutekijöissään.

Sooryoday tarkoittaa hindiksi auringonnousua.

Kapteeni (pelinumero 1)

Kapteenina toimii 17-v Aysha Chakrabarti, jonka neurokirurgi-isä on sponsoroinut sekä tyttärensä ratsastusharrastuksen että ystävysten poolotiiminkin. Isä Chandan on itse asiassa liisannut, jopa joissakin tapauksissa ostanut, tiimiläisille ratsuja jos omat varat tarpeeksi laadukkaaseen hepoon eivät ole riittäneet. Hänen tyttönsä joukkueelle katsokaas kuin vain voi tarjota pelkkää parasta! Harmi vain ettei taitoa saa visaa vinguttamalla...
Aysha on määrätietoinen ja määräileväinen. Hän tykkää kertoa mitä tehdään, ja miten, eikä neuvotteluvaraa aina ole. Hankalahkon pintakuoren alla on kuitenkin ystävilleen lojaali teini, joka puskee läpi harmaan kiven vaikka pää kainalossa.

Ayshan ykkösratsuna toimii Weda Delm
Kakkosratsuna on tällä hetkellä pippurinen risteytysruuna Datta (kuvassa)

Ykköshyökkääjä (pelinumero 2)

Tiimin ykköshyökkääjä on Lisa-Charlotte Inkman, Ayshan ikätoveri ja paras ystävä. Juuri bff-aspekti on Lisan ykköshyökkääjän kunnioitettavaan pestiin saattanutkin, sillä todellisuudessa hän on hieman arka ja joskus jopa palloa pelkäävä. Aysha räyhää hänelle mokista eikä Lisa ykköshyökkääjänä tahtoisikaan olla, mutta kapteeni ei tahdo virkaan ketään muuta — "man up!" hän vain käskee ja patistaa takaisin peliin.

Lisan ykkösratsuna toimii Priya Deleena
Kakkosratsuna on englannintäysiveritamma Quadra's Flamebreath (kuvassa), joka on vakaa ja rohkea kuin kallio.

Kakkoshyökkääjä (pelinumero 3)

Toisena hyökkääjänä on 19-v poika Dabeet Chopra. Dabeet tarkoittaa soturia, ja tässä tapauksessa nimi on ollut enne — kuumakalle rämäpää ei paljoa varo, vaan tekee kaiken aina ihan täysillä. Jos joku kerää kentällä rikkeitä niin se on Dabeet. Ironisesti hänellä on eniten poolokokemusta koko joukkueesta, sillä ura alkoi jo 10-v junnujen tiimissä isän poolouraa seuraten. Toisaalta niinhän sitä sanotaan, että säännöt pitää osata ennen kuin niitä voi lähteä taivuttelemaan...

Dabeetin ykkösratsuna toimii Maldwyn Eehith
Kakkosratsuna on vielä nuori ja hieman häilyväinen marwariori Omarjeet

Puolustaja (pelinumero 4)

20-v Yamini Mahajan on tiimin puolustaja sekä järjen ääni. Hän on miettiväinen ja rauhallinen, eikä nuori nainen tunnu jäätyvän tiukassakaan paikassa. Hän tahtoisi vaihtaa paikkoja Lisan kanssa, mutta Aysha ei tahdo joustaa alkuperäisestä kokoonpanosuunnitelmastaan.
Yamini ei meinaa ehtiä aina harjoituksiin, sillä hän pänttää hurjasti yrittääkseen päästä lääkiksen pääsykokeista läpi.

Yaminin ykkösratsuna on lainaratsu Nyakubahwa
Kakkosratsuna hänellä on hieman leppoisampi marwaritamma Tiya

Ei vielä kuvia.

Varapelaajat

Varsinaista tiimiä paikkailee tarpeen tullen Aadhirai Banerjee, Jada Apte, Jagadeeshwar Kashyap sekä Jaagruthi Kashyap.

Henkilökohtainen pistetilanne

PVM

Aysha Chakrabarti

Lisa-Charlotte Inkman

Dabeet Chopra

Yamini Mahajan

11.04.21 20 p. 7 p. 16 p. 10 p.
21.03.21 5 p. 10 p. 4 p. 18 p.
25.02.21 17 p. 11 p. 14 p. 10 p.
06.02.21 18 p. 17 p. 18 p. 14 p.
23.01.21 1 p. 18 p. 16 p. -
27.12.20 19 p. 2 p. 20 p. 13 p.
= 80 p. 65 p. 88 p. 65 p.

Pelatut ottelut (klikkaa päivämäärästä ottelukutsuun)

11.04.2021, vs. Go Oranges!

