Oldifinion Octavio

"Octane"
Oldenburg-ruuna, 170 cm
Musta
Syntynyt 14.05.2020, nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower v
Kasvattanut Oldfinion, VRL-06303
Omistaa KrastS Stallis (VRL-01436)
VH20-013-0069 / PKK3715

Yleispainote
he A / 100 cm (taso nousee)

Octane on tunnetun kouluhevosjalostajan työn hedelmä, mutta aivan kuten kaikki puutarhan puut, ei Oldfinionkaan tuottanut tasalaatua. Ruunassa itsessään ei ole mitään vikaa, mutta piru vie kun se tahtoisi hypätä esteitä!

Jo pienenä Octane oli aikamoinen ralliperuna, eikä vuodet suinkaan menohaluja ole suitsineet. Musta tahtoo mennä aina kovaa ja korkealta, eikä se ole mikään heikkohermoisten ratsastajien hevonen. Esteillä Octane kuumuu ja imuttaa kohteille liiankin napakasti, hypäten hurjasta vauhdista kamikazeloikalla millaisen hirvityksen yli tahansa. Selässä täytyy pitää pää kylmänä ja rauhallisin mielin maltitella nato-ohjusta.

Sileällä Octanen kanssa ei pääse yhtään helpommalla, vaikka niin voisi luulla. Ei, sillä vaikka ruunaa koulupipertelyt tuntuvat tylsistyttävän, se keksii kyllä itse keinoja piristää treeniä... Kaasu hirttää helposti kiinni, ja mikäli selässä ei olla aivan tilanteen tasalla, saattaa pian löytää raviympyröiden muuttuneen villiksi ja hallitsemattomaksi länityslaukaksi ympäri kenttää. Liikkeitä ja kykyä Octanelta kyllä löytyy, mutta täytyy olla oikea maestro saadakseen sen keskittymään ja kiinnostumaan avotaivutuksista ja kokoamisesta rallittelua enemmän...

Maastoilusta tuskin tarvitsee edes puhua. Kovaa mennään ja kuolemaa uhmataan. Kuumuessaan Octanen mörkötutka käy ylikierroksilla, ja rallitteluun yhdistyy myös hassunhauskat sivuloikat ja täyskäännökset.

Hoitaessa Octane on kiltti, mitä nyt saattaa vähän hampaita naksutella vyötä kiristäessä jos se tapahtuu varoittamatta. Kova ruuna on sättäämään, ja varustaminen on helpointa suorittaa kengityspaikalla kaksin puolin kiinni. Silloinkin varpaat ovat vaarassa jäädä steppaavan, malttamattoman kavion alle. Kaikista pahinta Octavion mielestä on odottaa ennen tuntia muidenkin olevan valmiita: se ei voi ymmärtää, miksi tässä seisotaan varusteet päällä eikä lähdetä jo maneesiin? Kun matkaan lopulta käydään, saa sitä olla kengänkannat suhisten pitelemässä.

Sukutaulu

i. Oldfinion Olympic
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-II, KV-I
m old, 171 cm
ii. Oldifinion Dynamic
Ch, KTK-II, KRJ-I
m old, 171 cm
ie. Oldfinion Prunette
VSN Ch, KTK-II, KRJ-I, YLA2, KV-I, VPVL-I
rn old, 168 cm
e. Oldfinion Valeria
KTK-III, KV-II
rn old, 166 cm
ei. 8th Commandment MHW
KTK-III
rn old, 168 cm
ee. Valeriana Ion
m old, 169 cm

Jälkeläiset

Octanella ei voi teettää jälkeläisiä

Päiväkirja

14.06.2021 | Octane saapuu taloon

Silvija katseli tarhassa ravailevaa mustaa ruunaa. Se vamppasi häntä pystyssä edestakaisin, huuteli ja hikosi. Ensimmäinen päivä uudessa kodissa oli aina rankin.

Äiti oli ostanut taas uuden nuoren hevosen. Vasta keväällä tuli Lotte, ja nyt tämä. Hinta oli ollut kuulema niin hyvä että pakko oli ostaa — Octane oli koulusuvun musta lammas, rämäpää joka tykkäsi hypätä esteitä koulupiipertelyn sijasta. Halvalla lähti.

Octane oli komea, sitä kelpasi katsella. Ja millaiset liikkeet! Kyllä kalpenisivat naapuritallinkin hienohelmat kateudesta kun näkisivät. Silvija ei ollut mukana koeratsastuksessa, mutta Daga oli kehunut kevyeksi ja nopeaksi. Milloinkohan musta tulee tuntikäyttöön? Saisikohan Silvija läpiratsastaa sen ennen tavan tuntilaisia, jos vähän räpsyttäisi äidille ripsiään?

Kuinka komeilta he näyttäisivätkään piirimestaruuksien finaalissa, hän ja Octane...