Index Equorum

Ulkoasun pohja © Heidi / Pilvimarja 2022
Muokkaus ja kuvat © Pölhö (VRL-01436)
Taustakuva © Amretas Graphics
Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse
Tämä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable

Dead's Tiger Eye


© Pölhö
Rotu ja skp: colorado ranger, tamma
Syntymäaika: 13.03.14, M Layouts / raitatossu.net/mayflower v
Väri: Ruunikko brindle spotted blanket
Kasvattaja: Deadwood Rangers
Säkäkorkeus: 151 cm
Omistaja: VRL-01436
PKK-ID: #PKK3928
VRL: Ei rekisteröity VRL:on
Painotuslaji/t: trail, pleasure, riding
Koulutus: lännenratsu

Gemman syntymävuonna 2014 Deadwoodin kasvateilla oli jalokivet nimiteemana, ja aikamoinen timantti sieltä tulikin — tai tarkalleen ottaen tiikerinsilmä. Tämä tamma on kaunis katsella niin rungolta kuin väriltäänkin, ja luonne sillä on kymppiplus.

Ei riitä että Gemma on oikea silmäkarkki, se on oikea herkku ihan muutenkin. Luonne on mitä herttaisin ja kiltein ja vaikka välillä vahinkoja sattuu niin tahallaan ei neitokainen tee pahaa kärpäsellekään (tai no, ehkä korkeintaan niille). Tamma tulee juttuun kaikkien ihmisten kanssa eikä ole monia hevosiakaan joita se ei sietäisi, ja niitä joita ei niin tappeluun ei Gemma silti tahdo, välttelee ennemmin vain niitä tallin pahimpia öykkäreitä.

Hoitaessa Gemma antaa tehdä kaiken rauhassa, se ei sano satuloinnista tai muusta vastaavasta mitään pahaa. Pään ja korvien harjaaminen sitä selvästi välillä hieman inhottaa mutta rauhallisilla otteilla se antaa leikellä vaikka korvakarvoja: asiallinen ja luottamusta herättävä käytös onkin a ja o Gemman kanssa. Sitä ei viitsisi ihan araksikaan kutsua, mutta herkästi raitapaita menettää luottamustaan sähläävän ja kovaotteisen ihmisen kanssa eikä oikein meinaa sen jälkeen avautua tuolle. Voisi kuvailla vaikkapa että vaihteet eivät ikinä nouse kolmosta korkeammalle, tamman kanssa saa kyllä aikaan mutta ei aivan sitä kaikkea mitä silloin kun hevonen tuntee olonsa turvalliseksi.

Ratsuna Gemma on rauhallinen, se ei hätkyile eikä lähde mukaan mikäli kanssahevoset alkaisivat käymään pahastikin kierroksilla. Tuulisilla keleillä tamma saattaa hieman harrastaa kyttäilyä, mutta jos ratsastaja ei lähde leikkiin mukaan niin Gemma unohtaa mörkönsä pian ja keskittyy hommiinsa.

Sukutaulu

i. Zodic Basque
mtkrj range, 155 cm
ii. Semilucky
mtkrj range, 152 cm
iii. This Zip
-
iie. Athena Striker
-
ie. Jeanie Up
trtkrj range, 151 cm
iei. Zippo Jack
-
iee. Feather Up
-
e. Angelwind LTD
rttkrj brindle range, 151 cm
ei. Stoneheart M!
rttkrj brindle range, 152 cm
eii. Bloodwing M!
-
eie. My Darling
-
ee. Angelfire LTD
vkko range, 149 cm
eei. Talon of God
-
eee. Angelica LTD
-

Sukuselvitys

Tulee ajallaan

Jälkeläiset

Gemma ottaa vastaan suvultaan 1-polvisia ranger-jalostukseen hyväksyttyjä oreja (range, xx, qh), ollen käytössä myös fiksuihin risteytyksiin.

Rich Things Index
i. Five Things 'DW
s. 15.11.21, rnktkrj brindle
Om. Index Equōrum
-
Shaft of Lightning Index
i. Flashin' Lightning
s. 01.02.21, väri ei tiedossa
Om. Kics (VRL-05293)
-

Näyttelytulokset

13.01.21, Kortejärven Ratsutila, muu kuva: pääkuva, tuom. Tuulia: KP [2]
03.01.21, Deadwood Rangers, muu kuva: pääkuva lännenhevosille, tuom. k: LKV KP EM [1]

[2] "EM: persoonallisuus." [1] "EM: hevosen väri."

Match Show:t

14.02.21, Ystävänpäivän Värinäyttelyt: KM: Tiikerinsilmä, KP: Tuomarin Suosikki, KP: Mansikki, KP: Värinäyttelyiden Sateenkaari

Muut kilpailut

WRJ (Sijoituksia 22 kpl, joista voittoja 1 kpl)
09.07.21, Deadwood Rangers, w. pleasure, 4/34
09.07.21, Deadwood Rangers, w. riding, 2/34
08.07.21, Deadwood Rangers, w. trail, 5/34
05.07.21, Deadwood Rangers, w. riding, 4/34
04.07.21, Deadwood Rangers, w pleasure, 4/34
01.07.21, Deadwood Rangers, w. trail, 3/34
01.07.21, Deadwood Rangers, w. pleasure, 3/34
31.01.21, Deadwood Rangers, western pleasure, 4/37
28.01.21, Deadwood Rangers, halter, 4/49
27.01.21, Deadwood Rangers, western horsemanship, 3/36
27.01.21, Deadwood Rangers, western pleasure, 4/40
03.06.15, Latun Talli, halter, 4/33
01.06.15, Latun Talli, halter, 1/33
31.05.15, Latun Talli, western riding, 2/33
14.03.15, Ponipallero,western horsemanship, 2/40
11.03.15, Ponipallero, ranch trail, 6/40
10.03.15, Ponipallero, western pleasure, 2/40
26.11.14, Stableyard, halter, 8/66
22.11.14, Stableyard, halter horsemanship, 7/56
22.11.14, Stableyard, halter, 5/61
20.11.14, Zurück, halter tammoille, 6/46
30.09.14, Takkuinen, halter horsemanship, 5/66 (CUP)
30.09.14, Takkuinen, halter, 3/66 (CUP)

Palkintoja

Päiväkirja ja valmennukset

24.02.21 | Ensiäiti ja sateenkaari

Helmikuun ensimmäisenä aamuna odotti karsinassa odotettu yllätys, kun Gemma varsoi täsmälleen laskettuna aikanaan komean ja napakan orivarsan. Melkein jo rupesi kaduttamaan että se piti mennä myymään, mutta tulevassa kodissaan "Shaft" tulee varmasti olemaan enemmän käytössä jalostusrintamalla kuin meillä. Pitää vain varoa olla kiintymättä pieneen liikaa ennen vieroitusta...

Ystävänpäivänä kävi mukavasti, kun Gemma niittosi ROW:in värinäyttelyissä vaikka mitä palkintoa ja kunniamainintaa. Vaikka kyseessä oli "vain" mätsärit, hiveli tulos silti itsetuntoa — kyllä se Sateenkaari-titteli aka BIS1 aina hymyilyttää! Zeph paistoi kuin Naantalin aurinko esittäessään palkintoihin hukkunutta tammaa finaalikehässä, ja Gemma kyllä näytti selkeästi itsekin tietävän olevansa ihailun arvoinen.

"Tamma hurmasi oitis tuomariston omaperäisellä värityksellään ja kuvioillaan, sekä sitäkin kauniimmalla luonteellaan. Nätti käyttäytyminen kehässä tuntui tulleen tammalle luonnostaan. Tuomarin suosikki!"

"Mansikki-luokka oli hyvin tasainen luokka, jossa kaikki saivat paljon ääniä! Voittajaa oli melkein mahdoton osoittaa, mutta Valencia voitti peräti ainoastaan yhdellä äänellä Dead's Tiger Eyen. Tallin oma Moonfreak 'DW teki iloisen kiepsahduksen finalisteihin!"

01.01.20 | Perusvalmennus Deadwoodin kasvateille, rats. Zeph Phelps

Valmennuksen aiheena olivat täsmälliset siirtymiset sekä suora hevonen, mikä mahdollisti hyvin eri lännenratsastuksen lajeissa ja tasoilla kilpailevien ratsukoiden treenaamisen omalla tasollaan. Harjoituksia sovellettiin vähän eri ratsukoille sopiviksi, mutta alkutunnin kaikki työskentelivät käynnissä ja ravissa, lopputunnista mukaan lisättiin myös laukkaaa pääasiassa siirtymisten muodossa. Suoruuden harjoittelua tehostettiin hyödyntämällä keskihalkaisijaa sekä uran ulkopuolella liikkumista.

Päivän viimeinen valmennus oli se jännittävin, kun Deadwoodin muualle muuttaneet kasvatit palasivat kotikonnuilleen. Yksi palaavista hevosista oli komea Gemma uuden omistajansa kanssa. Tauolta vastikään palannut Gemma sai kokeneen ratsastajansa kanssa tehdä osaa tehtävistä vähän helpotettuina versioina, vaikka ratsukko toki kaikissa askellajeissa valmennuksen aikana onnistuneesti etenikin.

Gemman ehdoton bravuuri olivat tänään peruutukset, niitä tamma esitti mielellään pienimmästäkin pyynnöstä. Ravaaminen hevosen mielestä sen sijaa olisi ollut melkoisen tylsää, ja toistuvasti tamma koettikin vaihtaa askellajia kesken ravin. Ratsukko onnistui kuitenkin suorittamaan kaikki pyydetyt tehtävät muutaman toiston jälkeen onnistuneesti, ja vaikuttaa siltä, että näistä kahdesta kyllä kuullaan vielä, kun tamma vain saa lisää kokemusta.

20.12.20 | Gemma is back in action

Arvatkaapa kuka tuli takaisin kuvioihin? No tiikerileidimme tietenkin! Se seilasi Latun Tallin hiljentymisen (eli kutistumisen Närhimäeksi omistajan nimimerkinkin muututtua) jälkeen vähän siellä sun täällä, ratsastuskouluissa ja harrasteheppana, kunnes monien onnellisten mutkien jälkeen tamman myynti-ilmoitus osui silmiin. Asiat johtivat toisiin, ja nyt Gemma on taas omistuksessani. Kuinka olin edes kehdannut sen niin hyljätä?!

Gemma on kotiutunut todella nopeasti, ja se aloittaa pian kisailunkin. Halter-luokista lähdetään liikkeelle ja siitä treenin kautta palataan neidon leipälajeihin, pleasureen, ridingiin ja trailiin. Astuttaakin tämä kai pitäisi vielä kun ei ole liian vanha — ihmettelen kovasti etten Latun Tallin aikana teettänyt tästä värikarkista yhtään varsaa!