OikolinkkejäMuistathan myös...

⚔ Skill at arms-tunti 25.03.2017

Neljä ratsukkoa seisoi keskellä maneesia, katsoen kuinka viides heistä syöksyi täydessä laukassa heidän ohitseen. Kavioiden rummuttavan rytmin lisäksi kuului vain miekan huitaisu ja sitä seurannut kalahdus, kun trebutcheen virittänyt köysi katkesi ja laukaisi katapultin.

 VHRY // Trebutchet eli vastapainokatapultti

» Osallistu tunnille vastaamalla tuntia koskeviin kysymyksiin 24.03.2017 mennessä.
» Jokainen osallistuja saa lyhyen palautteen tunnin kulusta.
» Tunti pidetään Zenin päähallissa.
» Tunnille otetaan max. 5 ratsukkoa.

Vihdoin ja viimein myös Zenistä voi tulla hakemaan oppia historialliseen ratsastukseen! Ensimmäisen tunnin aiheena on skill at arms:iin tutustuminen, eli mukaan voi tulla ilman mitään aiempaa kokemusta — sekä ratsastaja että ratsu saavat olla täysin ummikkoja, kiinnostus lajia kohtaan riittää. Toki myös kokeneemmat ratsukot saavat osallistua, heidän kanssaan perehdytään perusratsastuksen hiomiseen ja trebutcheen tehokkaaseen käyttöön.

Tunti järjestetään Zenin päämaneesilla, ja opettajana toimii tiukahko mutta asiansa tunteva Iivari.


Osallistujat

Roxana - Yön Armoton
Maneesissa oli yksi tuttu ratsukko: Yön Armoton eli Aaro oli aiemminkin näkynyt samaisissa tiloissa kisaamassa, kuten syvällä satulassa istuva Roxanakin, joten Iivari tiesi jo melko paljon mitä odottaa. Ratsukolle tunti oli lähinnä vanhan kertausta ja tekniikan hiomista, Aarolle trebutchet kun oli jo tuttu laite. Suurin osa tunnista kului oikeaan ajoitukseen ja askelten pituuden säätelyyn, jotta laukka olisi juuri oikeassa vaiheessa maksimaalisen voiman takaamiseksi Roxanan iskiessä köyden poikki. Kertaus on opintojen äiti.


Oona Pietinen - Cortinarius Melinah
Oona ja Melina olivat uusia tuttavuuksia, eikä Melina ollut aiemmin kohdannut trebutchetia. Sillä aikaa kun toinen tuntilaisista verrytteli jo kokeneempaa ratsuaan, kävi Oona tutustuttamassa tammaansa katapulttiin: alkuun se vaikutti olevan hieman epäluuloinen, ja kun Melina opetusmielessä sai seistä lähellä laukaisualuetta toisen ratsukon laukaistessa aseen, hätkähti rautias sen näköisenä ettei tiennyt mihin suuntaan revetä. Kun ratsukon oma vuoro tuli katkaista köysi ja lennättää hiekkasäkkiä, ei juttu enää kuitenkaan vaikuttanut olevan vaarallinen Melinan mielestä: se pyöritti korviaan ja oli valpas, mutta niin paikaltaan, käynnistä kuin ravistakin laukaisu onnistui hyvin — aina silloin kun Oona vain osui köyteen terä oikeassa kulmassa, sillä varsinkin vauhdin kasvaessa tehtävä näytti helpommalta kuin mitä oikeasti oli.  Kun Oona ensimmäisen kerran onnistui laukassa köyden katkaisussa, innostui Melinakin niin että teki pienen, tammamaisen vinkupompun.
Tästä on hyvä jatkaa!Osallistuminen

Vastaa annettuihin kysymyksiin 24.03.2017 mennessä. Kommentit tulevat myöhemmin tälle sivulle.

Tämä on virtuaalitalli
This is a sim-game stable
 
Toimii parhaiten Chromella. Mobiilitoimivuutta ei taattu.