Kara-Galip


"Kara, Kapo"

7-vuotias ahaltekruuna

Musta, 155 cm, linja Karlavach

Kasvattaja Elena Eloranta

Kisakaudelle treenaamassa

Rohkea, viisas, leikkisä, osaava

Hoitajana Kiira

Kaikki hevoset ovat upeita ja ainutlaatuisia, eikä niitä voi verrata toisiinsa — sehän olisi sama kuin pitäisi laittaa lapsensa suosikkijärjestykseen! Siitäkin huolimatta Karassa on vain sitä jotain, mikä tekee siitä aivan erityisen. Herra on asunut kolmivuotiaasta asti Haukkalevässä ja ollut alusta saakka Eetun silmäterä, joten totta kai Kara osaa nyt aikuisenakin vielä vaatia pientä erityishuomiota... Hän ei tahdo olla pimeällä ulkona, olkootkin että joutuisi jo neljältä sisälle. Seurassa ei saa myöskään huomioida muita kuin tätä uljasta mustaa, joka alkaa vaatimaan huomiota heti sillä hetkellä kun huomaa jääneensä yksin. "Hei, katsokaa mua, tallin komeinta jätkää! Kattokaa nyt!" Kara on paljon äänessä, eli kimeä hirnahtelu pihalla tulee yleensä tämän kaverin tarhan suunnalta.

Kara on rodulleen ominaisesti erittäin viisas ja rohkea. Kaikenlaiset ongelmanratkaisut karsinan lukon avaamisesta paimenen rikkomiseen ja päitsien riisumiseen ovat lasten leikkiä, eikä uusia asioita tarvitse paljoa Karalle kerrata kun hän jo itse järjestelee asiat päässään. Pitkätkään kuljetusmatkat, esimerkkinä näyttelyreissu Gut Isingiin alppien juurelle syksyllä 2014, eivät hetkauta eikä leijonanmieltä mustasta puutu. Uudet ja mahdollisesti jännittävät asiat Kara kohtaa uteliaisuudella silloinkin kun ratsastaja olisi jo valmiina ottamaan jalat alleen — sotaratsuja nämä ahalteket, kerta kaikkiaan!

Syksyllä 2016 Kara tuli myöskin muidenkin kuin Eetun ratsastettavaksi. Ahaltekmaiseen tapaansa Kara on uusien ihmisten kanssa hieman varautunut, kokeillen aina että voisiko näiden kanssa lusmuilla töissä tai saisikohan kaksijalkaisen peloteltua kokonaan pois irvistämällä...? Testailu jää kuitenkin vain esittämiseksi, ja kun Karan kanssa tekee lopulta sinunkaupat niin ihanampaa ja luotettavampaa hevosta saa etsiä. Oikeasti Kara on hyvin kiltti ja kuuliainen (minkä vuoksi se ruunattiinkin vasta 6-vuotiaana muista kuin luonnesyistä), ja kun se luottaa ratsastajaansa niin vaikeimmatkin asiat sujuvat kuin tanssi ja aiemmin tahmaisesta lusmuilijasta kuoriutuukin oikea parkettien partaveitsi.

Historia lyhyesti

Eetu on lapsesta saakka ollut rakastunut ahaltekeihin, joten kun 2013 löytyi hieno pikimusta kolmivuotias oripoika myynnistä, niin eihän siinä mennyt kauaa kun yksi elämän suurimmista haaveista oli toteutunut. Muutamia kuvia vuosien varrelta


Skill at arms-harjoittelua keväällä 2017.
© Päivi Parkkinen

Mmmh, tammoja! <3

Miehen paras ystävä? Ahaltek tietenkin!
© Sandra Dyster

Silmät ovat sielun peili.

Ruunauksen jälkeen alkoi löytyä kaivattua energiaa. Nyt Kara on paljon reippaampi kuin orina ollessaan.

Kesälaitumet 2015

Saksassa, Gut Isingissä, käytiin erityismaininta ja 5. junior-ch nappaamassa. Kara omi shown... :)
© Dace Strausa

Kevytrakenteisen Karan kanssa on myös raskas barokkikoulukin sujunut hyvin, vaikka alkuun pessimismiä olikin ilmassa.
© Sonja Liukkonen

Kara kesällä 2015.
© Emmi Tiusanen

Tiesitkö...

... Että Karan rotu, ahaltek, on yksi maailman harvinaisimmista hevosroduista ja sen edustajia ei ole Suomessakaan kymmenistä enempää?
... Että Kara osaa perusapujen lisäksi myös lännenratsastuksen alkeet?