"Merlot, Merkku, Käppänä


7-vuotias minihevosruuna

Ruunivoikko, 80 cm

Kasvattaja Grasscorners Miniature Horses

Seurahevonen

Kiltti, sosiaalinen, jääräpäinen, jekkuileva

Hoitajana Janina

♪"Se roikkuu mukanaa-a, kuin peräpukamaa-a..." ♫♪

Jokainen talli tarvitsee oman Polle Moninponinsa, meillä se on Merlot. Tämä kaveri on nimittäin sellainen Vili Vilperi... Jos sitä ei huvita olla aitauksessa niin sehän tulee aitojen yli, ali tai läpi, ja aina on hyvä hetki kärkkyä ja varastaa ruokaa, oli se sitten hevoskavereiden, ihmisten tai kanojen. Merlot ajattelee vatsallaan, ruoalla se onkin lahjottavissa vaikka menemään rusettiin. 

Shettisveri näkyy Merlotissa sisuna: jos pallero jostakin tahtoo mennä niin sehän menee, langoista se tulee läpi ottamalla kunnon vauhdit — kun kirpaisee niin se on jo toisella puolella — jos ei pääse ryömimään vatsallaan ali tai hyppäämään edes paikaltaan 80 cm alaportin yli. Kaikki nämä todistettuja tapauksia, ikävä kyllä. Onneksi Merlotin omatoimiset poistumiset pihatosta eivät ole vakavia, sillä se on osan ajasta aivan tarkoituksellisesti pihalla vapaana. Sosiaalisena tapauksena Merlot on useampaan otteeseen kopistellut sisälle taloon, saattanut lenkkeilijöitä pihan läpi ja ahdistellut viattomilta tallilaisilta tullimaksun leipinä ennen kuin on jättänyt heidät rauhaan.

Merlot on oikea showmies, se nakkelee niskojaan ja pöhisee kuin kovinkin orhi vaikka yleisönä ei olisi kuin kaksi lammasta. Huomiota se rakastaa yli kaiken, eikä Merlotista meinaa päästä eroon kun sitä on kerran erehtynyt rapsuttamaan ja ihailemaan — "lisää!". Näyttelyissä se osaa olla siis edukseen, mistä kertovat myös kaikki minimiehen palkinnot: Merlotin huonoin tulos on Reserve Champion, kaikissa muissa näyttelyissä Grand Champion. Ei uskoisi ensinäkemältä että se pihalla koirien kanssa telmivä karvapallero on rohmunnut enemmän ruusukkeita, pokaaleja ja kristallimaljoja kuin tallin muut hevoset yhteensä!

Merlotilla ei pienen koon ja siron rakenteen vuoksi voi ratsastaa kuin aivan pienet lapset, ja siihen hommaan se on taaskin aivan liian lennokas. Mutta ajaa voi, ja voi pojat että Merlot onkin makea peli aisojen välissä! Se on todella reipas ja intopiukeinen kun saa olla tärkeänä, eikä vauhtia ainakaan puutu. Merlot on hyvin herkkä ja vaatii superpumpulisormia ohjastajalta, mutta oikeanlaisen ihmisen kanssa sen kanssa onnistuu vaikka minkämoiset rusettiinvääntelyt muutamien senttien tarkkuudella. Mikäli täällä päin järjestettäisiin valjakkoajokisoja, niin koulukokeeseen Merlot olisi ehdottomasti vietävä näyttämään mistä minihevoset on tehty. Ulkokuori rautaa ja sydän kultaa...

Merlotin voi tiivistää hyvin postinjakajan toteamukseen "olen minä siihen tottunut että koirat räksyttää perään, mutta harvemmin autoa jahtaa hevonen."

Historia lyhyesti

Syksyllä 2013 Haddi tarvitsi kaverin pihattoon laidunkaverien mennessä takaisin kotitallilleen, jolloin tuttava tarjosi muuan ruunivoikkoa miniatyyriherraa ylläpitoon... Merlotin olisi pitänyt lähteä seuraavana keväänä takaisin kotiinsa, mutta kaikki olivat siihen niin kiintyneitä että se oli yksinkertaisesti pakko lunastaa kokonaan itselleen. Haukkalevä ei ole Haukkalevä ilman Merlotia. ♥Muutamia kuvia vuosien varrelta


Joulupukin pikkuinen poro.

Minihevosshow 2014, Heinola.

Minihevosmätsärit Niemenpellon Tallilla syksyllä 2015.

Onnellinen pikkuhevonen. :) Kiitos kun harjasitte! T: Merlot

Kesäinen Merlot.
© Jenni Autere

Tiesitkö...

... Että vaikka miniatyyrihevonen onkin ponikokoinen, on se silti virallisesti hevonen eikä poni?
... Että Merlot osaa tulla maastoissa itsenäisesti mukana tienreunassa? Siinä on aina naapureilla ihmeteltävää...