Index Equorum

Ulkoasun pohja © Heidi / Pilvimarja 2022
Muokkaus ja kuvat © Pölhö (VRL-01436)
Taustakuva © Amretas Graphics
Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse
Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable

Fraise d'Belmont

© Pölhö
Rotu, sukupuoli: trait du nord, tamma
Syntymäaika: 06.02.20, M Layouts / raitatossu.net/mayflower v
Väri: Rautiaanpäistärikkö (ee/Aa/Rr)
Kasvattaja: Belmont
Säkäkorkeus: 159 cm
Omistaja: VRL-01436
PKK-ID: PKK4604
VRL: Ei rekisteröity VRL:on
Painotuslaji/t: työajo, eritoten raskaat työt
Koulutus: työajo


Fraise tarkoittaa mansikkaa, joten Mansikki tästä tuli. Nimi sopii kaikin puolin hyvin, sillä mansikkaisen värityksen lisäksi tamma on myös harvinaislaatuisen lehmänhermoinen ja leppoisa. Sitä ei maailman murheet hetkauttele, ja paksut huulet lörpöllään Mansikki odottaa ajurin jatkavan matkaa, oltiin sitten keskellä maalaisidylliä tai suurkaupunkia. Villihevosena tämä ei pitkään kestäisi ilman minkäänmoista pakorefleksiä, mutta työkaverissa ei parempaa ominaisuutta voisi olla. Tööttäilevät autot, ojaan humpsahtavat kiesit, takertuva tukki tai vaikka apokalypsi, mikään ei saa Mansikkia edes silmäänsä räpsäyttämään. Se vain on.

Ei siis yllätä ketään ettei helpompaa hoidokkia olekaan. Mansikki antaa tehdä mitä vain ja kenen vain, sitä ei oikeastaan kamalasti taida edes kiinnostaa mitä tapahtuu. Pitkät harjaussessiot joissa tamma voi vain seisoa nauttimassa hieronnasta ovat sen mieleen, joten innokkaat hevosmiesten ja -naisten alut voi huoletta laittaa puunaamaan tätä jättiä. Ainoaksi ongelmaksi voi tulla nostaa lautasenkokoisia kavioita, sillä niitä Mansikki ei jaksa aina itse kannatella — eikä varmasti 20 kg painava hoitajansakaan.

Ajokkina Mansikki on kuin vanha nelikkotraktori. Se on ehkä hidas ja kääntösäde neljännesmaili, mutta ohjaus on simppeliä ja voimaa löytyy tarpeeksi arkitöihin. Mansikki ei väitä vastaan ja menee kyllä vaikka suohon jos sen sinne ohjaa, itsenäistä ajattelua tamma ei siis harrasta. Surullista mutta käytännöllistä. Pitkien taukojen jälkeen Mansikkia joutuu hyhmeän dieselin tavoin hieman herättelemään, mutta kun se hyrähtää käyntiin niin kone kyllä käy vaikka vuorokauden putkeen.

Ratsuksi ei Mansikista taida olla. Kyllä se selässä varmasti kantaa, mutta kun hänet on kerta työkäyttöön jalostettu, niin sitä kunnioittaen ei mitään turhia näpertelyjä lähdetä tekemään. Mansikki on loistava työhevonen, joten sellaisena pysykööt.

Sukutaulu

i. Oeil de Falcon
rnpäis tdn, 160 cm
ii. Grand-Duc
rnpäis tdn, 162 cm
iii. Tunt. ori

tdn
iie. Tunt. tamma
tdn
ie. Lent
rnpäis tdn, 163 cm
iee. Tunt. tamma
tdn
e. Myrtille d'Belmont
rt tdn, 158 cm
ei. DB Forestier
rnpäis tdn, 165 cm
eii. Tunt. ori
tdn
eie. Tunt. tamma
tdn
ee. Baie d'Jardin
rt tdn, 158 cm
eei. Tunt. ori
tdn
eee. Tunt. tamma
tdn

Sukuselvitys

Tulee ajallaan

Jälkeläiset

Mansikki ottaa vastaan evm-sukuisia tdn-jalostukseen sopivia oreja.

♀/♂****
i. Isä
s. 00.00.00
Om. *****
-

Näyttelytulokset

Ei vielä näyttelytuloksia

Muut kilpailut

TYH (Sijoituksia 0 kpl, joista voittoja 0 kpl)

Päiväkirja ja valmennukset

-