Rinascimento Sim Pratolino

Virtuaali-Italian suurin turnajaistapahtuma

04.09.2021-05.09.2021 Firenze on paikka kurkata menneisyyteen, kun jokavuotinen Renessanssifestivaali valtaa Pratolinon viikon jokaisena päivänä. Nyt ensimmäistä kertaa tapahtumaan liitetään myös kaksipäiväiset turnajaiset. Mikäpä olisikaan otollisempi paikka mitellä voimiaan kuin virtuaalisen Pratolinon ylpeys, Palazzo Alto, jonka sypressipuiden reunustamia tiluksia kauniimpia saa etsimällä etsiä.

Osallistujien toivotaan kunnioittavan turnajaisia ympäröivän tapahtuman henkeä ja pukeutuvan renessanssiajan mukaisesti.

Spadaccino Champion di Pratolino: Magnus Antonini & Aragon XVI (Vinterhus)

Cavaliere Champion di Pratolino: Raine Hietala & Amaranthus (Valkyria)

Nobile Champion di Pratolino: Iivari v. Hoffrén & Riario (Zen)

Onnea kaikille voittajille! Allaolevan bannerin saa lisätä sivuillensa.Mitä, missä?

Palazzo Alto sijaitsee Pratolinon eteläpuolella, n. 7 km Firenzen ydinkeskustasta pohjoiseen. Itse festivaali on levittäytynyt ympäri Pratolinoa. Palazzo Alton pihapiirissä on turnajaisten ajan myös markkinamyyjiä, tarjoiluja sekä käsityöläisnäytöksiä.

Ensimmäisen päivän suoritukset alkavat klo 09:00 ja jatkuvat iltaan saakka osallistujamäärän mukaan.

Toinen päivä huipentuu Rinascimento Sim Pratolinon pääohjelmaan, jossa ensimmäisen päivän parhaat mittelijät pääsevät tavoittelemaan koko turnajaisten voittoa. Ensimmäiset luokat alkavat klo 11:00, ja arvioidusti n. klo 17:00 julistetaan Champion di Pratolino-mestarit niin skill at arms:in, joustauksen kuin alta escuelankin saralta.

Turnajaisinfo

Paikalle voi saapua jo ensimmäisiä luokkia edeltävänä päivänä. Hevosten majoitus on järjestetty siirtokarsinoihin teltan alle. Muu turnajaisseurue voi yöpyä veloituksetta muille maksullisessa renessanssileirissä. Leiriin on tuotava oma, ajanmukainen teltta, nopeat voivat ehtiä vuokraamaan teltan myös Palazzolta. Huomioittehan että yleisöllä on päivisin pääsy myös leiriin: muovipullot, makuupussit, retkiaterimet, lenkkitossut jne. ovat siis ehdottomassa pannassa! Piha tarjoaa oljet patjojen täytteiksi, ja yhteinen soppapata tarjoaa ruoan mikäli sitä ei itse tahdo valmistaa.
Yöpyä saa toki myös muualla, tai vaikka tilusten taakse piilotetussa hevoskuljetusautossa.

Palazzo Alton talliin ei ole vierailijoilla pääsyä, mutta sen edessä olevasta vesipisteestä voi täyttää sangot ja seinän viereltä löytyvistä paaleista saa ottaa heinää max. 8 kg/hevonen/päivä. Omia heiniä kannattaa siis ottaa mukaan, mikäli tarve on suurempi.

Turnajaisareena pystytetään keskipihan hiekalle. Katsojat pääsevät areenan jokaiselle sivulle, vain päädyssä olevan kulkuaukon kohdalle jätetään väli ratsukoille. Pitkän sivun keskellä on päätuomarin katettu pöytä, jota tervehditään ennen lähtölupaa kumarruksella.
Areenalla saa harjoitella luokkien ulkopuolella. Kun alta escuela-luokat on taputeltu, rakennetaan hunting II-rata jo odottamaan seuraavaa päivää. Välineitä saa korvausvelvollisena käyttää.
Myös markkinaväen seassa saa ratsastaa, mikäli hevonen on siihen turvallinen ja sopiva. Tiluksia saa hyödyntää hevosen jaloittelemiseen, vain pelloille ja sisäpihaan ei ole pääsyä.

Skill at arms- sekä alta escuela-kilvoittelut tapahtuvat samassa kehässä. Joustausrata löytyy n. 20 m päässä pääareenalta. Kummallekin alueelle on oma verryttelyalansa, olethan tarkka että lämmittelet oikealla alueella!

Huomioithan että turvallisuussäännöt koskevat myös kilpa- ja verryttelyalueen ulkopuolella. Mikäli toimihenkilökunta näkee aseen koskettavan hevosta vahingossakaan edes pommelin hipaisun verran, johtaa se välittömään hylkäykseen seuraavasta luokasta.

04.09.2021 luokat

Ajat ovat arvioituja alkamisaikoja. Seuraathan tapahtuman kulkua ja olet hyvissä ajoin valmiina.