01:20p – 02:7p – 03:16p - 04:10p = 53p / + 3 rp. (VOITTO)

”Ottelu oli tiukka ja jännittävä. Joukkueet olivat kokonaisuutena tasaväkisiä, mutta ryhmien sisällä näkyi tänään selvää epätasapainoa. Go Oranges! Tyler Andrews oli varsinainen pistehai ja dominoi kenttää siinä missä Team Sooryodayn kapteeni, Aysha Chakrabartikin. Kitty Loop ei ollut tänään aivan parhaimmassa terässään mikä itse peliin tuli, mutta taidokasta ilma-akrobatiaa hän kyllä tarjosi, sitä ei voi kieltää. Peli eteni pitkään tasaväkisesti, mutta loppua kohden Team Sooryoday kiri itselleen voiton."

20-21.03.2021, vs. Team Control

5-10-4-18=37 +1p (HÄVIÖ)

25.02.2021, vs. Team Feb Match

01:17p – 02:11p – 03:14p = 42p / + 1 rp. (HÄVIÖ*)

”Tämän päivän suurin yllättäjä oli avoimen tiimin Team Feb Matchin yhteistyö ja ehkä osittain myös onnekkuus. Ottelun parhaimmaksi pelaajaksi nousi Flannacan Ó hAodha, joka teki useita maaleja peräjälkeen ja antoi ennakkosuosikki Team Sooryodaylle ehdottomasti loistavaa vastusta. Helpolla ei tämän hetken rankingykkösjoukkuekaan vastapelureitaan päästänyt, mutta Team Feb Match vei tänään voiton kotiin.”

* Koska kyseessä oli 3 pelaajan ottelu, Yamini oli Team Feb Matchin väreissä. Hänen osaltaan kyse oli siis voitosta (mikä jos Ayshaa ketuttikin)

06.02.2021, vs. Go Oranges! (tuotoskisa)

01:18p – 02:17p – 03:18p – 04:14p = 67p / + 10 rp. (VOITTO)
Aysha Chakrabarti & Dabeet Chopra: Ottelun parhaat pelaajat

Yleiskommentti Team Sooryodaylle: ”Tuotokset tuovat yhtenäisyydentuntua ja erilaisia tekniikoita käyttämällä on saatu onnistuneesti sisällettyä kisojen arviointikriteerit. Vaikka näissä kisoissa suosittiinkin kuvia, Yaminin kirjallinen tuotos toi mukavasti vielä muidenkin tuotokset yhteen. Kaikin puolin hienoja tuotoksia!”

Kuva 1
Tuomari: ”Vau! Hieno tilannekuva kisatilanteesta josta ei ainakaan vauhtia puutu! Perspektiiviä sekä pallon, että hevosen kohdalla on käytetty taidokkaasti hyödyksi, ja lopputuloksesta välittyy todella onnistuneesti tilanteen vauhdikkuus, poolomaisuutta tietenkään unohtamatta! Vaikka kuvassa näkyykin valkea maa ja talvimaisen kirkas sininen taivas, sen talvisuus jättää kuitenkin ehkä vähän toivomisen varaa.”

Kuva 2
Tuomari: ”Pelaajan keskittynyt ja itsevarma (voitonhimoinen?) katse saa tuomarinkin värähtämään. Vaikka kuvasta ei käykään esille varsinaisesti itse poolopeli, ovat siinä käytetyt pelivarusteet kuitenkin hyvin huomion keskipisteenä. (Tiimiväri on kyllä ihana!) Taustassa käytetty tekniikka tuo kuvaan kriteereissä mainittua vauhdikkuutta, ja kuvan reunoilla komeileva kuuramaisuus sopivasti ottelupäivän kylmyyttä.”

Kuva 3
Tuomari: ”Yksinkertaisesti toteutettu, mutta silti paljon puhuva kuva kisapäivän pelistä. Ratsastajan totinen katse ja hevosen hullunkurin ilme tuovat hyvää vastapainoa toisilleen. Vaikka kuvalla ei ole varsinaista taustaa, sen yksinkertainen sininen väri taustalla toimii sillä se on hyvä tapa tuoda esille tilanteen kriittisyyden. Ilman kylmyys, tai paremminkin höyryävä hengitys näkyy myös hyvin tällaista taustaa vasten. Ohitse viuhahtava pallo tuo kuvaan sopivasti kiireellisyyden tuntua.”

”Töppöstä toisen eteen niin ei palella!”

Yamini olisi vastannut Dabeetille jotain näppärää takaisin, jos ei olisi palellut niin hervottomasti. Nyt kylmä tuntui kohmettaneen sormien lisäksi myös äänihuulet, aivosoluista puhumattakaan. Kenen neropatin idea oli lähteä mukaan talvipooloturnaukseen?

