Tancerz al Qismat

KTK-II© Pölhö
Rotu, sukupuoli: arabianhevonen (PPA), tamma
Syntymäaika: 03.08.18, M Layouts / raitatossu.net/mayflower v
Väri: Punarautias (ee/Aa)
Kasvattaja: Al Qismat Arabians
Säkäkorkeus: 152 cm
Omistaja: VRL-01436
PKK-ID: Ei rekisteröity PKK:an
VRL: Ei rekisteröity VRL:on
Painotuslaji/t: kouluratsastus
Koulutus: helppo A


Tancerz, tanssija. Voiko osuvampaa höyhenenkevyelle, koulupainotteiselle arabianhevoselle olla? Ei, ainakin jos katsoo tätä tammaa. "Seena" on kuin ballerina: ylväs ja ryhdikäs, kaikissa suurissakin liikkeissään niin harkittu ja kevyt. Kaiken se tekee tietyllä arvokkuudella: jopa säikähtäessään pihassa lepattavia takinliepeitä Seena on kuin prinsessa hädässä. Se nostaa häntänsä huomiolipuksi ja kohottaa kenties toista etustaan: "näittekö tekin tuon hirviön", tamma ikään kuin kysyy.

Seena on hyvin kohtelias. Se ahdistuu pienistäkin asioista, kuten väärässä järjestyksessä suoritetuista hoitotoimenpiteistä tai uudesta kuolaimesta, mutta henkensä puolesta ei tarvitse pelätä. Tamma valpastuu, korisee, ehkä pyörähtelee levottomana, mutta ikinä se ei tarjoa kaviota taikka hampaita, eikä vahingossakaan tuuppaa ihmistä tieltään. Seena tarvitsee rinnalleen henkilön, joka ottaa pienimmätkin ahdistuksen merkit huomioon ja puuttuu niihin: näin tästäkin aavikkotuulesta saa tehtyä itselleen elinikäisen ystävän, joka jännityksestään huolimatta menisi vaikka Helvetin liekkeihin. Tai kouluradalle.

Tuntiessaan olonsa hyväksi Seena on ratsastaessa kuin unista parhain, eikä ole väliä koetko tätä ihmettä sivustaseuraajana taikka satulasta. Herkkänä tamma kuulee pienimmätkin avut, eikä istuntaa enempää apuja tarvitse usein käyttää. Kun ratsastajan kehonhallinta on kunnossa, pääsee Seena näyttämään keveät arabin liikkeensä. Se on oikea kouluratojen prima ballerina.
Jos ratsastaja kuitenkin erehtyy käyttämään liikaa apuja, jännittyy itse tai ei ole tammalle tuttu, saa varautua turpa joko taivaissa (tai sitten ryntäissä) pakoon viipottavaan hevoseen. Ovathan liikkeet näyttävät silloinkin, mutta tietty rentous, helppous ja pehmeys niistä puuttuu. Pahinta on mikäli Seenaa erehtyy pidättämään ohjalla: silloin se yleensä ahdistuu entistä enemmän, ja ennen kuin huomaakaan, sitä kiitäkin pian tuhatta ja sataa ympäri areenaa.

Kun yhteistyötä jaksaa etsiä rauhassa, ei kuitenkaan Seenaa kultaisempaa ja uskollisempaa hevosta ole olemassakaan.

Sukutaulu

i. Pajeczno z Trze
prt ox, 153 cm
ii. Powaznie
Ch, KTK-I
prt ox, 152 cm
iii. Kalisz
prt ox, 152 cm
iie. Paski Osiaka
rtkm ox, 149 cm
ie. Rawa Mazowiecka
prn ox, 155 cm
iei. Rawa Jan Kanty
rn ox, 157 cm
iee. Rawa Salomeja
prn ox, 150 cm
e. Biedronka al Qismat
Legion of Masters
trn ox, 151 cm
ei. Aleksy
trn ox, 150 cm
eii. Feliks
ox
eie. Dorota
ox
ee. Alicja
Legion of Supreme Excellency
rn ox, 151 cm
eei. Alojzy
ox
eee. Apolonia
ox

Sukuselvitys

Tulee ajallaan.

Näyttelytulokset

20.10.21, Hiekka-Aho, täysveriset tammat, tuom. Jesse: KTK-sert

Kantakirjaus 112. tilaisuudessa

18 + 19 + 18.5 = 77.1%

Muut kilpailut

KRJ (Sijoituksia 0 kpl, joista voittoja 0 kpl)

Päiväkirja ja valmennukset

04.08.2021 | Mikäs kaunotar se täältä löytyy?

Olen sanonut miljoona kertaa etten ole niin kiinnostunut arebeista, ja aivan yhtä monta kertaa lause on jatkunut sen kumoavalla sanalla "mutta". Pitäisiköhän minun lopettaa moisen hölynpölyn selittäminen? Katsokaapa nimittäin tätä viimeisintä "muttaa": Tancerz al Qismat, prinsessojen prinsessa, kaunottarista kaunein! Kuinka kevyt ja kaunis voi hevosen askel olla, kuin se ei maata koskettaisikaan, ja tuo tulenpunainen karva... Mmm-hmm!

Tuttavallisemmin tammaa kutsutaan Seenaksi. Muutto otti sitä koville: tarhassa se ehtii vauhdista nyppäämään pari heinää, ja sitten loputon kehänkierto alkaa taas uudestaan. Häntä lippuna, sieraimet lautasen kokoisina, silmät vilkkuen. Mutta jopa pelokkaana ja ahdistuneena Seena onnistuu näyttämään satuhevoselta. Jos jostakin hevosostoksesta pakahdun, niin tästä. Eikä siinä edes vielä kaikki, vaan vatsassapa lymyilee IE:n ensimmäinen arabikasvatti! Seena on kantavana puolalaislinjaisesta KTK-I orista Shado Reido, joten myöhemmin pihalla liitelee hyvällä tuurilla kaksin verroin tuhannen ja yhden yön satuja.