Index Equorum

Ulkoasun pohja © Heidi / Pilvimarja 2022
Muokkaus ja kuvat © Pölhö (VRL-01436)
Taustakuva © Amretas Graphics
Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse
Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable

Priya Deleena

Uusi koti: http://sudenmarja.org/maldwyn/h/deleena.htm

© Pölhö
Rotu ja skp: marwari, tamma
Syntymäaika: 15.09.14, M Layouts / raitatossu.net/mayflower-v
Väri: Voikonkirjava
Kasvattaja: Priya Farm
Säkäkorkeus: 149 cm
Omistaja: VRL-01436
PKK-ID: Ei rekisteröity PKK:an
VRL: Ei rekisteröity VRL:on
Painotuslaji/t: koulu- ja matkaratsastus
Koulutus: koulutetaan vasta

Nopeasti reagoiva ja suurista tunteista elävä Weda on sellainen hevonen, josta joko pitää todella paljon tai sitten ei lainkaan. Joitakin sen herkkyys ja lennokkuus miellyttää, loput eivät jaksa olla aina tuntosarvet ojossa tamman kanssa. Vakka kantensa valitsee.

Della on kaunis hevonen niin ulkoa kuin sisältäkin, sitä ei voi paremmin kuvailla. Kiltti ja hellä Della on kaikkien käsiteltävissä eikä se ota hernettä nenäänsä niin mistään, sieraimissa saa roikkua niin monta pikkukättä kuin mahtuu ja tamma vain kärsivällisesti seistä jököttää paikoillaan lasten ihasteltavana, toki useimmiten myöskin aikuisten. Välillä Della tuntuu jännittävän uusia asioita helposti, mutta se ilmoittaa mielentilastaan lähinnä korisemalla ja tuijottamalla pelottavuuksia pää pystyssä ja kippurakorvat tötterössä: harvoin, jos koskaan tamma säpsähdystä kummemmin reagoi, varman ihmisen kanssa ei melkeinpä koskaan silläkään.

Ratsuna Della on yhtä kiltti kuin maastakin, se ei nosta äläkkää vaikka ratsastaja kuinka riuhtoisi tai tempoisi selässä, kärsii vain hiljaa. Välillä tammaa saa oikein patistaa eteenpäin kun se mieluusti kulkisi verkkaiseen ja rauhalliseen tahtiinsa — liian kovaa kyytiä siltä on vaikea kuvitella koskaan saavan! Vaatii hieman taitoa saada Dellasta esiin reipas ja oikein päin kulkeva vaihde, mutta kun sen puolen saa kaunottaresta keploteltua esiin niin ratsastuksen sujuvuus on kaiken sen vaivan arvoista: Dellan askeleita tasaisempia ei ole olemassakaan ja herkkyys apuihin on aivan omaa luokkaansa.

Sukutaulu

i. Devaraja
vkkokrj mrw, 149 cm
ii. Devak
mrw
iii. Gajapuhu
mrw
iie. Prem
mrw
ie. Rajiv
mrw
iei. Umang
mrw
iee. Tara
mrw
e. Mrinmayi
mkrj mrw, 147 cm
ei. Sujan
mkrj mrw, 153 cm
eii. Vishes
mrkj mrw, 155 cm
eie. Wamil
rtkrj mrw, 149 cm
ee. Neepa
trn mrw, 146 cm
eei. Ish
rn mrw, 151 cm
eee. Manyu
m mrw, 145 cm

Sukuselvitys

Tulee ajallaan

Jälkeläiset

Della ottaa vastaan suvultaan 1-polvisia marwarioreja, ollen käytössä myös fiksuihin risteytyksiin.

Sundar Index
i. Priya Ishaan
s. 16.01.21, rn
Om. Index Equōrum /
-

Näyttelytulokset

-

Muut kilpailut

KRJ (Sijoituksia 8 kpl, joista voittoja 1 kpl)
24.09.15, Wyat Shetlands, he C, 5/40
21.09.15, Wyat Shetlands, he C, 6/40
15.09.15, Wyat Shetlands, he C, 1/40
12.09.15, Wyat Shetlands, he C, 2/40
12.09.15, Wyat Shetlands, he C, 5/40
11.09.15, Wyat Shetlands, he C, 3/40
11.09.15, Wyat Shetlands, he C, 4/40
10.09.15, Wyat Shetlands, he C, 3/40

Päiväkirja ja valmennukset

16.12.20 | Vanhan hevosen uudet temput

Della on aikansa kierrellyt pitkin maita ja mantuja Zenistä lähdettyään. Se on ollut yksityisenä harrasteheppana ja ratsastuskoulun tuntipuksuna, ja onnellisten sattumien kautta Della sattui palautumaan takaisin allekirjoittaneen elämään.

Kaksitoista ei ole luku eikä mikään, ei Dellaa vanhaksi siis parane kutsua, parhaimmassa iässäänhän se liihottelee. Varsaa se ei ole vielä tehnyt joten aivan ensin se on hoidettava alta pois — Dellasta jälkikasvua tahdon nimittäin aivan varmasti, joten miksi lisätä komplikaatioiden riskiä venyttämällä ensisynnytysikää?
Samaan aikaan Della pääsee tutustumaan poolomaailmaan Team Sooraydayn mukana. Vieroituksen jälkeen tamma pääsee toivottavasti pelikentille näyttämään taitojaan, ellei jopa ennen sitä.

27.02.15 | Pikku-Della saapui Zeniin

Della on kotiutunut yllättävän nopeasti uuteen kotimaahansa ja -talliinsa, se ei ole näyttänyt sen kummempia stressioireita kuin ensimmäisinä päivinä karanteenitallissa vatsa oli jokseenkin sekaisin ja lämpöä oli pikkuisen — se kun laski niin tamma oli jo aivan sujut muuttonsa kanssa ja oli kuin olisi aina asunut Suomessa. Nyt Della on jo muuttanut Zeniin ja ehtinyt tutustumaan uuteen laumaansakin pihalla. Varsinkin Piolan seurassa se tuntuu viihtyvän ja Piola sen, mikä on tältä tallin diivana tunnetulta dongola-rouvalta kovin kummallinen veto. Della ottaa suojelijansa ystävyyden hyödyksi ja pakenee Piolan taakse aina kun muut nuorikot tulevat härkkimään uutta tulokasta, ovela otus.