Image

Kara

Musta ahaltek-ruuna, syntynyt 2010 Suomessa.

Eetun silmäterä, vekkuli ja älykäs täykkäripoika. Kara tykkää huomiosta ja siitä että saa aivopähkinöitä ratkaistavaksi: saman tehtävän toistaminen ja yksitoikkoinen uranjumputtaminen olisi tämän hevosen pahin painajainen.

Näppärä klassinen kouluratsu, joka vaatii kuitenkin ihmiseltä varmuutta, selkeyttä ja hyvin tarkkaa apujenkäyttöä.

Kara on vain kokeneiden ratsastajien käytettävissä.

Kuva © Eetu Autere

Image

Damali

Mustanvoikko ahaltek-tamma, syntynyt 2007 Venäjällä.

Tallin kaunotar, joka on voittanut mm. Northern Star-palkinnon (Grand Champion) MM-näyttelyissä Pietarissa. Damali on hyvin herkkäsieluinen prinsessa, mutta kaikin puolin todella kiltti ja herttainen. Uusille ihmisille hän avautuu jokseenkin hitaasti.

Damali on vasta ratsastustaiteen alkutaipaleilla. Hän on hyvin kuuliainen, kevyt ja herkkä ratsastaa, toimien rauhallisella ja pienieleisellä ratsastajalla kuin ajatus. Tuleva Prima Ballerina.

Damali on kokeneiden ratsastajien käytettävissä.

Kuva © Eetu Autere

Image

Viksu

Hopeanmustanpäistärikönkirjava islanninhevosruuna, syntynyt 1999 Islannissa.

Tulen ja jään hevonen Viksu on samaan aikaan maailman rauhallisin ja kiltein, kuin myös nopein ja tappuraisin. Viisas vanha viikinki valitsee vaihteen ratsastajan taitojen mukaan.

Viksun lempijuttuja ovat esteet ja rallimaastot, mutta orastavien nivelvaivojen vuoksi varsinkin esteura on nyt taputeltu. Rauhallisissa maastoissa pomminvarma issikka on sen sijaan yhä kuin kotonaan.

Viksu ei ole tällä hetkellä ratsastuskäytössä, mutta maasta sen kanssa pääsee työskentelemään.

Kuva © Iida Koponen / epajarjestys.kuvat.fi

Image

Onni

Kimo lipizzanhevosruuna, syntynyt 2003 Suomessa

Onni käy enemmän dieselillä kuin lentokerosiinilla, mutta taitava ratsastaja saa kaivettua siitä esiin hienoja liikkeitä ja jopa ehkä vähän vauhtiakin. Ihmiseltä Onni kaipaa "henkistä läsnäoloa" pysyäkseen itsekin kiinnostuneena tekemisestä ja keskittyneenä. Kadotessaan omiin maailmoihinsa se saattaa muuttua hivenen säikyksi.

Onni vasta opettelee klassisen ratsastuksen perusteita.

Aivan aloittelijoiden ratsu Onni ei ole, mutta yhtä vaativa se ei ole kuin esimerkiksi Kara. Onnia voisikin kuvailla ns. jatkotason hevoseksi.

Kuva © Sonja Autere

Image

Mymmeli

Punarautias russponitamma, syntynyt 1999 Suomessa

Mymmeli vaihtoi 20-vuotiaana uraa ravi- ja seuraponista ratsastustaiteen kautta ratsuksi. Hän on kiltti taskuraketti. Joskus ponin mielipiteet ihmisen kanssa menevät ristiin, mutta pukkeja tai muita ikävyyksiä ei teräsmuori harrasta.

Mymmelin lempijuttuja on kaikki vauhdikas: rallimaastot, esteet, skill at arms. Luottoponi menee metsässä vaikka läpi harmaan kiven, ja reippautensa ansiosta se on usein vetohevosen virassa pidempikoipisten kaverienkin edessä.

Opetuksessa Mymmeli on kaikentasoisten ratsastettavissa.

Kuva © Eetu Autere