Minor Queen Procyon


Prinsessa edellisen omistajan alla. Vau mikä ryhti ja kasaus! Tästähän olisi ollut vaikka klassiseksi kouluratsuksi.

Prinsessan esikoinen, King.

Pilviharja pellavapää.

"I'll tame you, no matter what". Clave White on löytänyt itselleen projektin...

Pieni Prinsessa 2015 syksyllä.

© Pölhö, ensimmäinen ratsastuskuva © Heidi


PP-MVA

"Prinsessa"
morganinhevostamma, 155 cm
hopeanmusta (Ee/aa/Zz)
Syntynyt 10.08.2010, nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower v
Kasvattanut Zen
Omistaa Clave White (VRL-01436)
VH18-059-0041 / PKK1901

Yleispainote
he A / 60 cm / western

PP-MVA myönnetty 2017

Kultun ensivarsan myyminen ei kaduttanut enää läheskään niin paljon kun karsinan pahnoilta löytyi makaamassa kaunis kikkuratukkainen hopeavarsa. Vaikka Prinsessa rimmaakin hyvin Procyonin kanssa, on nimi silti ansaittu jo paljon ennen rekisteröintiä: siro ja hento tammavarsa pellavajouhineen on oikea prinsessojen prinsessa, ja onhan neiti nirppanokassa myöskin herneprinsessan vikaa... Pienistä oikuista huolimatta tästä tammasta ei kyllä enää luovuta!

Sirorakenteinen ja sulavalinjainen Prinsessa on nimensä ansainnut, sillä neiti on todellakin oman elämänsä aristokraatti. Tamma on perusluonteeltaan kiltti ja herkkä, mutta juuri jälkimmäisin piirre aiheuttaa välillä enemmän tai vähemmän skismaa. Jos Prinsessa ei pidä jostakin tai jokin hermostuttaa sitä, niin kaikkihan saavat siitä kuulla: oli se sitten liian raju harjaus, pakottaminen tai vain Prinsessan mielestä epämiellyttävä haju, niin sieraimet ovat lautasen kokoiset ja pellavaiset jouhet hulmuavat hevosen steppaillessa ja heitellessä päätään silmät vilkkuen. Prinsessaa on helppo järkyttää, mutta tutun ihmisen tai hevosen läheisyys ja rauhoittavat eleet saavat kierrokset nopeasti takaisin alas. Jos seurana on samanlaisia hermokimppuhevosia tai -ihmisiä, niin sitten lopputuloksesta ei uskalla edes puhua...

Ratsuna Prinsessa on varmasti juuri sellainen kuin edellisen pätkän perusteella arvasit: kiltti, herkkä ja helposti kuumuva. Tamma ei unissaankaan tekisi mitään typeryyksiä eikä satavarmasti niskoittele piruuttaan, mutta jännittävä tilanne, ratsastajan epävarmuus tai liian ronskit otteet saavat Prinsessan kuumumaan korskumispisteeseen — ja kun sen mitta lopulta täyttyy, on hevosmaisena ratkaisuna tietenkin paeta paikalta niin vikkelään kuin pienet kaviot vain kiidättävät.

Rennon ratsastajan kanssa Prinsessa on ajatuksella ja pumpulisormilla toimiva monitoimipeli, joka on peruslajien lisäksi perehtynyt emänsä tavoin lännenratsastuksen rauhallisempiin lajeihin. Vauhti, esteet ja jännitys eivät ole tämän neitokaisen juttuja, vaikkakin turvallisen kaverin kanssa se saattaa osata jopa nauttia vauhdikkaammastakin maastosta.


Sukuselvitys

i. Epsilon Aurigaen
hpm morg, 155 cm
ii. Eastern Runner
morg
iii. Secretariat
morg
iie. Elektia
morg
ie. Wodan's Amey
morg
iei. Alicant Idea
morg
iee. Wonda
morg
e. Luminous Queen Insomia
PP-MVA
vkko morg, 155 cm
ei. Rubert of Darkwoods
prt morg, 157 cm
eii. Tuntematon
morg
eie. Tuntematon
morg
ee. Glow Bright Princess
vkko morg, 155 cm
eei. Tuntematon
morg
eee. Tuntematon
morg

Sukuselvitys tulee ajallaan.

Jälkikasvu

Prinsessa ottaa vastaan suvultaan 1-polvisia morganinhevosoreja. Käytössä myös fiksuihin risteytyksiin, kuten morab tai sgsh.

Lady Lux Major
s. 02.05.2021
i. Jefferson Hazard
om. Clave White

PKK-tulokset

30.01.17, PKK, muu kuva - vapaa kuva, tuom. Aksu: KP, EM [3]
30.01.17, PKK, Muu kuva: pääkuva, tuom. Anne: KP, EM (LKV) [2]
15.11.16, Piirrostalli Otava, muu kuva: pääkuva, tuom. Laa: KP [1]
10.10.16, Seppele, muu kuva: vesivärityöt, tuom. Kics: KP

[3] EM: Kokonaisuus) "Todella hieno kokonaisuus, mutta erityisesti tausta on onnistunut ja viehättävä. Hevosella veikeä ilme - voisi melkein veikata että kuvateksti on hevosen suusta. Ihanat kikkurajouhet."
[2] "Hauska hevonen, kauniit jouhet."
[1] "Kaunis kuva, jossa harja sulautuu ihanasti pilvien sekaan."

