Nyakubahwa


© Pölhö
Rotu, sukupuoli: dongola, ori
Syntymäaika: 10.11.10, M Layouts / raitatossu.net/mayflower-v
Väri: ruunihallakko (Ee/Aa/Dd)
Kasvattaja: Huago Ventiago
Säkäkorkeus: 156 cm
Omistaja: VRL-01436
PKK-ID: PKK3962
VRL: Ei rekisteröity VRL:on
Painotuslaji/t: matkaratsastus
Koulutus: he C / 60 cm / 80 km

"Bawa" on dongolaksi oikea helmi, ainakin jos rakennetta katsoo. Sen kasvattanut herra Huago sitä tavoitteleekin: länsimaailmalle kelpaavia, käyttökelpoisia dongoloita, eikä pelkästään värin perusteella sukua ja rakennetta katsomatta kuten yleensä tapana on.

Bawan hyvät puolet
Rohkeampaa hevosta kuin Bawa saa etsiä. Sitä ei suorastaan tunnu kiinnostavan ympäristö, ja äkillisiinkin yllätyksiin se reagoi korkeintaan säpsähtämällä. Ratsastajan olotilat eivät tähän orhiin tartu, joten itse saa jännittää niin paljon kuin lystää, se ei ratsun mielentiloja liikauttele.
Bawa on myös nopea kaikissa askellajeissaan. Se ei ole mikään höösä eikä ota turhaa tuulta siipiensä alle, mutta tempo nyt vain tuppaa aina olemaan se maksimi. Pitkät, matkaavoittavat askeleet tulevat toivottavasti viemään Bawan matkaratsastuksen aikaluokkien kärkisijoille.

Jokaisella on varjonsa
Bawa ei ole kiinnostunut ihmisistä. Se ei hakeudu kaksijalkaisten pariin, ja laitumella saattaa jopa lähteä karkuun jos herralla on tuntemus ettei työnteko juuri saapuneen henkilön kanssa ole kivaa — joskus jopa hieman hampaitakin loksauttelee antautuessaan kiinni, ihan vain muistutuksena.
Hoitaessa Bawaa ärsyttää yleensäkin ottaen kaikki. Se kiemurtelee, näykkii, potkii ilmaa. Jos sitä lähtee komentamaan, on peli menetetty lopullisesti, sillä silloin saa vain kaksin verroin takaisin. Paras taktiikka on vain ignoorata orin kiukuttelu, yrittää tehdä hoitamisesta mukavampaa ja jatkaa tekemisiään kuin mitään ei tapahtuisi. Helpommin sanottu kuin tehty!

Työskennellessä
Notkeudestaan Bawa vastaa betoniporsasta. Se on vaikea taivutella, luonnostaan ori ei sitä tee, ja askeleet ovat kamalaa rynkytystä kaikki. Saa olla aikamoinen velho jos aikoo istua koko treenin harjoitusravissa! Edes laukka Bawalla ei ole mukava, vaan se töksäyttää ikävästi laskuvaiheessa. Käynti on epämääräistä möyryämistä.
Apujen on oltava suhteellisen suuripiirteisiä. Bawa ei mistään istunnanmuutoksista välitä, vaan painaa vain menemään. Sitä on ratsastettu Afrikan puolella ohjista vetämällä ja pohkeella paukuttamalla, mikä näkyy. Ei tästä mitään kouluratsua ikinä tule, ja esteilläkin Bawa vain juoksee läpi.

Sukutaulu

i. Umwami
rnhkko dong, 150 cm
ii. Umutware W'inyanja
m dong, 149 cm
iii. Tuntematon
-
iie. Tuntematon
-
ie. Ubukonje
rnhkko dong, 143 cm
iei. Tuntematon
-
iee. Tuntematon
-
e. Umuja
vkko dong, 156 cm
ei. Zahabu
cre dong, 155 cm
eii. Tuntematon
-
eie. Tuntematon
-
ee. Tuntematon
eei. Tuntematon
-
eee. Tuntematon
-

Sukuselvitys

Tulee ajallaan

Jälkeläiset

Bawa ottaa vastaan myös ulkopuolisia tammoja, ota yhteyttä mikäli olet kiinnostunut astuttamaan omasi.
Koska dongola on enemmänkin hevostyyppi kuin rotu, voi tamma olla rodultaan myös muu fiksuun risteytykseen sopiva hevonen, kuten esimerkiksi englantilainen täysiverinen, puoliverinen, arabianhevonen jne.

♂/♀ Nimi
e. Emä
s. 00.00.00, väri
Om. Omistaja /
-

Näyttelytulokset

12.01.21, Kortejärven Ratsutila, Muu kuva: vapaa kuva, tuom. Tuulia: KP [1]

[1] "Hauskan värinen hevonen, ylväs olemus. Tuulinen, jopa myrskyisä tunnelma."

Muut kilpailut

VMRJ (Sijoituksia 1 kpl, joista voittoja 1 kpl, pisteitä 18p.)
09.01.21, Yorca Warmbloods, 7th, 4 p.
30.11.20, Crampton Stock Horses, 15 km ihanne, 32/43, 2 p.
28.11.20, Yorca Warmbloods, 15 km ihanne, 10/28 1 p.
21.11.20, Yorca Warmbloods, 15 km ihanne, 11/28 1 p.
19.11.20, Crampton Stock Horses, 15 km ihanne, 1/28 10 p.

Päiväkirja ja valmennukset

10.11.2020 | Tässä sitä nyt ollaan

Jep jep, pitkään olen uhonnut hankkivani vielä dongolan, ja nyt sen tein. Mitä virkaa Bawalla on, sitä en tiedä, mutta voinpahan moisen eksoottisuuden nyt kehua omistavani. Ehkä se matkaratsastuksessa voisi pärjätä?

Oikeasti olen kyllä aika tyytyväinen Bahwaan. Se ei ole rakenteeltaan mikään ihan sysikamala, siis dongolaksi. Ei siis mikään ruusunen oikeasti, mutta sen verran edes ratsun näköinen että uskaltaa selkään nousta. Sitä en kyllä ihan heti tohdi tehdä, kunhan tuo ensin kotiutuu... Pitää orhi nimittäin sellaista mekkalaa ja on oikea tornado taluttaa, että taitaa olla joulu ennen kuin uskallan edes harkita ratsastamista!