Jazzbomb Lumos xx


Kutsutaan: "Boo"
Rotu, skp: englantilainen täysverinen, tamma
Väri, säkä: ruunikko overo, 161 cm
Rek. nro:
Kasvattaja: Stall Lumos
Syntynyt: 01.04.2015, M Layouts / raitatossu.net/mayflower KATT2
Omistaja: VRL-01436
Painotus: Esteratsastus
Koulutus: KO heB // RE 120 // IRTO 140

Boo on herkkähipiäinen, nopeasti kuumuva estetykki huimalla energialla ja nopeudella varustettuna. Se kuka pysyy tämän raketin vauhdissa mukana, pääsee varmasti esteratojen tähtikaartiin.

Pidempi kuvaus

Ei vielä meriittejä. Tavoitteena kantakirjaus sekä YLA- tai ERJ-laatuarvostelu.


Boo on syntynyt ja viettänyt koko elämänsä Lumoksessa.

Laatisvalmius ★☆☆☆☆☆
✖ Kisatulokset (40 kpl ERJ-sijoja)
✖ Kuvat (rakenne- ja estekuva)
✖ Jälkeläiset (Yhdellä varsalla min. 20 sijoitusta)
✖ Suku (Selvitys tai sukutaulu)
✔ Luonnekuvaus
✖ Tekstit (3 kpl valmennuksia, 3 kpl muita merkintöjä)

Vaativuus
• Hoitaessa keskivaikea.
• Ratsastaessa hyvin vaativa.
• Lastatessa helppo.
• Kengittäessä helppo.
• Eläinlääkärin kanssa keskivaikea.

Loimitus ja klippaus
• Vähintään puoliklippaus kisakausina.
• Kaikilla muilla paitsi kesäsateilla sadeloimi.
• Jos yli -5c pakkasta niin loimi ulos.
• Viileillä säillä treenin jälkeen kuivatus villaloimella.
• Jos klipattu lautasilta, niin yli -10c pakkasilla ratsastusloimi verrytellessä.

Ruokinta
• Huono rehunkäyttäjä, laihtuu helposti.
• Aamulla kauraton väkirehu 1 l ja kivennäiset.
• Illalla kauraton väkirehu 2 l ja loraus öljyä.
• Heinää aamulla 4 kg, päivällä 4 kg, illalla 2 kg ja yöksi 4 kg.

Ratsastaessa
• Martingaalit vähintään hypätessä.
• Hypätessä jännesuojat joka jalkaan.
• Tuulisilla säillä ja kisapaikoilla korvahuppu päähän. Voi laittaa myös pumpulia korviin.


Luonnekuvaus pitkästi

Boo ei ole mikään helpoin hevonen kiltteydestään huolimatta. Reaktiot ovat sillä todella nopeat ja rajut, ja vaikkei tamma sitä tahallaan tee niin varuillaan saa olla jottei saa muovipussia väistävää hevosta syliinsä. Ulkoisten seikkojen lisäksi Boo lukee tunnetiloja todella näppärästi, joten omat kierrokset ovat syytä pitää matalina tämän neidin kanssa: rauhallinen ihminen voi saada Boon rauhoittumaan hektisessäkin tilanteessa, kun taaskin rauhaton ja hermostunut kaksijalkainen vetää hevosenkin heti hepuliin. Maltti on siis Boon kanssa valttia, laske hitaasti kymmeneen ja hymise ommmmmm...

