"Polina, Poni"


10-vuotias shetlanninponitamma

Musta, 103 cm

Kasvattaja Annelie Uppelycka 

Reipas, kujeileva, määrätietoinen

he B, 60 cm

Hoitajana Veera & Emmi

Polina on oikea elävä legenda: kaikki Mikkelissä tuntuvat tietävän sen sekä hienoista suorituksistaan, että myöskin kuuluisista tempuistaan... Tosin Polinan puolustukseksi on sanottava että nykyisin se ei ole enää Haukkalevässä tehnyt mitään samanveroisia ponitemppuja kuin aiemmassa elämässään, jolloin sitä vaivasi enemmänkin vain kurin puute kuin huono luonne. Nykyisin Polinalla lapset eivät saa enää ratsastaa ilman valvontaa ellei ole osoittanut taitojaan tarpeeksi hyviksi ratsastustunneilla, joten Polina ei ole päässyt enää simputtamaan ratsastajia juputtamalla ja pukittelemalla. Nyt Ponista onkin kuoriutunut herkkä ja reipas pikkutykki, Viksun jälkeen yksi toivotuimmista ratsuista. Hän kisaa 60 cm luokkia, enkä yhtään epäile etteikö pienenä ratana tältä raketilta ylittyisi isommatkin esteet...

Ajaessa Polina on valehtelematta tallin mukavimpia: se ei ole kuumapäinen kuten Merlot, mutta ei mikään laiskimuskaan, ja pumpulisormista ohjastajaa se kuuntelee hyvin tarkkaan.

Hoitaessa Polina on yleensä ottaen kiltti ja kaikki käy-tyyppi. Pienempiä lapsia Polina saattaa yrittää säikytellä pois irvistämällä, mutta sekin tapa on esiintynyt nykyisin aina vain harvemmin ja harvemmin — sen sijaan entistä useammin pieniä ratsastajia on vastassa iloinen pikkuponi peukalonmittaiset korvat tötterössä, huulet herkkuja hamuten ja silmät pilkahdellen.

Polina opettaa ihmisiä olemaan napakoita ja rohkeita: vaikka hän vaatii ratsuna paljon, niin sitä enemmän superponi myös antaa takaisin.

Taidot ja ominaisuudet

Esteratsastus on selkeästi Polinan ykkösjuttu, sillä tämä poni pomppaa mistä tahansa vain eteen pistetään ja radalla nopeus sekä ketteryys takaavat palkintosijat, kunhan ratsastaja vain on napakka ja rohkea. Myös kouluratsastuksessa Polina osaa loistaa, mutta vaatii siihen osaavan ja napakan ratsastajan joka ei säikähdä ponin testailua. Kun Polinan on saanut kuulolle ja osaa sitä tarpeeksi pienin avuin ratsastaa, ovat sitten liikkeetkin sen mukaiset: valehtelematta tämmöistä kintereennostoa, painonsiirtoa ja kokoamiskykyä ei aiemmin olla pikkuponilta nähty!
Maastossa Polina on reipas mutta hyvin kuuliainen ja rohkea, ja siinä missä kentällä hän tarvitsee osaavan kuskin, voi maastoillessa ponin selkään laittaa kokemattomammankin ratsastajan. Samoin ajaessa Polina on hyvin kuuliainen ja reipas, kunhan malttaa olla vain roikkumatta tässäkään ohjissa: kun Polinaan uskaltaa luottaa ja ohjeistaa häntä pienillä sormien liikkeillä, koskettamalla ohjalla kaulaa, äänellä ja siirtämällä kärryillä painoa, toimii pippuriponi suorastaan ajatuksen voimalla ja hänestä kuoriutuu sekä oikea rallikone maastoon että valjakkoajon prima ballerina.

Poni täyttä kultaa.

Historia lyhyesti

Polina saapui Haukkalevään syksyllä 2016 ylläpitoon, kun pienelle ponille oli kovasti tarvetta. Meillä oli alkuun hieman ennakkoluuloja, olihan Ponilla mainetta, mutta se yllätti kaikki niin positiivisesti että pikkumusta oli kyllä pakko ostaa kokonaan meille. Eihän tämmöisestä rakkauspakkauksesta voi vaan enää luopua!Muutamia kuvia vuosien varrelta


© Eetu Autere 2018

Talven 2017 hankitreeniä.

Rakenne syksyllä 2017.

Polina on myös loistava talutusponi, tässä Mikkelin keskustorilla jouluna 2017. © Päivi Parkkinen, kuvan käyttämiseen on lupa kuvaajalta.

Tuntiponina Polina ei ole ehkä kaikkein helpoin, mutta sitäkin opettavaisempi — ja palkitsevampi! © Päivi Parkkinen.

Heikkilän harjoitusestekisoissa syksyllä 2017. © Hevoskuvagalleria Suvin.net

© Päivi Parkkinen, kuvan käyttämiseen on lupa kuvaajalta.

Rouhialan Tallilla kisoissa, 60 cm.
© Noora Nuutinen, kuvan käyttämiseen on lupa kuvaajalta.

© Tiffani Jylhäniska, kuvan käyttämiseen on lupa kuvaajalta.

Tiesitkö...

... Että Polina on tarkoitus astuttaa kesällä 2017, tai ainakin viimeistään 2018?
... Että Polina on käynyt jopa Suomen Shetlanninponimestaruuksissa kisaamassa?