UTF-8

Camelopardalis

FF

"Nuori hevosenalku seisoi jalat tukevassa tanassa tallin ovella, juurtuneena kuin puu. "Minähän EN mene sisälle!" tamman koko olemus huuti."

Camelopardalis, "Parda, Kameli"

Sukupuoli: tamma
Rotu: sim-game sport-horse (pv 65,25%)
Väri: rautias (kirjava?) (ee/aa)
Säkä: 157 cm
Syntyi: 09.08.17, M Layouts / raitatossu.net/mayflower-v
Kasvattaja: Zen
Omistaja: Zen  (VRL-01436)
Rek.nro: PKK2416
Painotus: estepainotus
Koulutus: he C / 30 cm


Parda vähän alle vuotiaana.


Zada karkasi tammatarhaan aiheuttamaan polemiikkia.

Parda sisarustensa Caelicolan ja Sorcerin kanssa yhteiskuvassa.

Parda vähän alle vuotiaana.
📄 Esittely 👵👴 Suku 🏆 Tulokset 🎁 Periytyminen
Vaikka tätä ensimmäistä puoliverikasvattia kutsutaankin välillä ei-niin-mairittelevasti nimeltä Kameli, niin todellisuudessa pikkutamma on kaikkea muuta — Sen askel on nopea ja liikkeet kuin kissalla. Parda oli jo merkitty osallistumaan Saulkrastin syksyisille hevosmarkkinoille, kun Iivari päätti yllättää kaikki ja panostaa myös puoliverisiin estehevosiinsa ottamalla Pardan pois myynnistä: nyt on maailmankirjat sekaisin...

Kooltaan Parda ei ole ehkä suuren suuri, mutta luonnetta hänellä on raamikkuutta kompensoimaan. Tamma on pohjimmiltaan oikein miellyttävä, mutta hän tarvitsee motiiveja toimiakseen kyselemättä ja uusien ihmisten kanssa perusoletus hevosella on aina kyyninen. Parda tarvitsee johdonmukaisen ja varman käsittelijän, joka osaa pyytää napakasti mutta myös palkita heti: jos unohdat muutamankin kerran poistaa paineen Pardan liikahtaessa tahtomaasi suuntaan, voit olla varma että seuraavalla kerralla pääset oikeaan vetokisaan.
Kyljistään Parda on aina ollut hyvin herkkä, ja harjatessa se vahtii haukkana mitä hoitaja siellä tekee. Oli sitten harjausote liian kova tai pehmeä, Parda kyllä huomauttaa siitä luimistamalla ja hampaita naksauttamalla. Näykkimään se ei käy, mutta vakuuttavaa ilmettä ei voi olla huomaamatta. Samasta syystä satulointi on hyvä tehdä rauhallisesti: Pardaa ei satula muuten kiukuta, mutta jos siivillä vahingossa tökkää kylkiin tai satulavyön kiristää liian nopeasti on rautiaan naama nutturalla.

Ratsuna lujatahtoisuus on sekä siunaus että kirous. Parda ei luovuta helposti ja ottaa haasteet tosissaan, mutta sitten taaskin hänen kanssaan saa olla tomera jotta hommat tehtäisiin mukisematta. Vaikeammat kouluvääntelyt ovat esimerkki närästyksen aiheesta, sillä kun Pardan pitäisi ihan oikeasti miettiä miten ja missä järjestyksessä kroppansa asettelee ja joutuu venyttämään sekä käyttämään voimiaan, vetää tamma nopeasti liinat kiinni ja sanoo selkeästi EI. Silloin on ratsastajan vain jämerästi näytettävä että välillä pitää tehdä myös niitä ei-niin-hauskoja asioita. Onneksi Pardan repertuaariin ei kuulu muu kuin jumittaminen ja pieni kavahtelu, joten pukkirodeota ei tarvitse pelätä. Ja kun ratsun kanssa on tilit tehty selviksi, on Parda yllättävän helppo ratsastaa: ei liian kuuma mutta eteenpäinpyrkivä, herkkä varsinkin pohjeavuille mutta toisaalta myös voimakas ja kantava partneri varsinkin esteradoille.

Exitus Spiritus
PP-MVA Fn KTK-III, YLA2, PJ'16 voittaja
trnkrj sgsh, 168 cm
ii. Finis Heros
mkrj sgsh, 169 cm
iii. Casurus
m hann, 167 cm
iie. Engel I.S.
m sgsh, 170 cm
ie. Gottlieb
trn trak, 167 cm
iei. Mystichs
trn trak, 174 cm
iee. Gottschalk
prn trak, 158 cm
Zirafe
PP-MVA
rttkrj sgsh, 157 cm
ei. eii. Voron
m sgsh, 164 cm
eie.  Zebrá
prt hwb, 153 cm
ee. eei. Elevente
mrn old, 158 cm
eee. Tzaizi
prttkrj krch, 150 cm

Näyttelytulokset

11.11.17, DS Valmennustalli, varsat, tuom. Viiru: EO-sert, EM [2]
05.11.17, Zen, alle 1-v varsat, tuom. Tinúvel: EO-sert, EM [1]
15.10.17, Järnby, puoliverivarsat, tuom. Anne: EO-sert

[2] "EM väristä."
[1] "EM yksityiskohdista."