Kisakalenteri

Prinsessa kilpailee WRJ:n kilpailuissa pleasure, trail, riding ja halter-luokissa, ratsastajanaan Clave White.

WRJ (sijoja 22 kpl, joista voittoja 4 kpl)

24.01.21, Pyökkipolku, halter, 4/53
30.01.21, Deadwood Rangers, halter, 5/49
30.06.17, Riverrock Ranch, western trail, 2/12 (CUP)
30.06.17, Riverrock Ranch, ranch trail, 1/14 (CUP)
30.04.17, Riverrock Ranch, western trail, 3/39 (CUP)
30.04.17, Riverrock Ranch, western pleasure, 2/35 (CUP)
31.01.17, Chinet Ranch, western pleasure, 1/30
31.01.17, Chinet Ranch, western riding, 4/30
31.01.17, Chinet Ranch, western riding, 4/30
31.01.17, Chinet Ranch, western pleasure, 1/30
29.01.17, Chinet Ranch, western horsemanship, 2/23
26.01.17, Chinet Ranch, western horsemanship, 1/23
25.01.17, Chinet Ranch, western horsemanship, 2/23
25.01.17, Chinet Ranch, western horsemanship, 4/23
01.08.16, Greywood Ranch, halter, 3/17
28.06.16, Birch Bark Ranch, western riding, 5/37
13.06.16, Birch Park Ranch, halter, 4/48
12.06.16, Birch Park Ranch, western trail, 6/50
11.06.16, Chinet Ranch, western riding, 2/27
06.06.16, Birch Park Ranch, western trail, 5/50
07.06.16, Birch Park Ranch, western trail, 4/50
07.06.16, Birch Park Ranch, halter, 1/48
06.06.16, Birch Park Ranch, halter, 5/48

Päiväkirja

03.05.2021 | Vaikeuksista varsaan

Niin rättiväsynyt Clave ei ollut varmasti koskaan ollut kuin sunnuntai-maanantai-yönä 2.5.2021. Kun hän vain näki oman sänkynsä, oli uni jo tullut. Herätyskellon tolkuttaessa kuuden tunnin päästä takaisin työmaalle Clave olisi ilomielin jatkanut vielä vaikka iltaan saakka.

Silti hän ei ollut pahalla mielellä. Tämä oli hyvää väsymystä, todellakin. Viikkotolkulla valvottuja öitä pitkien työpäivien jälkeen ei ollut ikävä, mutta ne olivat maksaneet itsensä takaisin: Prinsessalla oli nyt terve tammavarsa. Eikä mikä tahansa tammavarsa, vaan Claven ensimmäinen oma kasvatti koskaan.

Tallinpitäjä oli laittanut sunnuntai-iltapäivänä viestiä vahatipoista, ja ei ollut kulunut kuin hetki kun Clave oli jo tontilla termosmukin ja retkituolin kanssa. Tätähän hän ei missaisi! Amelie oli valmennuksessa, tulkoot sitten jos näkee viestin ja ehtii.

Seuraa riitti onneksi myös maalaistallin isännästä, joka suostui lätkimään korttia talon kuistilla varsavahdin virkistyksenä. Pelit jäivät kuitenkin lyhyeen kun yhdeksän maissa Prinsessa alkoi pyörimään karsinassa hurjana: kokemus sen kertoi, nyt se alkaisi. Kameraa ei ollut, mutta miehet seurasivat tallin nurkasta toimitusta. Aluksi kaikki sujui hyvin: vanhana tekijänä Prinsessa synnytti nopeasti ja vaivattoman näköisesti. Huoli kuitenkin nousi kun varsa ei liikkunut: miksi se vain makasi eikä puhkaissut kalvoja? Prinsessa ynisi ja nuoli kiiltävää myttyä.

Myöskään Clave ei ollut onneksi ensimmäistä kertaa varsomisessa mukana. Salamana hän sinkaisi karsinaan Prinsessan säikähtäneestä ilmeestä huolimatta, oli kiitollinen mukanaan kulkevasta työpuukosta ja veti sillä kaksinkertaiset kalvot auki. Karhealla kouralla mies puhdisti pienen mustan turvan sieraimet: kun ne laajenivat ensimmäisen kerran, tunsi itse auttaja puolestaan hukkuvansa, kiitollisuuteen.

Jalat lenksuavat vielä jokaiseen suuntaan, mutta Leidiksi jo valmiiksi nimetty pikkutamma selvisi säikähdyksellä. Se imee hyvin ja seuraa Prinsessaa, pötkien ihmisiä pakoon sellaista kyytiä ettei uskoisi sen lyhyen elämän olleen vaakalaudalla edellispäivänä.

