Index Equorum

Ulkoasun pohja © Heidi / Pilvimarja 2022
Muokkaus ja kuvat © Pölhö (VRL-01436)
Taustakuva © Amretas Graphics
Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse
Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable

Calanthe frá Index

Nimi: Calanthe frá Index Syntymäpäivä: 19.12.2020, M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias
Skp: tamma Tuoja: Index Equōrum (VRL-01436)
Rotu: islanninhevonen Omistaja: VRL-01436
Väri: ruunikko (Ee/Aa) Painotus, koulutus: askellajiratsastus, nelikäyntinen, he B
Säkäkorkeus: 140 cm Rekisterinumero: VH21-030-0083

Calanthen nimi särähtää jokaisen islanninhevosharrastajan korvaan, eikä mikään tätä tammaa paremmin kuvastaisikaan. Se on räiskyvä, kovapäinen vastarannankiiski, anarkisti, vallankumouksellinen rääväsuu. Calanthe ei kumarra mitään muuta kuvaa kuin omaansa.

Jos suunnitelmat osuvat Calanthen kanssa yksiin, se on rohkea ja tomera ratsu. Vaan odotapa kun sukset menevät ristiin: ruunikkoa ei paljon kiellot ja estot häiritse, se puskee voimalla läpi ohjasta, taluttajasta tai vaikka lankkuaidasta. Calanthelle ei kukaan kerro mitä tehdä, se on hän kuka määrää tanssin tahdin! Hampaita tai kavioita ei tarvitse pelätä, sillä raaka jyrävoima riittää yleensä tahdotun saavuttamiseksi.

Toisaalta Calanthen ei tarvitse jännittää pelkäävän maastossa, koska sitä se ei tee — enemmänkin satulassa hirvittää kun täyttä laukkaa jytistelevä tamma kuvittelee vastaan tulevan auton väistävän islantilaisen uhmaista auktoriteettia. Ongelmia tulee jos autoilija ajattelee samoin itsestään...
Ovaaliradalla ei tarvitse onneksi murehtia muusta liikenteestä, ja kanssahevosetkin osaavat yleensä väistää universaalilla tuittutamma-ilmeellä lähestyvää Calanthea. Radalla se nimittäin tykkää painaa aina omaan tahtiinsa: jos se ei satu olemaan sitä mitä ratsastaja tahtoo, niin voi voi. Calanthea ei kiinnosta. Rauhallista työtölttiä tilattiin mutta kilpatölttiä annettiin.

Calanthesta joko pitää tai sitten sitä vihaa, puolitien kulkijoita ei ole tullut vielä kohdattua. Oli tilanne kumpi tahansa, se on varmaa että tätä tammaa ei kukaan kerran kohdattuaan voi unohtaa.

Sukutiedot

i. Geralt frá Ljósskógur
PP-MVA Fn
hpm isl, 140 cm
ii. Grindewald frá Bergfjall
hpm isl, 140 cm
iii. Silfur frá Dalur
hpm isl, 139 cm
iie. Stafa frá Svartur
rnpäis isl, 135 cm
ie. Jarðhneta frá Liljagarður
prtkrj isl, 134 cm
iei. Tungl frá Liljagarður
prt isl, 140 cm
iee. Myrt frá Liljagarður
rnkrj isl, 136 cm
e. Eldrauður frá Stöðuvatn
tprt isl, 139 cm
ei. Tröll frá Mýri
tprt isl, 140 cm
eii. Álfur frá Sandinn
prt isl, 139 cm
eie. Vinnukona frá Amma
prtkrj isl, 135 cm
ee. Pínulítill frá Stöðuvatn
prt isl, 126 cm
eei. Sigursæll frá Stöðuvatn
m isl, 136 cm
eee. Skógareldur frá Fjöll
prt isl, 130 cm

Sukuselvitys tulee ajallaan.

Jälkeläiset

Calanthe on käytössä islanninhevosjalostukseen. Se ottaa vastaan suvultaan 1-polvisia puhdasverisiä oreja.

Syntyi Skp. Nimi Isä Omistaja
- - - -

Menestys

PKK-näyttelyt

Calanthe ei ole käynyt vielä näyttelyissä.

VHRY (sijoja 2 kpl, joista voittoja 1 kpl)

- 28.02.22, Ljóma, 4-käynti V.1, 1/9
19.02.22, Ljóma, Töltti T.1, 3/46

Kuulumisia

03.07.22

Calanthella on ollut kivinen vuosi takana. Se on yritetty kahteen kertaan astuttaa kahdella eri orilla, mutta kummallakaan kerralla papu ei juurtunut niin että sitä enää toisessa ultrassa olisi näkynyt. Se on ollut paljon viheliäisempää kuin ettei Calanthe jäisi kantavaksi ollenkaan: nyt sen kanssa on jo kahdesti ehditty riemuitsemaan varsauutisista, jotka ovat kestäneet vain sen muutaman viikon kunnes lääkäri on todennut suru-uutisen. Kahdesti.
Nyt Calanthen varsomishaaveet ovat hetken aikaa jäähyllä. Se saa kisata muutaman KATT-vuoden ARJ:n alaisissa kilpailuissa, luultavasti kovakalloiselle tammalle se sopisikin paremmin kuin äitinä oleminen. Kolmatta astutusyritystä voi katsoa sitten myöhemmin — ja jos sekin menee pipariksi, ei neljättä yritystä enää tule.

Keväällä Calanthe keräsi pari sijoitusta T.1 ja V.1-luokista Deveraux Laurentin ratsastamana. Menestystä olisi luultavasti enemmänkin jos ratsu olisi yhteistyökykyisempi... Vaikeuksista huolimatta pari lähtee elokuun lopussa Suomeen Virtuaalisiin Islanninhevosmestaruuksiin. Toiveet eivät ole korkeat, mutta kokemuksen kartuttaminen on ehkä se matkan tärkein saavutus. Jos siitä jonkun ruusukkeen ja meriitin mukaansa vielä nappaisi niin sehän olisi oikea lottovoitto. Todennäköisyyksiltä etenkin...