UTF-8UTF-8 ZEN

Camelopardalis

FF

"Nuori hevosenalku seisoi jalat tukevassa tanassa tallin ovella, juurtuneena kuin puu. "Minähän EN mene sisälle!" tamman koko olemus huuti."

Camelopardalis, "Parda, Kameli"

Sukupuoli: tamma
Rotu: sim-game sport-horse (pv 65,25%)
Väri: rautias (kirjava?) (ee/aa)
Säkä: 157 cm
Syntyi: 09.08.17, M Layouts / raitatossu.net/mayflower-v
Kasvattaja: Zen
Omistaja: Zen  (VRL-01436)
Rek.nro: PKK2416
Painotus: estepainotus
Koulutus: he C / 30 cm


Parda vähän alle vuotiaana.


Zada karkasi tammatarhaan aiheuttamaan polemiikkia.

Parda sisarustensa Caelicolan ja Sorcerin kanssa yhteiskuvassa.

Parda vähän alle vuotiaana.
Vaikka tätä ensimmäistä puoliverikasvattia kutsutaankin välillä ei-niin-mairittelevasti nimeltä Kameli, niin todellisuudessa pikkutamma on kaikkea muuta — Sen askel on nopea ja liikkeet kuin kissalla. Parda oli jo merkitty osallistumaan Saulkrastin syksyisille hevosmarkkinoille, kun Iivari päätti yllättää kaikki ja panostaa myös puoliverisiin estehevosiinsa ottamalla Pardan pois myynnistä: nyt on maailmankirjat sekaisin...

Kooltaan Parda ei ole ehkä suuren suuri, mutta luonnetta hänellä on raamikkuutta kompensoimaan. Tamma on pohjimmiltaan oikein miellyttävä, mutta hän tarvitsee motiiveja toimiakseen kyselemättä ja uusien ihmisten kanssa perusoletus hevosella on aina kyyninen. Parda tarvitsee johdonmukaisen ja varman käsittelijän, joka osaa pyytää napakasti mutta myös palkita heti: jos unohdat muutamankin kerran poistaa paineen Pardan liikahtaessa tahtomaasi suuntaan, voit olla varma että seuraavalla kerralla pääset oikeaan vetokisaan.
Kyljistään Parda on aina ollut hyvin herkkä, ja harjatessa se vahtii haukkana mitä hoitaja siellä tekee. Oli sitten harjausote liian kova tai pehmeä, Parda kyllä huomauttaa siitä luimistamalla ja hampaita naksauttamalla. Näykkimään se ei käy, mutta vakuuttavaa ilmettä ei voi olla huomaamatta. Samasta syystä satulointi on hyvä tehdä rauhallisesti: Pardaa ei satula muuten kiukuta, mutta jos siivillä vahingossa tökkää kylkiin tai satulavyön kiristää liian nopeasti on rautiaan naama nutturalla.

Ratsuna lujatahtoisuus on sekä siunaus että kirous. Parda ei luovuta helposti ja ottaa haasteet tosissaan, mutta sitten taaskin hänen kanssaan saa olla tomera jotta hommat tehtäisiin mukisematta. Vaikeammat kouluvääntelyt ovat esimerkki närästyksen aiheesta, sillä kun Pardan pitäisi ihan oikeasti miettiä miten ja missä järjestyksessä kroppansa asettelee ja joutuu venyttämään sekä käyttämään voimiaan, vetää tamma nopeasti liinat kiinni ja sanoo selkeästi EI. Silloin on ratsastajan vain jämerästi näytettävä että välillä pitää tehdä myös niitä ei-niin-hauskoja asioita. Onneksi Pardan repertuaariin ei kuulu muu kuin jumittaminen ja pieni kavahtelu, joten pukkirodeota ei tarvitse pelätä. Ja kun ratsun kanssa on tilit tehty selviksi, on Parda yllättävän helppo ratsastaa: ei liian kuuma mutta eteenpäinpyrkivä, herkkä varsinkin pohjeavuille mutta toisaalta myös voimakas ja kantava partneri varsinkin esteradoille.

Exitus Spiritus
PP-MVA Fn KTK-III, YLA2, PJ'16 voittaja
trnkrj sgsh, 168 cm
ii. Finis Heros
mkrj sgsh, 169 cm
iii. Casurus
m hann, 167 cm
iie. Engel I.S.
m sgsh, 170 cm
ie. Gottlieb
trn trak, 167 cm
iei. Mystichs
trn trak, 174 cm
iee. Gottschalk
prn trak, 158 cm
Zirafe
PP-MVA
rttkrj sgsh, 157 cm
ei. eii. Voron
m sgsh, 164 cm
eie.  Zebrá
prt hwb, 153 cm
ee. eei. Elevente
mrn old, 158 cm
eee. Tzaizi
prttkrj krch, 150 cm

Näyttelytulokset

11.11.17, DS Valmennustalli, varsat, tuom. Viiru: EO-sert, EM [2]
05.11.17, Zen, alle 1-v varsat, tuom. Tinúvel: EO-sert, EM [1]
15.10.17, Järnby, puoliverivarsat, tuom. Anne: EO-sert

[2] "EM väristä."
[1] "EM yksityiskohdista."

Kisatulokset

ERJ (sijoja 1 kpl, voittoja 0 kpl, CUP 0 kpl)
01.07.18, Stall Sjöholma, 50 cm, 2/19
MUUT 

Luonteenpiirteet

Rohkeus ✦✦✦✦✧✧✧ Taso 4: neutraali Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Kuuliaisuus ✦✦✦✦✧✧✧ Taso 4: normaali Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Tempperamentti ✦✦✦✦✧✧✧ Taso 4: neutraali Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Herkkyys ✦✦✧✧✧✧✧ Taso 2: ei herkkä Periyttää ominaisuuttaan vahvasti

Taidot

Nopeus ✦✦✦✦✧✧✧ Taso 4: keskiverto Periyttää ominaisuuttaan heikosti
Kestävyys ✦✦✦✦✧✧✧ Taso 4: keskiverto Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Hyppykapasiteetti ✦✦✦✦✦✦✧ Taso 6: normaalia parempi Periyttää ominaisuuttaan vahvasti
Ketteryys ✦✦✦✦✦✧✧ Taso 5: hieman keskivertoa parempi Periyttää ominaisuuttaan normaalisti
Liikkeet ✦✦✧✧✧✧✧ Taso 2: normaalia heikompi Periyttää ominaisuuttaan vahvasti

Arnikan periytymisjärjestelmä virtuaalihevosille 1.0

Jälkeläiset

Parda ei ole vielä jalostuskäytössä.

Syntyi Skp. Nimi Isä Omistaja Meriitit

Kuulumisia

Nuorten estekisat Stall Sjöholmassa 29.05.2018, ratsastajana Amelie
"Ratsastajalla oli tänään jonkin verran ongelmia nuoren ratsunsa kurittomuuden kanssa. Amelie ratsasti Pardan laajempia teitä pitkin, jotta he ehtivät valmistautua aina uuteen esteeseen tarpeeksi ajoissa. Matala estekorkeus ei tuottanut tammalle kapasiteetin puolesta yhtään ongelmia, mutta sen akilleen kantapäänä oli kompastua omaan nokkeluuteensa. Tamman äkkinäiset loikat sinne tänne kostautui muutamana huolimattomana kavaletin kaatamisena."
- Disa Sund
Ei mennyt ihan putkeen, jumbosijoille jäätiin, mutta ei ekoista kisoista tämmöisen kakaran kanssa voi paljoa odottaakaan. Parda osaa kyllä jo ikäisekseen hurjasti, mutta ehkä meidän pitää odottaa että hän aikuistuu vähäsen ennen kuin ryhdytään odottamaan suurempia saavutuksia...

25.05.18
Pardan ratsukoulutus aloitettiin vähän aikaa sitten, ja vaikka pikkutamma onkin harvinaisen tuittupäinen niin pakko antaa sille kunniaa terävästä päästä: oppi on uponnut nuorikkoon kuin kuuma veitsi voihin, ja kunhan palkka on ollut kohdallaan niin myös motivaatiota opiskella on ollut. Muutamia jumituksia ja pomppuja on tullut, mutta niistäkin on selvitty kun vähän aikaa ollaan kerrattu että mitenkäs ne ratsut käyttäytyivätkään. Kaikki askellajit on päästy käymään läpi ilman avustajaa, joten matka kohti esteratsun uraa alkaa...

20.08.17
Varsan nimeksi tuli nyt sitten virallisesti Camelopardalis — alkuunhan se oli vain läpänheittoa, olisi kirahvi kuten emänsäkin. Loppujen lopuksi tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että ei se nimi miestä pahenna ellei mies nimeä, Exitus Spiritus antoi latinateeman ja emä kirahvin, joten... Camelopardalis mikä Camelopardalis.
Kamelilta Parda ei kuitenkaan näytä niin millään lailla, sillä niin vahvaa laukkaa se on näyttänyt jo ensiviikkoinaan, ravista puhumattakaan. Liikkeet eivät ole mitään maailmaakaatavan upeita, mutta tarpeeksi hienot että Pardasta uskaltaisi haaveilla komeaa esteratsua.

Oye, oye!

Vuodenvaihteen Gaalaillallinen
Hoitohevosia & työpaikkoja

Päivityslaatikko

09.12.2018
Zada saatiin myydyksi, ori lähtee vielä tämän vuorokauden puolella kohti Suomea.

16.11.2018
Gaalaillan kutsusivu on nyt julkistettu ja kutsukirjeet lähtevät vielä tämän viikon puolella matkaan.

05.11.2018
Zada laitettiin myyntiin, nyt loppui huumori pälliorin kanssa. VHRY-tuloksia.

13.09.2018
Gaia lopetettiin iän tuomien selkävaivojen vuoksi. Kaksi uutta hoitajaa, Zoja ja Iitu, aloittivat Isacin sekä Agnesin henkilökohtaisina palvelijoina. :) Tervetuloa!

11.08.2018
Työ- ja hoitajahaku on avoinna, käy kärppänä tilaisuuden kimppuun ;) Foorumi on jälleen käytössä.

06.08.2018
Duke arvosteltiin VHRY:n toimesta Journeyman Steediksi.

27.07.2018
Talliin siirtyy ensi viikon aikana kaksi uutta nuorta PRE-oria, Nefasto ja Hesato. Pojat tulevat vieroitusikäisinä Dawnvalen farmilta Briteistä.

17.07.2018
Elokuun lopulla on klassisen ratsastuksen perehdytystunti, paikkoja on neljä vapaana joten varaa pian omasi!

02.07.2018
Ulkoasu muuttui hieman, PKK-näyttelyistä on muutamia luokkia lukuunottamatta tulokset tulleet. Loppukesän kisat ovat suunnitteilla.

20.05.2018
Zada kantakirjattiin II-palkinnolla ja ansaitsi Finest-tittelin. Alkukuun turnajaisten tulokset tulevat pian, pahoittelemme viivästystä!

12.03.2018
Lysa nukkui pois luonnollisesti, omasta tarhastaan laumansa keskellä.

27.02.2018
Gaia palkittiin Yleislaatuarvostelun 2-palkinnolla.

15.01.2018
Uusi vuosi ja uudet kuviot: Mary, Shab ja Atum muuttivat uusiin koteihin, samoin morganit Prinsessa ja Kultu. Helmikuun skill at arms-tunnille on ilmoittautuminen auki!

05.12.2017
Linnan pihapiiriä vahtii nyt upea, nelisarvinen hebridean-pässi nimeltään Abraxas.

27.11.2017
Talliin muutti upea, kullanhohtoinen pearl-värityksinen lusitanotamma Esmeralda. Esmeraldasta koulutetaan jatkaja Gaialle, joka pääsee pian kunniakkaasti eläkkeelle.

25.11.2017
Carla kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla, voiko kasvattaja olla enää ylpeämpi?! Ensimmäinen ratsastusklinikkapäivä on menestyksekkäästi ohitse, ensi keväälle onkin sitten uutta jo luvassa.

13.10.2017
Tallin henkilökunta sai uudet esittelykuvat ja fiksailtuja tekstejä. Toimintasivuakin on siistitty helppolukuisemmaksi. Marraskuisen, kokopäiväisen ratsastusklinikan kutsu on myös nyt julki!

01.10.2017
Matriarkan titteli siirtyi Gaialta tallin uudelle tulokkaalle: issikka Lysa on hiljentymisen arvoisen 40 vuoden ikäinen! Tosin mummelin käyttötarkoitus on hieman kysymysmerkki, ehkäpä se vain on varsojen kaitsijana ja seurahevosena.

16.09.2017
Gaia korkkasi tallin hevosista ensimmäisenä laatispalkinnot: matriarkka on KRJ-III.

28.08.2017
Talliin saapui kuvankaunis KTK-I ori Harr Shabt. Hankala se on kuin mikä, mutta niin upea että luonne nyt vain on pieni miinus.
Orikatalogi sai toisenkin uuden jäsenen, sillä Uno on nyt sen ikäinen että se pääsee pois "lastentarhasta".

20.08.2017
Pitkästä aikaa meille syntyi tammavarsa, kun Zira pyöräytti ensimmäisen puoliverikasvattimme maailmaan. Alkuun vitsinä väännetty Camelopardalis jääkin lapsukaisen viralliseksi nimeksi, Pardaksi häntä kutsutaan. Camelopardalis tarkoittaa kirahvia, joten emälinjan teema pysyy vahvana.

03.08.2017
Croc palkittiin Finest-arvonimellä, Zira taasen PP-MVA.

02.08.2017
Mary varsoi viime kuussa hienon orivarsan, joka nyttemmin sai nimekseen Atum el Zen. Korskea pieni komistus löytyy nyt varsojen listalta.

02.07.2017
Gaialle myönnettiin PP-MVA! Hevosten, lähinnä juurikin Gaian ja Duken, kanssa on pyöritty nyt paljon valmennuksissa ja erilaisilla klinikoilla — varsinkin Amelie on innostunut opettelemaan skill at arms-tehtäviä Gaian satulasta käsin. Hänetkin tulette siis pian näkemään tallin kisaavassa kaartissa.

18.06.2017
Power Jump-kisojen, niin varsinaisten ERJ-luokkien kuin tuotosluokkienkin, osallistuminen on nyt avoinna!
Talliin muutti Espanjasta, al Najyan tilalta, täysin puhdas egyptinarabitamma Najmara eli "Mary". Kaunotar saa sopeutua muuttoon rauhassa ennen kuin alamme pyörittämään sitä näyttelykehissä.

29.05.2017
Uusi ulkoasu, jonka myötä sivut muuttuivat php-pohjaiseksi. Päivitäthän siis linkkisi! :)

Itse tallista

Asukkaat

Toiminta

Muuta


Uutta Instagramissa

Yhteistyössä kanssamme


Ťnest䡭eit䢯></a>
<a href=
Tämä on virtuaalitalli / Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game stable / This is a sim-game horse.
Ulkoasu © M Layouts, muokkaus © Pölhö. Sivut © 2010-2018 / Kuvien ja tekstien luvatta kopioiminen on kielletty.