Kisatulokset

ERJ (sijoja 1 kpl, voittoja 0 kpl, CUP 0 kpl)
01.07.18, Stall Sjöholma, 50 cm, 2/19
MUUT 

Luonteenpiirteet

Rohkeus ✦✦✦✦✧✧✧ Taso 4: neutraali Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Kuuliaisuus ✦✦✦✦✧✧✧ Taso 4: normaali Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Tempperamentti ✦✦✦✦✧✧✧ Taso 4: neutraali Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Herkkyys ✦✦✧✧✧✧✧ Taso 2: ei herkkä Periyttää ominaisuuttaan vahvasti

Taidot

Nopeus ✦✦✦✦✧✧✧ Taso 4: keskiverto Periyttää ominaisuuttaan heikosti
Kestävyys ✦✦✦✦✧✧✧ Taso 4: keskiverto Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Hyppykapasiteetti ✦✦✦✦✦✦✧ Taso 6: normaalia parempi Periyttää ominaisuuttaan vahvasti
Ketteryys ✦✦✦✦✦✧✧ Taso 5: hieman keskivertoa parempi Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Liikkeet ✦✦✧✧✧✧✧ Taso 2: normaalia heikompi Periyttää ominaisuuttaan vahvasti

Arnikan periytymisjärjestelmä virtuaalihevosille 1.0

Jälkeläiset

Parda ei ole vielä jalostuskäytössä.

Syntyi Skp. Nimi Isä Omistaja Meriitit
07.12.2018 Vitiosus Harr Shahzad Kupperiskujan Talli

Kuulumisia

Nuorten estekisat Stall Sjöholmassa 29.05.2018, ratsastajana Amelie
"Ratsastajalla oli tänään jonkin verran ongelmia nuoren ratsunsa kurittomuuden kanssa. Amelie ratsasti Pardan laajempia teitä pitkin, jotta he ehtivät valmistautua aina uuteen esteeseen tarpeeksi ajoissa. Matala estekorkeus ei tuottanut tammalle kapasiteetin puolesta yhtään ongelmia, mutta sen akilleen kantapäänä oli kompastua omaan nokkeluuteensa. Tamman äkkinäiset loikat sinne tänne kostautui muutamana huolimattomana kavaletin kaatamisena."
- Disa Sund
Ei mennyt ihan putkeen, jumbosijoille jäätiin, mutta ei ekoista kisoista tämmöisen kakaran kanssa voi paljoa odottaakaan. Parda osaa kyllä jo ikäisekseen hurjasti, mutta ehkä meidän pitää odottaa että hän aikuistuu vähäsen ennen kuin ryhdytään odottamaan suurempia saavutuksia...

25.05.18
Pardan ratsukoulutus aloitettiin vähän aikaa sitten, ja vaikka pikkutamma onkin harvinaisen tuittupäinen niin pakko antaa sille kunniaa terävästä päästä: oppi on uponnut nuorikkoon kuin kuuma veitsi voihin, ja kunhan palkka on ollut kohdallaan niin myös motivaatiota opiskella on ollut. Muutamia jumituksia ja pomppuja on tullut, mutta niistäkin on selvitty kun vähän aikaa ollaan kerrattu että mitenkäs ne ratsut käyttäytyivätkään. Kaikki askellajit on päästy käymään läpi ilman avustajaa, joten matka kohti esteratsun uraa alkaa...

20.08.17
Varsan nimeksi tuli nyt sitten virallisesti Camelopardalis — alkuunhan se oli vain läpänheittoa, olisi kirahvi kuten emänsäkin. Loppujen lopuksi tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että ei se nimi miestä pahenna ellei mies nimeä, Exitus Spiritus antoi latinateeman ja emä kirahvin, joten... Camelopardalis mikä Camelopardalis.
Kamelilta Parda ei kuitenkaan näytä niin millään lailla, sillä niin vahvaa laukkaa se on näyttänyt jo ensiviikkoinaan, ravista puhumattakaan. Liikkeet eivät ole mitään maailmaakaatavan upeita, mutta tarpeeksi hienot että Pardasta uskaltaisi haaveilla komeaa esteratsua.

Sivusto toimii parhaiten tietokoneella tai tabletilla selaten.

Eksyksissä? Ehkä sivukartasta on apua.

Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable.
Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse.