Tallin tilat ja paikat

Kuten etusivullakin on mainittu, ei talli ole mikään superhieno eikä moderni — vain tavallinen, perinteinen vanhaan navettaan omin käsin rakennettu maalaistalli. Sisäkarsinoita on viisi suurta + yksi Merlot-miniä varten, pihattoon mahtuu hevosten koosta riippuen 5-2 hevosta.

Haukkalevään majoitetaan myös muiden omistamia yksityishevosia. Tällä hetkellä kaikki vieraspaikat ovat täynnä.

Talli ja pihatto

Tallimme ei ole mikään huippuhieno eikä modernia ole mokoma nähnytkään; vanhaan navettaan itse rakennetut tilat eivät ole toki mitään verrattavissa ostettuihin karsinaelementteihin ja uuteen ammattilaisten rakentamaan rakennukseen, mutta tilat ovat kuitenkin turvalliset ja asialliset; valvova eläinlääkäri on käynyt tarkastamassa paikan alkutalvesta 2015 ja raportti on luettavissa. Katto on sen verran matala että tällä hetkellä sisätalliin ei mahdu yli 160 cm korkeaa hevosta, mutta lattiaa on tarkoitus piikata alaspäin niin että korkeus riittäisi myös tätä suuremmille hevosille.

Käytävä on n. 350 cm leveä ja viisi suurta karsinaa sen molemmin puolin n. 12,90 m². Suurien karsinoiden lisäksi löytyy myöskin pieni entinen lammaskarsina, jossa mahtuu asustelemaan pieni minimies Merlot.

Alusina karsinoissa käytetään hamppukuiviketta.

Vapaapihattoon mahtuu hevosten/ponien koosta riippuen 2-4 karvakaveria + pihattokarsinaan yksi suuri hevonen tai kaksi pientä ponia. Korkea pihatto on aivan sisätallin vieressä ja edellämainitun pääovi johtaakin pihattohallin kautta. Alusena siellä on olkea jonka alle annamme talveksi kehittyä lämmittävän lantapatterin.

Piha ja muut tilat

Pihapiirimme on peltojen ympäröimä, perinteinen vanha maalaispiha lukuisine rakennuksineen.

Suurin osa aitauksista on sähkölangoitettuja ja puutolppaisia, ja käytämme samoja aitauksia niin talvitarhoina kuin kesälaituminakin — tarpeen vaatiessa vain otamme välistä aitoja pois tai rajaamme palstoja lisää. Perinteisten avointen laitumien lisäksi meillä on kesäisin metsähaka, ja mahdollisuuksien mukaan myöskin muilla laitumilla on pääsy puiden tai rakennusten varjoon.

Oman elämänsä Houdineja varten löytyy pieniä postimerkkikokoisia puuaitauksia. ☺

Ratsastustilat

Meiltä löytyy n. 47 m x 36 m aidattu, hiekkapohjainen, pienesti valaistu kenttä kirjaimilla. Estekalustoakin löytyy, toki kierrätystyylille uskollisesti omatekemänä.

Lyhyen ajomatkan päässä n. 6-10 km etäisyydellä on maneesitalleja mikäli säät eivät meinaa mitenkään suosia kentällä ratsastusta.

Pelloillamme voi yleensä ratsastaa osan vuodesta. Maastoja löytyy paljon erilaisia eikä tie lopu kesken — täältä pääset niin Säynätin retkilaavulle, Tornimäen laskettelurinteille kuin vaikka Anttolan kylällekin saakka!Maastossa sielu lepää, kun mukana on vain hyvä, karvainen ystävä. ☺ Maisemia Rahulasta, Sairilasta ja Parkkilasta Haddin selästä nähtyinä.