Ratsuna Boo on varsinkin kyljistään, mutta myös kaikilla muillakin tavoilla herkkä. Se reagoi pieniinkin apuihin välittömästi, niin tahallisiin kuin tahattomiinkin, hermostuen liiasta naputtamisesta mutta myöskin yksin jättämisestä: koita nyt sitten siinä tasapainotella noiden kahden välillä. Boo ei onneksi pukittele eikä tiputtaakseen kavahtele, mutta ikäviä tuntemuksia ja tilanteita tamma pakenee ottamalla jalat alleen ja sinkaisemalla suuntaan jos toiseenkin. Hyvä tasapaino on siis varsinainen valttikortti Boota ratsastaessa pienieleisyyden ja rauhallisuuden lisäksi.
Hankalia ominaisuuksiaan Boo paikkaa vahvasti huolellisella hyppytyylillään ja vahvalla laukallaan. Sen kanssa on helppo edetä vaikeakin rata nopeasti, sillä laukan säätely on täykkärillä helppoa ja ketteryytensä ansiosta se taittuu vauhdikkaasti vaikka pennin päällä, kasaten salamannopeasti esteelle ja kirittäen taas kaikki pienetkin välit kunnialla kiinni. Boo on tarkka jaloistaan ja välttelee puomien kolisuttamista viimeiseen asti, joten mikäli sen vain tuo hyvin ja varmana esteelle niin virhepisteitä ei takuuvarmasti tule — paitsi mikäli ratsastaja hiemankaan epäröi, jolloin Boo saattaa helposti itsekin olla sitä mieltä että tokkopa tuosta sitten yli mennään jos suakin pelottaa.

Hoitaessa Boo ei kiukuttele eikä vastustele mitään toimenpiteitä, mutta se ei aina ehdi ajattelemaan ennen kuin toimii: jos harjaaminen kutittaa niin tamma ensin väistää loikaten sivulle ja sitten vasta kääntyy katsomaan, montako varvasta murskasi. Hoitotilanteen ollessa rauhallinen ja verkkaisa voi Boo jopa hetkeksi torkahtaa, varsinkin jos seurana on tuttu, oma ihmiskaveri.
i. Akatosh
KTK-III, ERJ-III

vkkokrj xx, 167 cm
ii. Arkay
sab xx, 173 cm
iii. Tratsija
iie. Aefia
ie. Azura
vkko xx, 17 cm
iei. Messenger
iee. Secunda
e. Jazzmine
Fn, KTK-III

rn xx, 162 cm
ei. Jazzman
rt xx
eii. Musician
eie. Lady Gray
ee. Shooting Birds
trn xx
eei. Missed soldier
eee. Paloma 

Avaa tästä sukuselvitys

Jälkeläiset ja astutustiedot

Boo ottaa vastaan suvultaan 1-polvisia xx-oreja, ollen käytössä myös muiden rotujen jalostukseen. Mikäli olet kiinnostunut tilausvarsasta, ota yhteyttä.

Syntyi Skp. Nimi Isä Omistaja
14.05.18 lowrider Lumos xx Raider BH xx Myydään kilpailevaan kotiin

PKK-näyttelyt

10.06.18, PKK:n värinäyttelyt, kirjavat, tuom. Lynn: EO-sert

Näytä palkinnot ja meriitit

ERJ (Sijoja 12 kpl, joista voittoja 1 kpl)

01.07.18, Stall Sjöholma, 110 cm, 3/19
24.06.16, Stall Sjöholma, 120 cm, 2/6 0vp. (villit)
09.05.18, KK Chermia, 110 cm, 1/30
06.05.18, KK Chermia, 110 cm, 4/30
06.05.18, Stall Sjöholma, 70-80 cm, 2/6 tarina
04.05.18, KK Chermia, 110 cm, 5/30
02.05.18, KK Chermia, 110 cm, 4/30
01.05.18, KK Chermia, 110 cm, 4/30
30.05.18, Huvitus, 90 cm, 5/30
24.05.18, Huvitus, 90 cm, 4/30
24.05.18, Huvitus, 90 cm, 2/30
14.05.18, Huvitus, 90 cm, 4/30
13.05.18, Huvitus, 90 cm, 2/30

Päiväkirja ja valmennukset

24.06.2018, Estekisat Stall Sjöholmassa, 120 cm, 0 vp, 2/6

"Nyt on meno alkanut sujumaan, vihdoinkin! Rata ei ollut enää samanlaista sähellystä kuin aiemmin, Boo oli koko ajan kuulolla ja esteiden välit tuli ratsastettua ihan nappiin. Otin varman päälle ja tein pitkiä, selkeitä lähestymisiä, mikä varmaan sitten maksoi meidän ykkössijan, mutta ennemmin ratsastan hyvin ja tiputtaudun sijoilla kuin roiskisin hutiloiden ja kaahaten menemään ja rääpisin sillä säälivoittoja.
Ensi kaudella aion nousta Boon kanssa jo ainakin 130 cm esteille, 120 cm on tuntunut niin lasten leikiltä. Tältä vieteriltä ei pomppu lopu kesken."
- Icarus

