Index Equorum

Ulkoasun pohja © Heidi / Pilvimarja 2022
Muokkaus ja kuvat © Pölhö (VRL-01436)
Taustakuva © Amretas Graphics
Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse
Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable

Weda Delm


© Pölhö
Rotu ja skp: marwari, tamma
Syntymäaika: 30.06.20, nyt 4-v
Väri: Ruunikonkirjava (tobiano + dominant white)
Kasvattaja: Delmenhorst
Säkäkorkeus: 152 cm
Omistaja: VRL-01436
PKK-ID: Ei rekisteröity PKK:an
VRL: Ei rekisteröity VRL:on
Painotuslaji/t: koulu- ja matkaratsastus
Koulutus: he B / 60 cm

Nopeasti reagoiva ja suurista tunteista elävä Weda on sellainen hevonen, josta joko pitää todella paljon tai sitten ei lainkaan. Joitakin sen herkkyys ja lennokkuus miellyttää, loput eivät jaksa olla aina tuntosarvet ojossa tamman kanssa. Vakka kantensa valitsee.

Wedan hyvät puolet
Wedaa ei tarvitse paljon maanitella töitä tekemään: se on perusluonteeltaan menevä, ja dieselin sijasta se käy lentokerosiinilla. Herkkänä hevosena sitä on ihailtavan kevyt ohjeistaa, oli kyse sitten hoitotoimenpiteistä tai ratsastuksesta: kun puhutaan ajatuksia lukevista eläimistä, niin siltä tämä kyllä tuntuu.
Pohjimmiltaan Weda on kiltti, ja se varoo viimeiseen asti tekemästä vahinkoa. Vaikka tammaa kuinka kiukuttaisi, se ei pura sitä ihmisiin, vaan esimerkiksi liian nopeasta vyönkiristyksestä saavat kärsiä vain tallin seinät kipakoiden kavioiden niitä iskiessä. Eihän se ole mukavaa, mutta huomattavasti parempi vaihtehto kuin ottaa kaviosta omaan otsaansa!

Jokaisella on varjonsa
Reaktiot ovat Wedalla välillä suorastaan naurettavan ylimitoitetut. Mikäli se ei tunne oloaan luottavaiseksi ihmisen kanssa, saa loimen kahahdus tamman sinkaisemaan pakoon, ja laitumella tuota kohteliaasti korvan pyöräytyksellä siirtävät hevoset saavatkin raivoisaa vinkumista ja pukkien saattelemaa kiljumista takaisin. Wedan kanssa on pidettävä jatkuvasti itsensä läsnä yllätyksien välttämiseksi.

Työskennellessä
Herkkähipiäisyydestään huolimatta Weda on oikea tykki sopivan ratsastajan kanssa. Se on vauhdikas ja kuuntelee maailman pienimpiä ja herkimpiä apuja, eikä keveydessä ole vertaistaan. Suurieleisiä ratsastajia Weda ei siedä, ja ahdistuessaan kovista otteista se lähtee helposti litomaan alta karkuun.

Kun Wedan saa keskittymään työhönsä ja kuuntelemaan ratsastajaa, se on lyömätön myös poolokentällä. Pelin tiimellyksessä Weda kummasti tuntuu sietävän lähelle punkevia vieraita ratsukoita paljon paremmin kuin vapaa-ajallaan. Pallon perässä tamma kulkee kuin Fiat täysperävaunurekan imussa.

Sukutaulu

i. Santosh
dw mrw, 155 cm
ii. Nasatuya
rt mrw, 154 cm
iii. Nakula
vkko mrw, 153
iie. Rishabha
m mrw, 150 cm
ie. Zohana
rndw mrw, 154 cm
iei. Navneet
rndw mrw, 157 cm
iee. Zeha
rtkrj mrw, 153 cm
e. Wakeeta
rnkrj mrw, 152 cm
ei. Jawahar
rnkrj mrw, 155 cm
eii. Dharya
mrw
eie. Priya
mrw
ee. Wareena
mkrj mrw, 149 cm
eei. Patanjali
m mrw, 156 cm
eee. Walona
rtkrj mrw, 150 cm

Sukuselvitys

Tulee ajallaan

Jälkeläiset

Weda ei ole vielä jalostuskäytössä.

Waiya Index
i. Maldwyn Harjit
s. 04.03.22, mkrj
Om. Maldwyn
-

Näyttelytulokset

-

Muut kilpailut

VMRJ (Sijoituksia 0 kpl, joista voittoja 0 kpl, pisteitä 0p.)

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.00