Lue lisää luokista ja lajeista VHRY:n lajisivulta

1. Skill at arms hunting II, 33/60 (klo 9:00, siviiliasu tai kevyt haarniskointi)
2. Skill at arms, war, 19/60 (klo 11:00, täyshaarniskointi)
3. Joustaus, 23/60 (klo 13:00, täyshaarniskointi, radalle vain visiiri alhaalla)
4. Alta escuela I, 21/60 (klo 15:00, siviiliasu)
5. Alta escuela II, 21/60 (klo 17:00, siviiliasu)

Päätuomari Antioco Calabrese, sihteerinä Adele Ricci
Koulutuomari Felicita Calabrese, sihteerinä Quintino Calabrese
Linjatuomareina ja pisteenlaskijoina mm. Cornelio Romano, Lynette Berard, Lauro Moretti, Patrizia Pozzoli ja Ondina Mazzanti

05.09.2021 pääluokat, ei ilmoittautumista (kvaalautuminen ensimmäiseltä päivältä)

1. Spadaccino Champion di Pratolino (klo 10:00)
Skill at arms-pääluokka, ratana hunting II. Osallistujina edellispäivän luokkien 1 ja 2 parhaat
2. Cavaliere Champion di Pratolino (klo 12:00)
Joustauksen pääluokka, osallistujina edellispäivän joustauksen parhaimmisto.
3. Nobile Champion di Pratolino (klo 14:00)
Alta escuela-pääluokka, ohjelmana alta escuela I. Osallistujina edellispäivän luokkien 4 ja 5 parhaat

Pisteidenlasku ja kvaalautuminen

Kaikki luokat ovat lähtökohtaisesti nopean arvontavan luokkia. Mahdollisuuksia voi kuitenkin kerryttää lähettämällä VIP-päivään mennessä tapahtumaan liittyviä tuotoksia, niin kuvia kuin tekstejäkin. Yhdestä tapahtumaan liittyvästä kuvasta/ minimissään 400 sanan tekstistä saa yhden arvan (ts. nimen toistamiseen arvontalistalle) lisää ensimmäisen päivän perusluokkiin. Työn ei tarvitse liittyä suoraan suoritukseen, vaan se voi olla myös muu hetki markkinoilta tai vaikka lähtövalmisteluja. Yksi ratsukko voi kerryttää lisäarpoja maksimissaan 3 kpl, eli kolmen tuotoksen verran.
Lähettäessäsi tuotoksen lisäarpoja kerätäksesi, ilmoitathan myös missä luokassa kys. arvan tahdot käyttää. Oletuksena arpa käytetään luokassa jossa ratsukko ensimmäisenä starttaa.

Kuvassa voi käyttää taustana viereistä kuvaa, mikäli tahtoo. Sitä saa muokata mielensä mukaan, kunhan alareunan pieni vesileima vain säilyy näkyvissä.

Tarinan/kuvan tekeminen ei ole kuitenkaan pakollista. Lähetetyt kuvat ja tarinat säilötään tapahtuman arkistoon ja ne ovat oletuksellisesti näytillä myös ensi vuoden tapahtumassa, ellei lähettäjä erikseen pyydä olla kuvia/tekstinpätkiä käyttämättä.

Toiselle päivälle kvaalautuvat luokkien parhaat 50%, eli esimerkiksi mikäli ensimmäisenä päivänä joustauksessa on 30 osallistujaa, jatkaa 15 parasta seuraavalle päivälle. Kvaaliin ei siis tarvitse sijoitusta (tuloslistalla sijoittuneet boldattuna). Mikäli osallistujia on pariton määrä, lasketaan kvaalit osallistujien eduksi, eli esimerkiksi 21 osallistujan luokasta 11 jatkaa sunnuntaille.

Osallistumisohjeet ja rajoitukset

Osallistuminen tapahtuu sähköpostitse viimeistään 03.09.2021 osoitteeseen epolho@hotmail.com otsikolla Rinascimento Sim Pratolino seuraavassa muodossa:

luokka
Ratsastajan Koko Nimi - Ratsun Koko Nimi | Edustettava talli <*br*>

Poistathan asteriskit tagista. Edustettava talli ei ole pakollinen, mutta suositeltava mikäli sellainen on.

Tuotoksen voi liittää heti ilmoittautumisen yhteyteen, tai lähettää jälkikäteen samaan sähköpostiosoitteeseen otsikolla Tuotos RSP.

Palkinnot

Palkinnot sponsoroi OddPixel. Pääluokkien tuotepalkinnot ovat Varustekartanon lahjoittamia.

Jokaiselle ensimmäisenä päivänä sijoittuneelle palkintonauha


1.


2.


3.


4.


5.


6. ja muut sijoittuneet
Toisen päivän pääluokkien voittajille patsas, nauha ja lajista riippuen erilainen tuotepalkinto.

Muille sijoittuneille palkintonauha

Spadaccino Champion di Pratolino

Cavaliere Champion di Pratolino

Nobile Champion di Pratolino


2.


3.


4.


5.


6. ja muut sijoittuneet