06.05.2018, Estekisat Stall Sjöholma

1. 50-60 cm
Talven selkä oli taittunut ja kevät oli vihdoin päässyt kunnolla käyntiin, sillä lämmittävien auringonsäteiden alla muuttolinnut jo palasivat matkoiltaan; sinivuokot puskivat routaisesta maasta; hevoset pudottivat talvikarvaansa kilokaupalla. Kevättä oli selkeästi myös rinnoissa, sillä Boo ei tavalliseen tapaansa kytännytkään kaikkea säikyttävää, vaan oreja! Tamma keikisteli jokaiselle vastaantulevalle herrashevoselle, huuteli kimakalla äänellään, katseli kaikkialle muualle kuin eteensä ja oli kertakaikkisen ärsyttävän häslä. Icarus oli aivan kypsä tammansa käytökseen heti ensimmäisen puolen tunnin aikana, ja kun ratsukko pääsi lopulta radalle niin mies oli jo totaalisen väsynyt pidättelemään keväthuumaista ruunikkoa ja pyytämään sitä epätoivoisesti keskittymään. Turha toivo! Heti ensimmäisellä esteellä Boo vetäisi tavoistaan poiketen puomit mukaansa, sillä sen katse oli porautunut niin tiiviisti kentän ohi kulkevaan orhiin ettei tamma tainnut huomata koko estettä ennen kuin oli jo aika ponnistaa. Lopullisesti rata tyssäsi neljännelle esteelle, kun Boo kielsi kaksi kertaa putkeen miettiessään sen ylittämisen sijaan miten saisi verryttelyn pojilta parhaiten huomiota.

Tulevan estestaran ura voisi alkaa lupaavamminkin.

2. 70-80 cm
Tänään ei jaksa kiinnostaa
olisko vähän kivempaa
jos noita orheja voisin vähän katsastaa
Mua ei jaksa kiinnostaa
esteet tänään jäädä saa
keksin jotain hauskempaa
pääsisinpä vapaalle rilluttelemaan
Miten sua voi jaksaa kiinnostaa
tässä hiekkalaatikolla pyöriä aina vaan
nyt ukko hiiteen sieltä


eikö sulta löydy yhtään kevätmieltä
yhtään estettä en enää kyllä ylitä
älä yhtään yritä
miehet on enemmän mun mieleen
ottaisin heti sellaisen viereen


Tänään ei jaksa kiinnostaa.

13.04.2015

Boo oli tänään ensimmäistä kertaa elämässään kunnolla ulkoilemassa eikä vain kävelemässä pihalla parin minuutin ajan. Tuuli oli keväälle tyypillisen puuskainen ja viimainen, mutta tuore äiti tyttärineen pääsi suojaisaan pikkutarhaan tallin seinän taakse ihmettelemään maailmaa. Alkuun Boo oli jo tutuksi tulleella tavallaan hyvin epäileväinen ja kuikki Jazzyn takaa pieni turpa väristen, mutta lopulta uteliaisuus vei voiton ja Boo lähti varovaisesti tutkimaan pienen tarhan kulmia. Varsinkin portin salpa kiinnosti varsaa loppujen lopuksi vähän turhankin paljon... Punainen juomasanko oli sen sijaan vielä niin pelottava ilmestys ettei sitä uskallettu paria metriä lähemmäs mennä katselemaan, ei sitä tiedä vaikka purisi nenästä kun hörppää.

Alkuperäinen leiska © M Layouts | Piirrokset ja kaikki muu © Stall Lumos 2011-2019 | Tämä on virtuaalihevonen // virtuaalitalli.