Imbeba Nto


© Pölhö
Rotu, sukupuoli: dongola, ori
Syntymäaika: 13.11.15, M Layouts / raitatossu.net/mayflower-v
Väri: mustanpäistärikkö (Ee/aa/Rr)
Kasvattaja: Huago Ventiago
Säkäkorkeus: 153 cm
Omistaja: VRL-01436
PKK-ID: PKK3963
VRL: Ei rekisteröity VRL:on
Painotuslaji/t: matkaratsastus
Koulutus: he D / 50 cm / 15 km

Karanteenista saapui kaksi dongolaoria, papereilla nopeasti nimetyt Nyakubahwa sekä Imbeba Nto. Mitään muuta noilla ei yhteistä sitten ollutkaan kuin rotu.

Impan hyvät puolet
Tylsästi Impaksi nimetty päistärikkö on maailman taitavin lukemaan ihmistä. Oikeanlaisella (eli rauhallisella, varmalla ja pienieleisellä) ratsastajalla se tuntuu toimivan ajatuksen voimalla. Ori varoo visusti tekemästä vahingossa mitään väärin, ja kaikessa nöyristelyssään se on yllättävän helppo. Jos Imppa ei olisi niin arkajalka ja jättimäinen reaktioissaan, se olisi täydellinen aloittelijoiden hevonen.

Jokaisella on varjonsa
Aloittelijoiden tai arkojen hevonen Imppa ei kyllä ikimaailmassa todellisuudessa ole. Se säikkyy varjoansakin, ja silloin pienen säpsyn sijaan ori ottaa kunnolla kierroksia hyppyjen ja pomppujen saattelemana. Jos sitä erehtyy myös komentamaan liian isosti, heittää hevonen suorastaan volttia takaperin. Imppa tarvitsee paljon rohkaisua, eikä sen kanssa pysty oikein ikinä olemaan aivan täysin rentona — sitä ei tiedä mistä seuraava mörkö taiotaan, narulla lepattavasta pyykistä vaiko tipahtavasta harjasta.

Työskennellessä
Selkään Impalle on iskettävä rauhallinen ja kylmähermoinen ratsastaja, joka ei omalla jännityksellään lisää hevosen kierroksia. Oikeasti Imppa on todella kiva ja kuuliainen, mutta se on jatkuvasti huolissaan ja kyräilee ympäristöään epäluuloisena, ollen valmiina sinkaisemaan pakoon pienintäkin rasahdusta. Imppa on pidettävä jatkuvasti työn touhussa jottei se ehtisi kehittelemään mielikuvituksellaan kauhistuksia sinne missä niitä ei oikeasti ole.
Askeleet Impalla on aivan kamalia kaikki. Laukka ei meinaa nousta niin millään, ja ravi on sellaista rynkytystä että maalipurkit saa helposti sekoitettua pistämällä ne satulalaukkuihin. Se ei ole siis millään tavalla sopiva matkaratsu: liikkeessä on mahdoton istua hyvin ja jokainen ääni ja liike saa hermoheikon orin ottamaan tuulta purjeisiin. Sitkeydellä sillä itsetuhoiset ratsastajat rääpivät 15 km matkoja, mutta sitä pidempää matkaa tuskin kenenkään takamus (tai hermot) ei takuuvarmasti kestä.

Sukutaulu

i. Byiza
rnpäis dong, 150 cm
ii. Tuntematon
-
iii. Tuntematon
-
iie. Tuntematon
-
ie. Tuntematon
-
iei. Tuntematon
-
iee. Tuntematon
-
e. Nimetön tamma
m dong, ~150 cm
ei. Tuntematon
-
eii. Tuntematon
-
eie. Tuntematon
-
ee. Tuntematon
eei. Tuntematon
-
eee. Tuntematon
-

Sukuselvitys

Tulee ajallaan

Jälkeläiset

Imppa ottaa vastaan myös ulkopuolisia tammoja, ota yhteyttä mikäli olet kiinnostunut astuttamaan omasi.
Koska dongola on enemmänkin hevostyyppi kuin rotu, voi tamma olla rodultaan myös muu fiksuun risteytykseen sopiva hevonen, kuten esimerkiksi englantilainen täysiverinen, puoliverinen, arabianhevonen jne.

♂/♀ Nimi
e. Emä
s. 00.00.00, väri
Om. Omistaja /
-

Näyttelytulokset

12.01.21, Kortejärven Ratsutila, EM-luokka, tuom. Lissu: EM [1]

[1] "EM persoonallisuudesta."

Muut kilpailut

VMRJ (Sijoituksia 0 kpl, joista voittoja 0 kpl, 2p.)
28.11.20, Yorca Warmbloods, 15 km ihanne, 15/28 1 p.
21.11.20, Yorca Warmbloods, 15 km ihanne, 22/28 1 p.