Tervetuloa maailmaan, Leidi. Se ei toivottavasti ole yhtä kova ja karu kuin mitä ensiminuutit esittivät!

08.01.2021 | Jatkuu siitä mihin loppuu

Amelie oli niin onnellinen että hänen silmäkulmaansa kihosi kyynel. Clave noteerasi sen ja vastasi huivinsa alta näkymättömällä hymyllä, jatkaen trailerista suoraan matkaa kohti pienen tallin ovia. Ei hän tunneherkkyydessä yltänyt nuoren tasolle, mutta kyllä se olisi liikauttanut varmasti paatuneintakin sydäntä kohdata kaikkien näiden vuosien jälkeen vanha tuttu hevosystävä.
Tuntui että siitä oli jo ikuisuus aikaa, kun hän henkilökohtaisesti oli ollut saattamassa Zenin morganinhevosia kohti uusia koteja. Prinsessan lähtö oli liipannut erityisen paljon, sillä herkkäsieluiseen tammaan ei ollut ollut helppo luoda yhteyttä, ja kun siinä Clave vihdoin onnistui, päättikin tallin johtoporras vetäistä pöydältä alas kaikki ei-barokkihevoset. Huiskista, kuin roskat liinalta!

Tasaisin väliajoin Clave muisti hopeatamman, mietti mitäköhän sille kuului, Googlaili salapoliisina, kunnes lopulta tarttui härkää sarvista ja kirjoitti omistajalle sähköpostia. Asiat johtivat toisiinsa, ja pian puhuttiinkin jo Prinsessan ostamisesta takaisin Zeniin.
Sehän olisi tietenkin ollut liian hyvää ollakseen totta: Iivari von Hoffrén torppasi haaveet suoralta kädeltä. Hän ei enää lännenhevosia talliinsa majoittaisi! Barokki sen piti olla, nääs. Asiasta ei keskusteltaisi enempää.

Mutta Clave White osasi olla nokkela. Jos hänen työnantajansa ei tahtonut ostaa kasvattiaan takaisin, fine. Sitten se oli ostettava itselleen! Talliksi kelpasi Saulkrastilaisen maanviljelijän pieni takapihatalli, ja partneriksi rikokseen Amelie Chaput. Tai rikokseen ja rikokseen, mutta kaikessa salakähmäisyydessään heidän projektinsa tuntui suureltakin uhmalta Dzelzainin linnan suuria saappaita vastaan. Eipä kukaan arvannut, missä kumpainenkin vapaapäivänsä vietti...

Amelie houkutteli Prinsessaa tyyntymään tarjoamalla karsinan hataran oven yli porkkanaa. Herkkua ei noteerattu, vaan surkealla äänellä hirnuen kaunotar pyöri alusillaan ystäviä etsien. Se oli matkannut pitkän matkan ollakseen vain aasin seurassa... Aasin, joka ei umpimielisenä välittänyt naapurinsa hädästä vaan jökötti vain seinää tuijottaen paikallaan. Seuraavaksi pitäisi etsiä Prinsessalle seuraa.

22.04.2016 | Eskari alkaa

Prinsessa on nyt jo sen ikäinen että sen ratsukoulutus alkaa pikkuhiljaa alkamaan — ja voi pojat että siitä on tulossa ehkä piiiiitkä prosessi... Onhan neiti opetettu jo ajolle joten sinällään mitään muuta uutta ei heti tule kuin että ratsastaja kipuaa selkään ja pohkeita pitäisi ryhtyä ymmärtämään, mutta jälkimmäistä ei kyllä päästä tällä menolla pitkään aikaan opettelemaan kun ensimmäisessäkin on jo hurjasti haastetta. Olihan se arvattavissa ettei Prinsessan kaltaisen hevosen selkään noin vain viskata ketään, mutta viimeiset kaksi kertaa me ollaan vasta totuteltu ajatukseen että joku hyppii siinä vierellä, roikkuu satulassa ja heiluttaa sitä, ehkä nousee jopa hurjan jännittävälle jakkaralle seisomaan...! Siinä vaiheessa kun testinukeksi uhrautunut Vitaliya nousi jakkaralle ja yritti laskeutua vatsalleen satulan päälle roikkumaan, meni Prinsessalla vene totaalisen nurin ja lähellä oli ettei tilanne päättynyt totaaliseen katastrofiin jakkaran lentäessä nurin sättäävän ja pyörivän nuorikon jaloissa, Vitaliyan kaatuessa samaan kavioiden sekamelskaan välttyen ihme kyllä osumalta.

Eli edetään siis pikkuhiljaa. Pik-ku-hil-jaa.


>
Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse
Laiskana leiskanmuokkaajana ja grafiikantekijänä Pölhö, ulkoasun alkuperäinen pohja © M Layouts