No Ayshan tietenkin. Kyllä neurologi-isin rahoilla sai vaikka mitä, talvitakit ja lentoliput, toppaloimet sekä merinovillatöppöset, mutta karaistuneisuutta ei voinut ostaa vaikka kylpisi joka aamu ja ilta rupioissa. Ainoa mikä Yaminia keskellä lumikenttää lämmitti oli oikeudentajun pieni hymähdys, kun neiti Chakrabarti näytti olevan vähintään yhtä syväjäässä kuin mukaansa ylipuhuneet ystävänsäkin.

Hevoset kävivät kuumina: ne eivät olleet tottuneet lumimääriin ja pakkaseen, eikä ollut kerta, toinenkaan, kun Yamini sai pitää henkensä edestä ohjista kiinni Nyakubahwan kavahdellessa pienimmistäkin yllykkeistä. Palloon oli pirun vaikea osua kun hevonen kiiti väärään suuntaan… Jos nyt tippuisi, särkyisikö tuhansiksi jäisiksi sirpaleiksi?

Kuulas ja raikas sää ei lohduttanut yhtään: luultavasti koko Sooryodayn tiimissä ei ollut pelaajaa, joka ei olisi toivonut ottelun päättyvän (oli tulos mikä oli ), niin että kaikki pääsisivät sulattamaan vielä pelastettavissa olevia raajojaan. Syksyllä Yamini oli perehtynyt amputaatioon, ja nyt alkeellisille opeille taitaisi heti olla vastinetta. Montakohan sormea hän saisi taivuteltua irti ohjista…

”Mene mene MENE!” Yamini kärisi ääni väristen, yllyttäen lainaratsunsa kulmikkaaseen ja maailman epämukavimpaan laukkaan. Viimeinen rutistus — viimeinen! Peliaika päättyisi pian, se motivoi vielä yhteen yritykseen. Lumi pöllysi ja narskui huumaavissa määrin hokkikenkien alla, Nyakubahwasta nouseva höyry sokaisi ratsastajan hetkeksi.

Pallo, missä on pallo?! Tuolla! POKS, maila kopautti sen komealla kaarella…

…Suoraan päin Dabeetia. Eehith-orhi näytti tukehtuvan kieleensä kun poika selässä joutui tekemään maailman äkkinäisimmän väistöliikkeen ollakseen ottamatta kovaa palloa suoraan syliin. Yaminia olisi hävettänyt ilman kömmähdyksestä seurannutta, periDabeetmaista raivoamistakin. Hän olisi itkenyt, mutta kyynelkanavat olivat tainneet jäätyä umpeen.

Jos joku valittaisi vielä kotikentällä Delhissä sääoloista, Yamini kävisi henkilökohtaisesti kumauttamassa mokomaa mailalla kypärään.
Tuomari: ”Tuotos oli mukavan tasapainoisesti kerrottu. Siitä kävi hyvin ilmi sekä pelin vauhdikkuus, talvisuus että itse poolo. Mukava päästä vähän sisälle myös ottelijoidenkin ajatuksiin ja tuntemuksiin, vaikkei kaikki nyt mennytkään kisoissa ihan nappiin. Talvipoolo ei selkeästi ollut tämänkään ratsukon mieleen. Kisatilanne oli kaikin puolin hyvin kuvailtu, ja sitä oli mukava lukea, sekä tekstin perusteella helppo mielessä kuvitella.”

23.01.2021, vs. Team Control

1p/18p/16p=35p + 3rp (VOITTO)

27.12.2020, vs. King Cobra Polo

01:19p – 02:2p – 03:20p – 04:13p = 54p / + 3 rp. (VOITTO)
Dabeet Chopra: ottelun paras pelaaja

”Tunnelma oli kuuma australialaisen ja intialaisen joukkueen yhteispelissä. Kumpikaan joukkue ei olisi halunnut hävitä mistään hinnasta, mutta King Cobra Polon joukkueella oli tänään jonkin verran erimielisyyksiä eikä tiimissä toimiminen sujunut ongelmitta. Sitä vastoin Team Sooryoday oli aivan lyömätön lähes jokaisen joukkuejäsenensä osalta! Yleisö ei ollut pysyä paikoillaan seuratessaan saumatonta yhteistyötä ja ammusten lailla viuhuneita maaleja maalin perään. Kapteeni Aysha Chakrabartin armoton strategiasilmä ja leiskuva hyökkäystekniikka Dabeet Chopralta takasivat ällistyttävää peliä, johon australialaisilla ei valitettavasti ollut paljon sanottavaa.”